Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، دوازده کشور که بیشتر از اروپا هستند امروز نسبت به وضع حقوق بشر در عربستان سعودی از جمله مواردی مانند شکنجه، بازداشت‌های غیرقانونی، محاکمه‌های ناعادلانه منتقدان از جمله فعالان زن و روزنامه‌نگاران به شدت اظهار نگرانی کردند.

این دومین بیانیه مشترک شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو در شش ماه گذشته است که به انتقاد شدید از خاندان سلطنتی آل سعود می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه مارس نخستین بار بود که این شورا به انتقاد از عربستان سعودی پرداخت. این بیانیه را سالی منسفیلد، نماینده استرالیا قرائت کرد و نمایندگان انگلیس، کانادا، آلمان و پرو از جمله امضاکنندگان آن بودند.

دو ماه پیش نیز مجلس عیان انگلیس جلسه‌ای برای بررسی نقض حقوق بشر در عربستان برگزار کرد. در این جلسه هلنا کندی، از اعضای مجلس اعیان انگلیس گفت: «گزارش گزارشگر سازمان ملل نشان می‌دهد که مسئولان عالی رتبه سعودی از جمله ولیعهد این کشور در قتل جمال خاشقجی دست داشته اند».

او افزود «سعودی‌ها در سال جاری ۱۳۴ حکم اعدام را اجرا کرده‌اند. مقامات سعودی از مجازات اعدام به بهانه تروریسم برای خاموش کردن صدای مخالفان استفاده می‌کنند».

پیش از آن نیز نُه عضو دموکرات مجلس سنای آمریکا با ارسال نامه‌ای به پادشاه سعودی به انتقاد از اوضاع حقوق‌بشر در این کشور پرداخته بودند. سناتور‌های آمریکایی در آن نامه بسیار شدیداللحن از خاندان سعودی خواسته بودند هرچه زودتر زندانیان سیاسی بی‌گناه را آزاد کند و تهدید کرده بودند چنانچه آزادی فوری انجام نشود اقدامات معینی را علیه این کشور در نظر می‌گیرند.

مرگ خاشقجی، روزنامه نگار آمریکایی واشنتگن پست و از منتقدان بن سلمان، که در ماه اکتبر در کنسولگری عربستان در آنکارا به شیوه‌ای وحشیانه به قتل رسید موجب نارضایتی فزاینده در آمریکا از وضعیت حقوق بشر عربستان شده است. از سوی دیگر تلفات غیرنظامیان در جنگ ائتلاف متجاوز سعودی علیه یمن سبب شده انتقاداتی به اقدامات خیره‌سرانه آل سعود مطرح شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۳۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!

عربستان‌سعودی در بحبوحه بالا گرفتن احتمالات در خصوص آب‌رفتن نئوم، به سراغ سرمایه‌گذاران چینی رفته‌است تا توجه آن‌ها را به این پروژه جلب کند.

مسئولان نئوم در هفته گذشته از پکن، شانگ‌های و هنگ‌کنگ بازدید کردند تا توجه سرمایه‌گذاران چینی را به این پروژه جلب کنند. گفتنی است که هنوز هیچ خبری از معاملات انجام شده با چینی‌ها به رسانه‌ها درز نکرده‌است.

این ارتباط با سرمایه‌گذاران از طریق نمایشگاهی صورت گرفت که مسئولان پروژه نئوم برپا کردند. لئونارد چان، رئیس انجمن توسعه فناوری نوآورانه هنگ کنگ، به خبرگزاری فرانسه گفت: «واکنش‌ها به این پروژه بلندپروازانه تاکنون بی‌طرفانه بوده‌است. من ممکن است برای تفریح به نئوم بروم، اما هیچگاه این شهر را برای اقامت دائم اتخاب نمی‌کنم.»

مسئولان این نمایشگاه و پروژه ساخت نئوم، توجهی به گزارش‌هایی که مبنی بر آب رفتن نئوم منتشر شده‌است، نشان نداده‌اند. گفتنی است که اوایل ماه جاری، بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی تخمین‌های قابل توجهی را برای تعداد افرادی که انتظار می‌رود در این شهر خطی زندگی کنند، کاهش داد. در این گزارش آمده‌است که تعداد ساکنان مورد انتظار برای "آسمان خراش افقی" از ۱.۵ میلیون تا سال ۲۰۳۰ به کمتر از ۳۰۰.۰۰۰ نفر کاهش یافته‌است.

طارق قدومی، مدیر اجرایی نئوم، گفت: «هدف جمعیتی ۹ میلیون نفری به موقع محقق خواهد شد.»

بنابر گزارش بیزینس اینسایدر، مسئولان پروژه نئوم، به سوالات این خبرگزاری پاسخ نداده‌اند. با اینحال گزارش‌ها حاکی از آن است که نگرانی‌های گسترده‌تری برای سرمایه‌گذاری تریلیون دلاری در پروژه چشم انداز ۲۰۳۰ ولیعهد سعودی وجود دارد.

بلومبرگ گزارش داد که واقعیت‌های مالی این پروژه که می‌تواند تا ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد، شروع به ایجاد نگرانی در دولت عربستان کرده‌است. وال استریت ژورنال در ماه فوریه گزارش داد، این کشور همچنین شروع به وام گرفتن برای کمک به تامین مالی نئوم و سایر "مگا پروژه‌های ویژن ۲۰۳۰" کرده‌است.

بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که پروژه نئوم همچنین قصد دارد برای اولین بار اوراق قرضه منتشر کند. این نشریه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که پروژه کلان شهر می‌تواند تا ۱.۳ میلیارد دلار با فروش اوراق قرضه اعتبار جذب کند.

دیگر خبرها

  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از بحران آب آشامیدنی در افغانستان
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • آخرین مهلت خروج عمره‌گزاران از عربستان چه زمانی است؟
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