Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی سرمایه‌گذاری انجام‌شده در صنعت پتروشیمی را تا به امروز 53 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: این رقم تا سال 1404 به 93 میلیارد دلار می‌رسد.
به گزارش خبرنگار شانا، بهزاد محمدی امروز (یکشنبه، 31 شهریورماه) در آیین گشایش رسمی سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست که با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت و رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، اظهار کرد: این نمایشگاه مهم‌ترین رویداد صنعت پلاستیک در ایران و خاورمیانه است و به عنوان کانال ارتباطی تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: 570 شرکت ایرانی و 35 شرکت خارجی از ایتالیا، ترکیه، روسیه، هند، چین و ... در سیزدهمین نمایشگاه ایران پلاست حضور دارند، همچنین 24 هیئت خارجی از این نمایشگاه بازدید خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به لزوم حمایت و توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: در این نمایشگاه سه شرکت شتاب‌دهنده، 15 شرکت استارت‌آپ و 36 دانش‌بنیان حضور دارند که به دلیل فناورانه بودن صنعت پتروشیمی و ضرباهنگ قوی توسعه در این صنعت حمایت از این شرکت‌ها ضروری است.
به گفته معاون وزیر نفت، مهم‌ترین نشست سیزدهمین نمایشگاه ایران پلاست، نشست وزیران نفت کشورهای عضو اکو در روز چهارشنبه (سوم مهرماه) است و همچنین سمینارهایی در زمینه صنعت پلیمر، عرضه و تقاضا برگزار می‌شود.
وی تاکید کرد: توسعه صنایع پایین‌دستی نسبت مستقیم با توسعه صنعت پتروشیمی دارد و هرچه به تنوع محصول در بالادست برسیم در پایین‌دست نیز شاهد تولید محصولات متنوع‌تری خواهیم بود.
محمدی، الزام‌های توسعه در صنعت پتروشیمی را در چهار حوزه عنوان کرد و گفت: این چهار حوزه شامل خوراک، سرمایه، فناوری و بازار می‌شود که نیازمند فضای کسب‌وکار مناسب است تا توسعه متناسب اتفاق بیفتد. توسعه متوازن زمانی رخ می دهد که افزون بر تولید به بازار نیز توجه شود.
دریافت 62 میلیون تن خوراک در سال 1400
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه هم‌اکنون صنعت پتروشیمی 33 میلیون تن، معادل روزانه 650 هزار بشکه نفت خام خوراک را از پالایشگاه‌های نفت، گاز و واحدهای ان‌جی‌ال دریافت می‌کند، افزود: با افزایش تعداد مجتمع‌ها به 83 مجتمع تا سال 1400، ظرفیت دریافت خوراک به 62 میلیون تن معادل روزانه یک میلیون بشکه نفت خام می‌رسد و در سال 1404 ظرفیت خوراک به 74 میلیون تن معادل 1.7 میلیون بشکه نفت خام خواهد رسید که این نماد واقعی عبور از خام‌فروشی است.
محمدی با اشاره به اینکه نسبت مصرف خوراک گازی به مایع در واحدهای پتروشیمی هم‌اکنون 77 درصد در مقابل 23 درصد است، گفت: این رقم در سال 1404، 86 درصد خوراک گاز و 14 درصد خوراک مایع خواهد بود.
وی با بیان اینکه تنوع خوراک در پتروشیمی شامل هشت نوع خوراک است که گاز طبیعی 27 درصد، اتان 14 درصد، گاز غنی 17 درصد، میعانات گازی 23 درصد، نفت سفید یک درصد، ان‌جی‌ال 10 درصد ، نفتا 7 درصد و پلتفرمیت یک درصد آن را تشکیل می‌دهد، تأکید کرد: هم‌اکنون امکان افزایش صادرات گاز طبیعی وجود ندارد و می‌توان با رونق صنعت پتروشیمی، گاز طبیعی را به محصولات تکمیلی تبدیل و ایجاد ارزش افزوده کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه مجتمع‌هایی که از خوراک مایع استفاده می‌کنند با وجود تنوع در تولید محصولات، اقتصاد ضعیف‌تری دارند، گفت: استفاده از خوراک ترکیبی با تاکید وزیر نفت راه‌حلی است تا علاوه بر تولید محصولات متنوع، اقتصاد این مجتمع‌ها شکوفا شود.
محمدی حجم سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی را تاکنون 53 میلیارد دلار در 56 مجتمع عنوان و اظهار کرد: این رقم در سال 1400 با افزایش 83 مجتمع به 70 میلیارد دلار و در سال 1404 به 93 میلیارد دلار خواهد رسید.
800 میلیون دلار سرمایه‌گذاری به ازای هر یک میلیون تن تولید
وی با بیان اینکه در سال 83 بیشترین سرمایه‌گذاری را در صنعت پتروشیمی داشته‌ایم، گفت: به ازای هر یک میلیون تن تولید در صنعت پتروشیمی 800 میلیون دلار سرمایه‌گذاری انجام گرفته است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به اینکه در بحث فناوری ارکان اصلی به چهار بخش فرآیند، کاتالیست، فناوری و بازار تقسیم می‌شوند، تصریح کرد: بخش خصوصی در بحث فرآیند به دلیل هزینه بالا، پیچیده و زمان‌بر بودن ورود جدی نکرده است، با این حال به هفت دانش فنی رسیده‌ایم که تا آخر سال تولید پروپیلن از متانول کلید می‌خورد. همچنین در این نمایشگاه قرارداد HDPE نیز امضا خواهد شد.
محمدی کاتالیست‌ها را یکی از ارکان اصلی تولید در صنعت پتروشیمی دانست که نقشی حیاتی در این صنعت دارند، گفت: نیاز سالانه کشور به کاتالیست 450 میلیون دلار است که 40 درصد از کاتالیست کشور در صنعت پتروشیمی مصرف می‌شود.
معاون وزیر نفت با اشاره به 40 گروه کاتالیست در کشور ادامه داد: 16 گروه از کاتالیست‌ها داخلی‌سازی و تولید صنعتی شده است و 9 گروه نیز تا سال 1400 ساخته می‌شود، 15 گروه نیز در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارد.
وی به هشت محصول اصلی در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: تولید متانول، اوره و الفین‌ها در سال 1400 افزایش خواهد داشت و در سال 1404 در پلیمرها سالانه 14.2 میلیون تن تولید خواهیم داشت.
محمدی با اشاره به اینکه اکنون 90 نوع محصول در قالب 300 گرید پلیمری تولید می‌شود که در سال 1404 به 105 محصول می‌رسد، اظهار کرد: در توسعه متوازن باید تنوع‌بخشی را به شکل افزایشی داشته باشیم.
به گفته معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، 56 مجتمع پتروشیمی کشور هم‌اکنون 108 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده که به ازای هر یک میلیون تن یک‌هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: اکنون 4.9 میلیون تن خوراک به صنایع پایین‌دستی به 15 هزار بنگاه فعال داده می‌شود که 880 هزار شغل ایجاد کرده است؛ به ازای هر یک میلیون تن 170 هزار نفر شغل در صنایع پایین دست ایجاد شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۵۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی

