Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@23:47:26 GMT

شاهد تاب آوری اقتصاد کشور هستیم

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۴۷۳۷

شاهد تاب آوری اقتصاد کشور هستیم

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بعد از ظهر دوشنبه در حاشیه سفر به ملایر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اعتقاد دارم روند توسعه گردشگری کشور همچنان با حمایت‌های دولت و مجلس ادامه پیدا می‌کند، گفت: درآمد ارزی ۱۱.۸ میلیارد دلاری سهم گردشگری جی دی پی کشور در سال گذشته که بنابر آمار بانک مرکزی اتفاق افتاده، عدد خوبی است و دست یافتنی است که این عدد را به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مونسان با بیان اینکه در حال تدوین یک برنامه هستیم تا بر اساس این برنامه نیاز‌ها مشخص شود، گفت: گزارش نهایی تقدیم دولت و مجلس می‌شود و خواسته اعلام خواهد شد.

او با بیان اینکه ظرفیت‌های کشور را شناسایی خواهیم کرد تا به عدد ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار برسیم و حق گردشگری کشور را به دست آوریم، گفت: البته موضوعاتی در حال رخداد است که این موضوعات به گردشگری هر کشوری آسیب می‌زند.

مونسان با بیان اینکه موضوعاتی در حال پیش آمد است که بر روی گردشگری موثر است و تقابلات نظامی موجود در منطقه اثرات منفی در گردشگری دارد، گفت: مثلا از دست دادن پرواز‌های مستقیم پس از تحریم اثرات منفی دارد.

شاهد تاب آوری اقتصاد کشور هستیم

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه تاب آوری اقتصاد کشور را شاهد هستیم، ادامه داد: تمام بخش‌های کشور باید در اقتصاد مقاومتی تاب آوری را افزایش دهند.

او با بیان اینکه با ظرفیت‌های خوب کشور و برنامه ریزی‌های انجام شده در بخش گردشگری شاهد رشد قابل ملاحظه شمار گردشگران هستیم، گفت: البته بازار‌ها دچار تغییراتی شده و افت را به واسطه اتفاقاتی شاهد بودیم، اما اقداماتی انجام شد که جبران کننده باشد.

مونسان با بیان اینکه روی حوزه منطقه‌ای به شدت کار کردیم، گفت: با ترکیه که تراز منفی داشتیم و ۲۴۰۰ گردشگر خروجی و ۴۵۰ گردشگر ورودی داشتیم و همواره شمار گردشگران خروجی از ورودی بیشتر بود وارد تعامل شدیم و آمار ورودی به یک میلیون و آمار خروجی به یک میلیون و ۷۰۰ رسیده که این عدد بیانگر آن است در حال نزدیک شدن به تراز مثبت در این زمینه هستیم.

او با بیان اینکه در مجموع تراز مثبت شده و شمار گردشگران ورودی به کشور افزایش یافته است، گفت: تنوع محصولات گردشگری را افزایش داده و گردشگران خارجی منطقه‌ای در سفر به ایران که بیشتر سفر زیارتی را مدنظر دارند علاوه بر زیارت محصولات گردشگری را تهیه می‌کنند تا درآمد ارزی از محل این گردشگران افزایش یابد.

مونسان با بیان اینکه گردشگران زیارتی ایران علاوه بر زیارت حتما بخش گردشگری سلامت را نیز بیش از پیش فعال کرده اند، گفت: بخش گردشگری تفریحی نیز به واسطه این گردشگران فعال شده و گردشگری ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلاری به گردشگری یک هزار و ۳۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار رسیده است.

ورود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر به ایران

او گفت: پارسال ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر وارد ایران شد که افزایش ۵۲ درصدی در مقایسه با سال قبل را نشان می‌داد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به وضعیت شهر ملایر نیز اشاره کرد و با بیان اینکه ثبت جهانی ملایر دنبال می‌شود، گفت: هرجا ثبت جهانی محقق شده به مراتب شمار گردشگران به آن منطقه افزایش یافته است.

مونسان با بیان اینکه ثبت جهانی یک شهر رونق گردشگری را به همراه دارد، ادامه داد: بعد از ثبت ملی مبل و منبت ملایر شمار گردشگران ورودی به این شهر افزایش یافته است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه بازدیدی از بام شهر ملایر انجام شد، گفت: پروژه‌های جاذب گردشگری را حمایت می‌کنیم تا بخش گردشگری هم به تناسب ثبت جهانی شهر ملایر پیش برود.

