Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@10:32:10 GMT

گرامیداشت خاطرات رزمندگان جنگ تحمیلی در رادیو نمایش

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۵۳۷۸

گرامیداشت خاطرات رزمندگان جنگ تحمیلی در رادیو نمایش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی رادیو، «راه افتخار»، «سلام بر ابراهیم»، «مهاجران»، «تک تیرانداز» و «به یونس بگو» عناوین سریال هایی هستند که در این ایام از رادیو نمایش روی آنتن خواهند رفت. هر یک از این آثار از زاویه ای متفاوت به هشت سال دفاع مقدس پرداخته است.

همچنین برنامه زنده رادیویی «گیومه» ساعت ۹ صبح به صورت کاملا ویژه، یاد و خاطره دلاورمردان هشت سال دفاع مقدس را گرامی می دارند و برنامه زنده «هشت» نیز هر روز ساعت ۱۶ به بررسی هنرهای دفاع مقدس در عرصه تئاتر، سینما، موسیقی، شعر و ادبیات و همچنین عکاسی می پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب صوتی «ملاقات در فکه» نیز به نویسندگی سعید علامیان و گویندگی مهرداد مهماندوست در ۳۰ قسمت هر روز ساعت یک بامداد از رادیو نمایش پخش می شود.این کتاب  داستان زندگی نامه شهید حسن باقری را روایت می کند.

بر اساس این خبر خلاصه داستان و زمان پخش این آثار به شرح زیر است:

«راه افتخار» به نویسندگی حمیدرضا عباسی و کارگردانی مینو جبارزاده در ۱۰ قسمت هر روز ساعت ۲۲:۳۰ به روی آنتن رادیو نمایش می رود.

این نمایش داستان زندگی یک آزاده در زمان اسارت را روایت می کند.

«سلام بر ابراهیم» به نویسندگی داریوش روحی و کارگردانی سعیده فرضی در ۶ قسمت ساعت ۱۱:۳۰ از رادیو نمایش پخش می شود.

خلاصه داستان: داستان زندگی و سرگذشت شهید ابراهیم هادی است که این مجموعه در برگیرنده مقاطع زندگی شهیدی است که در دوران نوجوانی خود در دوران پیروزی انقلاب شجاعت های زیادی از خود نشان داد و همزمان با تحصیل در بازار تهران نیز مشغول به کار بود.

«مهاجران» به نویسندگی و کارگردانی محمدپورحسن در ۵ قسمت ساعت ۱۰:۳۰ روی آنتن رادیو نمایش می رود.

خلاصه داستان: داستان برگرفته از داستان بیدل هوا نوشته زهرا سعیدی است که حمله بعثی ها به آبادان و داستان زندگی یک زوج را روایت می کند، مسعود همسر مرضیه از طرف بنیاد مسکن به مهران می رود و در نبود او هواپیماهای بعثی آبادن را مورد حمله قرار می دهند، مادر او شهید می شود و خانواده او به شیراز می روند و ... .

«تک تیر انداز» به نویسندگی رضا جابر انصاری و کارگردانی میکاییل شهرستانی در ۷ قسمت ساعت ۲۲:۳۰ به روی آنتن رادیو نمایش می رود.

خلاصه داستان: سعید و مالکی که صاحب آژانس املاک است درباره زمین پدرش گفتگو می کند و سعید می خواهد پدرش را راضی به فروش کند اما پدرش راضی نیست و برادرش نیز در آن خانه با خانواده اش زندگی می کند و به خاطر جنگ در ماموریت است و ... .

«به یونس بگو» به نویسندگی زهرا کولیوند و کارگردانی مجید حمزه در ۷ قسمت ساعت ۱۳:۳۰ از رادیو نمایش پخش می شود.

خلاصه داستان: خاله مونس سعی می کند با یاد آوری خاطرات گذشته، حافظه فراموش شده سعید را به او بازگرداند و ... .

تمامی این آثار با هنرمندی بازیگران، تهیه کنندگان، صدابرداران و افکتورهای اداره کل هنرهای نمایشی رادیو به تازگی تهیه و تولید شده که همزمان با آغار هفته دفاع مقدس از رادیو نمایش و سایر شبکه های رادیویی به صورت همزمان پخش خواهد شد.

کد خبر 4725303 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو نمایش نمایش رادیویی اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تئاتر ایران فیلم سینمایی فیلم کوتاه کارگردان تئاتر موسیقی ایرانی سریال ایرانی سینمای مستند خانه هنرمندان ایران سازمان سینمایی کنسرت موسیقی بازیگر سینما حوزه هنری بازیگر تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۵۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادیو، صدای آرامش و گام های آهسته تر زندگی

عصر ایران ؛ احسان اقبال سعید - چهارم اردیبهشت ماه حیات رادیو در ایران هشتاد و چهارساله می شود و عمارت میدان ارگ ، ساختمان کهن رادیو گواهی می دهد که صاحبان صداهای مخملین و گویندگان اخبار و اقوال چگونه توانستند حقیقت و فراغت را توامان روانه‌ی خانه و خلوت ایرانیان سازند.

رادیو در سال 1319 در ایران پا به عرصه اطلاع رسانی نهاد و تا همیشه فصل مهمی از زیست سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایرانیان شد. برای نخستین بار صدای حاکمان و اهل طرب نه از زبان جارچیان و در نامه و اعلان که زنده و حاضر از پس فرسخ ها و فرسنگ ها به گوش عموم رسید و جای نقل و تفسیر باقی نماند و این خود کم از اعجاز در عصر حاضر نداشت.

