Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@02:35:02 GMT

پاسدارفرهنگ جبهه باشیم

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۴۹۳۰

پاسدارفرهنگ جبهه باشیم

دوران دفاع مقدس از دید کسانی که آن دوره را زیسته‌اند پراز خاطرات الهام‌بخش است. دورانی که از هنگام جهیدن برق جنگ در پهنه آسمان کشور، گردونه رویدادها درامتداد ائتلاف‌های سریع وهمکاری‌های همدلانه برای مقابله با تجاوزدشمن وحفظ کیان ملی پیش رفت و فرهنگی موسوم به فرهنگ جبهه رخ نمود. اسماعیل علوی دبیر گروه پایداری

فرهنگ جبهه با جهشی خلاق درهمه شئون اجتماعی بازتاب یافت و روح ایثاروفداکاری از دل آن سربرآورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این‌رو این پدیده را می‌توان فرآیندی دانست که چشم اندازهای انسانی را از نو ساختاربندی کرده و منسوخ وکهنه نمی‌شود و درعین حال دارای الگوهای افول‌ناپذیراست.درشرایط امروز و در حالی که موج‌های بلند معارضه‌جویی حتی باورهای دیرین را مورد هجوم قرار داده و سیل شتابان تحولات فکری وفرهنگی اینجا وآنجا به چشم می‌آیند، فرهنگ جبهه به مثابه نهادی مرجع واصیل در میان مردم جا بازکرده و مورد وفاق عموم است. موضوعی که هر ناظر بی طرفی را به اعجاب واداشته وحکایت از ساختاری پایدار وباثبات دارد. این فرهنگ در تبیینی عینی وتجربی جامعه را به سمت خط مشی های گسل ستیزوهمکاری ملی سوق می‌دهد وبه سوی یکپارچگی راه می‌برد. تا آنجا که هر گرایش سیاسی - اجتماعی سعی درنمایاندن نسبت خود با آن دارد.

ازاین رو جا دارد این گنج غنی ونمادها والگوهایش همچنان بربنیان‌هایی استوار متمرکز بوده ومرجعیت واقتدارآن درمقابل آسیب‌های متزلزل‌ساز حراست شود.

چندی است فرآیندهایی درجهت تجدید آرایش رویدادهای 8 سال دفاع مقدس به وجود آمده است.ازآنجایی که این تلاش خواسته یا ناخواسته ممکن است نقاط قوت وانسجام بخش تاریخ جنگ را دستخوش تغییرات سازد موجب نگرانی‌هایی شده است، تا آنجا که سردار شمخانی در مراسم رونمایی از کتاب «روند جنگ ایران وعراق» نوشته سردار حسین علایی به صراحت به این احتمال اشاره کرده و می‌گوید: «کاری نکنید که مجبور به نوشتن کتاب تحریفات جنگ شویم» این هشدار نشان از جدی بودن موضوع داشته و توجهی بیش از پیش را می‌طلبد.

 شالوده فرهنگ جبهه را مفهوم شهادت شکل داده و ریشه درفطرت‌ها دارد و با باورهای یقینی توضیح داده می‌شود. بنابراین در سطح ایمان معنوی قواره‌ بندی شده ومی تواند سرشت آحاد جامعه را متأثر کند. ازاین رو قرار دادن این فرهنگ در موقعیت‌های شکننده روا نیست.

فرهنگ دوران دفاع مقدس قابلیت وظرفیت مقابله با شوک‌های فرهنگی نامطلوب را داراست و قادر است چرخه خود افزای هنجارهای اجتماعی را تشدید کند. چراکه از سرچشمه‌های متعدد معنوی سیراب شده ومرزهای متعارف وسنتی را درنوردیده وبرگزاره‌های متافیزیکی بنیان یافته است. این فرهنگ صورت‌بندی کاملاً مستند ومستمری دارد که در8سال جنگ با پایبندی به اصول از آزمایش‌های سخت وطاقت‌سوز بسیاری بیرون آمده و فروتنانه در خدمت فرهنگ عمومی است. تحلیل و درک عمیق دگرگونی‌های بعد از جنگ، مستلزم کسب مهارت‌های لازم است که برخورداری ازچنین مهارتی درسایه شناخت فرهنگ جبهه امکان‌پذیر بوده و می‌تواند به جامعه قوام وعمق ببخشد.

