Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضور مردم متدین و ایثارگر استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی و کهگیلویه و بویر احمد در هشت سال دفاع مقدس موجب شد تا سرمایه ای با ارزش از اسناد عینی تلاش این اهالی در جبهه‌های نبرد به جا بماند که در این مرکز نگهداری می‌شود. 

مسعود کثیری  روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا  فعالیت  عمده این مرکز را نگهداری اسناد و در اختیار قرار دادن آن به پژوهشگران برای انجام برنامه‌ریزی و مطالعات آینده‌نگر برشمرد و افزود: این مرکز توانسته است تا در جهت نگهداری بخشی از تاریخ اجتماعی دوره هشت ساله دفاع مقدس سهیم شود و مجموعه‌ای از اسناد مرتبط را گردآوری کند، اسناد یادشده در دو گروه عمده اسناد دولتی و اسناد اهدایی قابل تقسیم‌بندی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اسناد دولتی این بخش به طور معمول از طریق سازمان‌ها و ادارات دولتی مانند استانداری و زیر مجموعه‌های تابعه، نیروی انتظامی، ارتش، آموزش و پرورش، جهاد سازندگی و غیره به دست مرکز رسیدند، این اسناد دارای اطلاعات اداری و بی‌نظیر است.

کثیری اضافه کرد:  گزارشهای تهیه شده در رابطه با بمباران شهرهایی مانند اصفهان و اراک؛ آمار دفعات بمباران، شهدا، جانبازان، کودکان یتیم، خرابی خانه‌های مسکونی، ادارات، شرکتها، مراکز خرید و غیره، تهیه تجهیزات و امکانات ایمنی مانند دستگاه‌های پخش آژیر خطر و نصب آنها در محله‌ها، تهیه پناهگاه‌ها در معابر و مدارس و بیمارستان‌ها، اقدامات سازمان یافته در دو بعد دولتی و خصوصی به صورت خودجوش و تحت عنوان نهادهای مردمی، جمع آوری و ارسال کالاهای اساسی مانند موادغذایی، دارو و پوشاک به جبهه‌های جنگ و اساس نامه بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس نمونه‌ای از اسنادی هستند که در این مرکز نگهداری می‌شوند.

وی تصریح کرد: بخش دیگری از اسناد مذکور در حوزه اسناد اهدایی است که توسط خانواده شهید قوچانی به این مرکز منتقل شده است.  

شهید قوچانی که در مناطق جنگی کردستان و جنوب فعالیت داشت با قابلیت‌های خود توانست تا پست فرماندهی را در عملیات های متعددی از آن خود کند و موفقیت‌هایی را در تاریخ ایران به ثبت برساند.

خانواده این شهید پس از به شهادت رسیدن وی در زمینه‌های اجتماعی و امدادرسانی فعالیت های گسترده‌ای داشتند.

اسنادی به منظور  فراهم آوردن کمک‌های غیر نقدی برای رزمندگان و یا تقدیرنامه مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به مادر شهید قوچانی در مرکز اسناد ملی موجود است که منبعی غنی برای تحقیق دانشجویان و ݐژوهشگران علاقه‌مند است.

در این مرکز کارهای متننوعی از جمله نگهداری اسناد شخصی، خاندان ها و خانواده ها، ترمیم، نگهداری، امانت گذاری و خرید اسناد انجام می شود.

مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه مرکزی کشور، استان های مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد ، چهارمحال و بختیاری و اصفهان را پوشش می دهد این مرکز بیش از ۲۰ سال پیش در اصفهان تاسیس و از ابتدای سال جاری به ساختمان جدید منتقل شد. 

افزون بر یک میلیون از هفت میلیون برگ سند و مدرک تاریخی موجود این مرکز تاکنون بررسی شده است.

سازمان‌ اسناد و کتابخانه‌ ملی‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌ مؤسسه ای‌ آموزشی‌، پژوهشی‌، علمی‌ و خدماتی‌ است‌ که ریاست‌ کل‌ آن‌ با رییس‌ جمهوری‌ است‌، شکل ‌گیری‌ رسمی‌ کتابخانه‌ ملی‌ به‌ سال‌ ۱۳۱۶ باز می ‌گردد، در سال‌ ۱۳۵۸ مرکز خدمات‌ کتابداری و در سال‌ ۱۳۷۸ سازمان‌ مدارک‌ فرهنگی‌ انقلاب‌ اسلامی در کتابخانه‌ ملی‌ ادغام‌ شدند و سرانجام‌ در سال‌ ۱۳۸۱ با تصویب‌ شورای‌ عالی‌ اداری‌، کتابخانه‌ ملی‌ و سازمان‌ اسناد ملی‌ با هم‌ ادغام‌ شدند و سازمان‌ فعلی‌ شکل‌ گرفت‌. 

اکنون‌ این‌ سازمان‌ در دو ساختمان‌ مستقل‌ 'کتابخانه‌ ملی‌ ایران' و 'گنجینه‌ اسناد ملی‌ ایران' فعالیت‌ دارد هر آنچه در ایران نشر می یابد شامل کتاب، روزنامه، اسناد دستگاه های دولتی و غیر دولتی، یک نسخه آن در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گردآوری، نگهداری و حفاظت می شود. 

