Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجمع عمومی سازمان ملل متحد از امروز (دوشنبه) در حالی رسما کار خود را آغاز می‌کند که بیش از هر چیز تنش در روابط آمریکا با کشور‌های مختلف از جمله ایران و چین در کانون توجهات قرار دارد و پرونده‌های مهمی مانند جنگ علیه ملت یمن مدعیان دموکراسی را تحت فشار قرار داده است.
در هفتاد وچهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل هر یک ازسران کشور‌ها در فرصت کوتاهی که برای سخنرانی در این مجمع پیدا می‌کنند می‌توانند مواضع خود را به گوش جهانیان برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران نیز قبل از عزیمت به نیویورک این نکته را یادآوری کرد و گفت که مجمع عمومی سازمان ملل متحد سالانه برگزار می‌شود، امسال هفتادومین چهارمین اجلاس است و فرصت مناسبی است که نظرات ملت‌ها و از جمله ملت بزرگ ایران در آنجا بیان و توضیح داده شود.
وی افزود: این اجلاس فرصت مناسبی است تا اقدامات غیرمنصفانه و ظالمانه‌ای که امروز نسبت به ملت ایران روا داشته می‌شود و همچنین مسایل سخت و پیچیده‌ای که امروز منطقه ما با آن مواجه است برای مردم و کشور‌های جهان توضیح داده شود.

این در حالیست که نگرانی‌ها درباره «بی نظمی جدید جهانی» با حضور ترامپ در این مجمع نگرانی‌هایی را برانگیخته است.

«مایکل شوارتز» نویسنده نیویورک تایمز با اشاره به این نگرانی نوشت: وقتی ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای خارج کرد سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد آن را «بی نظمی جدید جهانی» در آینده دانست و آن را محکوم کرد.

از آن زمان به بعد آمریکا با خروج از دیگر توافقات و نهاد‌های مهم بین المللی منزوی‌تر شده است؛ با این حال آمریکا همچنان بزرگترین تامین کننده مالی این سازمان جهانی است. این درحالیست که وعده ترامپ درباره «اولویت بودن آمریکا» باعث شده که منتقدان وی این رویکرد را عامل تشدید بحران‌ها قلمداد کنند.

مجمع عمومی؛ محل ابراز نظرات جهانی

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در واقع پارلمان جهان محسوب می‌شود که در آن ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد حضور دارند. مجمع عمومی به طور منظم اجلاس‌های سالیانه خود را تشکیل می‌دهد و در موارد استثنایی به درخواست شورای امنیت یا به درخواست یک عضو که مورد موافقت اکثریت اعضا باشد اجلاس فوق‌العاده خواهد داشت. مجمع به اندازه شورای امنیت قدرت ندارد و نمی‌تواند قطعنامه‌های الزام آور صادر کند.

اما مجمع عمومی محلی است که کشور‌های جهان می‌توانند نظرات خود را بیان کرده، توصیه‌های را به شورای امنیت ارائه دهند و اعضای غیردائم شورا انتخاب کنند.

چرا اجلاس امسال مجمع مهم است؟

دو روز نخست اجلاس مجمع عمومی اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا رئیس جمهوری آمریکا و دیگر رهبران قدرتمند جهان در آن سخنرانی می‌کنند.

مجمع عمومی همچنین مجالی را برای انتقاد از سیاست‌های آمریکا در خاک این کشور ایجاد می‌کند.

برخی مقامات متخاصم جهان نیز در سال‌های اخیر از فرصت سخنرانی برای خالی کردن عقده‌ها و نشان دادن مواضع خصومت آمیز خود با ایران استفاده کرده اند که از جمله نمایش مضحک «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اجلاس سال گذشته بود.

تصمیم گیری درباره مسائل جهانی

در حاشیه مجمع عمومی نیز نشست‌هایی برگزار می‌شود که به ویژه در اجلاس امسال نشست آب وهوایی با توجه به کارشکنی آمریکا اهمیت دارد.

