Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، سارا عبدی* در شرق نوشت: با توجه به این تناقضات آماری، مشخص نیست طرح دولت برای شناسایی دهک‌های بالای درآمدی تا چه اندازه همراه با خطا خواهد بود.

جدول شماره 1 اطلاعات هزینه ناخالص خانوارهای شهری به تفکیک دهک‌های هزینه‌ای در سال 1396 را که توسط بانک مرکزی و مرکز آمار منتشر شده است مقایسه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقایسه این اطلاعات دو نکته قابل توجه است. نخست آنکه این دو منبع اطلاعاتی درخصوص میزان هزینه ناخالص خانوار در دهک‌های هزینه‌ای دارای بیش از 20 درصد اختلاف هستند. نکته دوم آن است که اطلاعات هر دو منبع شکاف میان دهک‌ها را (نابرابری) یکسان نشان می‌دهد.

جدول شماره 2 اطلاعات درآمد و هزینه ناخالص خانوارهای شهری به تفکیک گروه‌های هزینه در سال 1396 منتشره توسط مرکز آمار را نشان می‌دهد. منطبق با این اطلاعات، 30 درصد بالای جامعه در گروه‌های هزینه‌ای بالای سه میلیون تومان ماهانه قرار می‌گیرند. خانوارهایی که به طور میانگین ماهانه هزینه‌ای برابر سه‌میلیون‌و 400 هزار تومان و درآمدی برابر سه‌میلیون‌و 800 هزار تومان دارند، در گروه 30 درصد بالای هزینه‌ای جامعه قرار می‌گیرند.

جدول شماره 3 اطلاعات درآمد و هزینه ناخالص خانوارهای شهری به تفکیک گروه‌های هزینه در سال 1396 منتشره توسط بانک مرکزی را نشان می‌دهد. منطبق با این اطلاعات، جمعیت در گروه‌های هزینه‌ای بالاتر از سه میلیون، بیش از 41 درصد خانوارهای شهری کشور را تشکیل می‌دهند.

علاوه‌بر وجود اختلاف میان اطلاعات منتشره توسط دو منبع اطلاعاتی کشور، در اطلاعات منتشره توسط مرکز آمار تناقض‌هایی نیز وجود دارد. 

جدول شماره 4 اطلاعات درآمد و هزینه خالص خانوارهای شهری به تفکیک دهک‌های درآمدی در سال 1396 منتشره توسط مرکز آمار را نشان می‌دهد. منطبق با این اطلاعات، خانوارهای دهک اول و دوم دارای کسری بودجه هستند.

جدول شماره 5 اطلاعات درآمد و هزینه خالص خانوارهای شهری را به تفکیک دهک‌های هزینه‌ای در سال 1396 منتشره توسط مرکز آمار نشان می‌دهد. منطبق با این اطلاعات، خانوار در دهک دهم دارای کسری بودجه است.

*کارشناس حوزه رفاه

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی یارانه نقدی دهک درآمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۴۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود

وزارت اقتصاد روسیه قیمت هر بشکه نفت را در بودجه فدرال برای بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ میلادی ۶۵ دلار پیش‌بینی کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، براساس تازه‌ترین چشم‌انداز مشاهده‌شده از سوی این خبرگزاری، وزارت اقتصاد روسیه پیش‌بینی خود را برای قیمت صادرات نفت خام در سه سال آینده، به ازای هر بشکه ۶۵ دلار پیش‌بینی کرد.

براساس این برآورد که به‌منظور تهیه و تدوین بودجه فدرال استفاده می‌شود، قیمت نفت در برآوردهای پیشین برای سال ۲۰۲۴، ۷۱ دلار و ۳۰ سنت، برای سال ۲۰۲۵، ۷۰ دلار و ۱۰ سنت و برای سال ۲۰۲۶، ۷۰ دلار در نظر گرفته شده بود.

روسیه در پی تنش‌های مسکو - کی‌یف، با تحریم‌های بی‌شماری از سوی غرب ازجمله محدودیت در خرید محموله‌های نفت خام این کشور و نیز اعمال سقف قیمتی ۶۰ دلار برای هر بشکه روبه‌رو شده است.

بازنگری کاهشی احتمالاً فشار بیشتری را بر بودجه روسیه وارد می‌کند و احتمال دارد که این کشور با کسری ۶.۵۶ میلیارد دلاری یا ۰.۳درصدی تولید ناخالص داخلی در سه ماه نخست روبه‌رو شود.

بااین‌حال، درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز روسیه در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴، به‌دلیل افزایش قیمت‌ها ۷۹.۱درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ بوده است.

قیمت گاز طبیعی برای صادرات به اتحادیه اروپا و ترکیه، در سال جاری میلادی به ازای هر هزار مترمکعب ۲۹۷.۳ دلار، برای سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۸۵.۸ دلار و برای سال  ۲۰۲۶ میلادی ۲۷۶.۱ دلار پیش‌بینی شده بود که اکنون، براساس تازه‌ترین برآوردها، این ارقام به‌ترتیب برای سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ میلادی ۳۲۱.۷ دلار، ۳۰۸.۳ دلار و ۲۹۶ دلار پیش‌بینی شده است.

قیمت گاز طبیعی برای صادرات به مقصد چین نیز کاهش یافته است.

براساس پیش‌بینی توسعه اجتماعی - اقتصادی روسیه تا سال ۲۰۲۷، صادرات نفت روسیه امسال اندکی افزایش یافته و از ۲۳۸ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ به ۲۴۰ میلیون تن (روزانه ۴.۸ میلیون بشکه) رسیده است.

دیگر خبرها

  • مسیر فعلی مونوریل قم توجیه ترافیکی ندارد
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • تجربه سفر با قطارهای شهری استانبول
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • فشار شدید هزینه مسکن بر خانوارهای کم‌درآمد اروپایی
  • واریزی‌های مالیاتی به حساب شهرداری‌ها برای عمران شهری هزینه شود
  • فاز سوم بوستان خضر در قم احداث می‌شود
  • پلیس، لینکی برای ثبت ‌نام در تذکرکشف حجاب ارسال نکرده ‌است
  • دستگیری عامل تخریب اموال شهروندان در جنوب غرب تهران
  • ۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان رضوی شناسایی شد