Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-23@08:42:02 GMT

آشتی با هنر هفتم

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۰۶۲۰۶

آشتی با هنر هفتم

بعد از سال‌ها روند رو به افول سینما در کرمانشاه، خوشبختانه طی ۲ سال اخیر با بازسازی سینما آزادی و اکران فیلم‌های پرطرفدار و به‌روز، شاهد حضور تماشاچیان در سینماهای کرمانشاه هستیم. سینماهای این استان اخیرا روزهای خوبی را می‌گذرانند.  

دلایل استقبال مردم از سینما 

مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان کرمانشاه در این باره به همشهری می‌گوید: پس از سال‌ها تعطیلی و نیمه‌تعطیل بودن سینماهای استان مردم ما با سینما آشتی کرده و برای تماشای فیلم به سینما می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  «محمدجواد کنجوری» می‌افزاید: یکی از دلایل اقبال مردم برای رفتن به سینما شاید متنوع‌تر شدن فیلم‌ها به لحاظ موضوعی و محتوایی و همچنین بالاتر رفتن کیفیت فیلم‌ها از لحاظ ساخت است.  

وی ادامه می‌دهد: از دلایل دیگر آشتی مردم کرمانشاه با سینماهای استان می‌توان به هزینه پایین بلیت سینما در مقایسه با دیگر تفریحات اشاره کرد.  مدیر امور سینمایی حوزه هنری استان کرمانشاه با بیان این‌که سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران فرهنگی باید حرفه‌ای به این حوزه نگاه کنند تا شاهد رونق بیشتر گیشه‌ها و بهتر چرخیدن چرخ سینما باشیم، ادامه می‌دهد: بدون شک برگزاری جشنواره‌ها و عرضه بلیت نیم‌بها در برخی ایام سال می‌تواند انگیزه مردم برای رفتن به سینما را افزایش دهد.  

کنجوری اضافه می‌کند: علاوه‌ بر این می‌توان تمهیداتی اندیشید و تخفیفات خاصی برای کارمندان و کارکنان ادارات قائل شد تا از این طریق بخش عمده‌ای از خانواده‌ها بتوانند بدون دغدغه حداقل ماهی یک‌بار فیلم مورد علاقه خود را در سینما تماشا کنند. وی می‌گوید: سینما صنعتی است که می‌تواند فرهنگ‌های مختلف را در خود ذوب کند و مخاطبان را به سمت و سوی دلخواه سوق دهد. این صنعت جذابیت‌های بصری زیادی دارد و می‌تواند عمیق‌ترین مفاهیم را در کمتر از ۲ ساعت در ذهن مخاطبان جا بیندازد.

از همین‌ رو مسئولان نباید قدرت این صنعت را نادیده بگیرند. این مسئول به استقبال خوب مردم کرمانشاه از هنر سینما اشاره می‌کند و می‌گوید: در فروردین ماه امسال، ۱۴ هزار نفر از سینما آزادی و ۱۲ هزار نفر از سینما فرهنگ بازدید کردند که در مقایسه با میانگین کشوری استان کرمانشاه از رتبه خوبی برخوردار است. وی به ساخت پردیس سینمایی پیروزی اشاره می‌کند و می‌گوید: امیدواریم به‌زودی این پروژه که بزرگ‌ترین پردیس سینمایی غرب کشور است توسط حوزه هنری ساخته شود.

عزم جزم برای ساخت پردیس پیروزی 

مدیر سینمایی حوزه هنری اضافه می‌کند: پردیس پیروزی که بزرگ‌ترین پردیس سینمایی غرب کشور است، با اعتبار اولیه بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان و در ۸ طبقه ساخته خواهد شد، اما تاکنون دستگاه‌های اجرایی پای کار نیامده‌اند. اگر این پردیس ساخته شود، حداقل زمینه اشتغال تعدادی از جوانان استان فراهم می‌شود. این پردیس در طرح اولیه یک مجتمع تجاری و فرهنگی است که علاوه بر فضاهای تجاری در طبقات آخر سینما نیز دارد.  کنجوری اضافه می‌کند: عزم جدی از سوی مسئولان ارشد استان برای ساخت سینما پیروزی وجود ندارد.

