Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-24@23:49:24 GMT

روحانی برای سفر به نیویورک تردید داشت

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۳۶۰۰

روحانی برای سفر به نیویورک تردید داشت

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری، با تبریک دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس نماد ایستادگی و مقاومت ملت ایران در یک جنگ تمام عیار بود که درس‌های فراوانی در عرصه‌های مختلف برای ما دارد.

وی افزود: دفاع مقدس و ایستادگی ملت ایران موجب شد امروز دشمنان انقلاب اسلامی جرئت تجاوز به کشورمان را نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ربیعی با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران اظهارداشت: امروز ایران در یک دفاع مقدس به سر می‌برد، دفاع از تلاش آنهایی که می‌گویند ایران سرزمین بزرگی است و همچنین دفاع از معیشت مردم.

وی افزود: در تاریخ اخیر ایران جنگی رخ داد که ما یک وجب از خاک کشور را به بیگانگان ندادیم، دفاع مقدس درس های فراوانی داشت و ما امروز در کنار ملت ایران در برابر دشمنان ایستاده ایم.

سخنگوی دولت با اشاره به سفر ریاست جمهوری به آمریکا گفت: امروز رئیس‌جمهور به آمریکا سفر کرد، البته وی تردید داشت اما در نهایت تصمیم برآن شد که در این سفر صدای بلند ملت ایران باشد. آقای روحانی ۱۳ دیدار با سران کشورهای مختلف خواهد داشت و در گفتگو با رسانه‌ها حقانیت ملت ایران را اثبات خواهد کرد.

وی ادامه داد: امروز آمریکا از هر زمان دیگری تنهاتر است ولی در مقابل، ایران تنها نیست. امروز مقاومت روبه گسترش است و افکار عمومی جهان با ملت ایران اسلامی همراه است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آغازگر هیچ جنگی نبوده‌ و از سلاح‌های غیرمتعارف نیز استفاده نکرده است اما دفاع‌ خوبی کردیم و نشان دادیم که از منافع خود با تمام توان دفاع می کنیم.

ربیعی با بیان اینکه کشورهای منطقه نیز از دوران دفاع مقدس درس بیاموزند و ببینند که امروز ایران و عراق کنار هم هستند، گفت: بدانند که نمی‌توانند ایران اسلامی را با دوشیده شدن منابع خود محدود کرد و از سوی دیگر به بیگانگان نباید دلخوش کرد.

وی در خصوص اقدام آمریکا در تاخیر در صدور روادید برای هیئت ایرانی گفت : رفتارهای آمریکا برخلاف هنجارهای بین‌المللی بود، این سفر را با مشکلاتی مواجه کرد ولی این سفر صدای ایران را دوباره به گوش جهان خواهد رساند و منافع اقتصادی و سیاسی تهران پیگیری خواهد شد. این سفر منطق جمهوری اسلامی در برابر بی‌منطقی واشنگتن را نشان می دهد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه روحانی در این سفر و در دیدارها و نشست با رسانه ها نشان خواهد داد که با تحریم ایران منزوی نخواهد شد، اظهار داشت: به اعتقاد ایران آمریکا تنهاتر از همیشه است و ایران چه در میان کشورهای اروپایی و چه در افکار عمومی آمریکا منزوی نشده است.

ربیعی درباره طرح ایران برای صلح در منطقه نیز گفت: طرح «ائتلاف امید» و ابتکار «صلح هرمز» ایده روحانی در برابر جنگ‌طلبی‌ها در این سفر است که جزئیاتش تشریح خواهد شد. ارائه راهکارهای دیپلماتیک در دستور کار ایران است چرا که حل مشکلات منطقه و رسیدن به صلح و ثبات نشانگر اهمیت این موضوع برای ایران است و این طرح به سازمان ملل متحد در جریان این سفر تقدیم خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آزادی کشتی انگلیسی، تاکید کرد: همان طور که سازمان بنادر اعلام کرد کارهای حقوقی انجام شده است تا نفتکش انگلیسی حرکت کند و روال اداری آن نیز طی شده است اما اطلاعی از زمان آزادی آن ندارم.

