Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@17:39:49 GMT

تالاب‌ها در بحث توسعه و برنامه‌ریزی‌ها دیده شوند 

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۳۹۵۶

تالاب‌ها در بحث توسعه و برنامه‌ریزی‌ها دیده شوند 

علی ارواحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با تاکید بر کارکرد تالاب‌ها در حفظ اکوسیستم و تاثیر آن‌ها بر زندگی انسان افزود: معمولا توسعه باعث می‌شود تالاب‌ها و دریاچه‌ها در این روند دیده نشوند در حالی که می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح و دقیق هم به توسعه دست یافت و هم تالاب را حفظ کرد.

وی اظهار داشت: اکنون برای بیش از ۳۰ تالاب کشور برنامه مدیریت زیست بومی تهیه شده که تعدادی در دست تدوین و تعدادی نیز اجرایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویژگی خاص این برنامه‌های مدیریتی این است که با مشارکت ذینفعان و دست اندرکاران تهیه می‌شود و موضوعات مختلف را در جهت مدیریت یکپارچه تالاب‌ها می‌بیند.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران گفت: تالاب های شادگان در خوزستان، پریشان در فارس، قوری‌گل، قره قشلاق، سولدوز، نوروزلو در ارومیه، هامون در سیستان و بلوچستان، میقان در مرکزی، حرای میناب در هرمزگان، زریوار در کردستان، آلاگل، آلماگل، آجی‌گل در گلستان، چغاخور در چهارمحال و بختیاری، زریوار در کردستان، حله در بوشهر و گاوخونی در اصفهان از جمله تالاب های دارای برنامه جامع مدیریت هستند.

ارواحی ادامه داد: همچنین همزمان با برنامه مدیریت زیست بومی تالاب‌ها، برنامه «سیپا» برای تعدادی از تالاب ها تهیه شده؛ سیپا برنامه‌ای است که هدفش ارتقای سطح آگاهی، آموزش و توسعه ارتباطات در راستای حفاظت از تالاب ها است که برای برخی تالاب‌ها مانند کانی برازان، گاوخونی و چغاخور این برنامه تدوین شده و به مرحله اجرا در آمده است.

وی  به تامین حقابه تالاب‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های اولویت دار مدیریت زیست بومی تالاب ها، تعیین حقابه‌های زیست محیطی آنها است که مطالعات برای تعیین حقابه ها انجام می شود و بعد از آن مساله مهم تحقق حقابه ها است که سازمان محیط زیست آن‌ را از وزارت نیرو پیگیری می‌کند، در واقع  طی جلسات مختلفی تلاش می‌کند تا این حقابه ها تثبیت شود. در این راستا نیاز آبی تعدادی از تالاب‌های کشور تعیین شده که بعد از تصویب می‌توانیم به آن حقابه تالاب‌ها بگوییم.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران درباره عوامل تهدید تالاب‌های کشور اظهار داشت: یکی از مهمترین عوامل تهدید تالاب ها، رقابت بر سر منابع آبی است یعنی رقابت بخش‌های مختلف توسعه با تالاب برای به دست آوردن آب است که در این فرایند معمولا تالاب مظلوم واقع می‌شود و آب کمتری به آن می رسد، به خصوص در شرایط خشکسالی این موضوع تشدید می‌شود.

وی افزود: مساله بعدی الگوهای معیشتی است. الگوهای معیشتی که غالبا پیرامون تالاب‌ها داریم به شکلی است که فشار زیادی را به منابع تالاب وارد می‌کند که شامل منابع آب، پوشش گیاهی و منابع زیستی است که نیاز دارد بر روی الگوهای معیشتی جایگزین یا الگوهای معیشتی سازگار با شرایط و منابع تالاب باشد.

ارواحی ادامه داد: تهدید دیگر که بسیار هم جدی است، موضوع ورود آلاینده‌ها به تالاب است که برخی تالاب ها به شدت با آن درگیر هستند. آلاینده های مختلفی از جمله پساب‌های خانگی، صنعتی و کشاورزی وارد تالاب‌ها می‌شوند و به مرور و زیاد شدن حجم ورودی به سلامت آن زیست بوم آسیب می‌زنند.

وی گفت: مساله بعدی به عنوان تهدید، تغییرات اقلیمی است که در سراسر دنیا در حال رخ دادن است که نیاز دارد همزمان برنامه‌هایی برای مقابله و حداقل کاهش اثرات آن داشته باشیم تا بتوانیم خود را با شرایط تطبیق دهیم یا برای سازگاری با شرایط تغییرات اقلیمی آماده شویم که داشتن و اجرای این دست برنامه‌ها الزامی است. 

ارواحی اظهار داشت: عامل بعدی بهره‌برداری ناپایدار از تالاب‌ها است یعنی یک جایی ممکن است بعضا به دلیل نبود آگاهی و یا پایین بودن سطح آگاهی و اطلاعات بهره برداران یا ذینفعان مختلف این اتفاق بیفتد و جای دیگر هم ممکن است به علت سودجویی و منفعت‌طلبی عده خاصی باشد که در مورد اول نیازمند اجرای برنامه‌هایی برای ارتقای سطح آگاهی و افزایش دانش مردم است. اینکه بدانند تالاب چه مزایایی دارد و به چه شکل می‌تواند منفعت برساند، بخش دوم هم تقویت ضمانت‌های اجرایی و قانونی است که خیلی کمک می‌کند که بتواند جلوی منفعت طلبی و سودجویی‌ها گرفته شود.

 مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران تاکید کرد: تمام اینها نیازمند داشتن برنامه ریزی منطقه‌ای برای تمام حوزه تالابی است تا در روند توسعه تالاب‌ها، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها دیده شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست تالاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۳۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تقویت بخش تعاون در راستای تحقق اشتغال‌زایی

معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرماندار همدان گفت: بخش تعاون یکی از فعال‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور است و در راستای شعار سال باید بخش تعاونی تقویت شود، سال گذشته حوزه تعاون روستایی شهرستان همدان در زمینه توزیع میوه و کالاهای اساسی عملکرد خوبی داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، اسدالله ربانی‌مهر امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تعاونی‌ها نقش اساسی در اشتغال‌زایی دارند و اجرای طرح «هر تعاونی یک طرح اشتغال‌زایی»، کمک بزرگی به توسعه و فعال شدن تعاونی‌ها است.

وی افزود: با ارزیابی و برنامه‌ریزی تعاونی‌ها باید تلاش شود زمینه تولید و اشتغال‌زایی را فراهم کند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرماندار همدان خاطرنشان کرد: تعامل بخش دولتی، تعاونی و خصوصی کمک بزرگی به توسعه اقتصادی کشور است و باید از ظرفیت‌های خوب همدان در حوزه کشاورزی، گردشگری، صنایع‌دستی و مشاغل خانگی در تعاونی‌ها استفاده شود.

ربانی‌مهر اضافه کرد: بخش تعاونی از سیاست‌های اصلی و راهبردی کشور در راستای توسعه اقتصادی است، باید از بخش تعاون رفع مظلومیت شود تا بتوان مردم را به مشارکت در طرح‌ها و برنامه‌های بخش تعاون تشویق کرد.

کد خبر 746798

دیگر خبرها

  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر
  • آبگیری بخشی از وسعت تالاب جازموریان در اثر بارندگی‌های اخیر
  • ابلاغ سند توسعه دانش‌بنیان به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • ۴۰ درصد معادن نیشابور فعال است
  • تکمیل برنامه عملیاتی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ ذیل برنامه راهبردی ۱۴۱۰ اصفهان
  • ضرورت تقویت بخش تعاون در راستای تحقق اشتغال‌زایی