Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-25@04:48:31 GMT

۱۰۰ کتاب برتر هزاره سوم معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۹۵۷۷

۱۰۰ کتاب برتر هزاره سوم معرفی شدند

فهرست ۱۰۰ کتاب برتر هزاره سوم که آثار منتشر شده از سال ۲۰۰۰ تاکنون را دربرگرفته است، به انتخاب نویسندگان و منتقدان کتاب منتشر شد.

در این نظرسنجی «تالار گرگ» اثر هیلاری مانتل، جایگاه اول را از آن خود کرد.  مانتل بیش از یک ربع قرن در حال نوشتن کتاب بود تا با انتشار این کتاب به یک پدیده بدل شد. او قسمت‌های دوم و سوم این کتاب را در قالب یک سه‌گانه نوشت که قسمت سوم آن قرار است مارس (فروردین) با عنوان «آینه و نور» منتشر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سه گانه داستانی درباره توماس کرامول بر بستر وقایع واقعی تاریخی انگلستان است.

۲. در مکان دوم «گیلئاد» نوشته مریلین رابینسون، که سال ۲۰۰۴ منتشر شد جای دارد. این رمان فلسفی در قالب نامه‌هایی که توسط جان امیس کشیش در دهه ۱۹۵۰ به پسرش نوشته شده شکل گرفته است.

۳. «زمان دست دوم» نوشته سوتلانا آلکسوویچ، در سال ۲۰۱۳ در مکان سوم جای گرفته است. کتاب این نویسنده برنده جایزه ادبی نوبل برمبنای هزاران ساعت شهادت شفاهی و تاریخی مردم اتحاد جماهیر شوری شکل گرفته است. نویسندگان، پیشخدمت‌ها، پزشکان، سربازان، ماموران دستگاه‌های سابق کرملین، بازماندگان اردوگاه‌های کار اجباری خاطرات خود را در این کتاب به زبان آورده‌اند.

۴. «هرگز رهایم مکن» نوشته کازئو ایشیگورو، در سال ۲۰۰۴ در جایگاه چهارم است. وی که با کتاب «بازمانده روز» در سال ۱۹۸۹ برنده جایزه بوکر شد، در این کتاب که ششمین رمان اوست، مرکز کلونینگ انسان در انگلستان را موضوع خود قرار داده و به کشفی نفیس و درخشان درباره مرگ و معنای انسان بودن پرداخته است.

۵. «آسترلیتز» نوشته دبیلو جی سبالد، در سال ۲۰۰۱. سبالد که در تصادف اتومبیل در سال ۲۰۰۱ درگذشت در این کتاب ترکیب از وقایعی واقعی و داستانی را در هم آمیخته و با درهم‌تنیدگی سفرهای درونی و بیرونی تاثیر زیادی در ادبیات معاصر داشته است. این کتاب درباره یک مرد و وحشت از یهودی بودن و از دست رفتن قرن بیستم است.

۶. «دوربین کهربایی» نوشته فیلیپ پولمن سومین کتاب از سه گانه «نیروی اهریمنی‌» است. کتاب درباره دکتر مری مالون است که به دنیای موجوداتی خیالی وارد شد و با آنها دوست می‌شود.

۷. «بین من و دنیا» نوشته تا-نهیسی کوتس، در سال ۲۰۱۵. این کتاب که تعمقی بی‌نظیر در معنای سیاهپوست بودن در دنیای امروز است این نویسنده را به یکی از مهم‌ترین چهره‌های روشنفکری و نویسندگان امروز آمریکا بدل ساخته است. وی به عنوان پسر یکی از اعضای پلنگ سیاه در خیابان‌های خشونت‌بار بالتیمور بزرگ شده و با صدایی چالش برانگیز و در عین حال شاعرانه این موضوع را بررسی کرده است.

۸. «پاییز» نوشته الی اسمیت، در سال ۲۰۱۶؛ به عنوان یکی از اولین رمان‌های بریتانیایی در دوران پسا برگزیت نویسنده در این کتاب با بهره گرفتن از همه سابقه ‌نویسندگی‌اش به عشق و هنر، زمان و رویاها، زندگی و مرگ پرداخته است.

۹. «اطلس ابر» نوشته دیوید میچل، در سال ۲۰۰۴؛ این کتاب حماسی ترکیب از چند داستان‌ از قرن نوزدهم تا دهه ۱۹۷۰ است و در نهایت پایان زمان را دربرمی‌گیرد.

۱۰. «نیمی از یک خورشید زرد» نوشته چیماماندا نگوزی آدیچی، در سال ۲۰۰۶. این نویسنده نیجریه‌ای که در دوره جنگ بیافرا بزرگ شد، در این رمان که جایزه اورنج را برد از تلاش‌های سیاسی و فردی برای مقابله با میراث‌ استعمار در آفریقا نوشته است.

