Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلد پنجاه و هفتم از مجموعه تقویم تاریخ دفاع مقدس با عنوان تغییر موازنه قدرت، با بهره‌گیری از اسناد و گزارش‌های نوبه‌ای ارتش و با استناد به مطبوعات و روزنامه‌های آن دوره به قلم سرتیپ سعید پورداراب تدوین شده است.

در بخشی از پیشگفتار این اثر می‌خوانیم: اردیبهشت ۶۴ از جمله ماه‌هایی است که در جبهه‌های جنگ رخدادهای مهمی به وقوع پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارتش رژیم بعث عراق در این ماه تحرکاتی در جبهه‌ها از خود بروز داد که حاصل آن چیزی جز شکست برای آنها نبود. از سوی دیگر مقاومت شجاعانه‌ دو گردان از لشکر پیاده‌ ارومیه در منطقه‌ سردشت از حوادث مهم این ماه بود. از دیگر رویدادهای مهم در این ماه فرمایشات امام خمینی (ره) در روز ۱۶ اردیبهشت در سالروز میلاد حضرت مهدی (عج) و روز پاسدار در رابطه با ادامه‌ جنگ بود.

بیان این اوامر مؤکد از سوی امام، تکلیف را بر همگان مشخص نمود که باید به دنبال جستجوی راه‌های مختلف برای به زانو درآوردن دشمن بعثی در مناطق عملیاتی بود و لذا جنگ کماکان ادامه یافت. اما در این حال رژیم بعث نیز به صورت گسترده توسط استکبار جهانی و حامیانش در منطقه تجهیز شده بود تا جایی که وخامت اوضاع و نابرابری به حدی رسید که در جلسه‌ای که با حضور حجت‌الاسلام‌ هاشمی رفسنجانی با فرماندهان ارشد سپاه پاسداران تشکیل شد، به جزئیات امر اشاره گردید و مقایسه‌ای آماری به عمل آمد و نیازمندی‌ها برای ادامه‌ جنگ و پیروزی در عملیات‌های آتی بیان شد که شرح آن در حوادث روز سی ام این ماه بیان شده است.

جلد پنجاه و هفتم از مجموعه تقویم تاریخ دفاع مقدس به انضمام اسناد و تصاویر، در یک‌هزار و ۳۳ صفحه و قیمت ۱۲۱ هزار تومان توسط موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است.

علاقمندان می‌توانند برای تهیه این کتاب می توانند به صفحه منشورات پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی مراجعه کنند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هفته دفاع مقدس مرکز اسناد انقلاب اسلامی ادبیات دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۶۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، سردار عبدالرضا آزادی ظهر امروز در آئین افتتاحیه ستاد برگزاری دومین کنگره سرداران، امیران، فرماندهان و ۲۵۰۰ شهید چهارمحال و بختیاری با اشاره به سخنرانی‌های مقام معظم رهبری اظهار کرد: بیشترین بیانات مقام معظم رهبری بر موضوع توصیف، الگو پردازی و سرگذشت پژوهی از شهدا است.

وی با اشاره به اینکه کنگره شهدا باید حتماً شهید محور باشد تصریح کرد: محور کنگره شهید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در ۲۹ شهریور خاطرنشان کرد: حضرت آقا فرمودند: دفاع مقدس و شهدا را بشناسیم و بشناسانیم؛ برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم.

در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم

وی با اشاره به آثار شهدا در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: آثار شهدا تا حدودی جمع آوری شده، در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم.

سردار آزادی درباره محصول سرگذشت پژوهی بیان داشت: محصول سرگذشت پژوهی، سوژه است که بیانگر انتقال پیام شهید است.

وی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری که فرمودند: دفاع مقدس گنج است؛ گفت: بسیاری از بخش‌های آثار شهدا واکاوی نشده است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج درباره کنگره شهدا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری یادآور شد: کنگره شهدا دو رویکرد اصلی دارد؛ که رویکرد اول زنده نگه داشتن یاد شهید است.

وی درباره رویکرد دوم کنگره شهدا گفت: انتقال پیام شهید است که پیام شهید را جز با زبان هنر نمی‌توان انتقال داد، رهبر معظم انقلاب سال گذشته ۵ بار بر موضوع هنر تاکید داشتند؛ باید پیام شهید را به جوان‌ها، نوجوان‌ها انتقال دهید.

سردار آزادی یادآور شد: مقصود از بزرگ داشت‌ها، جریان سازی است؛ رسالت کنگره باید جریان سازی فکری و عملی باشد.

وی خاطر نشان کرد: کنگره شهدا باید امید آفرین باشد و تولید امید کند؛ معنا را به جامعه منتقل کند که آن ایمان و امید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به کنگره ملی تصریح کرد: عنوان کنگره، کنگره ملی شهدا استان است و همه شهدا را در برمی‌گیرد؛ سطحش فراتر از استان باشد و بتواند حماسه رزمندگان دلاور را به کشور و حتی جهان معرفی کند.

وی افزود: برای کنگره به یک کار هنری و جریان ساز، فکر کنید تا ذهن تمام جوانان و نوجوانان را درگیر شهدا بکند.

کنگره شهدا حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد

سردار آزادی یادآور شد: این کنگره حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد باید حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ مستند خوب تولید شود.

وی با اشاره به سخن رهبر انقلاب بیان داشت: کارهای شما شناسنامه انقلابی و دفاعی، دوران مقدس است که باید هنرمندانه به دیگران معرفی کنید؛ خاصیت هنر، آشنایی با شهدا است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به جنگ نرم دشمن خاطرنشان کرد: تلاش دشمن تزریق بی هویتی است و کنگره باید امید آفرین باشد.

وی اظهار کرد: روایت جذاب خلق کنید فیلم نامه و سوژه خوب مهم است و از دل سرگذشت پژوهی بیرون می‌آید؛ بهترین کار را برای شهدا رقم بزنید.

کد خبر 6087232

دیگر خبرها

  • ثبت تاریخ شفاهی یزد قدیم، از اولویت های مرکز اسناد و کتابخانه ملي استان يزد
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • سالروز وفات حضرت عبدالعظیم در تقویم ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • آغاز سال تحصیلی جدید از ۱۰ شهریور؟!
  • آینده جهان از شب عملیات «وعده صادق» تغییر کرد
  • سپاه پاسداران، مولود انقلاب اسلامی