سخنگوی دولت درباره محدودیت های ایجاد شده برای سفر هیئت ایرانی به آمریکا نیز گفت: آمریکا امپراتوری رسانه‌ای عظیمی دارد و تلاش کرده ایرانیان کمتر در خاک آمریکا صحبت کنند. تاخیر ایجاد شده برای صدور ویزا غیرقانونی بود اما فشار سازمان ملل متحد باعث شد آمریکا مشکل ویزاها را حل کند.

ربیعی در خصوص توییت یک خبرنگار در خصوص امکان دیدار روحانی با ترامپ در آمریکا در صورت لغو تحریم ها و دادن امکان بازرسی دائم از تاسیسات هسته ای ایران، گفت: ایران پیش از این اعلام موضع کرده بود. اگر آمریکا آماده متوقف کردن تحریم‌ها و بازگشت به شرایط هسته‌ای باشد، راه برای اقداماتی نظیر گفتگو باز خواهد شد ولی اول باید این اقدامات را انجام دهد.

وی بیان کرد: هیچ تعارضی در دیدگاه‌های مختلف داخل کشور در این زمینه وجود ندارد و اظهارات ظریف در چارچوب، مشخص است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ما در چهارچوب توافق های صورت گرفته اجازه بازرسی از تاسیسات هسته ای را داده بودیم و حتی به صورت داوطلبانه اجازه بازرسی از دانشگاه را هم به آژانس داده بودیم.

ربیعی درباره اخبار منتشر شده در خصوص خرید و فروش کرسی‌های دانشگاه های علوم پزشکی نیز گفت: اولا به هیچ شکلی از طریق سازمان سنجش والبته به صورت غیر متعارف و غیر قانونی کسی وارد دانشگاه نشده و اتفاقات رخ داده از طریق این سازمان و کنکور نبوده است.

وی ادامه داد: یک مورد در ۵ سال گذشته اقدام خلاف صورت گرفته که حراست در همان ابتدا جلوی آن را گرفت و با اطمینان می‌گویم سازمان سنجش ما سازمانی امین است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه بعد از تحریم‌ها مشکل ارسال ارز برای دانشجویان ایرانی ایجاد شد، گفت: حدود ۱۰ هزار پرونده در همین زمینه به وزرات بهداشت ارسال شد که حدود ۳ هزار پرونده در همان ابتدا رد شد چون مدارک آنها ناقص بود. در ادامه بحثی مطرح شد مبنی براینکه کسانی که حداقل ۳۶ واحد در خارج از کشور گذرانده‌اند بتوانند به کشور برگردند ولی بخشی از آن‌ها سندسازی کردند و در نهایت تعداد دیگری از رده خارج شدند.

ربیعی اضافه کرد: شرکت‌هایی در این زمینه تا حدود ۱ میلیارد تومان پول می‌گرفتند تا فردی را به دانشگاه بیاورند ولی موفق نشدند و وزارت اطلاعات امروز پیگیر آنهاست.

وی با اشاره به مواردی که اخیرا در شبکه‌های اجتماعی مطرح شد، گفت: این دختر خانم که موضوعش اخیرا مطرح شد، نه لیست نمره داشته و نه امتحان داده و نه هیچ چیز دیگری. موضوع در حقیقت سوءاستفاده شرکت کنکوری برای تبلیغات خودش است.

سخنگوی دولت در بخش دیگر از سخنان خود درباره سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در اقتصاد ایران و چگونگی بازگردندان سود حاصل از آن به چین، گفت: در ابتدا بگویم که نمی‌شود ۵۰۰۰ هزار نیروی امنیتی از کشور دیگری وارد کشور شود.

