Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-19@23:49:54 GMT

جنگ دیپلماتیک

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۵۰۲۲

جنگ دیپلماتیک

آیا هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل نقطه عطفی برای دو پروژه مهم نجات برجام و تلاش برای کاستن از تنش‌های پدید آمده در منطقه خلیج فارس خواهد بود و آیا حضور سران پنج کشوری که هر یک از جهتی در تعیین سرنوشت برجام و کاستن یا فزودن بر تنش‌های منطقه‌ای فعال بوده‌اند، زیر یک سقف می‌تواند مؤثر باشد؟ مهراوه خوارزمی خبرنگار این پرسشی است که پاسخ آن به برآیند و تأثیرگذاری شبکه‌ای از دیدارهای دوجانبه و پیام‌هایی که در این دیدارها رد و بدل می‌شود، بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران قرار است در زمان کوتاه حضورش در نیویورک با سران چندین کشور و به طور ویژه با امانوئل مکرون همتای فرانسوی‌اش و بوریس جانسون و شینزو آبه نخست وزیران فرانسه و ژاپن دیدارهای جداگانه‌ای داشته باشد. در این میان مکرون و آبه مقامات کشورهایی هستند که در ماه‌های اخیر به نحو پررنگی در موضوع عملیات نجات برجام فعال بوده‌اند. مکرون به تنهایی در تماس‌های مکررش با رئیس جمهوری ایران و دیدارهایش با دونالد ترامپ سعی کرده است نقش شوالیه نجات دهنده را ایفا کند. کسی که برای دستیابی به این هدف طیف گسترده‌ای از اقدامات را در دستور کار داشته؛ از پیشنهاد تزریق اعتبار 15 میلیارد دلاری به اینستکس تا حتی تلاش برای میانجیگری میان دو کشور. جز این دو، رئیس جمهوری ایران قرار است با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دیدار کند. دو کشور پس از ماجرای توقیف نفتکش «گریس 1» در جبل‌الطارق به دست نیروهای انگلیسی و متقابلاً توقیف نفتکش «استینا ایمپرو» انگلیس از سوی ایران یکی از تنش‌آلودترین فضاهای رابطه خود در چند سال اخیر را تجربه کردند. وضعیتی که به نحوی حاصل نزدیکی بیشتر دولت جانسون به دولتمردان کاخ سفید بود. دیدار سران ایران و انگلیس اما در حالی برگزار می‌شود که هر دو نفتکش رفع توقیف شده‌اند و بهانه تنش تا حدود زیادی برطرف شده است. با این حال یک پرونده جدید روی میز قرار دارد. پرونده ادعایی درباره دست داشتن ایران در حملات پهپادی به تأسیسات نفتی آرامکو در عربستان که سبب شده جانسون با «محتمل» دانستن آن خود را در جبهه امریکایی‌ها تعریف کند. بی شک سران این کشورها در نیویورک دیدارهایی نیز با ترامپ خواهند داشت. رئیس جمهور دولتی که این روزها با طرح ادعا علیه ایران منطقه را در آستانه انفجار تنش‌ها قرارداده و پیش‌تر با خروج از برجام و وضع تحریم‌ها علیه ایران شرایط را به سمتی پیش برد که این توافق از اهداف خود تهی شود و در نهایت ایران نیز پا در مسیر تعلیق گام به گام تعهدات برجامی‌اش بگذارد. با این همه تمایل او به دیدار با روحانی که یک روز مطرح می‌شود و روز دیگر تکذیب، یکی از موضوعاتی است که این روزها بیشترین گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای را به خود اختصاص داده است. تا آنجا که کریستین امانپور، خبرنگار شبکه سی.ان.ان پس از گفت‌وگو با ظریف مدعی شد: «محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران امروز (یکشنبه) به من گفت که روحانی، رئیس جمهور ایران حاضر است با ترامپ، رئیس‌ جمهوری امریکا این هفته در نیویورک دیدار کند، به شرط این که رئیس جمهور ترامپ آماده باشد کاری را که لازم است انجام بدهد»، [که آن] لغو تحریم‌ها در ازای «نظارت دائمی بر تأسیسات [هسته‌ای] ایران است.» شرطی که بعید است محقق شود و دیداری که رخ نخواهد داد. اما اگر تمایلی به حل مسأله باشد، شبکه‌ای از دیدارهای دوجانبه میان این سران می‌تواند آن را در ریل حرکت قرار دهد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۵۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 واکنش ایران به بیانیه‌ سران اروپا و گروه هفت علیه ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه‌های اخیر سران اروپا و وزرای دارایی گروه هفت علیه ایران، اعلام کرد: در دفاع از امنیت و منافع ملی و پاسخ قاطع، پشیمان کننده و بازدارنده به متجاوزان ذره‌ای تردید نخواهیم کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز (پنجشنبه) ۳۰ فروردین در واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه‌های اخیر سران اروپا و وزرای دارایی کشورهای گروه هفت و برخی مقامات آمریکایی و اروپایی در مورد جمهوری اسلامی ایران و تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا، طرح اینگونه مواضع و ادعاها را منطبق با رویکرد شناخته شده این محافل براساس معیارها و رفتارهای دوگانه و متناقض توصیف کرد و آن را مردود و محکوم خواند.سران گروه هفت (آمریکا، کانادا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ژاپن، ایتالیا) در بیانیه‌ای به پاسخ تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده و بر حمایت از امنیت رژیم اسرائیل تأکید کردند.کنعانی تصریح کرد: جای تأسف است که مدعیان و منادیان حقوق و موازین بین‌المللی در قبال حمله اخیر به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق توسط رژیم صهیونیستی که نقض فاحش مفاد منشور ملل متحد و کنوانسیون‌های بین‌المللی محسوب می‌شود، موضع منفعلانه و تشویق کننده برای رژیم متجاوز اختیار کردند و در ادامه نیز اقدام مشروع و پاسخ متناسب و بازدارنده جمهوری اسلامی ایران علیه مبدأ تجاوز مسلحانه را محکوم کردند.وی خاطرنشان کرد: ابراز نگرانی برای صلح و ثبات امنیت در منطقه و جهان از سوی دولت‌هایی مثل آمریکا و چند کشور اروپایی که در طول بیش از نیم قرن گذشته بانی و حامی بزرگترین جنگ‌ها و اشغالگری‌ها و ناامنی‌ها در منطقه غرب آسیا بوده‌اند و رژیم اشغالگر، آپارتاید و جنایتکار اسرائیل را مافوق همه قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی تحت حمایت و مصونیت قرار داده اند، مضحک است.