وی در ادامه بیان می‌کند: طبق استاندارد جهانی باید به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک سالن سینما وجود داشته باشد و این استاندارد در کشور ما به ازای هر ۴۰۰ هزار نفر یک صندلی است اما در کرمانشاه حتی استاندارد کشوری نیز رعایت نشده است و تنها ۲ سینمای آزادی و فرهنگ فعال است.   مدیر سینمایی حوزه هنری می‌گوید: سینما آزادی ۵۰۰‌ نفر گنجایش در یک سالن و فرهنگ با ۴ سالن گنجایش ۶۵۵ نفر را دارد. ارائه بلیت‌های نیم‌بها، افزایش تبلیغات در حوزه رسانه‌های ارتباط جمعی، برگزاری جشنواره‌ها و نیز ارائه تخفیفات به اقشار مختلف نظیر دانشجوها، پرسنل ادارات و همچنین اکران فیلم‌های مناسب و فاخر از عوامل افزایش سینماروها در کرمانشاه طی سال‌های اخیر است.  

۲۶ هزار نفر در یک ماه فیلم دیدند  

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز در گفت‌وگویی با اشاره به بازدید ۲۶ هزار نفر در یک ماه از ۲ سینمای شهر می‌گوید: مردم کرمانشاه با سینما آشتی کرده‌اند. «مظفر تیموری» می‌افزاید: در شهرستان کرمانشاه ۳ سینمای آزادی، فرهنگ و بیستون فعالند که ظرفیت خوبی محسوب می‌شود.  معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه می‌افزاید: امسال یک سالن به سینما فرهنگ اضافه شد.  

تیموری درباره اقدامات انجام شده برای توسعه صنعت سینما در شهرستان‌های استان نیز می‌افزاید: ‌اکنون در ۷ شهرستان شرایط اکران فیلم‌های سینمایی روی پرده فراهم شده است. صحنه، سنقر، هرسین، جوانرود، اسلام‌آباد غرب، گیلانغرب و قصر شیرین مردم می‌توانند به تماشای فیلم‌های سینمایی بنشینند. در این شهرستان‌ها، فضاهایی تعریف شده و تجهیزات سینمایی نیز استقرار یافته است تا مردم از این ظرفیت برای تماشای فیلم‌های سینمایی استفاده کنند.

تیموری با بیان این‌که هر استان باید پرجمعیت‌ترین شهرستان خود را برای ایجاد پردیس سینمایی معرفی کند، می‌گوید: ما شهرستان اسلام‌آباد غرب را به این منظور انتخاب و به تهران معرفی کرده‌ایم تا اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد.  وی از کمک ۷۰۰ میلیون تومانی موسسه سینما شهر برای احداث این پردیس سینمایی خبر می‌دهد و می‌افزاید: قرار شد خود شهرستان نیز زمینی را به صورت رایگان به این موضوع اختصاص دهد که این کار از سوی شهرداری اسلام‌آباد غرب انجام شده است.  

پردیس سینمایی در اسلام‌آباد غرب

این مسئول ایجاد پردیس سینمایی در شهرستان اسلام‌آباد غرب را اتفاق خوبی برای استان می‌داند و می‌گوید: بخش خصوصی نیز برای راه‌اندازی سینما درخواست داده است. یک مورد درخواست‌ها مربوط به ایجاد کافه‌سینما در چهارراه گلستان کرمانشاه است که آن را بررسی کرده‌ایم. برای این درخواست کمیسیون ماده ۵ تشکیل شد و آن را به تهران معرفی کردیم. در صورت تایید این سینما ساخته می‌شود.  معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه می‌افزاید: امور زندان‌ها نیز در این زمینه درخواست داشت و مکانی را برای این موضوع معرفی کرد که برای آن نیز کمیسیون ماده ۵ تشکیل و به تهران معرفی شد.

