Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق فرانسه در آمریکا با یادآوری اینکه واشنگتن با حمله به عراق موازنه منطقه را به هم زده گفت که ایران در حال حاضر تنها کشور ارشد منطقه است. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «جرارد آرود» سفیر سابق فرانسه در آمریکا در پیام‌هایی در توئیتر به اشتباه آمریکا در خروج از برجام اشاره کرد.

وی در این پیام‌های توئیتری نوشت: «اجازه دهید راحت حرف بزنیم، آمریکا با حمله به عراق موازنه ژئوپلیتیکی در خاورمیانه را از بین برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گناه اصلی است. در حال حاضر ایران در حال بهره مندی از مزایای آن است و تنها کشور ارشد منطقه است. ما نیازمند راهبردی جهانی برای مهار و به عقب بازگرداندن ایران بدون توسل به جنگ هستیم.»

سفیر سابق فرانسه در آمریکا اضافه کرد: «برنامه جامع اقدام مشترک یکی از جوانب راهبرد جهانی برای مهار ایران بود. ما در حال کار بر روی دیگر موضوعات بودیم. هم اکنون بدون هیچگونه مسیر دیپلماتیک و با یک برنامه هسته‌ای رها شده، به نقطه اول بازگشته‌ایم.»

واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اقدام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشور‌های اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.

با گذشت یک سال و محقق نشدن وعده‌های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

جمهوری اسلامی ایران تا کنون در سه گام گام از تعهدات خود کاسته است. تهران ۱۶ شهریورماه اجرای سومین گام از کاهش تعهدات خود را اعلام کرد.

اولین گام ایران در کاهش تعهدات، عبور از سقف ۳۰۰ کیلوگرمی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۳.۶۷ درصد، عدم فروش آب سنگین و مازاد اورانیوم غنی‌شده بود که در تاریخ هجدهم اردیبهشت اعلام شد. گام دوم روز شانزدهم تیر و با بیانیه‌ای دولت مبنی بر افزایش سطح غنی‌سازی از ۳.۶۷ درصد اجرا شد.

گام سوم ایران برای کاهش و توقف برخی تعهدات ذیل برجام که از ۱۶ شهریور شروع شد، بیشتر مربوط به برداشتن محدودیت‌ها روی فعالیت‌های تحقیق و توسعه (R & D) از جمله توسعه و راه‌اندازی نسل جدید سانتریفیوژ‌ها در تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ارشد ایران فرانسه برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۶۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع ایران قدرت امپریالیستی غرب را پوچ کرد

 این روز‌ها بیش از پیش کارشناسان و متخصصان حوزه سیاسی بر این باورند که آمریکا همواره برای حمایت مالی، تسلیحاتی، اطلاعاتی و نظامی از رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند و در واقع، با این کار بذر استعمار را در منطقه ما کاشته است. اما پس از پاسخ ایران به دست درازی اسرائیل به کنسولگری کشورمان حتی طرفداران رژیم صهیونیستی نیز اذعان کردند برنامه ریزی ایران برای این حمله دقیق و بی نقص بود و توانست قدرت پوشالی غرب با به خوبی به چالش بکشد.

 از این رو و برای بررسی جزئیات بیشتر این موضوع باشگاه خبرنگاران جوان مصاحبه‌ای ترتیب داده با بلن فرناندز، کارشناس، روزنامه نگار و فعال سیاسی آمریکا که مشروح آن در ذیل از نظرتان می‌گذرد.

-نظر شما درباره واکنش ایران به اسرائیل چیست؟

بلن فرناندز: روز شنبه ۱۳ آوریل، ایران در انتقام حمله مرگبار اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق سوریه، صد‌ها پهپاد و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کرد. در این میان، رگبار انتقادات از «تجاوز» تهران در غرب همچنان ادامه دارد. ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس، "حمله بی پروا رژیم ایران به اسرائیل را به شدیدترین وجه محکوم کرد"، او در صحبتهایش ادعا کرد که ایران "قصد ایجاد هرج و مرج در حیاط خلوت خود را دارد". وزارت امور خارجه چک ابراز تاسف کرد که "رفتار تهاجمی بلندمدت ایران باعث می‌شود منطقه خاورمیانه در صلح و امنیت زندگی نکند".