ربیعی با بیان اینکه ایران و چین روابط صمیمی دارند و هرکشوری که در شرایط تحریم در کنار ایران است، ایران خواهان گسترش رابطه با آنهاست، تاکید کرد: ولی ایران به دنبال توافقات استراتژیک بلند مدت ۲۵ ساله با کشورهای مهم جهان است و از هر سرمایه گذاری خارجی در کشور حمایت می‌کند اما امتیاز خاصی برای برخی افراد قائل نیستیم.

وی گفت: عدد قطعی و رسمی در این توافقات هنوز وجود ندارد و موضوع در سطح کارشناسی است و آنچه بیان شد، پیش‌بینی از آینده روابط ایران و چین بود.

سخنگوی دولت گفت: آنچه که از پیش‌بینی رابطه درازمدت ۲۵ ساله ما با چینی‌ها مطرح شده بود، اینکه ما تسلیم جوسازی‌هایی که بخواهند روابط استراتژیک ما با کشورها هر زمانی که بحثی را مطرح و یا منافع مردم را دنبال می‌کنیم، را طوری وانمود کنند که واکنش منفی ایجاد شود، نمی‌شویم.

ربیعی تصریح کرد: از همه کشورهایی که در دوران تحریم، کمتر به ظلم ایالت متحده آمریکا توجه می‌کنند سپاسگزاریم و دست آنها را می‌فشاریم. چین هم از جمله این کشورها و کشوری آسیایی است و ما خوشحال می‌شویم که کشورهای آسیایی قدرتمند می‌شوند.

وی درپاسخ به سوالی درباره اعتراض کارگران «هپکو» به عدم پرداخت مطالبات شان با بیان این که اطلاعات من در خصوص «هپکو» بسیار کامل است و من از ابتدا در جریان موضوع هستم، تصریح کرد: مشکل هپکو، مشکل تولید است چون خریداران کم شده‌اند ضمن اینکه تکنولوژی آن نیز باید نوسازی شود اما مساله دوم نوع خصوصی‌سازی‌هاست.

سخنگوی دولت گفت: افرادی که مدیریت آن را برعهده گرفتند، نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند، خصوصی‌سازی صورت گرفته در هپکو خصوصی‌سازی ناسالمی نبود اما مالکان نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

ربیعی با بیان این که باید بررسی های بیشتری در خصوص صلاحیت افراد در خصوص سازی صورت بگیرد، افزود: یکی از بانک‌ها مکلف شد حقوق عقب‌مانده کارگران را پرداخت کند بنابراین کنسرسیومی بنابر توصیه آقای روحانی تشکیل شد که می‌تواند تولیداتی داشته باشد که مورد نیاز است.

وی تاکید کرد: با ورود کنسرسیوم، تولید تضمین می‌شود و آرامشی در شرکت هپکو ایجاد خواهد شد و اگر اشتباه نکنم، آقای روغنی به عنوان مدیرعامل انتخاب خواهد شد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت درباره خصوصی‌سازی دقت بسیار زیادی دارد ولی هر خصوصی‌سازی پر از حرف و حدیث است، اظهار داشت: دقیقا به همین دلیل در جلسه اخیر سران قوا، این موضوع مطرح شد. خصوصی‌سازی و کوچک کردن دولت استراتژی صحیحی است اما شیوه آن حرف و حدیث‌هایی دارد، من یقین دارم سازمان خصوصی سازی دقت لازم را خواهد داشت.

ربیعی همچنین درباره لایحه تامین امنیت زنان نیز گفت : در ابتدا از قوه قضائیه بابت ارسال این لایحه تشکر می‌کنم. متن این لایحه توسط دولت تهیه و بررسی شد اما به دلیل اینکه بخشی از آن مربوط به جرائم است و قوه قضائیه باید اعلام‌نظر کند، این لایحه به این قوه ارسال شده است.

