Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@13:21:31 GMT

میزان مصرف کربوهیدرات در حاملگی

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۰۲۸۶۶

خانمی که با وزن نرمال حامله شود، افزایش وزن طبیعی در حاملگی دارد و چاق یا لاغر نیست، باید این میزان کربوهیدرات را بین ۳ وعده غذایی و ۲ میان‌وعده تقسیم و مصرف کند. ناطقان: قند‌ها واحد پایه‌ای کربوهیدرات‌ها هستند که برای تولید انرژی به کار می‌روند. جذب کربوهیدرات‌ها از پروتئین‌ها و چربی‌ها آسان‌تر و سریع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کربوهیدرات‌ها و حاملگی

قند‌ها واحد پایه‌ای کربوهیدرات‌ها هستند که برای تولید انرژی به کار می‌روند.

جذب کربوهیدرات‌ها از پروتئین‌ها و چربی‌ها آسان‌تر و سریع‌تر است.

انواع کربوهیدرات
دو نوع کربوهیدرات وجود دارد: ساده و پیچیده. در قند‌های ساده یا مونوساکارید‌ها کالری سریع‌تر از قند‌های پیچیده جذب می‌شود و قند خون بالا می‌رود.

پانکراس برای تنظیم قند خون (که خیلی بالا نرود) انسولین را به جریان خون می‌فرستد و قند خون را پایین می‌آورد، لذا ما مجددا احساس گرسنگی می‌کنیم و دوست داریم چیزی بخوریم.

دی‌ساکارید‌ها عبارتند از: گلوکز، ساکاروز، لاکتوز (قند شیر) و فروکتوز (قند میوه).

پلی‌ساکاریدها: که ۳ یا بیشتر مولکول قند به هم متصل شده دارند، به کندی شکسته می‌شوند، لذا انرژی به تدریج آزاد می‌شود و فرد دیر گرسنه می‌گردد.

نشاسته موجود در نان، برنج، سیب‌زمینی، حبوبات و ... از جمله پلی‌ساکارید‌ها هستند.

فیبرها: کربوهیدرات‌های پیچیده و غیر قابل گوارش می‌باشند و به گلوکز تبدیل نمی‌شوند.

هر سهم کربوهیدرات
هر سهم کربوهیدرات پیچیده، ۳۰ گرم است، مثلا یک کف دست نان سنگک یا نصف لیوان برنج پخته یا نصف لیوان ماکارونی پخته یا ۵ عدد بیسکویت ساده هر یک حدود ۳۰ گرم می‌شوند.

۴۰ درصدکالری مورد نیاز بدن باید از راه مصرف کربوهیدرات‌ها تامین شود.

کربوهیدرات‌ها و حاملگی
خانمی که با وزن نرمال حامله شود، افزایش وزن طبیعی در حاملگی دارد و چاق یا لاغر نیست، باید این میزان کربوهیدرات را بین ۳ وعده غذایی و ۲ میان‌وعده تقسیم و مصرف کند.

با علم به اینکه هر گرم کربوهیدرات ۴ کیلوکالری انرژی تولید می‌کند و یک فرد حامله با وزن نرمال نیاز به روزانه ۳۰ کیلوکالری در ازای هر کیلوگرم وزن دارد.

کلا در ۳ ماهه اول حاملگی نیازی به افزایش کالری نیست، مگر در خانم‌های لاغر.

دیابت حاملگی
فرد حامله به دلیل افزایش هورمون‌های دیابتوژن در حاملگی بیشتر از افراد عادی در معرض دیابت قرار می‌گیرد که به آن دیابت حاملگی گفته می‌شود.

فردی که به دیابت حاملگی مبتلا می‌گردد، بیشتر از افراد عادی احتمال دارد در بقیه عمرش به دیابت مبتلا شود، لذا این خانم‌ها، ۲ ماه پس از زایمان، یکسال بعد و سپس هر ۳ سال باید از نظر دیابت بررسی شوند.

مرحله قبل از دیابتی شدن را در حاملگی، مختل شدن تست تحمل گلوکز می‌نامیم.

با انجام این نوع آزمایش خون تشخیص داده می‌شود که کدام خانم حامله احتمال دیابتی شدن بیشتری در مدت باقیمانده حاملگی فعلی دارد.