در رده‌های بعدی این رمان‌ها جای گرفته‌اند:

«دوست فوق‌العاده من» نوشته النا فرانته، در سال ۲۰۱۱، «توطئه علیه آمریکا» نوشته فیلیپ راث، در سال ۲۰۰۴، «Nickel and Dimed» نوشته باربارا ارنرایشدر، سال ۲۰۰۱، «Fingersmith» نوشته سارا والترز، در سال ۲۰۰۲، «انقراض ششم» نوشته الیزابت کولبرت، در سال ۲۰۱۴، «تصحیحات» نوشته جاناتان فرانزن، در سال ۲۰۰۱، «جاده» نوشته کورمک مک‌کارتی، در سال ۲۰۰۶، «دکترین شوک» نوشته نائومی کلاین، در سال ۲۰۰۷، «ماجرای عجیب سگی در شب» نوشته مارک هادون، در سال ۲۰۰۳ و «زندگی پس از زندگی» نوشته کیت آتکینسون، در سال ۲۰۱۳ ۱۰ کتابی هستند که رده از ۱۱ تا ۲۰ را به خود اختصاص داده‌اند.

«انسان خردمند: تاریخ مختصر بشر» نوشته یووال هرری، که سال ۲۰۱۱ منتشر شد،‌ «دهم دسامبر» نوشته جورج ساندرز، در سال ۲۰۱۳، ‌«شیاطین ظهر» نوشته اندرو سالمون، در سال ۲۰۰۱، «دیداری از محله خلافکاران» نوشته جنیفر ایگان، برنده جایزه ادبی پولیتزر در سال ۲۰۱۱، «مردم عادی» نوشته سالی رونی، در سال ۲۰۱۸، «سرمایه در قرن بیست و یکم» نوشته توماس پیکتی، در سال ۲۰۱۳ پنج کتاب بعدی هستند.

در مکان ۲۶ کتاب «نفرت، دوستی، همراهی، عشق، ازدواج» نوشته آلیس مونرو، در سال ۲۰۰۱ جای دارد و پس از آن کتاب شعر «خلسه» نوشته کارول آن دافی، ملک‌الشعرای بریتانیا در سال ۲۰۰۵ جای گرفته است.

در مکان ۲۹ و ۳۰ نیز به ترتیب «یک مرگ در خانواده» نوشته کارل اوه کنوسگارد، در سال ۲۰۰۹ و «راه‌آهن زیرزمینی» نوشته کالسون وایت‌هد، برنده پولتیزر ۲۰۱۶ جای دارد.

در این فهرست کتاب پرفروش گیلیان فلین، در سال ۲۰۱۲ یعنی «دختر گمشده» جایگاه ۶۵، «کارولاین» نیل گیمن محصول ۲۰۰۲ در مکان ۸۲، «هری پاتر و جام آتش» نوشته جی‌کی.رولینگ در سال ۲۰۰۰ در مکان ۹۷، «دختری با خالکوبی اژدها» نوشته استیگ لارسن در سال ۲۰۰۵ در مکان ۹۸‌جای دارند.

۵۷۲۴۵ کد خبر 1302331

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: معرفی کتاب ادبیات جهان هری پاتر ادبیات داستانی ادبیات داستان علمی تخیلی دربی باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال لیگ برتر نوزدهم دفاع مقدس جنگ تحمیلی ایالات متحده آمریکا ایران و آمریکا مدرسه عربستان استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۹۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس بین المللی موزه ها در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و در ایران و اردبیل این موزه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به قدمت موزه و ارتباط آن با تاریخ تمدن بشر خاطرنشان کرد: موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشا توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده است و در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است.

محمدی ادیب تصریح کرد: همزمان با قرن ۱۶ و به روز عصر صفویه در ایران موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

وی به دوره قاجاریه و پهلوی اشاره کرد و افزود: از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته و بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفته عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به قدمت تاریخی موزه چینی خانه شیخ صفی الدین اردبیلی گفت: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

کد خبر 6087771

دیگر خبرها

  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • کتاب‌های کارآفرینان که باید قبل از تأسیس استارت‌آپ بخوانند
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها
  • چاپ یک‌رمان پلیسی دیگر از فردریک دار/«آموزش آدمکشی» در بازار نشر
  • ۵ اثر پرمخاطب برای نمایشگاه کتاب تهران بازتولید شد
  • عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر
  • «خدای مهربانم سلام» برای بچه‌ها به کتابفروشی‌ها آمد
  • «خدای مهربانم سلام» برای بچه‌ها کتابفروشی‌ها آمد