هر چند ترامپ حضور در این نشست را تحریم کرده، اما حضور سایر کشور‌ها بر مخالفت آن‌ها با تصمیمات ترامپ و تاکید بر مواضع واحد در مواجهه با بحران‌های جهانی تاکید دارد و حضور هیات‌های خارجی در این نشست ها، نشان می‌دهد که مواضع دولت ترامپ در این زمینه خریداری ندارد.

برخی رهبران خارجی به ندرت در این اجلاس حضور دارند که از جمله می‌توان به «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه اشاره کرد که ظاهرا هر ۱۰ سال یکبار در این اجلاس شرکت می‌کند.

آخرین بار پوتین در سال ۲۰۱۵ در این اجلاس شرکت کرد.

اهمیت حضور هیات‌های خارجی با توجه به دستور کار اجلاس امسال

در اجلاس امسال مجمع عمومی مسائل مختلفی از تغییرات آب وهوایی گرفته تا مسائل خاورمیانه بررسی می‌شود.

جنگ‌های تجاری، مهاجرت، تامین انرژی و فقر زدایی موضوعات دیگر دستور کار اجلاس به غیر از موضوع تغییرات آب وهوایی است.

یکی از مهمترین سووالات این است که در حاشیه اجلاس امسال رهبران کدام کشور‌ها شرکت می‌کنند.

در اجلاس امسال به غیر از پوتین و نتانیاهو، «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین، «جاستین ترودو» نخست ویر کانادا و «نیکولاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا حضور ندارند.

اما این اجلاس همچنین صحنه سخنرانی سران کشور‌های هم رای خواهد بود. ترامپ که با رفتار‌های نامتعارف دیپلماتیک غریبه نیست بعد از رئیس جمهوری برزیل که او نیز مانند ترامپ تغییرات اب و هوایی را رد می‌کند، سخنرانی خواهد کرد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه نیز از سخنرانان خواهد بود که دولت وی به دلیل زندانی کردن روزنامه نگاران با انتقاد‌هایی مواجه است.

نخست وزیر هند «نارندرا مودی» نیز در اجلاس این هفته حضور دارد. وی که همواره سخنرانی‌های بی دردسر دارد امسال احتمالا با توجه به حضور «عمران خان» همتای پاکستانی خود با شرایط دشواری مواجه خواهد شد.

تنش بین رهبران دو کشور به دنبال تصمیم جنجال برانگیز مودی در زمینه لغو خودمختاری کشمیر و دستور ورود هواپیما‌های جت به حریم هوایی پاکستان در واکنش به بمبگذاری انتحاری تشدید شده است.

این درحالیست که «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در بحبوحه آشوب سیاسی در داخل بر سر برگزیت و بن بست در مذاکرات با اتحادیه اروپا ظاهرا قصد دارد با رهبران اروپایی در حاشیه این اجلاس مذاکره کند.

به نظر می‌رسد مجمع عمومی شنونده نظرات رهبران جهان حاضر در این اجلاس است.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد هفته گذشته گفت: می‌خواهد سازمان ملل متحد را به عنوان «مرکز راه حل ها» به ویژه در خصوص تغییرات آب و هوایی به نمایش بگذارد.

وی گفت، در حال از دست دادن رقابت در مقابل تغییرات آب و هوایی هستیم.