وی گفت: تغییراتی در این لایحه ایجاد شد اما در نهایت دولت لایحه را به مجلس ارسال خواهد کرد و قوه مجریه ملاحضات نهایی خود را روی آن اعمال خواهد کرد اما در بخش‌های قضایی که مربوط به قوه قضائیه است تغییری ایجاد نخواهد شد.

سخنگوی دولت به راهبرد دولت برای پایان دادن به تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: خصلت کشور ما این است که درباره موضوعاتی مانند مذاکره همه نظر خود را بیان می‌کنند اما گاهی اوقات به شکل غیرمنصفانه‌ای قضاوت‌هایی صورت می‌گیرد که دولت را به القابی نظیر سازشکار محکوم می‌کنند.

ربیعی می گوید: امروز کسی ایران را مقصر نمی‌داند، پدیده‌ای مانند ترامپ نه تنها برای ایران بلکه برای جهان غیرقابل پیشی‌بینی بود با این وجود ایران همچنان پیگیر برنامه‌های خود است.

وی با بیان اینکه ما برای ایجاد صلح در منطقه با طرحی به سازمان ملل می‌رویم، گفت: برخی کشورهای منطقه تمایل دارند در رابطه با ایران از افراطی‌گری دوری کنند و در آینده فضا برای این اقدام بیشتر فراهم خواهد شد.

سخنگوی دولت درباره همکاری‌های ایران و سایر کشورها برای مبادله بدون دلار نیز گفت: مذاکرات با روس‌ها خوب پیش رفت و سوئیفت‌های دوطرفه را ایجاد کرده است.

وی افزود: ما می‌توانیم نفت بدهیم و در برابر کالا بگیریم و هم می‌توان صادرات در برابر واردات داشته باشیم و هم اینکه می‌توانیم مبادلات بدون استفاده از دلار را برنامه‌ریزی کنیم، این سیاست ایران است و شاید در ادامه و بدون تحریم‌ها نیز این سیاست ادامه پیدا کند.

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: روز اول مهر و نخستین روز پاییز و بازگشایی مدارس کشور و اولین روز بهار دانش است که یکی از شاداب‌ترین و پرخاطره ترین روزها برای مردم است، امیدواریم چرخه علم و دانش و یادگیری هر روز در کشور ما بیش از گذشته در گردش باشد.

ربیعی افزود: برنامه‌ های آموزش و پرورش و آسیب شناسی‌های گذشته این وزارتخانه در جلسه روز گذاشته هیئت دولت بررسی و برنامه‌های آموزش و پرورش تا سال ۱۴۰۰ واینکه دولت چه زیرساخت‌هایی را برای آینده باید تمهید کند بررسی شد.

وی با بیان اینکه انتخاب حاجی میرزایی هم امیدها را برای تغییرات مثبت در این وزارتخانه بسیار مهم برای ما به همراه داشته است، اظهار داشت: اهتمام برای کمک به حل مسائل آموزش و پرورش و تعیین تکلیف دستگاه‌های اقتصادی مانند سازمان برنامه و بودجه و همکاری میان بخشی وزارتخانه ها با آموزش و پرورش نیز در جلسه روز گذشته مطرح و بررسی شد.

سخنگوی دولت یادآور شد: رئیس جمهور وعده کرد پس از بازگشت از سفر نیویورک در وزارتخانه آموزش و پرورش حضور خواهند داشت و در جلسه با شورای معاونان این وزارتخانه، مجموعه برنامه های دولت را تببین و مشکلات را در همان جلسه بررسی می کنند.

ربیعی گفت: در جلسه روز گذشته دولت نسبت یک به ۲۵ برای سهم استخدام های آینده معلمان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و همچنین در مورد چگونگی و شیوه استخدام افرادی که در حال فعالیت در این وزارتخانه هستند در آینده نزدیک تصمیم گیری خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۵درصد مدارس ما دولتی هستند، برنامه های مهم دولت را ارتقای مدارس دولتی عنوان کرد و گفت: دولت با ایجاد مدارسی که با سرمایه خود مردم اداره بشوند مخالفت ندارد، اما شرط عدالت این است که مدارس دولتی به سطح و اندازه ای برسند که هر دانش آموزی در این مدارس تحصیل می‌کند، بتواند در سطح مناسبی رقابت کند.