* توصیه به سران اتحادیه اروپا و گروه هفت

کنعانی تصریح کرد: شایسته بود سران اتحادیه اروپا و اعضای گروه هفت به جای حمایت کور از رژیم صهیونیستی، ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به دلیل اقدام متناسب و مشروع در تنبیه متجاوز، دست از حمایت از رژیمی که تهدید کننده صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است، بردارند و با مردم مظلوم فلسطین و خانواده‌های بیش از یکصد هزار شهید، مجروح و مفقود فلسطینی بعنوان قربانی شش ماه نسل‌کُشی و جنایات رژیم اسرائیل در نوار غزه و کرانه غربی فلسطین ابراز همدردی و همبستگی می‌کردند.سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: مقامات اروپا و کشورهای عضو گروه هفت به خوبی می‌دانند که ریشه اصلی بحران و بی‌ثباتی در غرب آسیا و البته در مقیاسی وسیع‌تر در جهان، اشغال فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی طی چندین دهه و  محروم کردن مردم مظلوم فلسطین از حقوق اولیه و مسلم خویش است و تردیدی نیست که چشم بستن بر حقایق آشکار و اتهام زنی‌های بی پایه به دیگران توسط آمریکا و اروپا، مشکلی را از امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی حل نخواهد کرد.

* در دفاع از امنیت و منافع ملی و پاسخ قاطع به متجاوزان ذره‌ای تردید نمی‌کنیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: اگر آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو گروه هفت واقعا به دنبال ثبات و آرامش پایدار در غرب آسیا و دریای سرخ هستند، به جای اتهام‌زنی به دیگران، باید در مقابل تجاوزات و گردن کشی‌های رژیم صهیونیستی بایستند. به گفته کنعانی بدیهی است تا زمانی که اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار در منطقه و جهان متصور نیست و مسئول تداوم بی‌ثباتی‌ها و ناامنی‌ها نیز کسی غیر از رژیم صهیونیستی و حامیان و مشوقان این رژیم نبوده و نخواهند بود.وی تأکید کرد: دولت و قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عین تداوم مسئولیت پذیری نسبت به‌ صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی و پایبندی به قوانین و مقررات بین‌المللی، در دفاع از امنیت و منافع ملی و پاسخ قاطع، پشیمان کننده و بازدارنده به متجاوزان ذره‌ای تردید نخواهند کرد و تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی بانیان شرایط موجود در منطقه و جهان قرار نمی‌گیرند.

منبع: فارس

tags # اتحادیه اروپا سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • ادعای یک نشریه انگلیسی : بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  • بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است!
  • پایان حادثه امنیتی نزدیک ساختمان دیپلماتیک ایران در پاریس
  • تهدید مسلحانه علیه کنسولگری ایران در پاریس | محاصره ساختمان دیپلماتیک توسط پلیس + فیلم
  • حمایت دموکرات‌ها برای تصویب کمک‌های آمریکا به اوکراین و اسرائیل
  •  واکنش ایران به بیانیه‌ سران اروپا و گروه هفت علیه ایران
  • خنده‌های تحلیل‌گر سابق سیا به ادعای رهگیری ۹۹ درصدی موشک‌های ایران
  • پیام تبریک سران عربستان، هند و قزاقستان به رئیس جمهور ایران
  • رقابت اسرائیل و اوکراین برای جلب توجه غرب در نشست سران اروپا
  • مادورو دفاتر دیپلماتیک ونزوئلا در اکوادور را تعطیل کرد