Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-20@03:57:34 GMT

چرا ذخایر نفت آمریکا زیرزمین پنهان شده است؟

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۰۴۲۳۰

 در پی این حملات که شنبه گذشته روی داد و باعث جهش شدید قیمتهای نفت شد، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در توییتی نوشت که آمریکا می‌تواند از ذخایر نفت خود برای تامین نفت بازارها استفاده کند.

اخبار اقتصادی-نفتی که وی اشاره داشت به بیش از ۶۴۰ میلیون بشکه بالغ می‌شود که در مغاره‌های نمکی زیرزمین در ایالتهای تگزاس و لوییزیانا قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایده نگهداری این ذخایر استراتژیک به دهه ۱۹۷۰ بازمی‌گردد.

همه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی باید معادل ۹۰ روز واردات نفت داشته باشند اما ذخایر آمریکا، بزرگترین ذخایر اضطراری است که در جهان وجود دارد.

چرا این ذخایر ایجاد شد؟

سیاستمداران آمریکایی در اوایل دهه ۱۹۷۰ پس از تحریم نفتی از سوی کشورهای خاورمیانه که به جهش شدید قیمتها منجر شد، به فکر ایجاد ذخایر نفت افتادند.

اعضای اوپک شامل ایران، عراق، کویت، قطر و عربستان سعودی در پی جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۳ و حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی، از صادرات نفت به آمریکا خودداری کردند.

این جنگ در اکتبر تنها سه هفته طول کشید اما تحریم نفتی که کشورهای دیگری را نیز هدف گرفت تا مارس سال ۱۹۷۴ ادامه یافت و باعث شد قیمتها چهار برابر شده و از حدود سه دلار در هر بشکه در سراسر جهان به حدود ۱۲ دلار افزایش پیدا کند.

تصاویر خودروهایی که در پمپ بنزینها صف کشیدند به برخی از تصاویر منعکس کننده بحران تبدیل شد.

کنگره آمریکا در سال ۱۹۷۵ قانون حفظ و سیاست انرژی را تصویب کرد و ذخایر نفت استراتژیک را در صورت وقوع یک مشکل عرضه دیگر ایجاد کرد.

در حال حاضر چهار پایگاه محل نگهداری ذخایر نفت نزدیک فریپورت و وینی در تگزاس و خارج از لیک چارلز و باتون روژ در لوییزیانا وجود دارند.

هر پایگاه چند مغاره نمکی دست ساز حداکثر به طول یک کیلومتر زیر زمین دارد که نفت در آنجا نگهداری می‌شود. این شیوه ارزان‌تر از نگهداری نفت در مخازن روی زمین و همچنین ایمن‌تر است و ترکیب شیمیایی نمک و فشار ژئولوژیکی مانع از خروج نفت می‌شود.

بزرگترین پایگاه در برایان موند نزدیک فریپورت ظرفیت نگهداری ۲۵۴ میلیون بشکه نفت را دارد. طبق اطلاعات وب سایت این ذخایر، این پایگاه تا ۱۳ سپتامبر ۶۴۴.۸ میلیون بشکه ذخایر نفت داشت.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرده که آمریکایی‌ها در سال ۲۰۱۸ به طور متوسط روزانه ۲۰.۵ میلیون بشکه نفت استفاده کردند که نشان می‌دهد این میزان ذخایر برای تامین نیاز حدود ۳۱ روز این کشور کافی است.

تحت قانونی که در سال ۱۹۷۵ به امضای جرالد فورد رسید، تنها رییس جمهور می‌تواند اجازه برداشت از این ذخایر در صورت وقوع اختلال شدید عرضه را صادر کند.

محدودیتهای فیزیکی به معنای آن است که تنها میزان اندکی نفت می‌تواند هر روز از این منابع خارج شود. در نتیجه حتی اگر اجازه رییس جمهور برای برداشت از این ذخایر وجود داشته باشد، دو هفته طول می‌کشد تا این نفت به بازارها وارد شود. بعلاوه این نفت پالایش نشده و پیش از این که برای خودروها، کشتی‌ها و هواپیماها مورد استفاده قرار گیرد، باید پالایش شود.

ریک پری، وزیر انرژی آمریکا به شبکه سی ان بی سی گفته است هنوز زود است درباره برداشت از این ذخایر صحبت شود.

آخرین باری که این ذخایر مورد استفاده قرار گرفتند، در پی اختلالات ایجاد شده بر اثر بهار عربی بود که باعث شد اعضای آژانس بین‌المللی انرژی مجموعا ۶۰ میلیون بشکه نفت از ذخایرشان برداشت کنند تا اختلالات عرضه نفت را کمتر کنند.

با این حال آمریکا در چند نوبت میزان زیادی از این ذخایر را به فروش رسانده است. جورج دبیلو بوش، رییس جمهور وقت آمریکا در زمان جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ با برداشت از این ذخایر موافقت کرد و جورج دبیلو بوش پسر نیز پس از طوفان کاترینا اجازه فروش ۱۱ میلیون بشکه نفت را صادر کرد.

اما فایده نگهداری چنین ذخایر عظیمی در شرایطی که تولید انرژی آمریکا رونق پیدا کرده، زیر سوال رفته است. برخی در واشنگتن  توصیه کرده‌اند دولت به طور کلی از شر این ذخایر خلاص شود.

بر اساس گزارش هلنیک شیپینگ نیوز، دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷ فروش نیمی از این ذخایر برای کمک به کاهش کسری بودجه فدرال را مطرح کرد. در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون، ۲۸ میلیون بشکه نفت در سال ۱۹۹۷ برای کاهش کسری فروخته شد. 