امیدواریم این اتفاق نیز برای این مکان که یک ضرورت است، رخ دهد و صنعت سینما رونق پیدا کند.  وی به استقبال خوب مردم کرمانشاه از هنر سینما اشاره می‌کند و می‌گوید: ما امسال برای اولین بار در فروردین‌ماه ۱۴ هزار بازدیدکننده از سینما آزادی و ۱۲ هزار بازدیدکننده از سینما فرهنگ داشتیم. تیموری ادامه می‌دهد: بازدید ۲۶ هزار نفر در یک ماه از ۲ سینمای مذکور اتفاق خوبی است و نشان می‌دهد مردم کرمانشاه با سینما آشتی کرده‌اند. این مسئول با بیان این‌که پس از ایام محرم و صفر مراسم «جشن روز سینما» برگزار می‌شود، می‌گوید: در این مراسم از پیشکسوتان حوزه سینما و فعالان این حوزه تجلیل خواهد شد.  

کد خبر 455922 برچسب‌ها استان کرمانشاه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش برابر مردم و مسوولان برای ماندگاری سینما در قوچان

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها: حبیبه احسنی: راه‌اندازی موقت تنها سینمای قوچان با مشارکت آموزش‌وپرورش و ستاد اکران‌های مردمی عمار می‌تواند زمینه مناسبی برای فعالیت دائمی و ایجاد سینمایی استاندارد در این شهرستان باشد اما این بار استقبال مردم از فیلم‌های اکران شده در کنار لزوم همت مسؤولان برای جذب و تخصیص اعتبارات می‌تواند نقش بسزایی در ماندگاری سینما ایفا کند.

سینما به‌عنوان یک رسانه جمعی و هنر هفتم نقش مهمی در انتقال فرهنگ‌های ناب اجتماعی و فرهنگی دارد و می‌تواند به‌عنوان بستر مناسب در حوزه تفریح و سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت مردم علی‌الخصوص جوانان نقش بسزایی داشته باشد.

این هنر هفتم نقش انکارناپذیری در ارتقای فرهنگ عمومی دارد به‌طوری‌که می‌تواند در ارتقای سواد و آگاهی فرهنگی و اخلاقی خانواده اثرگذاری ویژه‌ای داشته و حتی به دلیل استفاده از تکنولوژی پیشرفته صوت و تصویر نسبت به سایر رسانه‌ها قدرت بیشتری در انتقال پیام به مخاطب دارد.

سینما دانش قوچان به‌عنوان تنها سینمای این شهر از دهه ۶۰ توسط آموزش‌وپرورش قوچان راه‌اندازی شد و فعالیت خود را تا اواسط دهه ۷۰ ادامه داد اما به دلایل مختلف این سینما تعطیل و این تعطیلی تا سال ۹۴ ادامه پیدا کرد.

بخش خصوصی در سال ۹۴ باهدف ایجاد شور و نشاط اجتماعی و اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه اوقات فراغت بار دیگر این مجموعه فرهنگی را احیا کرد اما سال ۹۸ شیوع ویروس کرونا، سینما دانش قوچان را دوباره به تعطیلی کشاند و موجب شد درهای این سینما تا به امروز بسته بماند.

پخش خبری مبنی بر راه‌اندازی سینما دانش قوچان پس از سال‌ها تعطیلی آن‌هم در فضای مجازی بارقه امیدی در اذهان عمومی ایجاد کرد و لزوم فعالیت سینما به‌عنوان یکی از مراکز تفریحی فرهنگی، آن‌هم در شهری همچون قوچان که مراکز بسیار کمی در این زمینه دارد منجر به پیگیری اصل خبر از نهادهای ذی‌ربط آن شد.