او با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه ملایر یک افق بسیار خوب در بخش گردشگری و صنایع دستی مبل و منبت داشته باشد، گفت: برای تعمیر و مرمت بنا‌های تاریخی تسهیلات لازم پیش بینی می‌شود.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گردشگری اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۴۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده

طی این سالها، "سرکوب دستمزدها" باعث عقب‌مانندگی شدید میزان حقوق کارگران از تورم اعلامی سالیانه شده و تکرار هر ساله این عقب‌مانندگی دستمزدهای کارگری، سخت‌تر شدن وضعیت معیشتی کارگران در هر سال و ده‌ها مفسده و لطمه در بخش‌های مختلف را به همراه داشته است - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ هر ساله با رسیدن به ماه‌های پایانی سال به‌ویژه در اسفند ماه، منازعات بر سر تعیین میزان افزایش دستمزد کارگران و تعیین عدد سبد معیشت کارگران بالا می‌گیرد.

متاسفانه طی چند دهه اخیر شاهد رویه‌ای ناصواب بوده‌ایم که در منازعات جامعه کارگری با کارفرمایان بر سر تعیین میزان افزایش سالیانه حقوق کارگران، نهایت اعمال فشارهای چندجانبه به جامعه کارگری وارد می‌شده که بر خلاف نص صریح "قانون کار"، حداقل درصد افزایش حقوق کارگری اعمال شود.

هر ساله در حالی شاهد فشارها و لابی‌ها جامعه کارفرمایی با همراهی برخی مسولان دولتی برای ممانعت از افزایش معقول و قانونی حقوق کارگران بوده‌ایم که نص صریح قانون کار تصریح به "افزایش سالیانه حقوق کارگران متناسب با میزان رشد تورم اعلامی" دارد.

همین رویه غلط باعث شده در حال حاضر شاهد سطح بسیار نازل و حقوق سرکوب شده کارگران در صنوف مختلف باشیم به‌گونه‌ای که امروز  در بسیاری از مشاغل تخصصی کارگری، رغبت برای اشتغال به کار در قالب بیمه کارگری در آن مشاغل به حداقل رسیده چرا که مزدهای پرداختی، به هیچ وجه کفاف تامین حداقل سبد معیشت کارگران را نمی‌دهد و بسیاری از افراد متخصص جویای کار با وجود داشتن پیشنهادهای مختلف کاری در قالب قرارداد بیمه‌ای، ترجیح می‌هند به‌صورت غیربیمه‌ای در مشاغل کاذب و فعالیت‌های دلالی و غیرکارگری، امورات زندگی خود را بگذرانند.

به عبارتی دیگر، طی این سالها، "سرکوب دستمزدها" باعث عقب‌مانندگی شدید میزان حقوق کارگران از تورم اعلامی سالیانه شده و تکرار هر ساله این عقب‌مانندگی دستمزدهای کارگری، سخت‌تر شدن وضعیت معیشتی کارگران در هر سال و البته وخالت وضعیت تولید و لنگ شدن چرخ بسیاری از کارگاه‌ها را رقم زده است.

اما امروز سؤال بسیاری کارگران این است که چرا هر ساله آنها باید شاهد همراهی پیدا و پنهان دولت و در راس آن وزارت کار با بخش کارفرمایی برای ممانعت از افزایش دستمزدهای کارگری به میزانی که قانون کار بر آن تصریح دارد، باشند؟!

