Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، محمد رضایی روز دوشنبه طی نشست مطبوعاتی گفت: بیش از ۲۰۰ هزار تن پسته در کشور برای سال جاری تخمین زده شده که بدلیل نوسانات دمایی بویژه وقوع گرمازدگی ۲۰ تا ۵۵درصد پوکی محصول را خواهیم داشت به نحوی که در ۲ ماه تیر و مرداد ۳۴ روز دماهای بالای ۴۰ درجه سانتی گراد را داشته ایم که منجر به  ایجاد خسارت قابل توجهی به درختان پسته  شده است به نحوی که برخی باغات که با مشکل کم آبی مواجه بودند دچار ریزش برگ و در این بازه  زمانی درختان رشد مجدد داشته اند و در برخی مناطق گل های درختان در حال باز شدن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان در ادامه اظهار داشت: دو مشکل عمده و اساسی باعث چالش در صنعت پسته کاری شده است که چالش اول تغییر اقلیم و چالش دوم مشکل صادرات و بی ثباتی ارز می باشد.

وی به پایین آمدن میزان تولید تحت تاثیر مسائل اقلیمی و مسائل و مشکلات صادرات پسته اشاره کرد و بیان داشت: در زمینه  افزایش راندمان تنها گزینه  موجود مدیریت سامانه های آبیاری می باشد که در این راستا در سال گذشته ۱۷۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار قطره ای و ۲۰۰ هکتار آبیاری کم فشار زیر سطحی در شهرستان با پرداخت تسهیلات بلاعوض به مبلغ هر هکتار ۱۳ میلیون تومان اجرایی شده است.

رضایی در ادامه تصریح کرد: هر باغدار تنها یکبار فرصت استفاده از تسهیلات فوق را دارد.

وی ضمن تاکید بر تغییر روش های آبیاری سنتی جهت بالا بردن راندمان بیان کرد: بحث تغذیه و مبارزه با آفات و استفاده از نتایج علمی نیز باید مدنظر قرار گیرد به طوری که مناطقی که بر مبنای علم برنامه ریزی داشتند میزان محصول مطلوبی را دارا می باشند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان چالش دوم را بحث صادرات و بی ثباتی قیمت ارز اعلام کرد و افزود: در سال گذشته تنها ۵۰ درصد محصول تولیدی بدلیل مسائل ارزی و مشکلات آن صادر شده که صادر کنندگان پسته را دچار تردید و بی انگیزگی کرده است.

وی گفت : بزرگترین بازار جهانی پسته ایران را در حال حاضر کشورهای چین و هند اعلام کردند و از تلاش هایی جهت ایجاد بازار پسته ی ایران در کشورهای آمریکای جنوبی و آفریقایی صحبت کردند که موجب فراهم شدن بستر خوبی در زمینه صادرات خواهد شد و در خصوص اهمیت بازار چین و حفظ این بازار با برنامه ریزی های دقیق و مدون تاکید کرد.  

رضایی سه راهکار ثبات قیمت ارز، تزریق تسهیلات بانکی با بهره پایین و برگشت ارز و مشخص کردن تکلیف صادرکنندگان و موضوع صادرات در مقابل واردات و تدوین یک دستورالعمل واحد توسط بانک مرکزی جهت مشکلات ارزی، را راهکارهای رفع مشکل صادرات بیان کرد.

۳۰۲۹/ ۵۰۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پسته تغییرات اقلیمی کرمان درآمد ارزی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۱۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار برنج؛ از چالش تخصیص تا افزایش قیمت داخلی

به گزارش خبرگزاری مهر، مجیدرضا خاکی، سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: تخصیص ارز محموله‌های برنج که از ابتدای شهریور تا کنون به گمرکات کشور اظهار و ترخیص شده‌، همچنان در انتظار تأیید وزارت جهاد کشاورزی به عنوان نهاد متولی و سپس بانک مرکزی است.

وی افزود: وخامت این مساله زمانی دوچندان می‌شود که بدانیم قرارداد این محموله با فروشنده خارجی حداقل دو ماه پیش‌تر به امضا رسیده و این یعنی قراردادهای مربوط با گذشت نزدیک به ۱۰ ماه هنوز تسویه نشده است.