ارشاد قوچان از راه‌اندازی سینما در این شهر حمایت می‌کند

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قوچان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه یکی از اقداماتی که در سال‌های گذشته برای تنها سینمای این شهرستان انجام‌شده جلوگیری از ابطال مجوز سینمایی آن بوده است، گفت: رایزنی‌هایی برای جذب سرمایه‌گذار انجام گرفت اما تاکنون به دلایل مختلف نتیجه‌ای حاصل نشده است.

ابراهیم مطاعی بابیان اینکه اخذ فعالیت به نام سینما نیازمند طرح موضوع در کمیسیون استان است، افزود: با توجه به نیاز شهرستان و سرعت بخشیدن به فعالیت مجدد این سینما، مجموعه اکران‌های مردمی عمار در قوچان پای‌کار آمده و به دنبال احیای این مجموعه فرهنگی است که اداره ارشاد نیز از این عمل استقبال و حمایت می‌کند.

وی تأکید کرد: بازسازی و راه‌اندازی مجدد تنها سینمای این شهرستان بر اساس استانداردهای سینمایی کشور و پیگیری جذب اعتبارات از دستگاه‌های مرتبط نیازمند حمایت مردم از شرایط فعلی آن و استقبال گسترده در اکران فیلم‌ها بوده تا این نیاز فرهنگی در قوچان بهتر دیده شود.

استقبال مردم از اکران‌های سینمایی منجر به حمایت‌های مالی می‌شود

نماینده ستاد اکران‌های مردمی عمار در قوچان نیز بابیان اینکه شروع نمایش فیلم‌های این ستاد با اکران فیلم سینمایی منصور در این شهرستان بود، گفت: طرح احیای مجدد تنها سینما این شهرستان توسط این ستاد مطرح شد که مورد استقبال آموزش‌وپرورش به‌عنوان مالک سینما و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.

رضا سیدالموسوی یادآور شد: بر اساس تفاهم‌نامه منعقدشده با اداره آموزش‌وپرورش مقررشده است این سینما به‌صورت آزمایشی به مدت یک ماه در اختیار ستاد اکران‌های مردمی عمار قرار گیرد تا پس از این مدت در خصوص نحوه چگونگی فعالیت سینما تصمیم‌گیری شود.

وی تأکید کرد: حمایت ستاد اکران‌های مردمی عمار و استقرار سرور نمایش فیلم به همراه اختصاص اعتبار برای بازسازی این سینما بر اساس استانداردهای سینمایی کشور منوط به استقبال مردمی در همین یک ماه فعالیت آزمایشی سینما در این شهرستان خواهد بود.

تجهیز سینما به‌صورت استاندارد نیازمند حمایت مسؤولان است

سرپرست اداره آموزش‌وپرورش قوچان هم با اشاره به این موضوع که تنهای سینمای این شهرستان در دهه ۶۰ و با هزینه گروه پرورشی این اداره راه‌اندازی شد، گفت: طی سال‌های گذشته سرمایه‌گذاران متعددی برای بازسازی و راه‌اندازی مجدد این سینما پای‌کارآمدند اما به دلیل برخی موانع قانونی تاکنون اقدام مؤثری در این خصوص رخ نداده است.

جواد واعظ بابیان اینکه مساله راه‌اندازی مجدد این سینما سال گذشته توسط ستاد اکران‌های مردمی عمار مطرح شد، افزود: تفاهم‌نامه‌ای برای راه‌اندازی موقت آن منعقدشده است که طی این تعهد، این ستاد موظف است در کنار اکران‌های عمومی، اکران ویژه مدارس نیز داشته باشد.

وی تصریح کرد: با توجه تعطیلی چندساله این سینما و بروز مشکلاتی همچون سلب امتیاز برق و … اقداماتی نظیر اخذ مجوز امتیاز برق و نصب کنتور، کابل‌کشی مجدد، رنگ‌آمیزی سالن‌ها، مرمت دیوار و… با همکاری ستاد اکران‌های مردمی انجام شد تا شرایط اولیه برای راه‌اندازی مجدد را داشته باشد.