پیشنهاد عجیب افزایش 22درصدی دستمزد کارگران برای 1403 از سوی وزیر کار

و سؤال مهم دیگر اینکه آیا واقعاً سرکوب حقوق‌های کارگری به نفع بخش‌های تولیدی کشور است و آیا در دراز مدت، این سرکوب حقوق‌های کارگری، خود  نمی‌تواند منجر به لطمه به تولید به واسطه ناتوانی بسیاری از واحدهای تولیدی تخصصی از جذب نیروی انسانی متخصص مورد نیاز شود؟

درباره این سؤال اخیر، ذکر این نکته مهم ضروریست که طی سالیان اخیر، سرکوب دستمزدهای کارگری باعث شده که میزان دریافتی نیروهای بیمه‌ای کارگری تامین اجتماعی در مقایسه با بسیاری از مشاغل آزاد غیربیمه‌ای، شاهد یک اختلاف فاحش معنادار باشد؛ به طور مثال امسال حداقل دریافتی بخش‌های کارگری حدود 10 میلیون تومان تعیین شده اما یک نیروی شاغل در بسیاری از بخش‌های آزاد تخصصی حداقلی درآمدی را که می‌توان برای آن برآورد کرد، عددی بیش از 50 میلیون تومان است!

آیا چنین وضعیت پرداختی ناچیزی در بخش‌های کارگری، نمی‌تواند عامل بسیار بزرگی برای سرخوردگی شدید نیروهای کارگری و به تبع آن خانواده و فرزندان این کارگران مظلوم و زحمت‌کش باشد؟!

و آیا آن دسته از مشاغل کارگری که نیروهای مشغول به کار در آنها، دارای تحصیلات عالیه دانشگاهی هستند اما با این حال، سرجمع حقوق دریافتی آنها به سختی به عدد 20 یا 25 میلون تومان می‌رسد، این مسئله، عامل بزرگی برای سلب انگیزه از ادامه تحصیل و کسب مدارج عالیه دانشگاهی در فرزندان این دسته از کارگران نمی‌شود؟! چرا که فرزندان این دسته از کارگران هر روز از نزدیدک وضعیت بغرنج و سخت اقتصادی پدران تحصیل کرده خود را به دلیل سرکوب دستمزها با گوشت و پوست لمس می‌کنند و درازمدت، دسته و پنجه نرم کردن این فرزندان با وضعیت بد معیشتی و اقتصادی در خانه پدری باعث ایجاد این ذهنیت خطرناک در آنها می‌شود که "ادامه تحصیل و کسب مدارج بالای دانشگاهی و اشتغال در قالب یک کار تخصصی در قالب بیمه کارگری در کشورمان نتیجه و عایدی جز وضعیت اقتصادی و دستمزدی بد شبیه پدران ما را در پی نخواهد داشت لذا در پی تحصیلات دانشگاهی بودن برای استخدام در یک شغل تخصصی با پایه بیمه کارگر، بیهوده است!"

شاید بتوان به عنوان سندی روشن برای اثبات این خطر یعنی "سلب انگیزه از ادامه تحصیل و کسب مدارج دانشگاهی" در فرزندان دهه هشتادی و بالاتر کارگران امروز را در میانگین معدل کشوری در امتحانات نهایی پایه دوزادهم در رشته‌‌های علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی فیزیک جست‌و‌جو کرد؛ میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان پایه دوازدهم در امتحانات خرداد 1402 بدین شرح است:

رشته انسانی: 8.75

رشته تجربی: 11.23

رشته ریاضی: 10.79

آیا میانگین معدل 8.5 دانش‌آموزان علوم انسانی یا میانگین معدل 10 در رشته ریاضی پایه دوازدهم، "بی‌رغبتی مفرط دانش‌آموزان به درس خواندن در میان فرزندان کارگران" را در حال فریاد کردن نیست؟!

در پایان باید گفت که "سرکوب حقوق‌های کارگری" که  طی این سالها شاهد آن بوده‌ایم، از هر جهت در حال وارد کردن سنگین‌ترین لطمات و آسیب‌ها در ابعاد مختلف به کشور و جامعه کارگری، معیشت آنها، چرخ‌های اقتصادی و نیروهای کار نسل آینده این کشور است.

پس هر چه زودتر باید در دهه پنجم و در گام دوم انقلاب اسلامی برای این "زخم کهنه" که تا به امروز لطمات زیادی را به کشور و چرخ‌های اقتصادی ایران عزیزمان و البته معیشت کارگران زحمت‌کش این دیار زده، چاره‌ای اساسی کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد
  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • سرکوب دستمزد کارگران و لطمات بزرگی که به کشور تحمیل شده
  • فعالیت سامانه بارشی تا روز جمعه | افزایش تدریجی دمای هوا از پنجشنبه
  • افزایش ۳۰ درصدی سفر گردشگران خارجی به گیلان
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست