Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ پوران ولویون، مشاور امور بانوان و خانواده وزیر دادگستری و قاضی دیوان عالی کشور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت با اشاره به اینکه حدود ۱۰ سال پیش در دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی با نخبگان ایشان دغدغه هایی را درباره امنیت زنان مطرح کردند و از آن زمان در حال تدوین لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در مقابل خشونت بودیم، گفت: زمان بر شدن آن نیز به دلیل بحث های کارشناسی فراوان در این باره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولویون با بیان اینکه مبنای این لایحه این است که آیا در اسلام خشونت پذیرفته شده است و بر این اساس صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان در این لایحه آمده و اسم این لایحه نیز آرامش بخش است، گفت: این لایحه ۷۷ ماده دارد گفت: هر آنچه که از عدالت درباره زنان خارج شود مصداق خشونت می دانیم و این خشونت در اسلام رد شده است. به بعد معنوی و مادی این لایحه توجه زیادی شده و هدف اصلی این لایحه تامین امنیت خانواده است.

وی لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در مقابل خشونت را موجب بازدارندگی از وقوع جرم دانست و گفت: این لایحه تامین امنیت زنان را که موجب امنیت خانواده و حفظ چارچوب آن می شود در پی دارد. یکی از آثار مثبت این لایحه این است که جرایم خشونت آمیز علیه زنان کاهش می یابد و زنانی که در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند مورد حمایت قانون گذار قرار می گیرند.

ولویون با بیان اینکه خشونت ها در این لایحه جرم تلقی شده و حتی اگر مردی اقدام به اخراج همسر خود از خانه یا برای مدتی خانه را ترک کند مرتکب خشونت شده و برای آن مجازات مشخص شده که منطبق بر مجازات اسلامی است، افزود: زنانی که در محافل کارگری کار می کنند اما کارفرمایان حقوق کافی به آنها نمی دهند مورد خشونت قرار گرفته اند و کارفرمایان آنها مجرم هستند.

قاضی دیوان عالی کشور با بیان اینکه در دستگاه های دولتی نیز تحمیل تعهدات نادرست به زنان که مطابق شرع و فرهنگ جامعه نیست جرم است و مجازات دارد، افزود: ایجاد مزاحمت در اماکن عمومی برای زنان مجازات حبس دارد و قابل گذشت نیست. همچنین بر اساس این لایحه وادار کردن زنان به تکدی گری و اعتیاد نیز مجازات حبس دارد که قابل گذشت نیست.

وی با اشاره به اینکه در ماده ۲ این لایحه هر رفتاری نسبت به زن که موجب آسیب روحی و جسمی وی شود خشونت محسوب شده است، گفت: این لایحه در مجموع بسیار خوب است البته ممکن است در اجرا نقایصی داشته باشد و قوه قضاییه موظف شده است برای اجرای این قانون شعب و دادگاه های تخصصی ایجاد کند.

ولویون با بیان اینکه برای تحقیقات بر اساس این قانون باید از قاضی زن استفاده شود و بودجه اجرای این قانون نیز از صندوق حمایت خانواده به طور کامل تامین شده است، خاطر نشان کرد: وزارت کشور بر اساس این لایحه مکلف شده است در فضای مجازی طرحی را برای امنیت زنان تدوین کند. همچنین در ماده ۴۹ بخش مجازات های این لایحه پیش بینی شده است که اگر افرادی در فضای مجازی زنان را به مراکز فحشا دعوت کنند مجازات آنها بسیار شدید و معادل مجازات کسانی است که مراکز فساد راه اندازی می کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تامین امنیت جرم خانواده خشونت زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۳۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب؛ قدرت زن ایرانی

  تجربه ۴۵ساله انقلاب اسلامی نیز ثابت کرده که حجاب به‌‌هیچ‌‌وجه مانع حضور زنان در فعالیت‌های اجتماعی و دست ‌یافتن آنان به موفقیت‌های علمی، هنری، ورزشی، اقتصادی و فرهنگی نشده‌است. حتی در زمان‌های مختلف از تاریخ کشور، از دستور کشف حجاب رضاخان گرفته تا ممانعت از دختران با حجاب برای ورود به مدارس و ادامه تحصیل، موضوع حجاب یکی از دغدغه‌های اصلی جمهوری اسلامی ایران است.حمله به حجاب و زن ایرانی ازهمان ابتدای انقلاب دردستور کاردشمنان قرارگرفت. بانگاهی به دوره‌های گذشته کشور، به‌خصوص دوره پهلوی متوجه این موضوع می‌شویم که مردم وخانواده‌ها با وجودهمه فشارهای حکومت همچنان عطای بسیاری از موضوعات را به لقای حفظ اعتقادات خود بخشیدند. از همان زمان بود که موضوع حجاب به یک مسأله جدی تبدیل شد و زن مسلمان ایرانی، خواهان این شد تا به همه دنیا ثابت کند که انقلاب اسلامی در‌خصوص عفاف و حجاب، یک هویتی تازه به آنان بخشیده است. البته بماند که هجمه‌های رسانه‌ای غرب در این خصوص تمامی ندارد. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب هم به این موضوع تاکید دارند و می‌گویند: «باید توجه کنید که هیچ بحثی در این زمینه‌های مربوط به پوشش زن، از هجوم تبلیغاتی غرب متأثر نباشد؛ اگر متأثر از آن شد، خراب خواهد شد.» 
   