سرپرست اداره آموزش‌وپرورش قوچان تأکید کرد: طی برآورد انجام‌شده در سال گذشته ۱۸۰ میلیون تومان برای تعویض ۳۰۰ صندلی این سینما نیاز بود که در حال حاضر این رقم به بالای ۲۵۰ میلیون تومان خواهد رسید و تجهیز کامل سینما اعم از صندلی، پرده نمایش، نور و … بر اساس استانداردهای سینمایی و در شأن مردم این شهرستان خارج توان آموزش‌وپرورش بوده و باید مسؤولین به دنبال جذب اعتبارات ویژه باشند.

۱۸۸ اکران سینمایی در ژانرهای مختلف دفاع مقدس، اجتماعی، طنز و کمدی، کودک و نوجوان و… توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قوچان با همکاری انجمن سینمای جوان استان و مجموعه اکران‌های مردمی عمار در سال گذشته و استقبال بیش از ۲۵ هزار شهروند قوچانی از این اکران‌ها، آن‌هم در سالن آمفی‌تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با کمترین امکانات نشان‌دهنده نیازمندی قوچان به سینمایی استاندارد برای پر شدن اوقات فراغت مردم این شهر است و کمبود مکان‌های تفریحی و فرهنگی در قوچان لزوم ایجاد و راه‌اندازی این بستر را نشان می‌دهد.

وجود فضایی فیزیکی با عنوان «سینما دانش» تحت مالکیت اداره آموزش‌وپرورش هرچند که فرسوده و بدون تجهیزات است می‌تواند اولین قدم برای فراهم کردن سینمایی مجهز و استاندارد را به وجود آورد و این موضوع نیازمند پیگیری‌های مجدانه مسئولین در جذب اعتبارات لازم برای بازسازی، مرمت و تجهیز آن بر اساس استانداردهای سینمایی است.

آنچه از تفاهم انجام‌شده فی‌مابین اداره آموزش‌وپرورش قوچان به‌عنوان متولی یا مالک سینما و ستاد اکران‌های مردمی عمار برداشت می‌شود نگاه مثبت این دو مجموعه در راستای راه‌اندازی مجدد آن است، پس تبدیل بازگشایی موقت این سینما برای مردم به سینمایی دائمی در ابتدای امر نیازمند استقبال و مشارکت مردم از اکران‌هاست تا ثابت شود نبود سینما به‌عنوان یک خلأ بزرگ فرهنگی در این شهرستان طی سال‌های گذشته مشهود بوده است.

استقبال مناسب مردمی در مدت یک‌ماهه بازگشایی موقت سینما شاید مسؤولان را به این فکر وادارد که قوچان نیز همچون دیگر شهرهای هم‌سطح نیازمند سینمایی استاندارد و درخور شأن مردم است و آن‌ها را ملزم کند تا پیگیری بیشتری نسبت به اخذ اعتبارات برای تجهیز و ساخت سینما داشته باشند.

کد خبر 6085107

دیگر خبرها

  • تقدیر رسمی از سازنده فیلم بدون حجاب
  • رؤیا افشار با «همسایه شما، زهره» به سینما می‌آید/ اکران فیلم از چهارشنبه
  • رویا افشار با «همسایه شما، زهره» به سینما می‌آید/ اکران فیلم از چهارشنبه
  • مقاومت مرموز دربرابرسینمای مقاومت
  • نقش برابر مردم و مسوولان برای ماندگاری سینما در قوچان
  • فیلم سینمایی آپاراتچی ،روایتی از سینما برای سینما
  • پوستر جدید «آپاراتچی» منتشر شد / جذب بیش از ۸۰ هزار مخاطب
  • پوستر جدید «آپاراتچی» منتشر شد/ جذب بیش از ۸۰ هزار مخاطب
  • فروردین ۱۴۰۳ و آشتی‌ای که میان مردم و هنر هفتم رقم خورد
  • فروردین ۱۴۰۳ و آشتی که میان مردم و هنر هفتم رقم خورد