Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک صراف گفت: وقتی چیزی به عنوان تقاضا وجود داشته باشد بگیرو ببند ها هیچ تاثیری در از بین رفتن دلالان دلار ندارند.

قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: دو عامل بسیار مهم باعث ایجاد ثبات در بازار ارز و افت قیمت‌ها شد؛ یکی کاهش تقاضا و دیگری اقدامات دولت به ویژه بانک مرکزی در بازارگردانی که التهابات را فرونشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی این وضعیت تا کی ادامه خواهد داشت ؟ طی روزهای اخیر قدس آنلاین درگفت وگوهایی با مقامهای مسوول، بازار ارز مشهد را مورد بررسی قرار داد، درهمین راستا یکی از صرافان شناخته شده مشهد نیز دیدگاههای جالبی ارایه کرد ،  احمد رضا الیاسی ، صرافی است که به عنوان نماینده صرافان دربرخی جلسات هماهنگی مسایل پولی و بانکی حضور یافته است.

قدس آنلاین: دلیل آرامش بازاردلار طی روزهای اخیر چیست؟

الیاسی: به خاطر اینکه در این پنج دهه گذشته همه اتفاقاتی که باید برای ارز کشورمان بیفتد افتاده است ، یک جهشی شده و حالا به آرامش رسیده است که همین قضیه هم ریشه در تمام مسائل اقتصادی ما دارد. من حتی به دخالت بانک مرکزی در این مسائل هم اعتقادی ندارم چون اگر بانک مرکزی میخواست دخالت کند همان زمانی دلار از ۴ هزار تومان به ۱۷ هزار تومان رسید می توانست دخالت کند در حالیکه منطق این بازار بر پایه عرضه و تقاضا است.

قدس آنلاین: چرا همیشه در مشهد دلار از همه جای کشور ارزان تر است؟

الیاسی: همیشه به این شکل نبوده و نیست هر چند همین مورد هم به عرضه و تقاضا بستگی دارد. تا جایی که به یاد دارم اواخر سال ۹۶ بود که بانک مرکزی به صرافی ها ارز می فروخت آن زمان نرخ ارز مشهد از تهران ۱۰۰ تومان گران تر بود. منظور من این است که دلار مشهد الزاما همیشه ارزان نبوده و نیست ولی در خصوص وضعیت این روزهای بازار ، باید بگویم که چون در تهران عرضه دلاری نیست در مشهد دلار ارزان است و از آن جایی هم که ما اینجا با افغانستان همجواریم وهم  به خاطر وجود توریست ها و زوار امام رضا(ع)نقدینگی (ارز) زیادتری داریم ...و زمانی که نقدینگی ارز زیاد تر است طبیعتا قیمت ارزان تر است البته ناگفته نماند که این قضیه مقطعی است و اگر زمانی بانک مرکزی در این قضایا دخالت کند مطمئنا ارز در مشهد از تهران گران تر خواهد شد.

قدس آنلاین: دلار فروش های کنار خیابان از چه زمانی بوجود آمدند؟

الیاسی: حدود چهل سال است که فعالیت می کنند و عملا یک بازار غیر رسمی هستند که در همه کشورهایی که مثل ما سیستم مالیاتی خیلی دقیقی ندارند وجود دارد. و تا زمانی هم که نیازها توسط سیستم برآورده نشود این افراد وجود خواهند داشت.

قدس آنلاین: چند درصد از بازار دست این افراد است؟ اینکه می گویند اینها نرخ را تعیین می کنند درست است؟

الیاسی: اصلا! این بازار کوچک چگونه می تواند نرخ بازار ارز را تعیین کند؟ در خصوص بخش اول سئوالتان هم باید بگویم که هیچ زمان کسی نبوده که در این باره مطالعه ای داشته باشد و هیچ آماری در ارتباط با تعداد این افراد وجود ندارد.

ببینید، هفتاد درصد اقتصاد ما دولتی است مگر با این وجود کسی می تواند در این بازار دخالت  داشته باشد. آن ۳۰درصد هم که صادرکننده و وارد کننده و صرافی ها هستند. قیمت اصلی ارز را دولت تعیین می کند. حالا شاید دو سه روز این افراد بنا بر هر دلیلی بتوانند تاثیر گذار باشند ولی این همیشگی و دائمی نیست منطق بازار دلار فقط عرضه و تقاضا است.

قدس آنلاین: صرافی ها چه اشکال یا کمبودی دارند که مردم به جای اینکه از صرافی ها ارز مورد نیازشان را تهیه کنند از دلال های کنار خیابان تامین می کنند؟

الیاسی: ببینید، مشکل اصلی ما در این بازار این است که تقاضا توسط دولت به رسمیت شناخته نمی شود. و زمانی که این اتفاق نمی افتد مردم هم می روند و ارز مورد نیازشان را از کنار خیابان تهیه می کنند.

قدس آنلاین: تصور می کنید این طرح های امنیتی برای جمع کردن این افراد از کنار خیابان موثر باشد؟

الیاسی: اصلا! وقتی چیزی به عنوان تقاضا وجود داشته باشد این بگیرو ببند ها هیچ تاثیری ندارد.

قدس آنلاین: آیا تا کنون برای این شکل راه حلی هم ارائه داده اید؟

الیاسی: بهترین راهکار این است که باید دلالان  را جزئی از سیستم بشناسیم ، باید یکسری مجوزها وجود داشته باشد. که با این همه به نظر من اگر همین سیستم مالیاتی بالا بیاید و رشد کند دلالان هم به تدریج حذف خواهند شد.