به نوبه خود، جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، درباره «بی اعتنایی ایران به صلح و ثبات در منطقه» انتقاد کرد و آن شعار قدیمی و خسته کننده درباره «حق اسرائیل برای دفاع از خود» را تکرار کرد. استفن زایبرت، سفیر آلمان در اسرائیل در شبکه‌های اجتماعی اعلام همبستگی آلمان با تمامی اسرائیلی‌هایی را که ایران با این حمله بی‌سابقه و بی‌رحمانه آنها را به وحشت می‌اندازد، اعلام کرد.

در پایان جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که به دلیل این تحولات مجبور شد تعطیلات آخر هفته خود را در ساحل تعطیل کند، اعلام کرد: تعهد ما به امنیت اسرائیل در برابر تهدیدات ایران و نیرو‌های نیابتی آن آهنین است.

توجه داشته باشید که حمله ایران کمی بیش از شش ماه پس از به خاک و خون کشیدن نوار غزه توسط اسرائیل رخ داد که نزدیک به ۳۴۰۰۰ فلسطینی از جمله حدود ۱۳۸۰۰ کودک را به قتل رساند؛ و با این حال، با توجه به هزاران مفقودی که گمان می‌رود در زیر آوار مدفون شده‌اند، حتی این ارقام وحشتناک نیز بدون شک دست کم گرفته شده‌اند. بیش از ۷۶۰۰۰ نفر زخمی شده‌اند، زیرا ارتش اسرائیل خود را به نابود کردن کل محله‌ها و منفجر کردن مدارس، بیمارستان‌ها و دیگر زیرساخت‌های اساسی مشغول کرده است و در عین حال ساکنان این منطقه را به قحطی و گرسنگی محکوم می‌کند.

بیایید در مورد "وحشتناک" صحبت کنیم. در واقع، نسل‌کشی چیزی نیست، اگر «رفتار تهاجمی طولانی‌مدت» نباشد – این سخنان وزارت خارجه چک است. اگر آنچه حداقل در ۷ ماه گذشته دیده ایم را نادیده هم بگیریم، تقریباً خنده‌آور است که ادعا کنیم ایران «قصد ایجاد آشوب» و نادیده گرفتن «صلح و ثبات در منطقه» را دارد. اما از آنجایی که نقش بزرگ اسرائیل به عنوان یک شریک با ارزش آمریکا در جنایت، این حق را به آن می‌دهد که منطق را کاملاً براندازی کند، نسل کشان قربانی می‌شوند و تجاوزات بی پایان اسرائیل به «دفاع از خود» تبدیل می‌شود؛ و هرگز به حمله اسرائیل در ۱ آوریل به کنسولگری ایران در دمشق اهمیت ندهید. این فقط انتقام پیشگیرانه بود، درست است؟

با این حال، با توجه به کشتار بی وقفه در غزه، واکنش غرب به موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی رهگیری شده به طرز حیرت انگیزی بدبینانه است. ادعای رقت انگیز سوناک مبنی بر اینکه «هیچکس نمی‌خواهد خونریزی بیشتری ببیند» نمی‌تواند این واقعیت را توضیح دهد که تا زمانی که خون فلسطینی‌ها باشد، همه چیز کاملاً خوب است.

-چرا آمریکا و متحدانش جنایات انسانی در غزه را نادیده می‌گیرند؟ 

بلن فرناندز: متأسفانه، دفاع ایران ممکن است دقیقاً آنچه را که بایدن برای تغییر تمرکز از غزه – و به‌ویژه همدستی ایالات متحده در نسل‌کشی – به آن نیاز دارد، ارائه دهد. به هر حال، اگر ایالات متحده مجبور شود ارسال این همه سلاح به چنین مشتری فعالی را متوقف کند، روز غم انگیزی برای صنعت تسلیحات خواهد بود. به گفته مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم، آمریکا مسئول ۶۹ درصد واردات تسلیحات توسط ارتش اسرائیل بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ بود، زمانی که نسل‌کشی همه جانبه آغاز شد.

