Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه بار دیگر گفت هدف از اعمال تحریم علیه ایران، حذف توانمندی‌های منطقه‌ای و موشکی و تبدیل ایران به «کشوری عادی» است.

پامپئو که با شبکه «ای‌بی‌سی» گفت‌وگو می‌کرد، «ملت» ایران را عامل ترور توصیف کرد و بار دیگر حمله اخیر به تأسیسات نفتی عربستان سعودی را به ایران نسبت داد و گفت: «خوب راهبردی که رئیس‌جمهور [دونالد] ترامپ تدوین کرد، دارد نتیجه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما به خوبی در مسیری قرار داریم که رژیم ایران را وادار کنیم که نهایتا تصمیم بگیرد به کشوری عادی بدل شود. این تمام چیزی است که ما همیشه خواسته‌ایم.»

وی با اشاره به تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران که به نوشته رسانه‌های غربی می‌تواند صادرات مواد غذایی و اقلام دارویی به ایران را دشوارتر کند، مدعی شد که «مردم ایران» از آمریکا بابت اعمال این تحریم‌ها «تمجید کردند.»

پامپئو هدف از اعزام نیروهای نظامی بیشتر به منطقه را نیز «ایجاد بازدارندگی» خواند و گفت واشنگتن می‌خواهد مناقشات منطقه «به شکلی مسالمت‌آمیز حل و فصل شود.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین هدف از ارسال سامانه‌های پدافندی بیشتر به منطقه را دفاع از عربستان سعودی خواند و در پاسخ به این سؤال که این سامانه‌ها چه چیز بر سامانه‌هایی که پیشتر در منطقه مستقر بود اضافه می‌کند، گفت افزایش تعداد سامانه‌ها توانایی عربستان در دفاع را تقویت کرده و انجام حملات مشابه را «دشوارتر می‌کند.» به گفته وی پامپئو، نیروهای اعزامی به منطقه، علاوه بر عربستان، بر امارات عربی متحده هم تمرکز خواهند داشت.

وی بار دیگر ایران را عامل حمله به تأسیسات آرامکو در مناطق «بقیق» و «خریص» خواند و مدعی شد که این حملات توسط موشک‌های کروز زمین به زمین و پهپاد انجام شده و «یک اقدام جنگی» توسط یک کشور علیه عربستان سعودی است. او گفت در جریان نشست سازمان ملل متحد در این رابطه صحبت می‌کند و امیدوار است که شرکت‌کنندگان در مجمع عمومی علیه ایران موضع‌گیری کنند.

پامپئو در ادامه با این سؤال مواجه شد که با توجه به تحولات ماه‌های اخیر، آیا کارزار فشار حداکثری نتیجه عکس نداشته است؟ وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد که فعالیت‌های منطقه‌ای ایران در دوران برجام اوج گرفته و «ما اکنون در تلاش هستیم تا توانمندی آن‌ها را فروبنشانیم... ما تازه از ماه می این تحریم‌های شدید را شروع کردیم، داریم درباره فقط کمتر از پنج ماه صحبت می‌کنیم. ما در ابتدای کارزار تحریم هستیم، نه در میانه یا انتهای آن.»

این در حالی است که امروز «استیو منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت تحریم‌های ایران به سقف خود رسیده و تقریبا چیز دیگری برای تحریم باقی نمانده، به همین دلیل واشنگتن قصد دارد به سراغ تحریم طرف‌های ثالثی برود که با ایران مراوده اقتصادی دارند.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش، در پاسخ به این سؤال که آیا واشنگتن حاضر به توسل به نیروی نظامی است، مدعی شد که آمریکا به دنبال دستیابی به یک «نتیجه دیپلماتیک» با ایران است، اما در صورتی که این تلاش‌ها «ناموفق» باشند، در آن صورت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تصمیمات لازم برای «دستیابی به اهدافمان» را اتخاذ خواهد کرد.