سخنگوی دولت، ارتقای مدارس دولتی و چگونگی تقویت آموزش در این مدارس را موضوع مهمی دانست که در دولت مطرح شده است و افزود: ساماندهی استخدام معلمان جدید و شاداب در مدارس هم در دولت مطرح شده است و سوال مهر امسال نیز با روحیه پرسشگری در دانش آموزان و یادگیری با موضوع شادابی و نشاط در دوران مدرسه از مواردی است که مورد تاکید دولت است.

ربیعی با تاکید بر اینکه دولت بر افزایش شان و منزلت معلمان اهتمام دارد، گفت: رئیس جمهور و اعضای دولت در زمینه آموزشی در مدارس به نحوی که با افزایش مهارت های اجتماعی و فنی دانش آموزان و ارائه گواهینامه دیپلم که بتوانند آنها وارد بازار کار بشود تاکید دارند؛ وزیر آموزش و پرورش نیز نسبت به روند و فرآیند کنکور نقد داشتند که در جلسه ارائه کردند.

وی درباره حواشی مطرح شده در خصوص موضوع حذف یارانه‌ها نیز گفت: موضوع حذف یارانه معطوف به کسانی خواهد شد که پُردرآمد هستند و شامل مابقی ایرانیان نخواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا دولت احساس می کند فتنه خاصی در منطقه صورت می گیرد که طرح هرمز را ارائه کرده است، گفت: سابقه نداشته است دولتی بخواهد رای بگیرد و بگوید من سرزمینی را اشغال می کنم و به من رای بدهید. برخی از کشورهای منطقه با فشار آمریکا و اشتباه استراتژیک وارد ائتلاف هایی شدند که برایشان خوب نبود. ما نمی توانیم بی تفاوت باشیم.

ربیعی با بیان اینکه ما از روابط خوب با همسایگان استقبال می کنیم، افزود: طرح ما، جوامع مسلمان و غیر مسلمان در منطقه را نسبت به جمهوری اسلامی منعطف می کند. ما همواره باید با ایده‌های جدید حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه امکان موفقیت این ایده ها را هم کم نمی دانیم،اظهار داشت: چند بار در سازمان ملل ایده هایمان از بحث گفتگوی تمدن ها و جهان عاری از خشونت مطرح کردیم، این طرح ها «هژمونی» درست می کند و قدرت فرهنگی ما را افزایش می دهد.

سخنگوی دولت در خصوص اینکه آیا ایران اجازه مانیتورینگ به آژانس بین المللی می دهد یا خیر، گفت: اگر معاهده به طور کامل اجرا شود ما هم عمل می کنیم. آن دوره در زمان اوباما آن ها به تعویق انداختند و نتوانستند به کنگره ببرند. به هر حال ما آماده‌ایم هرچه در معاهده است را انجام دهیم.

ربیعی در رابطه با میزان صادرات،افزود: هیچ دولتی نمایشگاه اجناس صادراتی برگذار نکرد. در شش سالی که من در دولت بودم حتی برای آمبولانس های پیشرفته هم مهندس نعمت زاده موظف بود ابتدا ظرفیت داخلی را بسنجد.

وی در پایان گفت: یکی از موضوعاتی که جمشید انصاری در دولت پیگیری می کند ثبت دارایی مسئولین در سامانه است و اطلاعات دولت بارگذاری شده است.