تبیین صحیح مسأله حجاب
با توجه به این که عفاف و حجاب ابعاد مختلفی همچون بعد اجتماعی، فرهنگی،سیاسی و... دارد اما به نظر می‌‌رسد که درخصوص بعد دینی حجاب با وجود این‌که سازمان‌های مختلفی در این زمینه مسئول هستند اما هنوز به‌درستی در جامعه به‌خصوص در میان جوانان این موضوع تبیین نشده است. مسأله‌ای که بارها رهبر معظم انقلاب از مسئولان و روسای دانشگاه‌ها و همچنین مدیران وزارت‌های مربوط به دانشگاه‌ها خواسته‌اند که به حجاب و فاصله‌‌گذاری میان زن و مرد توجه کنند و به آن اهمیت دهند. ایشان همچنین می‌فرمایند: «محیط دانشگاه‌ها بسیار مهم است. در محیط دانشگاه‌ها، خانم‌های دانشجو و استاد باید بکوشند تا روحیه و فرهنگ اسلامی را ترویج کنند. اجازه ندهید در دانشگاه‌های کشور نسبت به حجاب اسلامی یا زنان و دانشجویان دختر مسلمان بی‌‌احترامی کنند.» به هر حال آموزش‌ و پرورش و دانشگاه‌‌ها، صحنه نبرد جنگ نرم با دشمنانی است که سعی در ترویج بدحجابی دارند. گفتمان نسل جدید در عصر حاضر با چند دهه قبل بسیار متفاوت است.نوجوان و جوان امروزی که زندگی‌اش با شبکه‌های اجتماعی مختلف و فضای مجازی عجین شده‌است، باید مطابق با دانش‌های روز، او را در مورد عفاف و حجاب اقناع‌ کرد. قطعا با فرهنگ‌سازی و بازدارندگی قوی در جامعه، جنگ روانی و رسانه‌ای دشمن درباره حجاب خنثی می‌شود.
   
زن محجبه، در قله‌های پیشرفت
عفاف و حجاب سبب قدرت شده و بانوان زیادی با رعایت حجاب، در عرصه‌های مختلفی موفق شدند و در مسیر پیشرفت گام برداشتند. شاید یکی از عواملی که دشمنان، با حجاب زن مسلمان ایرانی مخالفند این است که زن مسلمان محجبه، الگوی زن غربی را کنار زده و باعث پیشرفت خود وجامعه شده است.غرب سال‌هاست که می‌گوید زن اگراز قیود شرعی رهانشود،نمی‌‌تواند پیشرفت کند اما زن ایرانی این موضوع را در عمل تکذیب کرده است.رهبرمعظم انقلاب نیز ضمن بیان این موضوع که زنان می‌توانند شخصیت خودشان را با حفظ متانت و حجاب اسلامی نشان دهند، می‌فرمایند: «اسلام و انقلاب و امام آمد و در این کشور، زن را در مرکز فعالیت‌های سیاسی قرار دادند و پرچم انقلاب را به دست زنان سپرد. درحالی که زن درهمان حال توانست حجاب و وقار و متانت اسلامی وعفاف ودین و تقوای خود را حفظ کند. کسی حقی از این بزرگ‌تر بر گردن زن ایرانی ومسلمان ندارد.»
   
حجاب مانع پیشرفت زنان نشد
تعداد بانوان ایرانی‌‌ای که در عرصه‌‌های جهانی، خوش درخشیده و شهرت جهانی یافته، کم نیستند. زنانی که در عرصه‌های علمی و گاهی حتی در عرصه‌های سیاسی و کسب کرسی‌های سیاسی برای خود نام و نشانی دارند. بانوان محجبه‌ای که در قله موفقیت ایستاده‌اند و می‌توان آنان را به‌عنوان الگو‌هایی دست‌‌یافتنی به زنان و دختران معرفی کرد. رهبر انقلاب نیز در بیاناتی که در دیدار با بانوان نخبه در تیر ماه ۱۳۸۶ داشتند با اشاره به وجود تعداد عظیم زنان نخبه می‌گویند: «وجود مجموعه‌ بانوان نخبه در رشته‌های مختلف نشان‌دهنده‌ موفقیت نگاه نظام اسلامی و نگاه اسلام به زن است. ما این همه زن نخبه در دوره‌ حاکمیت طاغوت نداشتیم.» قطعا بانوانی که با حفظ حجاب و سنت‌های جامعه خود در فهرست بلندبالایی از زنان قرار دارند که به موفقیت‌های بزرگ در جهان دست یافتند، تعدادشان به حدی زیاد است که تعجب جهانیان را برانگیخته است. 

دیدگاه و توصیه‌های مقام معظم رهبری نسبت به حجاب و عفاف
۱- حجاب مایه تشخص و آزادی زن است
۲- حجاب عامل امنیت است
۳- حجاب کرامت زن مسلمان است
۴- حجاب به معنای انزوای زنان نیست
۵- برای ترویج حجاب، کار تحقیقی و تبلیغی کنید
۶- اهمیت شرعی و منطقی حجاب را تبیین کنید
۷- احساس آسایش ناشی از حجاب را بیان کنید

دیگر خبرها

  • دیدار آلومینیوم و پرسپولیس بدون حضور زنان برگزار می‌شود
  • ورود زنان به بازی آلومینیوم - پرسپولیس ممنوع شد
  • فوری: ورود زنان به بازی آلومینیوم- پرسپولیس ممنوع شد
  • وقوع بارش‌های پرحجم بهاری | لزوم توجه به هشدارها
  • وقوع بارش‌های پرحجم بهاری / لزوم توجه به هشدارها
  • عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود
  • حجاب؛ قدرت زن ایرانی
  • حضور زنان در ورزشگاه یادگار تبریز ممنوع شد
  • اشاعه ایران‌هراسی یا تبلیغ بازدارندگی؟
  • کنعانی: اقدام نظامی ایران علیه رژیم صهیونیستی قانونی و در جهت ایجاد بازدارندگی بود / آمریکا زیر میز دیپلماسی زده نه ایران + فیلم