پامپئو امروز در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» هم نظیر همین جمله را تکرار کرد و با بیان اینکه واشنگتن با اعمال «قدرتمندترین تحریم‌ها» خواهان دستیابی به راهکار دیپلماتیک است، گفت واشنگتن می‌خواهد از جنگ اجتناب کند و افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه هم با هدف ایجاد بازدارندگی است، اما اگر این بازدارندگی نتیجه ندهد، ترامپ برای «انجام اقدامات لازم» تصمیم‌گیری می‌کند. او همچنین مدعی شد که در جریان تنش‌های اخیر با ایران، واشنگتن اقداماتی علیه تهران انجام داده است که «اینجا نمی‌توانم درباره برخی از آن‌ها صحبت کنم.»

منوشین: تحریم‌های ایران تقریبا به سقف خود رسیده است

وزیر خزانه داری آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه‌ای گفت که تحریم‌های آمریکا علیه ایران به سقف خود رسیده است و آمریکا به دنبال تحریم طرف‌های سوم است.
«استیون منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا روز یکشنبه حملات هفته پیش به تاسیسات نفتی سعودی را در اقتصاد جهانی تاثیر گذار توصیف کرد.

وی گفت: «حملات آرامکو حمله به سیستم اقتصادی جهانی به شمار می‌آید.»

ارتش و کمیته‌های مردمی یمن شنبه گذشته با ۱۰ فروند پهپاد، تأسیسات نفتی «بقیق» و «خریص» وابسته به شرکت آرامکو را هدف قرار دادند که در پی آن به اذعان وزیر انرژی سعودی ۵.۷ میلیون بشکه تولید نفت این کشور به حالت تعلیق در آمد. (جزئیات بیشتر)

منوشین که با برنامه MEET THE PRESS‌ شبکه خبری ان‌بی‌سی مصاحبه می‌کرد درباره گام‌های بعدی آمریکا علیه ایران گفت که نخستین چیز مجوز تحریم‌های بیشتر علیه ایران بوده اگر چه تقریبا به حداکثر میزان ممکن تحریم‌ها علیه ایران رسیده‌ایم و و ما تحریم نهاد طرف سوم را آغاز خواهیم کرد.

وزیر خزانه‌داری آمریکا در پاسخ به سوالی در این باره که آیا کار و زار فشار حداکثری علیه ایران کارایی داشته گفت: این نمونه‌ای از علمکرد آن است. اینها تمامی نشانه‌های درماندگی است.

وی درباره احتمال استفاده از گزینه نظامی علیه ایران گفت که این گزینه درباره ایران همیشه روی میز قرار دارد.

منبع: فردا

کلیدواژه: پامپئو تحریم های آمریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۰۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟

دولت بایدن تمایلی به تشدید تحریم‌ها علیه صادرات نفت ایران ندارد و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.

به گزارش تسنیم، پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی احتمالاً باعث نمی‌شود دولت بایدن تحریم‌های شدیدتری علیه صادرات نفت این کشور وضع کند و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.

بلافاصله پس از پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی به خاطر حمله این رژیم به سفارتخانه ایران در دمشق، نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا بایدن را متهم به شکست در اجرای تحریم‌های موجود علیه ایران کرده و اعلام کردند تحریم‌ها علیه این کشور باید تشدید شود.

استیو اسکالیس از نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا گفت: دولت این کشور فروش نفت را برای ایران آسان‌تر کرده و باعث درآمدزایی ایران جهت فعالیت‌های این کشور شده است.

فشار سیاسی برای تنبیه کردن ایران تبدیل به یک مشکل بزرگ برای دولت آمریکا شده است. آمریکا چطور می‌تواند مانع تشدید درگیری‌های در خاورمیانه بدون بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران شود؟

واشنگتن ماه‌هاست اعلام می‌کند اصلی‌ترین هدف آن ممانعت از تبدیل شدن جنگ بین رژیم صهیونیستی و غزه به یک جنگ منطقه‌ای و در حاشیه نگه داشتن تهران است.