156 / 156 علی ربیعی حسن روحانی نیویورک

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: علی ربیعی حسن روحانی نیویورک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۳۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی وزارت امور خارجه: پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود/ به هر اقدام متجاوزانه‌ای از هر مبدایی پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهیم داد/ شیء کوچک و ریزپرنده به دنبال اقدام ایذایی بود که توسط پدافند ایران مورد هدف قرار گرفتند

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران و عملیات وعده صادق گفت: به رغم اقدام حرفه‌ای ایران که اقدام جنایتکار رژیم صهیونیستی را محکوم کردند آمریکا، انگلیس و فرانسه با مداخله در وظیفه شورای امنیت مانع تصویب بیانیه محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی شدند.

وی بیان کرد: این حداقل اقدامی بود که شورای امنیت می‌توانست انجام دهد و شورای امنیت نتوانست از عهده وظیفه حداقلی خود بردارد. ایران مصمم بود نقض فاحش منشور ملل و مفاد کنوانسیون‌های وین را در دنیا و مجامع بین‌المللی تبیین کند. دستگاه دیپلماسی در دیپلماسی فشرده و در تماس‌های تلفنی و دو سفر وزیر خارجه به خارج از کشور و مکاتبات رسمی و گفت‌وگو با دبیرکل سازمان ملل و ...

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: دستگاه دیپلماسی تلاش کرد این اقدام جنایت آمیز را تبیین کند.

کنعانی ادامه داد: ایران به عنوان دولت متعهد و مسؤولیت پذیر در تلاش‌های دیپلماتیک ثابت کرد رژیمی که اقدام به تجاوز کرده در چارچوب سازوکارهای بین‌المللی تنبیه شود.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: ایران مبتنی بر حق ذاتی و مشروع و مسلم و شناخته شده خود از منظر حقوق بین الملل اقدام نظامی لازم را در جهت ایجاد بازدارندگی انجام داد و دو مقر نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که مستقیما در عملیات جنایت آمیز حمله علیه مقر دیپلماتیک ایران و به شهادت رساندن مستشاران نظامی ایران نقش داشتند را مورد حمله قرار داد.

وی گفت: ایران مقدمات سیاسی، حقوقی و بین‌المللی لازم را انجام داده که متجاوز تنبیه شود. ایران نمی‌تواند نسبت به منافع و امنیت ملی و امنیت شهروندان خود دست بسته بماند.

وی گفت: ایران نسبت به اقدام بازدارنده در قبال رژیمی که به هیچ تعهد و مقرراتی پایبند نیست دست زد و بیش از ۳۰ تماس تلفنی در این مدت انجام شد. آنچه ایران انجام داد اقدام مشروع و بازدارنده در مقابل یک رژیم متجاوز بود. ایران این عملیات را در چارچوب حفظ صلح و امنیت منطقه‌ای انجام داد و به هیچ وجه به دنبال دامن زدن به بحران و جنگ در منطقه نیست. دو مرکز نظامی و اطلاعاتی هدف قرار گرفت. هیچ هدف اقتصادی و هیچ یک از اهداف مسکونی و یا شهروندان عادی مورد هدف قرار نگرفتند.

کنعانی بیان کرد: عملیات پایان یافته است و ایران به دنبال ایجاد ثبات و آرامش در منطقه است و ایران اگر اقدام متجاوزانه دیگری از هر مبدایی صورت بگیرد یا هر کسی کمکی به این رژیم کند پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهد داد.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: به حمایت از مردم فلسطین ادامه می‌دهیم و در حفاظت از امنیت ملی خود با هیچ طرفی مسامحه نخواهیم کرد.

این دیپلمات ارشد ایرانی درباره مصوبه اخیر کنگره آمریکا و کمک ۱۰۰ میلیون دلاری به رژیم صهیونیستی گفت: دولت آمریکا از ابتدای بحران غزه بخشی از عملیات نظامی علیه ملت فلسطین در نوار غزه بود. اگر حمایت‌های نامحدود و بدون قید و شرط دولت آمریکا نبود این رژیم امکان تداوم یک روز از جنگ در نوار غزه و کرانه باختری را نداشت.

