Web Analytics Made Easy - Statcounter

مروارید با اشاره به اینکه در کنار فروش کتاب باید میراث فرهنگی معنوی را تبیین و ترویج کرد، گفت: نگاهی که به کتاب وجود دارد نگاه به نشاط فرهنگی اجتماع است، بزرگترین رویداد فرهنگی استان، نمایشگاه کتاب است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «جعفر مروارید» در اولین جلسه شورای برنامه ریزی بیست و یکمین نمایشگاه کتاب مشهد با بیان اینکه در جوامع پایدار توسعه یافته، نقش کتاب یک نقش آموزشی، تربیتی و فرهنگی است، نمایشگاه کتاب هم با همین رویکرد در حال سیاستگزاری و برنامه ریزی است، گفت:کتاب و نمایشگاه کتاب بستری برای انتقال میراث فرهنگی معنوی جامعه هم هست، در فرایند فرهنگ پذیری و انتقال تجارب از نسل گذشته به نسل جدید و انتخابهای مختارانه نسل کنونی، نمایشگاه کتاب نقش مهم و سرنوشت سازی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: اکثر نمایشگاهها جنبه تجاری دارند اما نمایشگاه کتاب، هدف فروش کتاب نیست، در کنار فروش کتاب باید میراث فرهنگی معنوی را تبیین و ترویج کرد.

 

وی با اشاره به برگزاری ۱۰۰ رویداد فرهنگی هنری در بیستمین نمایشگاه کتاب مشهد افزود: در این نمایشگاه سرای اهل قلم، دوستداران کتاب، نشست های آکادمیک و گفتگویی، آموزش و فراگیری مطالعه و آموزش های فرهنگی و هنری برگزار شد، در فضاهای آموزشی، تربیتی و دانشگاهی در یک فضای متمرکز و فشرده این گونه آموزش داده نمی شود، نمایشگاه کتاب بستری است فشرده با حضور همه شهروندان که آموزش های در زمینه توسعه فرهنگی، گفتگوی فرهنگی و گفتگوی بینانسلی در آن وجود دارد و نگاه به نمایشگاه کتاب این گونه است.

 

مروارید بیان داشت: هدف در نمایشگاه کتاب توسعه فرهنگ کتابخوانی و گفتگو است، آماده سازی نسلی کتابخوان، که در طول سال نیز به دنبال کتاب و کتابخوانی باشند و کتابفروشی ها رونق داشته باشند.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به شرایط اقتصادی جامعه گفت: با این که مولفه های فرهنگی تابع مولفه های اقتصادی است، اما سال گذشته با توجه به شرایط اقتصادی پیش بینی می شد بر روی فروش کتاب تاثیر بگذارد، خوشبختانه این گونه نشد و این نشان می دهد نسل جوان و خانواده ها سبد فرهنگی را در سبد خرید خانوار لحاظ کرده اند.

 

وی گفت: در نمایشگاه امسال باید چند برنامه ویژه در نمایشگاه دیده شود، ایده پردازی و نظریه پردازی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب که یک بیانیه اداری و سازمانی نیست بلکه فراسازمانی است و مخاطب آن جوانان است و نگاه به آینده بر اساس ظرفیت جوانان دارد. همچنین مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استان است که ضمن حمایت از سرمایه گذاری، فضاهای اقتصادی را ترویج کرده است.

 

مروارید افزود: ما در زمینه توسعه کسب و کارهای فرهنگی و رونق آن باید پیگیری لازم را انجام دهیم با توجه به شرایط اقتصادی جامعه که برنامه های اقتصادی را در اولویت قرار داده است فرهنگ هم باید به اقتصاد فرهنگ و هنر توجه کرده، مردم باید محصولات فرهنگی را به عنوان یک نیاز ضروری در نظر بگیرند، به عنوان مثال در کنار خرید مایحتاج زندگی، خرید کتاب را هم لحاظ کنند.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با بیان این که کیفیت نمایشگاه اهمیت بیشتری نسبت به کمیت دارد بیان داشت: این که سوالات بیشتر در حوزه کمیت است که هر سال چند ناشر در نمایشگاه ثبت نام کردند باید عوض شود، تعداد ناشران کمتر، اما حضور موثرتر و مورد رضایت مردم اهمیت بیشتری دارد، در واقع باید نگاهها را از کمیت به کیفیت تغییر پیدا کند.

 

وی با اشاره به حضور و فعالیت سایر دستگاههای اجرایی استان در این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه متعلق به ارشاد نیست آبروی فرهنگی استان است و همه دستگاهها در برگزاری آن مشارکت و سهم دارند.

 

مروارید گفت:افزایش جلسات نخبگانی، اختصاص غرفه ای به کتب زیارت، مشارکت موثر سایر دستگاهها از جمله شهرداری، آموزش و پرورش، رسانه ها، اداره کل کتابخانه های عمومی، حضور نشر های دیجیتال، حضور حداکثری ناشران فاخر و تاثیرگذار، بخش ویژه زیارت و مشهد، تقویت برنامه های فرهنگی دانشگاه‌ها و حوزه های علمیه، حضور نمادین صنعت چاپ و آموزش های عمومی فرآیندهای چاپ کتاب و آموزش عمومی تبدیل یک ایده به کتاب بهتر است در این نمایشگاه انجام شود.