یک کارشناس بازار سرمایه رشد صادرات نفت و پتروشیمی و همچنین رشد تولید خودرو در سال جاری را زمینه‌ای را برای بهبود شرایط نماد صنایع پتروشیمی و خودرویی و در نهایت بازار سهام عنوان کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «علی فراقی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون تاثیر افزایش صادرات نفت و محصولات پتروشیمی بر وضعیت بازار سهام اظهار کرد: رشد صادرات این نوع کالا‌ها صرفاً بر کرک اسپرد صنایع پتروشیمی حاضر در بورس اثر‌گذار خواهد بود. به هر اندازه کرک اسپرد آن‌ها رشد پیدا کند به همان اندازه وضعیت نماد صنایع این شرکت‌ها بورس هم ارتقاء می‌یابد.


این کارشناس بازار سرمایه همچنین درباره افزایش تولید خودرو و تاثیر این موضوع بر بازار بورس هم گفت: با توجه به جایگاه نماد‌های خودرویی در بازار، تغییر مثبت در این بخش هم می‌تواند یک اتفاق مثبت برای بورس باشد، اما افزایش تولید خودرو زمانی بر بازار سهام موثر واقع می‌شود که قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو و سایپا هم دست‌خوش تغییر پیدا کند.


وی تصریح کرد: تقارن افزایش تولید با رشد قیمت خودرو و نزدیک شدن آن به نرخ بازار ابتدا برای این دو خودرو ساز و سپس سهامداران آن یک اتفاق مثبت خواهد بود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بورس ، تولید خودرو ، صادرات پتروشیمی ، قیمت کارخانه‌ای خودرو ، بازار سرمایه لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9T

دیگر خبرها

  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • آیا دستمزد پائین کارگران می‌تواند، جوابگوی مسکن، پوشاک و خوراک آنها باشد؟
  • تکمیل زنجیره ارزش، گلوگاه «جهش تولید» در صنعت پتروشیمی است
  • جهش تولید طلای صنعت پتروشیمی با توان فنی ایرانی در کوروش