Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید همه بارها و بارها احادیث و روایات مرتبط با کارگران را شنیده یا خوانده باشیم. اینکه « بالاترین عبادت کسب روزی حلال است»، « دستی که آتش دوزخ به آن نخواهد رسید»، « قبل از خشک شدن عرقش مزد او را پرداخت کن»، «ستمکاری به کارگر در مورد مزدش از گناهان کبیره است»، «خداوند هر گناهی را می بخشد مگر کسی که مزد کارگر را غصب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..» بخشی از احادیث و روایاتی است که درباره کارگران نقل شده. همچنین روایت شده پیامبر اسلام (ص) بر دست کارگر بوسه زد و غصب کردن مزد کارگر را از گناهان کبیره شمرده است.

انقلاب اسلامی در سال 1357 نیز قرار بود مناسبات و جایگاه پایمال شده کارگر و قشر مستضعف را از نو تعریف کند و مطابق آموزه های اسلامی به آنها ارج و قرب دهد. اما اکنون و در سال 1398 باید اعتراف کرد نه تنها این آموزه ها محقق نشده بلکه متاسفانه چشم اندازی نیز متصور نیست که به این زودی ها چنین اتفاقی رخ دهد.

حالا با آغاز دهه پنجم انقلاب مشخص شده چرخ خصوصی سازی که حدوداً از سه دهه قبل به راه افتاد و در دولت های مختلف ادامه پیدا کرد موجب له شدن و از بین رفتن تولید ملی و طبقه کارگر شده است. دولت ها نیز که خوش خیالانه تصور می کردند با فروش کارخانجات و شرکت ها از خود سلب مسئولیت کرده اند و یا بدتر به منبع درآمدی رسیده اند گرفتار پیامدهای به مراتب بدتری شده اند. اما در این بین نمی توان کتمان کرد رانت خواران و مفسدان نفع برده اند که توانسته اند به ثمن بخس برخی کارخانجات را بخرند و با همدستی برخی مسئولان فاسد، بیت المال را غارت کنند و کارخانجات را به تعطیلی بکشانند.

 ماجرای تقابل نیروی انتظامی و کارگران کارخانه هپکو اراک آخرین پرده دردناک از خصوصی سازی هاست. جایی که کارگران چندین ماه است حقوقی دریافت نکرده اند و درمانده زندگی و شرمنده خانواده شده اند و مقامات و مسئولان طول این مدت به فریاد اعتراض و تظلم خواهی آن ها وقعی نمی نهند ناچار به بستن راه آهن می شوند...

بیشتر بخوانید:

یک قصه تکراری: کارگر حقوق ندارد

 بدون شک اگر شرکت ها به افرادی که اهلیت لازم را دارا بودند واگذار می شد، اگر بعد از واگذاری، حداقل نظارتی بر کارخانجات می شد، اگر زمانی که اعتراضات اولیه برای عدم مدیریت مناسب و پرداخت نشدن حقوق صورت گرفت دستورات و رسیدگی های لازم صادر می شد، اگر صدای کارگران چند ماه قبل تر شنیده می شد، اگر مجلسی ها  و دولتی ها خود به صورت جدی در پی حل مشکلات بودند( و شاید ده ها و صدها اگر دیگر) هرگز چنین اتفاقاتی رخ نمی داد.

در این بین مشخص هم نیست نهادهایی مانند خانه کارگر کجای این ماجرا و داستان هستند و در  حالی که عنوان « خانه کارگر» را یدک می کشند چرا در مقابل این همه بی عدالتی و ظلم به کارگر سکوت کردند یا آن چنان واکنشی داشته اند که حتی ما رسانه ای ها هم از آن مطلع نشده ایم!؟!

