Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، فصل برگزاری مجامع امروز ۳۱ شهریورماه به پایان می‌رسد. تمامی شرکتهای دولتی مکلف شده‌اند تا قبل از پایان شهریورماه، حتما مجمع خود را برگزار کرده و صورتهای مالی خود را به تصویب اعضای مجمع برسانند؛ به خصوص اینکه این شرکتهای دولتی، علاوه بر اینکه یکی از وزرا را به عنوان رئیس مجمع خود در اختیار دارند، باید سایر وزرا یا نمایندگان قانونی آنها را در جلسات خود داشته باشند تا جلسه به رسمیت رسیده و صورتهای مالی برای ادامه کار در سال بعد، تصویب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، در شرایطی که در سایه تحریم، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نقش مهمی در پیشبرد اهداف توسعه صنعتی داشته و به عنوان یک سازمان توسعه‌ای، سهامدار بسیاری از پروژه‌های صنعتی در سراسر کشور است، امسال در مهلت قانونی خود یعنی ۳۱ شهریورماه، مجمع خود را برگزار نخواهد کرد. این در شرایطی است که این سازمان، سهامدار بسیاری از صنایع بزرگ و حساس در مقطع کنونی از جمله خودروسازان هم هست که سایه سهامداری‌اش، اکنون بر سر واگذاری‌های دو خودروساز بزرگ سنگینی می‌کند.

در حالی این حساسیت‌ها بر سر مجمع امسال سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران وجود دارد که اگر تا پایان وقت اداری امروز یکشنبه ۳۱ شهریورماه سال ۹۸، مجمع ایدرو برگزار نشود، به طور قطع گامی غیرقانونی برای ادامه مسیر خود برداشته است و در عین حال، مشخص نیست که آشفتگی در صورتهای مالی این سازمان که به گفته یک مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه، عامل اصلی لغو این مجمع شده است،چطور قرار است یک سازمان توسعه‌ای همچنان مورد اعتماد سهامداران باشد. 

اکنون، بر اساس ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۹۸ کل کشور، که به صراحت شرکتهای دولتی از جمله ایدرو را مکلف کرده است که مجامع عمومی خود را با رعایت بند «ه» تبصره ۲۰ قانون برای تصویب صورتهای مالی سال ۹۷، حداکثر تا ۳۱ شهریورماه سال ۹۸ برگزار نمایند و صورتجلسات مربوط را حداکثر تا سی ام مهرماه سال ۹۸ به تائید وزارت امور اقتصادی و دارایی برسانند، اقدامی در خصوص برگزاری مجمع لغو شده تا این لحظه انجام نشده است.

قانون در مورد برگزاری مجامع شرکتهای دولتی چه می‌گوید؟

مجامع سازمان‌های دولتی مطابق با مصوبه سال ۸۲ هیات دولت، شرایط و ضوابطی برای خود دارد.درست شبیه همان شرایطی که یک شرکت بورسی باید بر اساس ضوابط تعیین شده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار، صورتهای مالی تهیه کرده و گزارش‌های مالی حسابرسی شده‌ای را ارایه دهد تا سهامداران اطمینان حاصل کنند که می‌توانند به هیات مدیره حاضر در هر یک از شرکتها اعتماد کرده و سکان هدایت آن بنگاه یا مجموعه را به دست آنها بسپارند.

در شرکت‌های دولتی هم، کار به همین روال پیش می‌رود. در واقع، یک شرکت دولتی مطابق با آنچه در آیین‌نامه تشکیل مجامع عمومی و شورای عالی شرکتهای دولتی آمده است، باید مطابق تبصره یک ماده ۲ «کلیه مستندات و اطلاعات مربوط به موارد دستور جلسه را در موعد مقرر قانونی برای اعضای مجمع ارسال نمایند».

از همه مهمتر اینکه در ماده ۳ این آیین‌نامه، هیات مدیره و یا هیات عامل شرکتهای مشمول موظف شده‌اند تا پانزدهم شهریورماه هر سال، هدفها، خط مشی و برنامه عملیاتی و بودجه سال بعد خود را به همراه گزارش‌های توجیهی و مستندات مربوط، برای مجمع عمومی یا شورای عالی ارسال نمایند.