وی افزود: مصوبات جدید دولت آمریکا در ارائه کمک‌های هنگفت مالی و نظامی به رژیم غاصب صهیونیستی چیزی جز پاداش دولت آمریکا به رژیم جنایتکاری که بیش از هفت ماه مرتکب نسل کشی در سرزمین‌های فلسطینی می‌شود، نیست. جهان نسبت به این اقدام دولت آمریکا قضاوت خواهد کرد.

کنعانی گفت: دولت آمریکا اعتبار ملت خود را در کنار یک رژیم غاصب قرار داده که هیچ پیروزی در سرزمین‌های فلسطینی جز بیش از ۳۴ هزار کشته بر جا نگذاشت. آیا ملت آمریکا می‌پذیرد دولت آمریکا اینگونه اعتبار آنها را برای این رژیم استفاده کند. ادامه این کمک‌ها کمکی به رژیم بازنده صهیونیستی در جنگ ضد بشری در نوار غزه نخواهد کرد.

وی درباره اقدام رخ داده در اصفهان گفت: اقدام ایذایی بوده و رژیم صهیونیستی مسؤولیت آن را برعهده نگرفت و شاید آنقدر بی ارزش بود که این رژیم روی این موضوع کار تبلیغاتی کند.

کنعانی بیان کرد: شی کوچک و ریزپرنده به دنبال اقدام ایذایی بود که توسط پدافند ایران مورد هدف قرار گرفتند و دشمن نتوانست از این اقدام ایذایی چیزی به دست بیاورد.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: ایران در عمل ثابت کرد در تامین امنیت ملی ملاحظه هیچ طرفی را نخواهد کرد و نظام جمهوری اسلامی در تداوم دفاع از امنیت ملی خود شجاعانه و مبتنی بر قوانین و مقررات بین‌المللی استفاده خواهد کرد.

وی درباره ادعای وال استریت ژورنال بیان کرد: در حوزه رسانه‌ها مطالب مختلف و گمانه‌زنی‌های متعددی مطرح می‌شود که نیازمند پاسخ و موضع گیری رسمی نیست. اگر اظهارنظر رسمی از سوی مقامات دولتی صورت بگیرد اظهارنظر می‌کنم.

کنعانی در پاسخ به سؤالی بیان کرد: ایران برای تامین حقوق ملت به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه طرف‌های خاص از جمله آمریکا از همه ظرفیت‌ها استفاده کرده است.

وی گفت:‌ آن کسانی که زیر میز دیپلماسی زدند دولت آمریکا بود و دولت‌های اروپایی نتوانستند خلأ دولت آمریکا را جبران کنند. ایران در راستای احقاق حقوق ملت از همه ظرفیت‌های خود استفاده کرد و دستگاه دیپلماسی به وظیفه خود عمل کرده و می‌کند.

وی در پاسخ به سؤالی گفت: امنیت در قفقاز جنوبی برای امنیت در کل منطقه اثرگذار است و هرگونه بی ثباتی و ناامنی در این منطقه بر کلیت امنیت در منطقه اثرگذار است. همواره گفته‌ایم حضور نظامی خارجی در منطقه کمکی به ثبات و امنیت و تامین منافع ملت‌های منطقه نخواهد کرد. هر رویکردی که ناظر بر تقویت نظامی گری در قفقاز جنوبی باشد باعث پیچیده‌تر شدن شرایط امنیتی در منطقه و آسیب زدن به روند صلح سازی در منطقه خواهد بود و چنین چیزی را ایران نمی‌پذیرد.

کنعانی افزود: کشورهای منطقه مایل به شکل گیری سازوکارهایی نیستند که به پیچیدگی شرایط در منطقه کمک کند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال درباره اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌های خارجی مبنی بر فعالیت غیرصلح‌آمیز و پشتیبانی نظامی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در مسیر روسیه و منطقه غرب آسیا گفت: چنین چیزی را قطعا تایید نمی‌کنم. ما ملتزم به قوانین و مقررات و سازوکارهای بین‌المللی هستیم.