هرگاه یک نظام ارزشی از حالت تعادل پایدار خارج شود و به بی‌قراری و ناپایداری میل کند، در این مرحله دو نیروی متضاد ومتناقص یعنی پایداری و ناپایداری با هم به‌طور همزمان عمل می‌کنند ونظام را به جهات مختلف می‌کشانند وآن نظام ارزشی نمی‌تواند به شکل منظم ازروی تعادل رفتار کند. درچنین وضعیتی با ایجاد الگوهای رفتاری متضاد جامعه دچار مشکل شده ورفتارغیر قابل پیش‌بینی ای را پیش می‌گیرد. چرا که هرشرایط و وضعیتی برای خود الگویی نهفته دارد که در شرایط مساعد بروز می‌دهد که حاصلی جز آشفتگی در برندارد.

نگاه دلسوزان فرهنگ جبهه باید متوجه الگوهای بالقوه‌ای باشد که هنوز نشانی از آنها در اسنادجا افتاده تاریخی ثبت نشده اما می‌توانند الگوهای تکرار شونده باشند و این مهم بدون تعامل به وجود آورندگان و حاملان فرهنگ ایثار وشهادت امکان پذیر نیست و قوام فرهنگ جبهه بدون مداخله مستقیم آنان رخ نمی‌دهد.‌

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۴۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته

سخنگوی دولت گفت: «نگاه دولت این است که درباره تصمیم‌گیری در خصوص افزایش تعطیلی‌های آخر هفته، دیدگاه منعطف‌تری داشته باشیم و متناسب با اقتضایات زمانی، فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی بتوانیم دست بازتری در انتخاب روز داشته باشیم.»

به گزارش ایسنا، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره افزایش تعطیلات آخر هفته، گفت: موضوعی که در دستور کار مجلس است لایحه دولت است، دولت با بررسی کارشناسی که انجام داد لایحه‌ای را سال گذشته تقدیم مجلس کرد. پیشنهاد دولت افزایش تعطیلی‌های انتهای هفته از یک روز به دو روز بود که در لایحه آمده است و نسبت به روز هم پیشنهاد دولت در لایحه روشن است.

او یادآور شد: نگاه دولت این است که درباره این تصمیم‌گیری، دیدگاه منعطف‌تری داشته باشیم و متناسب با اقتضایات زمانی، فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی بتوانیم دست بازتری در انتخاب روز داشته باشیم. پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز انتخاب این روز‌ها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

دبیر هیات دولت در پاسخ به پرسشی درباره جزییات برنامه عملیاتی دولت برای تحقق شعار سال، اظهار کرد: برنامه عملیاتی تحقق شعار سال، پس از چند جلسه فوق‌العاده در کمیسیون‌های دولت، هفته گذشته به تصویب هیئت وزیران رسید. مشارکت دستگاه‌های اجرایی در تدوین برنامه، اهداف کمی، احکام قابل رصد و تعیین مواعد گزارش‌گیری منظم از میزان پیشرفت برنامه‌ها، از ویژگی‌های این برنامه و پیوست‌های آن است.

بهادری جهرمی ادامه داد: طبق این برنامه کلیه دستگاه‌های اجرایی مکلفند برنامه عملیاتی جلب مشارکت مردم در حوزه‌های تولیدی مرتبط با آن دستگاه را در حوزه‌های فرهنگ‌سازی و ترویج توسعه مشارکت مردم، توانمندسازی مردم برای ورود به عرصه‌های اقتصادی و ایجاد امکان فرصت برابر برای مردم و بخش دولت در اقتصاد تا پایان اردیبهشت تهیه و ابلاغ کنند.

دیگر خبرها

  • پرسپولیس و آلومینیوم اراک؛ باز هم منتظر شگفتی باشیم؟
  • توضیحات اژه‌ای درباره معاون اول قوه قضاییه
  • استفاده از الگوهای نوین مشارکتی در پروژه‌های شهری اصفهان
  • پویش با زمین مهربان باشیم به اجرا در آمد
  • کرمانشاه نیازمند انجام اقدامات قرارگاهی است
  • طراحی الگوهای جدید برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • میل مضر تکیه‌زدن بر رأس هرم
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • ۳ اولویت اجرایی جایزه جوانی جمعیت/ ضرورت معرفی الگوهای فرزندآوری در جامعه