تجربه ثابت کرده متاسفانه حتماً باید اتفاق تلخی رخ دهد و نظام مظلوم جمهوری اسلامی تیتر اخبار شود تا تدبیری اندیشیده شود و دستور رسیدگی به مشکلات کارگران آن مجموعه خاص صادر شود. بدون شک این نوع برنامه ریزی برای خصوصی سازی خلاف هر منطق و عقلانیتی است. چه منطقی و عقلانیتی است که نتیجه آن منابع ملی غارت شوند، شرکت ها تعطیل شوند، کارگر درمانده و بی چاره به جای تولید آواره خیابان شود و ... اصلاً آیا می توان گفت بر مبنای منطق عمل شده است؟

 کافی است یک جستجو ساده در اینترنت شود تا مشاهده کرد مشکلات کارگران هفت تپه و اراک مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه از سالیان گذشته آغاز شده اما هیچ گاه مشکل آنها جدی گرفته نشده است. چرا مسئولان در طول ماه های گذشته قدمی برنداشتند که حداقل حقوق کارگران پرداخت شود. حتماً باید زد و خورد و درگیری ایجاد شود تا قدمی برای طبقه مستضعف جامعه و ولی نعمتان انقلاب برداشته شود.

نکته جالب این جاست در طول همین سال ها که حداقل حقوق کارگران پرداخت نمی شده قرار بوده سامانه ای برای شفافیت حقوق های پرداختی به مدیران بر اساس ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه ایجاد شود اما تاکنون اطلاعات لازم بر روی این سامانه بارگذاری نشده است. برخی معتقدند دلیل این امر ادامه پرداخت حقوق های نجومی به مدیران و مقامات است. در همین روزها و هفته های اخیر هم ماجرای پرداخت پاداش های آنچناني به مدیران شستا موجبات ایجاد جار و جنجال هایی شده بود. دقت شود پاداش و نه حقوق!!... اما چند کیلومتر آن طرف تر به کارگرانی که از همه جا ناامید شدند توجهی نمی شود. این تناقض ها دردآور و آزار دهنده است و زیبنده نیست برخی مسئولان در نظام جمهوری اسلامی این چنین رفتار  و کارگران را مستاصل و درمانده کنند.

بیشتر بخوانید:

چرا همیشه کارگران، یک بار هم به مدیران و مسئولان حقوق ندهید

در نهایت باید گفت ماجرای هپکو، نیشکر هفت تپه و ... سرانجام تلخ خصوصی سازی های بی منطق و نادرست است. وضعیت به گونه ای شده که اینک همه به اصل ماجرا شک کرده اند. اگر واقعاً خصوصی سازی موفق بوده لطفاً مسئولان چند نمونه و مثال را بیان کنند و اگر وجود دارد چرا بر مبنای آن واگذاری ها عمل نمی شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۴۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاخیر در پرداخت حقوق شب عید کارگران تراورس/ پیمانکار تراورس مقصر است

تین نیوز

مدیر عامل راه آهن درباره تاخیر در پرداخت حقوق شبِ عید کارگران تراورس گفت: ساعات پایانی 28 اسفند ماه برای پیگیری های صورت وضعیت شرکت های پیمانکاری در سازمان برنامه و بودجه حضور داشتم و تا بامداد 29 اسفند ماه در این سازمان حضور داشتم تا بتوانیم صورت وضعیت ها را تسویه کنیم. این در حالی بود که پیمانکاران صورت وضعیت را نداده بودند و ما به دنیال این بودیم که قبل از ارایه صورت وضعیت ها، تخصیص ها را دریافت کنیم.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، کارگران ابنیه فنی تراورس عید امسال را دیرتر از بقیه جشن گرفتند چراکه دو روز مانده به پایان تعطیلات نوروز حقوق اسفند ماه سال گذشته برای آنها واریز شد و کارگران تعطیلات نوروز را بدون دریافت حقوق اسفند ماه پشت سر گذاشتند و تمام این روزهای عید را برای دریافت حقوق لحظه شماری می کردند. به گفته جمعی از کارگران تراورس کارفرما وعده کرده بود مطالبات سال گذشته کارگر شاغل در این مجموعه را قبل از پایان سال بپردازد اما به وعده خود به دلیل مشکلات مالی عمل نکرد و هر چند این حقوق پرداخت شد اما پرداخت حقوق بعد از تعطیلات نوروز چه کمکی به کارگران وخانواده آنها می کند؟        

طبق اظهارات یکی از کارگران تراورس؛ طبق اظهارات وی؛ رنج ها و آوارگی های کارگران ابنیه فنی راه آهن تمامی ندارد. ما کارگران حقوق نمی گیریم اما از روی ناچاری شبانه روز در حال کار کردن در بیابان ها هستیم. قبل از سال برای وصول مطالباتمان به هرکجا که فکرش را بکنید، تماس گرفته یا سر زده ایم و طومار مشکلاتمان را برایشان نوشته و گفته ایم اما اعتنایی به ما نشد.عیدی هم در  چند مرحله در طول سال پرداخت شد که ما متوجه پرداخت آن نشدیم.

