Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه تلگراف، نشست مجمع عمومی سازمان ملل فردا -‌سه‌شنبه- در حالی آغاز به کار می‌کند که مسائل بسیاری بر آن سایه افکنده است. آنچه در پی می‌آید، چهار موضوع مهم و چالش‌برانگیز در این دور از نشست سازمان ملل است.

 

ایران

گردهمایی سالیانه رهبران سیاسی کشور‌ها در سازمان ملل فرصتی است برای بدل کردن جهان به مکانی بهتر، از میان بردن فقر، پرداختن به مسائل اقلیمی و بهبود اوضاع زنان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما آنچه امسال بیش از هر چیز توجه‌ها را به خود جلب می‌کند، تنش‌های رو به افزایش میان آمریکا و ایران و همچنین احتمال درگیری نظامی میان دو کشور است. در طول تابستان، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، سیاست فشار حداکثری خود را تغییر داده و تمرکز خود را بر توافق با تهران گذاشته بود. 

این در حالی است که برخی گزارش‌ها نشان از آن دارد که ترامپ ممکن است از سطح تحریم‌ها علیه ایران بکاهد و ۱۵ میلیارد دلار اعتبار در اختیار تهران بگذارد. اما تمام این گمانه‌زنی‌ها پیش از حمله پهپادی به تاسیسات نفتی آرامکو بود، حمله‌ای که آمریکا در ادعایی بی‌اساس ایران را مسئول آن می‌داند. گرچه همچنان این احتمال وجود دارد که دو کشور بتوانند به راهکاری برای برون‌رفت از بحران پیدا کنند، شانس این امر روز‌به‌روز کمتر می‌شود. 

 

هند، پاکستان و کشمیر

مواجهه میان «نارندرا مودی»، نخست‌وزیر هند و «عمران خان»، همتای پاکستانی‌اش، در نشست مجمع از روزهای پیش آغازیدن گرفت. پاکستان نشان داد که اختلاف‌ها میان دو طرف آنچنان بالاست که حتی حاضر نیست حریم هوایی خود را در اختیار نخست‌وزیر هند قرار دهد. 

منبع اختلاف میان دو کشور هعم آشکار است: کشمیر و لغو خودمختاری آن از سوی دهلی نو. 

پاکستان نخستین سخنرانی خان در سازمان ملل را فرصتی طلایی برای خود می‌داند تا توجه جهانی را به موضع اسلام‌آباد جلب کند. از آنجایی که پاکستان هنوز نتوانسته اتحادی جهانی علیه هند ایجاد کند، انتظار می‌رود که سخنرانی عمران خان لحنی مبارزه‌جویانه به خود بگیرد. 

از سوی دیگر، هند هم اعلام کرده که آماده است به اظهارات پاکستان واکنش دهد و اگر اسلام‌آباد تصمیم بگیرد در مجامع بین‌المللی «سطح خود را پایین بیاورد»، دهلی نو خود را بالاتر می‌کشد. این در حالی است که هر دو رهبر انتظار دارند بتوانند درباره تنش‌ها با ترامپ دیدار کنند. 

 

بوریس جانسون، لیو وردکار و مرز ایرلند

کلید حل بحران برگزیت در دستان «لیو وردکار»، نخست‌وزیر ایرلند، است، توافقی که نخست‌وزیر بریتانیا می‌گوید در پی دستیابی به آن است. 

این در حالی است که وردکار به همراه دیگر شرکای اروپایی خود از هواداران طرح پشتیبان ایرلند است، اما «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر بریتانیا گفته که به هیچ روی حاضر به پذیرش این طرح نیست. 

باقی کشورهای اروپایی نیز تمام مسئولیت را بر گرده دوبلین انداخته‌اند و اعلام کرده‌اند تنها زمانی با جایگزینی طرح پشتیبان ایرلند موافقت می‌کنند که این کشور چنین کند. از سوی دیگر، برگزیت بدون توافق نیز ضربه سختی به ایرلند وارد خواهد کرد. 

 

ماکرون در برابر بولسونارو

«امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهوری فرانسه، بنا دارد منطق را با خود به سازمان ملل بیاورد. وی بنا دارد، همانند سال گذشته میلادی، فرانسه را به‌عنوان یگانه دژ چندجانبه‌گرایی نشان دهد. اما در این میان «ژایر بولسونارو»، رئیس‌جمهوری برزیل، به نظر می‌رسد که تمام هم و غم خود را معطوف به شکستن این حباب فرانسه کرده است. 

این دو رهبر پس از آغاز آتش‌سوزی‌ها در آمازون بارها به یکدیگر تاختند و بولسونارو، از چهره‌های امروزی راست افراطی، ماکرون را متهم به «دیدگاه‌های اسعماری» کرد، آن هم در حالی که ماکرون پیشنهاد همکاری جهانی در زمینه خاموش کردن آتش خانمان‌سوز در آمازون را داد. از آنجایی که بنا به شیوه دوره‌های پیشین، برزیل پیش از فرانسه سخنرانی می‌کند، انتظار می‌رود که بولسونارو دست بالا را در حمله به ماکرون داشته باشد. 

 

 

 


 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران و آمریکا کشمیر دونالد ترامپ نارندرا مودی بوریس جانسون برگزیت امانوئل ماکرون عمران خان ژایر بولسونارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۰۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه های حفظ تخصصی، عمومی و موضوعی قرآن تشریح می شود

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم با موضوع تشریح برنامه‌های حفظ تخصصی، عمومی و موضوعی، به همراه رونمایی از پوستر حفظ عمومی از سوی سازمان دارالقرآن برگزار می‌شود.

این نشست با حضور حجت الاسلام تقی زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، حجت الاسلام حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، باقری، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و دکتر بحرالعلوم، مسؤول دبیرخانه ملی حفظ و برخی مدیران قرآنی کشور برپا خواهد شد.

این نشست یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰ صبح در سازمان دارالقرآن به نشانی خیابان حافظ، پایین‌تر از خیابان طالقانی، خیابان رشت، پلاک ۳۹، سازمان دارالقرآن الکریم، طبقه پنجم، سالن جلسات برپا خواهد شد.

کد خبر 6086501 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • لحظه استقبال نخست وزیر سریلانکا از رئیسی + فیلم
  • رئیسی با استقبال نخست وزیر سریلانکا وارد این کشور شد
  • وزیر خارجه ایرلند: ۱۰۰ درصد مردم غزه در معرض گرسنگی و قحطی هستند
  • برنامه های حفظ تخصصی، عمومی و موضوعی قرآن تشریح می شود
  • سفر وزیر خارجه ایرلند به غرب آسیا با هدف رایزنی درباره آتش‌بس غزه
  • عکس/ سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • آغاز تعیین حدود مرز‌های ارمنستان با جمهوری آذربایجان 
  • امضای یادداشت تفاهم راه توسعه میان ترکیه، عراق، قطر و امارات
  • تماس تلفنی ماکرون و نتانیاهو درباره وضعیت منطقه
  • اسناد همکاری میان هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و پاکستان امضا شد