خاکی با بیان اینکه واردکنندگان رسالت خود را در قبال تنظیم بازار داخلی با عرضه مکفی ایفا کرده و برنج مربوط به این محموله‌ها را با نرخ مورد تأیید به فروش رسانده‌اند، ادامه داد: اکنون نه تنها وزارتخانه تخصصی و بانک مرکزی به وعده‌های خود در تأیید، تخصیص و تأمین ارز عمل نکرده‌اند که حتی با وجود گذشت یک ماه از سال جدید، پایه ارزی برای واردات برنج در سال ۱۴۰۳ نیز رسماً مشخص نشده و در این شرایط، مواضع ضد و نقیض سیاست گذار نیز فضای بلاتکلیفی را به وجود آورده است.

وی گفت: آخرین اعلام نظر از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای تخصیص ارز در بهمن سال گذشته است که کوتاژ برنج وارداتی تا شهریور ۱۴۰۲ را پوشش می‌داد. پس از آن اما مراجعات مکرر اعضا هیأت مدیره انجمن برای پیگیری تأیید تخصیص ارز محموله‌های باقی مانده به جایی نرسید و این آمدورفت‌ها، نتیجه‌ای جز گفتار درمانی مسئولان با چاشنی خلف وعده در بر نداشت.
خاکی افزود: شنیده‌ها حاکی از آن است که حتی پیگیری مسؤولان ارشد وزارت جهاد کشاورزی از بانک مرکزی نیز در این خصوص، حاصل چندان مثبتی به‌همراه نداشته است.

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه هزینه‌های گزافی از محل دموراژ، دیرکرد بانک و صرافی یا دیرکرد تسویه حساب به واردکننده تحمیل می‌شود، تصریح کرد: علاوه بر این هزینه‌ها، به دلیل اعتبار رو به اتمام بازرگانان ایرانی نزد تأمین کنندگان خارجی، احتمال قطع شراکت و بروز اخلال در روند تأمین برنج از محل واردات وجود دارد.

وی ادامه داد: توجه به این نکته نیز ضروری است که در این شرایط، برنج وارداتی به قوت غالب بیش از ۶ دهک کم برخوردار درآمدی جامعه تبدیل شده و بیم آنکه سفره قشر آسیب پذیر از این کالا نیز خالی شود، وجود دارد.

خاکی اظهار کرد: مساله حائز اهمیت اینکه، اختلال در جریان تأمین کالا با تأخیر چند ماهه خود را در بازار نشان می‌دهد و این عارضه ممکن است منجر به تکرار تجربه نه چندان دور سال ۱۴۰۱ و جهش قیمت برنج داخلی و سوداگری دلالان شود. اهمیت این مساله زمانی دو چندان می‌شود که بدانیم یکی از ایام پر مصرف این کالا یعنی ماه محرم نیز در پیش است. تولید داخلی تکافو نیاز بازار را نمی‌دهد.

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران در پایان با اشاره به آمار واردات برنج گفت: مطابق آمار گمرک، ۱.۰۵۶ میلیون تن برنج سفید معادل ارزش حدود ۱.۲ میلیون دلار طی ۱۲ ماه سال ۱۴۰۲ از مبادی ورودی کشور ترخیص شده که نسبت به سال گذشته از کاهش ۳۸ درصدی در وزن و ۴۲ درصدی در ارزش حکایت دارد.

کد خبر 6084172

دیگر خبرها

  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است
  • آبیاری غیرمتعارف و ظروف پلاستیکی چالش مهم محیط زیست
  • اجرای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در تاکستان‌های شیروان
  • چالش داده‌ها در عصر ابزارهای پوشیدنی/ هوش مصنوعی زمین بازی را تغییر می‌دهد
  • اولویت‌دهی به بهبود معیشت محیط بانان و نیرو‌های یگان حفاظت
  • بازار برنج؛ از چالش تخصیص تا افزایش قیمت داخلی
  • این بخاری ها چطور ناجی باغ پسته می شوند؟ | از بخاری های باغی چه می‌ دانید؟
  • ضرورت تدبیر برای تغییر اقلیم و خشکسالی در بهار و کبودراهنگ
  • بی ثباتی مدیریت در مجموعه شرکت مس به توسعه ضربه می‌زند/ لزوم سرعت بخشیدن به طرح‌های توسعه‌ای
  • یک چالش جدی بودجه ای برای بورس