وی افزود: شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) و سایر خطوط هوایی مدنی ایران در چارچوب قوانین و مقررات و کنوانسیون‌های بین‌المللی صرفا در راستای انتقال مسافران و محموله‌های تجاری در مسیرهای داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی و تحت قوانین حاکمیتی اتحادیه اروپا و دیگر سازوکارهای شناخته شده بین‌المللی فعالیت می‌کنند.

کنعانی گفت: در هیچ کدام از مسیرهای ادعایی که در رسانه‌ها پرداخته می‌شود از جمله در رسانه‌هایی که دارای سابقه ضدیت و جوسازی علیه ایران هستند،چنین فعالیت‌هایی صورت نمی‌گیرد و ایران ملتزم به قوانین و مقررات بین‌المللی در حوزه هوانوردی است و اینگونه ادعاها را رد می‌کنیم.

وی در پاسخ به سؤال درباره نشست امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا و مباحث مطرح شده درباره تحریم احتمالی ایران خاطرنشان کرد: درباره برخی تحرکات و اظهارنظرها و نشست‌ها به منظور تحریم جدید ایران، اگر چنین اقداماتی را انجام دهند پاداش به یک رژیم متجاوز است و اقدام غیرقانونی علیه دولتی است که صرفا در چارچوب قوانین و مقررات بین‌المللی برای ایجاد بازدارندگی در مقابل یک رژیم متجاوز و ناقض مقرارت بین‌المللی عمل کرده است.

کنعانی بیان کرد: جای تاسف است اتحادیه اروپا علیه رژیمی که هفت ماه مرتکب جنایت جنگی شده و بیش از ۳۴ هزار شهروند فلسطینی را قتل عام کرده و مراکز بیمارستانی را مورد حمله جنایتکارانه قرار داده و بیماران و مجروحان و کادر درمانی را در محوطه بیمارستان اعدام و از محوطه بیمارستان به عنوان قبرستان‌های دفن دسته جمعی استفاده کرده و طبل رسوایی آن نواخته شده است، اقدامی را در دیوان بین‌المللی دادگستری صورت نمی‌دهد.

وی گفت: اما صحبت از اقدام تحریمی علیه دولتی می‌کنند که جز در چارچوب قوانین بین‌المللی اقدام نکرده است.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: اگر چنین اقدامی را انجام دهند غیرقانونی و در تاریخ اتحادیه اروپا به عنوان اقدام شرم آور محسوب می‌شود. اگر کشوری خود را پایبند به رعایت این تحریم‌ها کند، در تاریخ یک شرمندگی را برای خود به ثبت خواهد رساند که از تحریمی حمایت و تبعیت کرده که هیچ مبنای قانونی و مشروع از منظر بین‌المللی ندارد و بلکه پاداش برای رژیم صهیونیستی است.

دیگر خبرها

  • واکنش کنعانی به بازداشت و سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • خانم ترانه علیدوستی، یک ایران نگران حال شماست!
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است
  • بخشی از حق‌آبه ایران از هیرمند پرداخت شد
  • توضیحات سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت واردات خودرو
  • فیلم/ پاسخ سخنگوی دولت درباره حقابه هیرمند
  • بخشی از حق‌آبه ایران از «هیرمند» پرداخت شد
  • بخشی از حق‌آبه ایران از «هیرمند» پرداخت شد/ در سفرهای خارجی تحقق شعار سال در دستور کار قرار دارد/ دولت همچنان خواهان افزایش تعطیلات آخر هفته است
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود/ به هر اقدام متجاوزانه‌ای از هر مبدایی پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهیم داد/ شیء کوچک و ریزپرنده به دنبال اقدام ایذایی بود که توسط پدافند ایران مورد هدف قرار گرفتند
  • تردید‌های تداوم رشد