ایران همان طور که رئیس جمهوری گفته با ابتکار صلح در این اجلاس حضور می‌یابد و انتظار می‌رود مجمع عمومی امسال به صحنه دیپلماسی فعال مقامات ارشد کشورمان تبدیل شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سازمان ملل ایران ترامپ روحانی ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۳۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  دوازدهمین اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی و نیز نشست کاری کشور‌های عضو گروه بریکس با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی در سن‌پترزبورگ روسیه برگزار شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سن‌پترزبورگ، دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی، مقامات سیاسی و دفاعی ۱۰۶ کشور جهان و نشست کاری گروه بریکس روز چهارشنبه با حضور هیات جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
این اجلاس که با سخنرانی ویدئویی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، در شهر سن‌پترزبورگ کار خود را آغاز کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با اشاره به نقش مخرب قدرت‌های غربی در تشدید بی‌ثباتی گفت: برخی کشور‌ها با تجهیز، تسلیح، کمک اطلاعاتی و حمایت مالی از تروریست‌ها، بدنبال تشدید بی‌ثباتی، نفرت‌پراکنی قومی و مذهبی و تضعیف کشور‌های مستقل هستند.
پوتین افزود: حمله تروریستی به کروکاس‌سیتی مسکو نمونه بارز استفاده ابزاری از تروریسم بود.
نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه نیز یکجانبه‌گرایی را آفت دنیای امروز برشمرد و گفت: همه ما باید برای ایجاد نظم جدید چندقطبی در جهان تلاش کنیم، چون در چنین شرایطی امنیت و منافع اکثریت کشور‌ها تامین خواهد شد.
پاتروشف تاکید کرد: در این مسیر، روسیه با همکاری‌های کشور‌های مستقل، از جمله ایران و چین، گام‌های موثری برداشته است.
علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در نشست نوبت صبح که با موضوع «تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چندقطبی، تهدید‌ها و فرصت‌ها» برگزار شد، پیشنهادات و راهکار‌های عملی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقاء امنیت، بویژه در حوزه سایبری ارائه کرد.
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، همچنین ضمن شرکت در نشست مقامات عالی امنیتی کشور‌های عضو بریکس که در حاشیه اجلاس امنیتی سن پترزبورگ برگزار شد، سخنرانی کرد.
شرکت کنندگان در این نشست، بر توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی و خصوصا تقویت چند جانبه گرایی در عرصه بین‌المللی تاکید کردند.
در این نشست که به میزبانی دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه برگزار شد، دبیران شورای امنیت ملی و مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران، چین، برزیل، آفریقای جنوبی، هند، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی حضور داشتند.
هیات اعزامی کشورمان با حضور فعال در نشست‌های جانبی این اجلاس؛ دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مهم امنیتی در منطقه و جهان را تبیین و تشریح خواهند کرد.
محور‌های کلیدی اجلاس سن‌پترزبورگ
قرار است در این نشست موضوعاتی ازجمله مقابله با یکجانبه‌گرایی، مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرت‌های غیرقانونی و دفاعی غیر نظامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
در اجلاس دو روزه سن‌پترزبورگ، همچنین چهار نشست با عناوین " تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند قطبی (تهدید‌ها و فرصت ها)، حفظ هویت ملی و ارزش‌های سنتی برای حفظ امنیت صلح و ثبات بین المللی، همکاری‌های بین المللی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی و " مسائل حفاظت از جمعیت در درگیری‌های نظامی و شرایط اضطراری با ماهیت طبیعی و غیرطبیعی" برگزار می‌شود.
درحاشیه این اجلاس نمایشگاهی از محصولات و تولیدات نظامی؛ فناوری‌های پیشرفته؛ امنیت اطلاعات و مقابله با چالش‌های جدید و انرژی هسته‌ای نیز برپا شده است.

 

 


۱-ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه
۲-نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه
۳-علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران
----

دیگر خبرها

  • ائتلاف تهران مسکو، محوری در نظم جدید جهانی
  • دعوت از پولادگر برای حضور در مجمع تکواندوی آسیا
  • حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)
  • اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • ۸۰ کشور از ایران اکسپو استقبال کردند/ حضور هیات عربستانی
  • دعوت از پولادگر برای حضور در مجمع عمومی اتحادیه تکواندو آسیا
  • مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا
  • اصفهان میزبان « دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD» است
  • کنعانی: ایران حتما در اجلاس آتی سازمان همکاری اسلامی شرکت خواهد کرد/ «سطح حضور» در بازه زمانی نزدیک به اجلاس اطلاع‌رسانی می‌شود + فیلم