برای "صلح و ثبات" بسیار زیاد است. اما هرگز نباید فایده امپریالیستی تهدید خوب قدیمی ایران را در توجیه هر چیزی که سیاست آمریکا نیاز به توجیه دارد، دست کم گرفت. به خاطر بیاورید که تهران در فهرست اولیه «محور شرارت»، با حسن نیت رئیس جمهور سابق آمریکا، جورج دبلیو بوش، که در سخنرانی سال ۲۰۰۲ خود قرار گرفت. آمریکا با مسلح شدن به "محور شرارت" مذکور، دست به اقدامی کمتر از کشتار جمعی و ترور در سراسر خاورمیانه و فراتر از آن زد.

با گذشت ۲۲ سال از آن ادعا مقاومت ایرانی مثل همیشه خوش دست است. پس از حمله آخر هفته، احتمالاً شعار مورد علاقه همه "اما آیا شما حماس را محکوم می‌کنید؟ " می‌تواند به روز شود: "اما آیا شما ایران را محکوم می‌کنید؟ " در مورد چیز‌هایی که واقعاً شایسته محکومیت هستند، اینها همچنان شامل نسل‌کشی در غزه می‌شوند - نه به اصرار وقیحانه ریاکارانه غرب بر «حق دفاع از خود» اسرائیل، که در نهایت به عذرخواهی نسل‌کشی تبدیل می‌شود؛ و از آنجایی که رهبران پس از این «حمله بی‌سابقه» برای تأیید همبستگی با اسرائیل همچنان به تسخیر خود ادامه می‌دهند، همه ما بهتر است به یاد داشته باشیم که شما هر چه بکارید درو می‌کنید – و این ایران نیست که متجاوز است.


بلن فرناندز نویسنده Inside Siglo XXI: Locked Up in Mexico Largest Immigration Center (OR Books، ۲۰۲۲)، ایست بازرسی Zipolite: قرنطینه در یک مکان کوچک (OR Books، ۲۰۲۱)، تبعید: رد آمریکا و یافتن جهان (OR Books) است. ۲۰۱۹)، شهدا هرگز نمی‌میرند: سفر از طریق جنوب لبنان (Warscapes، ۲۰۱۶)، و پیام آور امپراتوری: توماس فریدمن در محل کار (ورسو، ۲۰۱۱). او یکی از ویراستاران مجله ژاکوبین است و برای نیویورک تایمز، وبلاگ لندن ریویو آو بوکز، Current Affairs، و میدل ایست آی، و چندین نشریه دیگر نوشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • دیپلمات ارشد فرانسوی: شکست ۷ اکتبر تهدیدی وجودی برای اسراییل است
  • انفجار مهیب در حمله موشکی حزب الله به یک پایگاه اسرائیلی+ فیلم/مقام ارشد اسرائیلی: ما به اوج رسوایی نزدیک هستیم نه پیروزی!/مخالفت گروه هفت با حمله نظامی اسرائیل به رفح
  • انفجار مهیب در حمله موشکی حزب الله به یک پایگاه اسرائیلی+ فیلم/مقام ارشد اسرائیلی: ما به اوج رسوایی نزدیک هستیم نه پیروزی!
  • بورکینافاسو ۳ دیپلمات فرانسوی را اخراج کرد
  • دفاع ایران قدرت امپریالیستی غرب را پوچ کرد
  • رحیم‌پور ازغدی: ترامپ یقه طرف را می‌گیره می‌خواد تجاوز کنه!
  • دیپلمات سابق ایران: اینکه 10 کشور برای دفع حمله ایران مجبور به همکاری بودند مهم است
  • اسلامی: اگر آژانس به تعهدات برجامی خود عمل کند ما هم متعهدیم
  • گروسی به ایران سفر خواهد کرد
  • دیپلمات روس: بازرسان آژانس اتمی در ایران به کار خود بازگشتند