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دلالان ارز صرافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۰۷۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل اتاق ایران و عراق: دلار می‌ریزد

جهانبخش سنجابی شیرازی در گفت‌وگو با تسنیم درباره نوسانات اخیر بازار ارز گفت: نوسانات نرخ ارز تابع دو روند است که اولی انتظارات تورمی و دومی منطق اقتصادی است. منطق اقتصادی تابع قابل پیش‌بینی است و سازوکارهای مشخص خود را دارد، بنابراین در عمل نرخ ارز در بلندمدت را منطق اقتصادی مشخص خواهد کرد که باید این نرخ را پذیرفت.

وی در مورد تأثیر انتظارات تورمی بر بازار ارز گفت: هر گونه تغییر و تحول فضای سیاسی، اجتماعی، احساس ناامنی، بروز هیجانات، شروع کاری در سال جدید و... بر انتظارات تورمی تأثیرگذار است و این روزها شاهد هستیم که هیجانات لحظه‌ای در نوسانات نرخ ارز با شتاب فزاینده اثر خود را می‌گذارد.

این فعال اقتصادی ابراز کرد: هیجانات شتاب‌زده فاقد منطق اقتصادی است، چرا که در دو هفته یا یک ماه گذشته اتفاق محسوسی در اقتصاد و تجارت کشور روی نداده است تا بخواهد نرخ ارز را بنیادی افزایش دهد.

سنجابی با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که انتظارات تورمی بر مردم چیره شده است، تأکید کرد: انتظارات تورمی به‌دلیل تنش‌های سیاسی منطقه‌ای موجب شده است نرخ ارز در بازار غیررسمی افزایش یابد.

 این فعال اقتصادی تصریح کرد: این موضوع شرایطی را فراهم کرده است تا برخی سفته‌بازها بیشترین استفاده را از این تنش‌ها ببرند، چون آنها بهتر از مردم عادی می‌دانند که افزایش نرخ ارز نمی‌تواند به‌صورت طولانی‌مدت ادامه داشته باشد، بنابراین تلاش می‌کنند در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره را از تنش‌های سیاسی ببرند و یا حتی به این تنش‌ها دامن بزنند.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار کرد: به‌نظر بنده، در کوتاه‌مدت باید نرخ ارز را به‌شکل‌های مختلف حفظ کرد، یکی از این اقدامات آگاه کردن مردم است، به‌عنوان نمونه، ترسیم چشم‌اندازی مشخص و اطمینان‌بخش از اینکه روند ناامن‌کننده در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی در کشور وجود ندارد، راهگشاست.

وی بیان داشت: اقدام دیگری که می‌توان برای آرام کردن انتظارات مردم انجام داد این است که واقعیت‌های اقتصادی توسط بانک مرکزی و دولت تبیین شود؛ مثلاً اینکه آیا این نوسان نرخ ارز بر اساس منطق و متغیرهای اقتصادی نیست.

 سنجابی اضافه کرد: بهتر است این آمار توسط افراد غیررسمی‌تر و محبوب‌تر و افرادی که سودی در ارائه واقعیت‌ها به‌دست نمی‌آورند مطرح شود تا آرامش به فضای سیاسی، رسانه‌ای و روانی جامعه تزریق شود تا حداقل در کوتاه‌مدت روند شتابان افزایش نرخ ارز کند و کنترل شود.

* روند افزایش نرخ ارز متوقف خواهد شد

 این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: روند افزایش نرخ ارز قطعاً در میان‌مدت متوقف خواهد شد و با هر شدتی که هیجانات موجب شده است نرخ ارز افزایش یابد، با همان شدت هم تخلیه خواهد شد و نرخ ارز به قیمت‌های قبلی بازمی‌گردد.

وی گفت: بنده به‌عنوان یک کارشناس مستقل عنوان می‌کنم که قطعاً به‌دلیل تورم بالا در کشور نرخ ارز در طول امسال درصدی افزایش می‌یافت، همان‌طور که در سال گذشته افزایش حدود 20درصدی نرخ ارز به‌دلیل تورم بالا در کشور را تجربه کردیم.

 سنجابی در پایان تأکید کرد: به‌طور قطع نوسانات چند هفته اخیر بازار ارز بیش از این که ریشه اقتصادی داشته باشد، ریشه سیاسی ـ امنیتی دارد و با همان شدتی که رشد کرده است با همان شدت نیز سقوط خواهد کرد، بنابراین مردم باید دقت کنند که حتی برای کسب سود در دام سفته‌بازها نیفتند تا آسیبی متوجه سرمایه‌هایشان نشود.

دیگر خبرها

  • مرغ ارزان شد/ قیمت جدید را ببینید
  • (عکس) تویوتا کمری محبوب ایرانیان ارزان‌تر از چینی‌های بازار ایران!
  • رمزگشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار
  • رمز گشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار
  • قیمت جدید مرغ در بازار
  • قیمت دلار با همان شدتی که رشد کرد، به‌زودی سقوط می‌کند
  • پیش‌بینی یک فعال اقتصادی: دلار به زودی به این عدد می‌رسد
  • عرضه تخم‌مرغ پایین‌تر از نرخ مصوب در بازار/ ضرورت حمایت از مرغداران برای مدیریت تقاضا
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳؛ تداوم کاهش جزیی قیمت‌ها در بازار
  • دبیرکل اتاق ایران و عراق: دلار می‌ریزد