۳۰۸۰/۶۰۲۶/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اسناد و کتابخانه ملی هفته دفاع مقدس اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۱۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات رایگان به آسیب دیدگان در مراکز بهزیستی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن شرفی در بازدید معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار که به همراه ذاکریان مدیرکل امور اقتصادی و حجت الاسلام سالاری مدیر کل تبلیغات خراسان جنوبی از مرکز اورژانس اجتماعی و مجتمع حمایتی الزهرا (س) بهزیستی بیرجند انجام شد، بیان داشت: سال گذشته ۱۱ هزار و۲۷۵ تماس با سامانه مرکز اورژانس اجتماعی (۱۲۳) استان گرفته شد که حدود هفت هزار آن مرتبط بوده است و تماس گیرندگان از خدمات رایگان مددکاری، روانشناسی تلفنی این مرکز در همه اوقات شبانه‌روز بهره‌مند شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین تماس‌های گرفته شده با این مرکز در زمینه کودکان در معرض خطر و اختلافات خانوادگی گرفته شده است، خاطر نشان کرد: از طریق اورژانس اجتماعی خدمات بسیار مهم و ارزشمند و مفیدی به افراد نیازمند و آسیب دیده ارائه می‌شود و ضرورت دارد تا بیشتر افراد جامعه با اقدامات اورژانس اجتماعی آشنا شوند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین تماس‌ها با اورژانس اجتماعی مربوط به شهرستان‌های بیرجند، فردوس و نهبندان بوده است، تصریح کرد: دو هزار و ۹۵ مأموریت توسط تیم‌های تخصصی و ارائه خدمات سیار از طریق خودروهای اورژانس اجتماعی در محل بحران خانه، محله، خیابان‌ها، مراکز آموزشی و مراکز درمانی وپارک‌ها و بوستان‌ها و… به گروه‌های مختلف ارائه شده است.

شرفی خاطر نشان کرد:: ۸۴۱ نفر از خدمات تخصصی مددکاری، روانشناسی‌، حقوقی و تربیتی مرکز مداخله در بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی این مرکز بهره‌مند شده‌اند که ۱۰۲ نفر آنها به شکل موقت تا فراهم شدن زمینه توانمندسازی یا بازگشت به خانواده و اجتماع و مراکز مربوط در مراکز اقامتی خانه سلامت، خانه امن، اسکان موقت نگهداری می‌شوند.

وی تصریح کرد: ۵۴ کودک زیر ۶ سال در شیرخوارگاه و ۳۳ کودک در مرکز کودکان کار و خیابان در سال گذشته ساماندهی و نگهداری شده‌اند و خدمات درمانی، تربیتی، آموزشی و مددکاری و روانشناسی و… را دریافت کرده‌اند.

شرفی از انجام ۲۵ هزار و ۳۶۸ تماس موفق با خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: بیشتر تماس‌ها با ۱۴۸۰ مرتبط با حوزه کودک و نوجوان و مشکلات همسران است.

وی تصریح کرد: ارائه این خدمات رایگان و خط تلفنی ۱۴۸۰ از ساعت هشت تا ۲۴ آماده ارائه خدمات به مردم خراسان جنوبی است.

مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: مجتمع الزهرا (س) دارای بخش‌های مختلف است که شیرخوارگاه خاتم الانبیا (ص) یکی از این مراکز است که نوزادان تا سن شش سالگی در آن نگهداری می‌شوند.

شرفی ادامه داد: مرکز کودکان کار و خیابان هم در این مجتمع است و کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در خیابان‌ها جمع آوری و به این مرکز منتقل می‌شوند لذا اگر خانواده آنها شرایط نگهداری را داشته باشند به محیط خانواده خود باز می‌گردند و در غیر این صورت در مراکز شبه خانواده نگهداری می‌شوند.

به گفته وی خانه سلامت یکی دیگر از بخش‌های این مجتمع است که پناهگاهی برای دختران در معرض آسیب است و این افراد از شش سال به بالا تا زمان تعیین تکلیف خانواده در آن نگهداری می‌شوند.

شرفی یادآور شد: در خانه امن زنان و دختران خشونت دیده هستند و افراد درگیر همسر آزاری هم در این خانه حضور دارند و زمان برقراری امنیت در خانواده نگهداری می‌شوند.

کد خبر 6063384

دیگر خبرها

  • کاشان نیازمند موزه نگهداری اسناد تاریخی است
  • ۸۵ درصد از اراضی وزارت دفاع در استان بوشهر سنددار شد
  • مرمت و نگهداری پل‌های تاریخی اصفهان با کمک شهرداری/ اختصاص بودجه برای مرمت مسجدسید
  • آیا همه رزمنده‌ها روزه می‌گرفتند؟
  • ارائه خدمات رایگان به آسیب دیدگان در مراکز بهزیستی
  • شهر مقدس قم میزبان ۲ شهید گمنام می‌شود
  • بیش از ۵۰ هزار نفر زائر و گردشگر از یادمان‌های دفاع مقدس ایلام بازدید کردند
  • راه‌اندازی مرکز جدید نگهداری بیماران اوتیسم در کردستان
  • راه‌اندازی مرکز جدید نگهداری بیماران اوتیسم در کردستان+فیلم
  • تلاش برای ساماندهی مراکز غیرمجاز نگهداری پسماند در قم/ وجود ۳۶۰ مرکز غیرمجاز