مجلس نمایندگان آمریکا در روز دوشنبه لایحه‌ای وضع کرد با عنوان قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین. طبق این لایحه تحریم‌ها علیه ایران گسترش می‌یابد و گزارش‌های سالانه‌ای باید برای مشخص شدن مداخله موسسات مالی چین در نقل و انتقال نفت ایران ارائه شود. بدین ترتیب هیچ موسسه مالی در آمریکا نمی‌تواند برای هیچ نهاد چینی درگیر معامله نفت ایران حساب باز کند.

البته وضعیت این لایحه در سنا که تحت کنترل دموکرات‌های حامی بایدن قرار دارد مشخص نیست. دولت بایدن مخالف بالا رفتن قیمت نفت است.

بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای عقیده دارند دولت بایدن اقدام قابل توجهی جهت تشدید تحریم‌های فعلی علیه صادرات نفت ایران انجام نمی‌دهد.

اسکات مدل، رئیس گروه راپیدان انرژی عقیده دارد حتی اگر این لایحه تصویب شود، دولت بایدن تلاش معناداری برای اجرای تحریم‌های فعلی یا اعمال تحریم‌های جدید جهت محدود کردن صادرات نفت ایران نخواهد کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در ۲۰۱۸ پس از خارج شدن از قرارداد هسته‌ای ایران، تحریم‌های جدیدی علیه صنعت نفت این کشور وضع کرد و دولت بایدن تلاش کرد با تحریم شرکت‌هایی در چین، امارات و مناطق دیگر مانع دور زدن این تحریم‌ها شود.

با وجود این تلاش‌ها، راپیدان تخمین می‌زند صادرات نفت ایران بدون محاسبه میعانات گازی به ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسیده باشد که نزدیک به ۲ میلیون بشکه صادر شده قبل از اعمال تحریم‌هاست.

یکی از دلایل مخالفت بایدن برای محدود کردن صادرات نفت ایران تاثیر احتمالی آن بر قیمت بنزین است. قیمت نفت و در نهایت قیمت بنزین یک عامل حیاتی در آستانه انتخابات آمریکاست.

تشدید تحریم‌ها علیه ایران همچنین رابطه بین آمریکا و چین را خراب می‌کند. تقریبا تمام نفتی که از سوی ایران وارد چین می‌شود با مبدا مالزی یا سایر کشور‌های خاورمیانه ثبت شده و توسط ناوگانی از نفتکش‌های قدیمی‌تر که فرستنده‌های خود را هنگام بارگیری در بنادر ایران خاموش می‌کنند، منتقل می‌شود.

اطلاعات ردیابی نفتکش‌های شرکت ورتکسا نشان می‌دهد چین ۵۵.۶ میلیون تن معادل ۱.۱۱ میلیون بشکه در روز نفت ایران را در سال گذشته میلادی خریداری کرده است. این رقم معادل ۹۰ درصد از صادرات نفت ایران و ۱۰ درصد از واردات نفت چین است.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه: حمله ایران {به رژیم اسرائیل} کاملاً ضروری بود چون ایران گزینه دیگری جز آن نداشت/ دفاع مشروع و اقدام متقابل و متناسب ایران پایان یافته/ باید رژیم اسرائیل وادار گردد از تکرار هرگونه ماجراجوئی نظامی علیه منافع ایران دست بردارد
  • تحریم های هماهنگ آمریکا و انگلیس علیه ایران اعلام شد
  • تحریم‌های جدید آمریکا و بریتانیا علیه ایران
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • وضعیت در غزه واقعا به نقطه جوش رسیده است
  • ایتالیا: اتحادیه اروپا بر سر تحریم ایران به اجماع رسیده است
  • دو کشوری که حمله ایران به اسرائیل را محکوم نکردند علیه آمریکا متحد می شوند
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • واشنگتن تحریم‌های جدید علیه ایران وضع می‌کند
  • نمی‌خواهیم شاهد جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر باشیم