میعاد صالحی، مدیرعامل شرکت راه آهن درباره علت عدم پرداخت حقوق اسفند ماه کارگران تراورس قبل از نوروز اظهار داشت: راه آهن پس از دریافت صورت وضعیت پیمانکاران می تواند فرآیند بررسی صورت وضعیت و نهایتا پرداخت را آغاز کند. پس با توجه به اینکه پیمانکار صورت وضعیت را در انتهای ماه ارائه می دهد، اساسا امکان پرداخت صورت وضعیت قبل از انتهای ماه وجود ندارد.

مدیرعامل راه آهن گفت: ما تمام تلاش مان را کردیم تا ضمن رسیدگی هرچه سریعتر به صورت وضعیت ارسالی توسط  پیمانکار، بصورت موازی و شبانه روزی و تا ساعات پایانی سال ۱۴۰۲ هم پیگیر بودیم که اعتبار لازم از سوی سازمان برنامه به راه آهن تخصیص یابد.

صالحی گفت: در تمام مراسم های افطاری و نوروزی در دیدار با سایر مسئولان چه دیدارهای عمومی و چه دیدارهای خصوصی با مسئولان سازمان برنامه، وزیر اقتصاد و سایر مسئولان مرتبط وضعیت حقوق و دستمزد نیروی کار شرکت تراورس و سایر شرکتهای پیمانکاری و الزام پرداخت حقوق فروردین در موعد مقرر را با آنها در میان گذاشتم.

وی با بیان اینکه شرکت تراورس یکی از شرکت های تعمیرات و نگهداری خط است که علاوه بر آن 6 شرکت دیگر فعال هستند که نگهداری خط را بر عهده دارند، گفت: باید توجه داشت که نیروی کار این شرکت ها پرسنل مستقیم شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیستند. شرکت راه آهن طی برگزاری مناقصه، پیمانکار این حوزه را انتخاب می کند که یکی از این شرکت ها، تراورس است که با راه آهن رابطه مستقیم مالی ندارند و براساس صورت وضعیت هایی که به ما ارایه می دهند و ردیف های عمرانی که وجود دارد، از سازمان برنامه و بودجه تخصیص می گیریم و برای آنها واریز می کنیم. بنابراین پرداخت حقوق کارگران این شرکت ها به طور مستقیم به بر عهده شرکت راه آهن نیست و ابتدا باید سازمان برنامه اعتبار را به راه آهن تخصیص دهد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: جهت اطلاع؛ زمانی که مسئولیت اداره راه آهن را بر عهده گرفتم، پیمانکاران لکوموتیو در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران خود ۴ ماه عقب بودند و این عقب ماندگی برای پیمانکاران حوزه تعمیر و نگهداری خط به 3 ماه می رسید و حقوق کارگران تراورس هم با  ۲ ماه عقب ماندگی پرداخت می شد که اسناد آن هم موجود است. اما امروز پرداخت حقوق های هر کدام از این گروه ها ۲ ماه جلوتر آمده است و برای حقوق تراورس بروز هستیم . البته طبیعتا حدود ۱۰ الی ۱۵ روز فرآیند بررسی صورت وضعیت، دریافت اعتبار و نهایتا پرداخت به پیمانکار زمان می برد.

صالحی گفت: این روال اداری بین همه کارفرمایان و پیمانکاران است با این تفاوت که این رویه معمولا ۲ الی ۳ ماه طول می کشد اما ما در راه آهن این کار را برای شرکت تراورس نهایتا طی دو هفته انجام می دهیم. به همین علت توانسته ایم حقوق پرسنل تراورس را به روز کنیم.

رییس هیات مدیره راه آهن افزود: در حال حاضر  صورت وضعیت تراورس  ظرف 5 تا 10 روز رسیدگی ها انجام و تسویه می شود و شخصا در راه آهن پیگیر این موضوع هستم و همواره از پیمانکاران پیگیری می کنیم که صورت وضعیت را سریع تر ارایه کند در حالی که معمولا این پیگری ها در سایر شرکت ها برعکس است.