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد هفته دفاع مقدس رژه نیروهای مسلح استان همدان دفاع مقدس اربعین حسینی اردبیل کانون های فرهنگی هنری مساجد دوران دفاع مقدس گراميداشت هفته دفاع مقدس مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی نمایشگاه کتاب میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۳۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد

سید نظام الدین موسوی گفت: نمایشگاه کتاب تهران از مهمترین رویداد‌های فرهنگی کشور و فرصت مناسبی برای توسعه دیپلماسی فرهنگی است که می‌توان دیپلماسی فرهنگی را پیوست برگزاری آن کرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیدنظام‌الدین موسوی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به رغم گسترش فضای ارتباط دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی هنوز کتاب جایگاه خود را در جوامع به عنوان یک ابزار مهم فرهنگی حفظ کرده است. در همه جای دنیا کتاب و کتابخوانی حائز اهمیت است و ابزار فرهنگی دیگری هنوز نتوانسته جایگزین کتاب شود. به همین دلیل است که هر سال با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شاهد سیل حضور مشتاقان کتاب و کتابخوانی هستیم و این نمایشگاه به واقع یک رویداد بزرگ فرهنگی در کشور است.

وی افزود: نمایشگاه کتاب از جمله رخداد‌هایی است که جمعیت‌های زیادی استقبالش می‌کنند و در آن حضور به‌هم می‌رسانند. اگر چند رویداد مهم فرهنگی در طول سال داشته باشیم، نمایشگاه کتاب یکی از آنهاست. از طرف دیگر حضور چهره‌ها فرهنگی و شخصیت‌های ادبی در نمایشگاه در سطح ملی و بین‌المللی نشان دهنده اهمیت این رویداد است و حضور ناشران و مولفان دیگر کشور‌ها در نمایشگاه موجب می‌شود تا نمایشگاه کتاب محل محک زدن دپلماسی فرهنگی کشور باشد و شاید هیچ رویداد دیگری این ظرفیت را نداشته باشد که دیپلماسی فرهنگی کشور را تا این اندازه جلو ببرد.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایشگاه کتاب محلی است که مولفان، نویسندگان و چهره‌های روشنفکری، علمای دینی، هنرمندان و اساتید دانشگاه‌های کشور‌های دیگر از آن بازدید می‌کنند، این رویداد می‌تواند نقش مهمی در حیطه دیپلماسی فرهنگی داشته باشد. تاکنون گام‌های خوبی برای توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور با استفاده از ظرفیت نمایشگاه کتاب در سال‌های مختلف انجام شده، اما هنوز به طور کامل از ظرفیت این رویداد مهم و اثرگذار در حوزه دیپلماسی فرهنگی بهره‌برداری نکرده‌ایم.

برنامه‌ریزی برای دیپلماسی فرهنگی در نمایشگاه کتاب ضروری است



موسوی در بخش دیگری از این گفتگو با طرح این موضوع که لازم است برنامه‌ریزی جدی در نمایشگاه کتاب برای بهبود دیپلماسی کشور انجام دهیم، ادامه داد: اگر از قبل بخش‌هایی از دستگاه‌های دولتی و همچنین تشکل‌های صنفیِ مردمی، دانشگاهی و فرهنگی پیش قدم شوند و برای استفاده از رویداد نمایشگاه بین‌المللی کتاب برای ارتقای دیپلماسی فرهنگی برنامه‌ریزی کنند، حتماً به نقطه مطلوبی در این رابطه خواهیم رسید.

وی به فعالیت‌های فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حدود چهار سال گذشته حول محور نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: دوستان در فراکسیون اهمیت و مسائل نمایشگاه کتاب را به عنوان فرصت دیپلماسی فرهنگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت امورخارجه مدام دنبال می‌کنند و نظر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را نسبت به رویداد مهم نمایشگاه کتاب جلب کردند. دستگاه‌ها و نهاد‌های مسئول پیشنهاد‌های خود را در این زمینه داده‌اند، اما هنوز بهره‌برداری مطلوب از نمایشگاه کتاب توسط دستگاه‌های مختلف مرتبط با دیپلماسی فرهنگی، صورت نگرفته است.

انتخاب کشور‌های دیگر به عنوان میهمان ویژه کمک به دیپلماسی فرهنگی است

موسوی با بیان اینکه دیپلماسی فرهنگی باید پیوست برگزاری نمایشگاه کتاب باشد، گفت: نظیر تصمیمات متعددی که در امور مختلف برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انخاذ می‌شود، لازم است پیوست دیپلماسی فرهنگی نیز برای این رویداد مهم بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران لحاظ شود تا بتوان استفاده حداکثری از این ظرفیت داشت. این اقدامی بسیار عالی است که نمایشگاه کتاب از دوره‌های گذشته کشور‌هایی را به صورت میهمان ویژه میزبانی می‌کند. این میزبانی قدمی برای رشد دیپلماسی فرهنگی بین دو کشور است.

وی اضافه کرد: به نظرم مولفان و ناشران کشورمان می‌توانند خودشان در زمینه دیپلماسی فرهنگی فعال شوند و باب تعامل دو طرفه نمایشگاهی را میان فعالان حوزه نشر در دیگر کشور‌ها باز کنند؛ کما اینکه ارتباط ایران با دیگر نمایشگاه‌های کتاب در کشور‌های جهان برقرار است و همواره از کشور ما در نمایشگاه‌های جهانی مولفان، ناشران و علاقه‌مندان به حوزه کتاب مشارکت و حضور دارند. این یک امکانی چند جانبه در حوزه فرهنگ است و فعالان صنفی به خوبی می‌توانند در آن ورود کنند.


سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • اتخاذ تمهیدات امنیتی و انتظامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیوست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟
  • برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران
  • جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز امروز جامعه است