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آمریکا ذخایر نفت تاسیسات نفتی عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۴۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید جهانی نفت کاهش یافت

به گزارش قدس آنلاین، داده‌های «سازمان ابتکار داده مشترک» (JODI) نشان داد تولید جهانی نفت خام در فوریه در مقایسه با ژانویه سال ۲۰۲۴، به میزان ۴۷۳ هزار بشکه در روز افزایش یافت زیرا تولید نفت آمریکا پس از تعطیلی‌های مربوط به شرایط جوی نامساعد در ژانویه، بهبود یافت.

این داده‌ها نشان داد تولید نفت عربستان سعودی در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به میزان ۱.۴ میلیون بشکه در روز کاهش یافت. این کشور از ژوئیه سال ۲۰۲۳، کاهش داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز را برای کمک به تلاشهای گروه اوپک پلاس برای تثبیت بازار نفت، اجرا کرده است.

تولید نفت عربستان سعودی در فوریه بر مبنای ماهانه، ۵۵ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۹.۰۱ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در هفت ماه گذشته بود.

سعودیها متعهد شده اند که تولید نفت خود را تا پایان ژوئن سال ۲۰۲۴، در حدود ۹ میلیون بشکه در روز نگه دارند. این کشور تاکنون، به تعهد خود عمل کرده و بالاتر از سهمیه تعیین شده خود در توافق اوپک پلاس، نفت تولید نکرده است.

در این بین، آمار JODI نشان داد صادرات نفت عربستان سعودی در فوریه، ۲۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با ژانویه افزایش یافت و به ۶.۳۲ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان صادرات این کشور در سه ماهه اخیر بود.

طبق داده‌های JODI که آمار گزارش شده خود را از تک به تک کشورهای تولیدکننده جمع‌آوری می‌کند، کاهش تولید بزرگ دیگر مربوط به عراق بود که تولیدش، ۳۴۷ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

کاهش شدید تولید در عربستان سعودی و عراق که دو تولیدکننده بزرگ اوپک هستند، تا حدودی با افزایش  تولید نفت آمریکا که ۷۴۴ هزار بشکه در روز در فوریه نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرد، جبران شد.

افزایش تقاضای جهانی برای نفت به بالاترین رکورد فصلی ۵ ساله

داده‌های JODI همچنین نشان داد تقاضای جهانی برای نفت در فوریه نسبت به ژانویه، ۱.۲ میلیون بشکه در روز رشد کرد و به بالاترین حد فصلی پنج ساله رسید که تحت تاثیر تقاضای فصلی بالا برای بنزین و تقاضای بالا برای نفت در هند بود.

تقاضا برای نفت در ۳۸ کشوری که داده‌ها را به JODI گزارش می دهند، در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به میزان ۱.۱ میلیون بشکه در روز افزایش یافت.

رشد ماهانه تقاضا برای نفت، عمدتا ناشی از تقاضای بالاتر برای بنزین و سوخت جت بود؛ به طوری که تقاضا برای بنزین به بالاترین حد فصلی پنج ساله خود رسید. تقاضا برای سوخت جت در فوریه، ۳۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.

داده‌های گردآوری‌شده توسط JODI نشان داد یکی از محرک‌های اصلی افزایش تقاضا برای نفت، تقاضای هند بود که در فوریه، به بالاترین حد خود رسید و همزمان، صادرات محصولات این کشور به بالاترین سطح فصلی افزایش یافت. از سوی دیگر، چین شاهد کاهش تقاضا برای نفت و کاهش فعالیت پالایشگاهی در فوریه بود که زمان برگزاری تعطیلات سال نو چینی بود.

اوپک انتظار دارد تقاضا برای سوخت در تابستان قوی باشد که از رشد مصرف نفت در سال ۲۰۲۴ حمایت خواهد کرد. انتظار می رود تقاضای جهانی بالایی برای نفت در تابستان باشد زیرا مصرف سوخت حمل و نقل در سراسر جهان و در مناطق مختلف با افزایش سفرهای تابستانی و تعطیلات افزایش می یابد. اوپک هفته گذشته اعلام کرد چشم انداز قوی تقاضا برای نفت را در ماههای تابستان می بیند.

اوپک همچنان میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت را به میزان ۲.۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ و ۱.۸ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۵، پیش بینی کرده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در مقابل، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در جدیدترین گزارش ماهانه خود، پیش‌بینی رشد تقاضای جهانی در سال ۲۰۲۴ را به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و ۱.۲ میلیون بشکه در روز برآورد کرد که بسیار کمتر از ارزیابی اوپک است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ناسا در مورد برنامه فضایی چین به عنوان «پوششی برای پنهان‌ کردن اهداف نظامی» هشدار داد
  • ماهانه حداکثر ۲۳۰ هزارتن مرغ مورد نیاز کشور است
  • رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: میزان ذخایر سرم و تولید واکسن روتاویروس
  • آمادگی پالایشگاه های نفت ژاپن برای استفاده از ذخایر اضطراری
  • دور زدن تحریم با زدن رکورد ۶ ساله فروش نفت
  • تولید جهانی نفت کاهش یافت
  • آغاز برداشت ماهی از قفس در گلستان
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • (عکس) موشک پنهان‌کار روسیه دوباره وارد میدان شد
  • بازتعریف یارانه بنزین به فرد جهت بهینه کردن مصرف بنزین، کاهش هدررفت و مقابله با قاچاق