Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، عصر امروز(31 شهریور) میزگردی با حضور چهار تن از اقتصاددان‌ها در جهاد دانشگاهی تهران برگزار شد که در آن درباره حذف یارانه دهک‌های پردرآمد و شیوه‌های مختلف شناسایی اقشار پردرآمد بحث و گفتگو شد.

یارانه پردرآمدها مبلغ دندان‌گیری نیست

در ابتدای این نشست علیرضا زاهدیان –معاون پیشین طرح های آماری مرکز آمار ایران- با اشاره به میزان درآمدهای تقریبی حاصل از حذف یارانه اقشار پردرآمد در این باره اظهار کرد: حذف یارانه پردرآمدها ممکن است 10 درصد از کل یارانه های پرداختی را شامل شود که این چیزی در حدود 4 هزار میلیارد تومان از 40 هزار میلیارد تومان یارانه پرداختی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه حذف یارانه خانوارهای پردرآمد می‌تواند هشت میلیون نفر را به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار دهد اظهار کرد: این تصمیم ممکن است بازخوردهای منفی و تبعاتی اجتماعی را با خود به همراه داشته باشد، بنابراین بهتر است که این اقدام به صورت مرحله‌ای و به دور از عجله صورت بگیرد.

زاهدیان با بیان اینکه دولت با تمرکز بر روی مساله مالیات‌ها می‌تواند درآمد بسیار بیشتری نسبت به حذف یارانه افراد پردرآمد کسب کند، مالیات بر ارزش افزوده را یکی از گزینه‌های مالیاتی دولت برای افزایش این درآمدها توصیف کرد.

با قبض آب و برق نمی توان پردرآمدها را شناسایی کرد

در ادامه این میزگرد، علی اصغر سالم، دیگر اقتصاددان حاضر در این نشست، به شیوه های مختلف تشخیص دهک‌های اقتصادی بر اساس قبض‌های آب، برق و گاز اشاره کرد و گفت که این شیوه‌ها از ضریب خطای بالایی برخوردارند و نمی‌توانند اقشار پردرآمد را از این طریق شناسایی کرد.

این اقتصاددان در ادامه بهترین شیوه برای شناسایی اقشار پردرآمد را بررسی حساب‌های بانکی افراد ارزیابی کرد و گفت: دولت با بررسی حساب های بانکی شهروندان علاوه بر اینکه می‌تواند سه دهک بالای جامعه را شناسایی و یارانه آنها را حذف کند، همچنین می‌تواند در اخذ مالیات بر درآمد نیز از این اطلاعات استفاده کند. در این شیوه دولت می تواند به یک بانک اطلاعاتی دسترسی پیدا کند که بر اساس آن با جستجوی هر کد ملی می‌تواند انواع اطلاعات درآمدی افراد را پیدا کند.

در ادامه این بحث مجید عینیان، به عنوان یک کارشناس پولی و بانکی به اهداف قطع یارانه بنزین در سال‌های گذشته پرداخت و آن را طرحی برای اصلاح الگوی مصرف و نه توزیع درآمد توصیف کرد و ادامه داد: بر این اساس باید این سوال را پرسید که چرا باید یارانه 30 درصد از افراد حذف شود و نه ارقام دیگر؟ واقعیت این است که هدف دولت در پرداخت نقدی یارانه‌ها اهداف اجتماعی یا رفاهی نبوده است.

ملاک اصلی طبقه‌بندی ها پس‌اندازهای بانکی است

هادی موسوی نیک دیگر اقتصاددان حاضر در این نشست، به انتقاد از دسته‌بندی دهک‌ها بر اساس درآمد و هزینه پرداخت و گفت: در این شیوه پس‌اندازهایی که مردم در حساب های خود دارند نادیده گرفته می‌شود در حالی که همه می دانیم یکی از اصلی ترین ملاک‌هایی که باعث تفاوت دهک‌های درآمدی می‌شود بحث پس‌انداز است.

این اقتصاددان به بانک‌ اطلاعاتی شکل گرفته در وزارت رفاه هم اشاره کرد و گفت: با این بانک اطلاعاتی می‌توان به هدف شناسایی طبقات مختلف اقتصادی رسید. بهتر است در این فرصت که دوباره موضوع شناسایی طبقات اقتصادی به واسطه بحث حدف یارانه‌ افراد پردرآمد اهمیت پیدا کرده است، اطلاعات بانکی و مالیاتی را نیز به فایل‌های موجود در بانک اطلاعاتی وزارت رفاه اضافه کنیم.

او به بحث حفاطت از اطلاعات محرمانه افراد نیز اشاره کرد و گفت که استفاده از اطلاعات اقتصادی افراد روند معمولی است که البته می توان تدابیری را نیز اندیشید که این اطلاعات مورد سواستفاده قرار نگیرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: حذف یارانه یارانه دولت درآمد مالیات بر ارزش افزوده برق گاز جامعه مالیات بنزین اصلاح الگوی مصرف وزارت رفاه اصلاح الگوی مصرف حذف یارانه وزارت رفاه یارانه حساب بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۳۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هکر حرفه ای حساب‌های بانکی اشنویه دستگیر شد

فرمانده انتظامی شهرستان اشنویه از دستگیری هکر حرفه‌ای حساب‌های بانکی با همکاری پلیس فتا استان خوزستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس آذربایجان‌غربی، علی توکلی اظهار کرد: در طرح امنیت فضای سایبر، با اشراف اطلاعاتی مأموران پلیس فتا شهرستان اشنویه در یک عملیاتی ضربتی و مشترک با پلیس فتا استان خوزستان، یک نفر هکر حرفه‌ای حساب‌های بانکی دستگیر شد

وی افزود: در تحقیقات فنی به عمل آمده مشخص گردید اقدام به برداشت مبالغ بیش از ۳۰۰ میلیون تومان از حساب‌های بانکی اشخاص می‌نمود.

فرمانده انتظامی شهرستان اشنویه گفت: متهم پس از تشکیل پرونده تحویل دستگاه محترم قضائی گردیده و روانه زندان شد.

توکلی تصریح کرد: از شهروندان درخواست می‌شود هرگونه پیام دریافتی حاوی لینک اینترنتی و دارای فایل با پسوند APK در پیام رسان های موبایلی و یا پیامکی با سرشماره های شخصی با عناوین واریز کالا برگ الکترونیکی مرحله اول و دوم آغاز شد، سهام عدالت، شکایت علیه شما، حکم جلب، یارانه و… جعلی بوده و دامی از سوی افراد کلاهبردار است، دقت کنید با کلیک بر روی لینک یا نصب این برنامه‌ها و با هدایت برنامه جهت انجام عملیات بانکی برابر هک شدن گوشی و خالی شدن حساب بانکی شماست. به این پیام‌ها اعتماد نکرده و بر روی آدرس و یا لینک اینترنتی کلیک نکنید.

کد خبر 747619

دیگر خبرها

  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • هکر حرفه ای حساب‌های بانکی اشنویه دستگیر شد
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی تغییر کرد
  • سقف برداشت از حساب های بانکی دوباره تغییر کرد
  • سقف برداشت از حساب های بانکی چقدر شد؟
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی دوباره تغییر کرد
  • کاهش سقف برداشت از حساب‌های بانکی
  • سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت
  • تصمیم جدید درباره سقف برداشت از حساب‌های بانکی
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