از سوی دیگر، شرکتهای مشمول مکلف شده‌اند تا نسبت به ارایه به موقع صورتهای مالی و گزارش هیات مدیره در مورد عملکرد و وضع عمومی شرکت در سال مالی مربوط به حسابرس و بازرس قانونی اقدام و گزارش حسابرسی و بازرسی مربوط به صورتهای مالی و گزارش عمکرد را برای رئیس مجمع یا شورای عالی ارسال کنند تا به همراه دعوتنامه تشکیل مجمع یا شورای عالی برای اعضای مجمع یا شورا فرستاده شود.

به هر حال علیرغم اینکه ممکن است سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران خود را مستثنی از این قانون به لحاظ نوع اساسنامه خود بداند، اما در قانون بودجه سال ۹۸ کل کشور مکلف شده است که مجمع خود را تا پایان نیمه اول سال ۹۸ حتما و حتما برگزار نماید؛ به همین دلیل، اینجا است که چالش برگزاری مجمع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با سازمان برنامه و بودجه، شکل می‌گیرد و کار به لغو برگزاری مجمع می‌انجامد.

ماجرای لغو مجمع سازمان گسترش

نکته حائز اهمیت در این میان، دعوتنامه‌ای است که رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت به امضای خود برای اعضای مجمع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) ارسال کرده و از آنها دعوت به عمل می‌آید که در این مجمع حضور به هم رسانند؛ غافل از اینکه عدم ارسال صورتهای مالی حسابرسی شده به سازمان برنامه و بودجه، گره بزرگی بر برگزاری مجمع امسال این سازمان وارد می‌آورد.

یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: سازمان برنامه و بودجه به دلیل ابهامات مالی که در گزارش‌های مالی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مشاهده می‌نماید، اجازه برگزاری مجمع را نداده است.

همچنین یک مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه در گفتگو با خبرنگار مهر لغو مجمع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران را علیرغم دعوتنامه رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت تائید می‌کند، اما اظهارنظر در مورد علت اصلی لغو این مجمع را به وزارت صنعت، معدن و تجارت محول می‌نماید.

متن دعوتنامه وزیر صنعت برای دعوت به مجمع ایدرو

در این میان، علیرغم همه ابهاماتی که در صورتهای مالی این سازمان وجود دارد، رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان رئیس مجمع سازمان گسترش و نوسازی ایران، هفدهم شهریورماه امسال با ارسال نامه‌ای به اعضای مجمع شامل محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رضا اردکانیان، وزیر نیرو و محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان اعضای اصلی، خواستار شرکت در جلسه مجمع عمومی عادی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در تاریخ چهارشنبه ۲۷ شهریورماه می‌شود و مقرر می‌دارند تا رسانه‌ها نیز به این مجمع دعوت شوند؛ در حالیکه هیچ دعوتی از رسانه‌ها علیرغم دستور وزیر صنعت در ۱۷ شهریورماه صورت نمی‌گیرد و در نهایت، مجمع ۲۷ شهریورماه نیز لغو گردید.

دستور جلسه این مجمع استماع گزارش فعالیت هیات عامل در سال مالی منتهی به ۹۷/۱۲/۲۹ و اتخاذ تصمیم، استماع گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی در مورد صورتهای مالی منتهی به ۹۷/۱۲/۲۹ و اتخاذ تصمیم، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی برای سال ۹۸ و مواردی از این دست است.

آنگونه که یک مقام مطلع در سازمان برنامه و بودجه، به خبرنگار مهر می‌گوید: با دستور محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، برگزاری مجمع ایدرو لغو شده است.

وی افزود: دلیل این امر اشکال در صورتهای مالی است که از سوی معاونت مرتبط با بودجه و امور مالی در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تهیه شده و مطابق با استانداردهای تعیین شده از سوی دولت نیست.

این مقام مطلع می‌گوید: متاسفانه برگزاری این مجمع لغو شده؛ در حالیکه قانون شرکتهای دولتی را مکلف کرده تا ۳۱ شهریورماه هر سال، مجامع خود را برگزار کنند.