شاید برآمدن زمانه ی گستردگی اطلاعات و ابزار ها و امکانهای حیرت انگیز اطلاع رسانی و انتقال سهل و سریع محتوا حضور رادیو را کم رنگ و بیشتر در حکم تاریخ و خاطره نموده باشد اما نمی توان از خاطر برد که برای انسان اهل و اهلی عقل و خاطره تا همیشه پیشه در بند پیشینه است و پدیده ها هم لاجرم متصل به کنیه و روزهای رفته... 


رادیو نخستین بار صدای نطق استعفای رضاشاه را از فردای اشغال ایران در جنگ دوم جهانی به گوش مردم رسانید و متن سوگند شاه جدید و جوان را هم!  و هر دو را ذکا الملک فروغی نگاشت و در دهان شهریاران پیشین و پسین نهاد. 


کارکرد دیگر رادیو در روزها و دهه های نخستین رسانیدن صدا و نوای ساز و آواز به گوش آحاد مردمان ایران زمین بود تا در میانه ی اخبار کمی هم گوش به خنیا و خواندن از احوال یار و نیز حالت گل و دیگر چیزها بسپارند. شاید درآمدن شان هنر از مطربی و نیز محفل و مجلس خوانی به سبب ورود رادیو به ایران و گستره پخش این صدا و پناه بودن آن بوده باشد. 


بزنگاه های تاریخی ایران زمین هم گاه با نمود رادیویی شان در خاطره ها مانده اند. دکتر محمد مصدق در جریانات ملی شدن صنعت نفت،  نطق و اقدامات خود را از طریق رادیو به اطلاع مردمان می رسانید و یکی از معدود صداهای باقیمانده از ایشان همین نطق رادیویی در فردای بازگشت از دادگاه لاهه برای دفاع در برابر شکایت شرکت نفت بریتانیا از ایران بود.

لندن هم پیام به شاه و کودتاچیان را به رادیو فارسی بی بی سی محول کرد تا به جای عبارت همیشگی "اینک ساعت داوزده شب به وقت لندن است" بخواند "اینک ساعت دقیقا دوازده شب به وقت لندن است" و کودتاچیان جرات و جربزه بیابند که اراده لندن در سرازیر نمودن دلار و نیز برآمدن سرنیزه ها حتمی است.

احمد قوام السلطنه هم در پیرانه‌سر، آن گاه که هوای نخست وزیری نمود و خواست تا بر جای مصدق بنشیند اطلاعیه ای به رادیو داد با مطلع "کشتیبان را سیاستی دگر آمد" که البته انشای مظفر فیروز بود  و سجادی نخستین گوینده رادیو در ایران، آن را در رادیو خواند...در میان گویندگان سجادی به قوام نزدیک بود و بشیر فرهمند به نیروهای جبهه ملی و دکتر مصدق،نخستین صدایی که پیروزی انقلاب اسلامی را به اطلاع مردم ایران رسانید صدای شهید محلاتی از رادیو ایران حوالی ساعت چهار روز بیست و دوم بهمن ماه بود "توجه فرمائید، توجه فرمائید!این صدای راستین ملت ایران است،صدای انقلاب... 


از دوران پرشور مبارزات قرن بیستم هرگاه ناظران و تاریخ خوانان به یاد مصر دوران جمال عبدالناصر می افتند شاید مهم ترین نشانه و یادمان رادیو صوت‌العرب معروف قاهره باشد با صدای پرطنین و حیرت انگیز امین سعید گوینده شهیرش...  و شاید فروغ زیباتر سرود "تنها صداست که می ماند" .

 
رادیو تنها صداست و تصویر را تو در خاطرت می سازی. از لحن و مکث در صدا شخص و رخداد را زیبا،پیر،مهربان یا هزار و یک چیز دیگر تصویر و تصور می کنی و این اختیار را داری که بخشی از حقیقت را به میل خود بسازی و رویاپردازی راه بر امنیت خاطر و نیز پرواز عقل انسان می برد و احتمالا بسیار پیش آمده که از دیدن تصویر گوینده یا صداپیشه ای که سال ها صدایش را شنیده ایم حیرت می کنیم و معصومانه می گوییم چقدر با باور و تخیل ما نزدیک یا دور است.

گاه صدای رادیو به لالایی و قرار هم می می ماند  که باشنیدنش در روزگار بی همدمی به خواب می رویم و چون تنها حس شنیداری مان درگیر است امکان قرار باقی جوارح و احساسات فراهم تر است.....انگار هنوز رادیو صدای ارامش است و گام های آهسته تر زندگی..

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • 10 سریال گانگستری تماشایی که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند(+عکس)
  • تولید بیش از ۱۴ ساعت برنامه رادیویی در مرکز خلیج فارس
  • پذیرفته شدگان پانزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد معرفی شدند
  • رادیو، صدای آرامش و گام های آهسته تر زندگی
  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز
  • «اسلحه مادری» در قاب شبکه دو
  • مجموعه داستان دوباره همان زخم‌ها را به صورتم بزن در کرمانشاه منتشر شد
  • کتاب‌های ادبیاتی جذاب
  • «روحینا» از شبکه نمایش
  • کتاب های پرفروش سال ۱۴۰۳