Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، ابوالقاسم حسین‌پور مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در نشست خبری اظهار کرد: ابرچالش بزرگ دنیا و کشورمان در آینده موضوع آب است که اکنون به‌صورت بحرانهایی در برخی مراکز کشور خود را نشان داده است.

وی با اشاره به سیلابهای ابتدای سال جاری گفت: همه مناطق کشور ما امکان سیل را دارند و تنها 4 درصد کشورمان سیل‌خیزی ناچیزی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: سیل پدیده اصلی در ایران به‌حساب می‌آید که ایران را در زمره کشورهای سیل‌خیز دنیا قرار داده است.

* 70درصد اعتبارات سیل به‌جای پیشگیری صرف بازسازی می‌شود

حسین‌پور با تصریح به اهمیت آبخیزداری و آبخوان‌داری گفت: در صورتی که در تمام مناطق که سیل آمد آبخیزداری و آبخوانداری اجرا می‌شد میزان خسارت سیل کمتر می‌شد و لازم است فعالیت بیشتری در این زمینه انجام شود.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: 70 درصد اعتبارات سیل صرف بازسازی می‌شود این در حالی است که همه جای دنیا اقدامات پیشگیرانه مقدم هستند.

وی اضافه کرد: طرحی با مدیریت سازمان بحران کشور به‌عنوان آبخیزداری و کنترل سیل در مناطق پرجمعیت در دستور کار قرار دارد و طرحهای دیگری نیز وجود دارد که امیدواریم با اجرای آنها از خسارات سیل کاسته شود و به‌عوض بتوانیم از مزایای سیل برای خشکسالی و کم‌آبی بهره گیریم.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ابراز کرد: بعد از سیل اخیر 6 اقدام در ارتباط با آمادگی برای مقابله با سیل به دولت پیشنهاد شد که با اهتمام ویژه دولت برای مهار و فرسایش خاک و کاهش خسارات سیل پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری مورد توجه ویژه قرار گرفته است که خود رئیس جمهور نیز به این امر توجه دارد.

حسین‌پور خاطرنشان کرد: 28 پروژه کنترل سیلاب در شش‌ماهه نخست امسال به بهره‌برداری رسید و توانست پاسخ کوچکی به نیاز مردم و کشور برای کنترل سیلاب و کم‌آبی‌ها باشد که امیدواریم تا پایان سال فعالیت‌های آبخیزداری جدیدی به پایان برسد.

وی گفت: برای انجام پروژه آبخیزداری نیازمند منابع مالی هستیم و نمایندگان و مردم از سازمان جنگل‌ها تقاضای آبخیزداری دارند.

* 70درصد از خسارت سیل با آبخیزداری و آبخوان‌داری کاهش می‌یابد

حسین‌پور افزود: 14 میلیون هکتار از اراضی کشور برای آبخیزداری مورد مطالعه قرار گرفته است که با تأمین منابع لازم فعالیت در این زمینه‌ها آغاز می‌شود.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: 70 درصد خسارت سیل به‌طور متوسط با آبخیزداری و آبخوان‌داری کاهش می‌یابد و در مواردی امکان کاهش صددرصدی خسارت سیل وجود دارد.

* تسنیم

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۶۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۰۰ میلیارد تومانی سیلاب به بخش کشاورزی سپیدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،  فرماندار سپیدان در بازدید از مزارع و باغ‌های سیل زده افزود: بارندگی سیل آسای چند روز گذشته خسارت زیادی به زیر ساخت‌های بخش کشاورزی این شهرستان وارد کرده به طوری که برآورد اولیه نشان از خسارت ۱۰۰ میلیارد تومانی به این بخش دارد.
علیرضا سامری ادامه داد: بخش عمده این خسارت‌ها به باغ ها، زمین‌های کشاورزی، زیرساخت‌های شیلاتی، استخر‌های پرورش ماهی، سردهانه‌ها و کانال‌های آبرسانی است.
وی افزود: علاوه بر خسارت‌هایی که به حوزه باغ‌ها و زراعت شده باعث ایجاد خسارت به جاده بین مزارع، راه‌های ارتباطی و پل‌های بین رودخانه‌ها و مسیل‌ها نیز دچار مشکل شده اند.
فرماندار سپیدان گفت: با توجه به بارندگی‌های شدید چند روز گذشته و گزارشاتی مبنی بر وارد آمدن برخی خسارات بخصوص در حوزه کشاورزی، راه‌ها و معابر شهری، روستایی و آبگرفتگی اماکن مسکونی کارشناسان خسارت وارده را بازدید کرده و پس از جمع بندی به ستاد بحران استان اعلام خواهیم کرد.
سامری افزود: با توجه به فصل داشت و نیاز به سمپاشی و عملیات هرس باغ‌ها و بروز صدمات قابل توجه به راه‌های بین مزارع کشاورزی مقرر شد راه اندازی و تعمیر آن‌ها به فوریت و با استفاده از ظرفیت‌های موجود در شهرستان انجام شود.
به گفته او گفت: تعداد بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان سپیدان ۱۲ هزار نفر است که این تعداد بهره بردار در زمینه باغداری، زراعت، زنبورداری و دامداری فعالیت می‌کنند.
در پی فعالیت سامانه بارشی اخیر در استان فارس، بیش از ۱۰۰ میلی متر باران در شهرستان سپیدان ثبت شد.
شهرستان سپیدان در ۷۵ کیلومتری شمال غرب شیراز مرکز استان فارس قرار دارد.

دیگر خبرها

  • خسارت ۱۳۰ میلیاردریالی سیلاب به زیرساخت‌های عشایری الیگودرز
  • اجرای ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب عملیات مکانیکی آبخیزداری در استان
  • سالانه ۲۰ میلیون متر مکعب سیلاب در استان سمنان مهار می‌شود
  • بیش از سه میلیون متر مکعب سیلاب بارش‌های بهاری در شاهرود مهار شد
  • احداث ۴ هزار طرح آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری
  • خسارت ۱۰۰ میلیارد تومانی سیلاب به بخش کشاورزی سپیدان
  • آبگیری نیمی از سازه‌های آبخیزداری منابع طبیعی مرکزی
  • ۵۰ درصد سازه‌های آبخیزداری استان مرکزی آبگیری شد
  • سیل آب شرب ۳روستا در پلدختر را قطع کرد
  • آبگیری ۵۰ درصد از سازه‌های آبخیزداری استان مرکزی