به این علت همه خانم‌های باردار از این نظر بررسی می‌شوند. اگر قند خون ناشتا از ۹۵ میلی‌گرم در صد یا قند یکساعت بعد از مصرف گلوکز ۱۳۰ و دو ساعت بعد، از ۱۲۰ کمتر باشد، یعنی طبیعی است.

در غیر این صورت یعنی نیاز به کم مصرف کردن کالری از راه خوراکی و افزایش مصرف (سوخت) آن از راه ورزش متوسط دارد، البته اگر فرد ممنوعیت مصرف ورزش از نظر مامایی نداشته باشد، مثلا خونریزی یا جفت سر راهی در کار نباشد.

اگر با این دو کار در مدت یک هفته در یک سوم موارد یا بیشتر قند خون بالا بود، نیاز به درمان دارویی (ترجیحا انسولین) هست.

عوارض دیابت حاملگی
دیابت در حاملگی هم برای مادر مضر است و هم برای جنین. در مادر احتمال مسمومیت حاملگی، عفونت ادراری، نیاز به جراحی برای زایمان، جنین درشت و عوارض حاملگی با جنین درشت مثل افزایش خونریزی بعد از زایمان را بالا می‌برد.

در جنین هم مرگ جنین، صدمات کانال زایمانی به جنین، جنین درشت و عوارض آن برای خودش مثل تغییرات قند خون را در پی خواهد داشت.

چند توصیه
این عوارض در خانم‌های مبتلا به دیابت حاملگی و جنین آنها، بیشتر از خانم‌های با قند نرمال است، لذا توصیه می‌شود:

* قبل از اقدام به حاملگی وزن خود را به حد نرمال برسانید.

* در حین حاملگی افزایش وزن نرمال داشته باشید.

* پرخوری نکنید.

* فعالیت در حد تحمل (مثلا روزانه نیم ساعت پیاده‌روی) داشته باشید.

* مصرف کربوهیدرات‌ها بیش از نیاز بدن نباشد.

نکته
توجه داشته باشید که طبق آمار امروزه در دنیا موارد مرگ و میر حاصل از پرخوری، چاقی و دیابت بیشتر از مرگ و میر حاصل از جنگ است.
منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: حاملگی ، کربوهیدرات ، مصرف

منبع: ناطقان

کلیدواژه: حاملگی کربوهیدرات مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۲۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان سفر‌های حمل ونقل عمومی درون شهری ۵۰ درصد است

علیرضا احمدی سرپرست ستاد مدیریت حمل ونقل سوخت کشور گفت: متوسط مصرف سوخت حدود ۱۲۰میلیون لیتر در روز  است و نسبت به قانونی که  پیش بینی شده میزان مصرف سوخت بسیار بیشتر شده است.

به گفته وی این میزان مصرف سوخت به دلیل سوء مدیریت ها در حوزه حمل ونقل عمومی است و با توجه به آنکه قانون توسعه و مدیریت مصرف پیش بینی کرده است که مصرف سوخت روند افزایشی داشته است و فاصله میزان مصرف با قانون پیش بینی شده است.

احمدی فینی گفت: میزان  مصرف سوخت ،بنزین، گازوئیل و برحسب میزان مسافر جابه جایی آنها  و براساس بار است و با توجه به آنکه  مقرر شده است  ۷۵درصد از سفرهای درون شهری از طریق ناوگان حمل ونقلی و درون شهری انجام شود اما طبق بررسی های صورت گرفته میزان سفرهای انجام شده از طریق ناوگان حمل ونقلی زیر ۵۰ درصد است .

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان
  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز معدوم شد
  • میزان سفرهای حمل ونقل عمومی درون شهری زیر ۵۰ درصد است
  • طبخ غذاهای دریایی در مناطق کم‌برخوردار آذربایجان‌شرقی
  • میزان سفر‌های حمل ونقل عمومی درون شهری ۵۰ درصد است
  • انگلیس؛ شمار مرگ افراد ناشی از مصرف الکل به بالاترین میزان رسید
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • با خیال جمع به چای و قهوه‌تان شکر بزنید