وی گفت: تاکید می کنم که صورت وضعیت های تراورس به روز است و شرکت تراورس 26 اسفند ماه صورت وضعیت را به راه آهن ارایه داد در حالت عادی روند پرداخت آن حدود دو هفته زمان می برد. البته در اسناد مناقصه این موضوع ذکر شده که اگر راه آهن تا 3 ماه امکان پراخت نداشته باشد، پیمانکار خودش موظف است نسبت به پرداخت به موقع حقوق کارکنان اقدام کند.  

مدیرعامل شرکت راه آهن با بیان اینکه این شرکت های پیمانکار راه آهن 25 هزار نفر نیروی کار دارند که 7 هزار نفر آن مربوط به شرکت تراورس است، تاکید کرد: رابطه مالی راه آهن و با این 25 هزار نفر به صورت مستقیم نیست بلکه با صورت وضعیت ارایه شده، مبالغ پرداخت می شود و راه آهن نمی تواند قبل از پایان ماه صورت وضعیت را بررسی کند. حقوق بهمن ماه کارگران شرکت  تراورس را قبل از نیمه اسفند ماه پرداخت کردیم و براساس صورت وضعیتی که  پیمانکار 26 اسفند ماه ارایه کرد، حقوق اسفند ماه را قبل از نیمه فروردین ماه پرداخت کردیم و پیگیر این بودیم که پیمانکار زودتر صورت وضعیت را ارایه کند که پرداخت ها هم زودتر انجام شود.

صالحی افزود: شرکت تراورس در ارایه به موقع صورت وضعیت قصور کرده و اساسا تا سه ماه اگر راه آهن امکان پرداخت نداشت هم پیمانکار باید حقوق پرسنل خود را پرداخت کند و متاسفانه نسبت به پرداخت ها اقدام نکرد و در این باره قصور کرد. متاسفانه مدیریت مالی شرکت آنقدر ضعیف بوده که نتوانسته حقوق کارگر را پرداخت کند.

وی با اشاره به پیگیری ها برای تسویه صورت وضعیت شرکت های پیمانکاری اظهار داشت: ساعات پایانی 28 اسفند ماه برای پیگیری های صورت وضعیت شرکت های پیمانکاری در سازمان برنامه و بودجه حضور داشتم و تا بامداد 29 اسفند ماه در این سازمان حضور داشتم تا بتوانیم صورت وضعیت ها را تسویه کنیم. این در حالی بود که پیمانکاران صورت وضعیت را نداده بودند و ما به دنیال این بودیم که قبل از ارایه صورت وضعیت ها، تخصیص ها را دریافت کنیم.

وی گفت: وزیر راه و شهرسازی هم روز 29 اسفند ماه درباره تخصیص ها از سازمان برنامه پیگیری می کرد و تا ساعت 4 و لحظاتی قبل از تحویل سال، شخصا پیگیر تخصیص ها بودم و تا لحظه آخر به دنبال پرداخت این تخصیص ها بودیم که البته این پیگیری ها را وظیفه خود می دانم. در نهایت توانستیم این تخصیص را نقد کنیم و تیم حسابداری ها در تمام این مدت و حتی در یکم فروردین در راه آهن حاضر بودند و نتیجه این پیگیری های فشرده و تلاش همکارانم این شد که توانستیم صورت وضعیت تراورس را دهم فروردین به حساب این شرکت واریز کنیم و حقوق ها  یازدهم فروردین پرداخت شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • کارگر ایرانی ارزان‌ترین نیروی کار منطقه است
  • بیش از ۱۷۰۰ کارگر لرستانی در مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شدند
  • پایه حقوق کارگران در ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • رقم واقعی حقوق کارگران مشخص شد
  • کارگران امسال چقدر حقوق می‌گیرند؟ (فیلم)
  • کارگران امسال چقدر حقوق می‌گیرند؟
  • حقوق وزارت کار ۱۴۰۳ بالاخره چقدر است؟
  • حداقل حقوق ۱۴۰۳ همراه با جزئیات کامل
  • مصوبه حقوق کارگران ۱۴۰۳ لغو می‌شود؟
  • تاخیر در پرداخت حقوق شب عید کارگران تراورس/ پیمانکار تراورس مقصر است