کد خبر 4723307 محبوبه فکوری

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان گسترش و نوسازی صنایع رضا رحمانی سازمان برنامه و بودجه بانک مرکزی ایران شرکت نفت آرامکو عربستان قیمت دلار قیمت نفت بورس بازار سهام ایالات متحده آمریکا جنگ تجاری پهباد تولید نفت وزارت جهاد کشاورزی نفت خام عربستان سعودی صادرات نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجمع خیران مشارکتی طرح‌های محیط زیستی در ۳۱ استان کشور تشکیل می‌شود

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیران در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست، امیر عبدوس در کارگاه آموزشی توجیهی مدیران محیط زیست کشور و استان‌ها در شیراز درباره اهم اقدامات دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: سال گذشته، سالی بسیار پرتلاش و دستاورد در حیطه تکالیف دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی بود و جهت‌گیری اقدامات این دفتر منطبق با رویکرد دولت انقلابی و مردمی و متناسب با سند تحول دولت مردمی و بیانیه گام دوم انقلاب و سایر اوامر و فرامین رهبر معظم انقلاب بر مردمی‌سازی امور و ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست متمرکز بود.

وی افزود: در این مسیر طرح‌ها و برنامه‌هایی برای اولین بار تعریف شدند که هریک در چارچوب آموزش و افزایش مشارکت گروه‌ها و مخاطبان اثرگذار جامعه در ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست مؤثر بودند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: یکی از مهم‌ترین این طرح‌ها مأموریت محور کردن استان‌ها در حیطه آموزش مخاطبان خاص در قالب طرح پرچم‌داری بود، بدین شکل که هر استان، پرچمدار آموزش مبانی و موضوعات محیط زیستی به یکی از گروه‌های مخاطبان اجتماعی و موظف شد دستورالعمل و محتواهای مورد نیاز برای آموزش این قشر از مخاطبان را تهیه و به عنوان الگویی برای سایر استان‌ها ارائه کنند.

عبدوس تاکید کرد: در این زمینه ۳۱ کتاب دستورالعمل آموزشی برای ۳۱ گروه از مخاطبان خاص اجتماعی تدوین و برای استفاده استان‌ها چاپ خواهد شد، ایجاد بسترهایی برای فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی محیط زیستی در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی در سطح کشور از طریق ایجاد خانه‌های محیط زیست در این دستگاه‌ها اعم از دهیاری‌ها، شهرداری‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد و کتابخانه‌ها به عنوان حلقه‌های میانی مشارکت مردم دیگر طرحی بود که در سال ۱۴۰۲ اجرا شد.

وی گفت: تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیران در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه، مستندسازی دانش بومی و سنتی محیط زیستی و جمع‌آوری آن‌ها برای چاپ کتاب دانش سنتی هر استان، تسهیل‌گری برای ایجاد تعامل سازنده میان سازمان و ادارات کل تابعه با تشکل‌های مردم‌نهاد محیط زیستی و برگزاری جلسات مستمر با آن‌ها، ثبت روز آموزش همگانی محیط زیست در تقویم رسمی کشور مصادف با پانزدهم اسفند و روز درختکاری و اجرای برنامه‌های متنوع طی یک هفته برای بزرگداشت این مناسبت در ستاد مرکزی سازمان و ادارات کل استان‌ها نیز اقدامات مهم دیگری بود که به همت دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شدند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سند برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست به همت و تلاش معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان و دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی در سال ۱۴۰۲ بازنگری و با هدف نهادینه‌سازی بنیان‌های توحیدی، انقلابی و محیط زیستی آن مورد تحول اساسی قرار گرفته و در بهمن ۱۴۰۲ به تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور رسید.

عبدوس خاطرنشان کرد: تسهیلگری مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست و ارتقای سرمایه اجتماعی از طریق ایجاد حلقه‌های میانی یکی از مهم‌ترین راهبردهای دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست است که براساس آموزه‌های بیانیه گام دوم انقلاب و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در دولت مردمی انقلابی، بندهای ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط‌زیست و مفاد سند اخیرالذکر در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.

کد خبر 746882

دیگر خبرها

  • برآورد یک میلیاردتومانی برای ساخت بیمارستان ٣٢٠ تختخوابی شهید کلاهدوز قوچان
  • گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • مالکان جدید پرسپولیس و استقلال هم باید قوانین سقف بودجه را رعایت کنند
  • پخش زنده| نشست وزرا و معاونان رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه دولت
  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس
  • چقدر می توان به صورت های مالی شرکت ها اعتماد کرد؟
  • بودجه ستاد امر به معروف در سال گذشته چقدر بود؟
  • گسترش بارش‌های بهاری طی امروز در آسمان مازندران
  • مجمع خیران مشارکتی طرح‌های محیط زیستی در ۳۱ استان کشور تشکیل می‌شود