Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ چند روز پیش خبری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر آتش سوزی بازار متشکل ارزی که طی آن بخش عمده تجهیزات این بازار که بانک مرکزی هزینه قابل توجهی نیز برای آن کرده بود، به طور کامل از بین رفت.

این خبر در رسانه‌ها منتشر شد که پیشتر مخالفت‌هایی با راه اندازی بازار متشکل ارزی از سوی دلالان و مافیا‌های خرد و کلان بازار ارز که از شفافیت در این بازار هراسانند، ابراز شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کارشناسان معتقدند با راه اندازی بازار متشکل ارزی، اثرگذاری دلالان و سفته بازان بر بازار ارز کمرنگ می‌شود؛ به اعتقاد این افراد، راه اندازی این بازار به کاهش سفته بازی، ثبات بازار و آرامش بیشتر مردم در خرید و فروش ارز و یکسان سازی قیمت‌ها منجر خواهد شد.

قرار بود به زودی بازار متشکل ارزی پس از ماه‌ها کش و قوس شروع به کار کند، اما با آتش سوزی ساختمان این بازار و از بین رفتن بخش عمده‌ای از تجهیزات آن، این فرضیه مطرح می‌شود که آیا آتش سوزی بازار متشکل ارزی عمدی بوده است؟

در همین رابطه اصغر سمیعی زفرقندی رییس اسبق کانون صرافان و تحلیلگر بازار ارز درباره تاثیرگذاری بازار متشکل ارزی در تثبیت قیمت ارز گفت: هر بازار جدیدی که ورود همگان در آن آزاد نباشد و قیمت‌ها به صورت دستوری تعیین شود، فاصله ما را از تک نرخی شدن ارز دورتر می‌کند.

سمیعی در رابطه با نظارت دولت بر بازار متشکل ارزی برای ساماندهی این بازار عنوان کرد: قیمت گذاری دستوری در بازار ارز، پذیرفتنی نیست و بهتر آن است که اجازه دهند قیمت تعادلی بر اساس عرضه و تقاضای بازار تعیین شود. ضمن اینکه بانک مرکزی می‌تواند بر روند عرضه و تقاضا نظارت کند تا با عرضه یا تقاضای مصنوعی، نرخ ارز دستکاری و دستخوش تغییر نشود.

وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر ضرورت یکسان سازی نرخ ارز، بهتر است اجازه دهند نرخ ارز در بازار متشکل ارزی به صورت روزانه با توجه به نرخ تورم کشور ما و نرخ تورم کشور حوزه دلار در نوسان باشد. برای مثال اگر نرخ تورم در کشور ما ۲۰ درصد و نرخ تورم آمریکا ۲ درصد و قیمت دلار ۱۰ هزار تومان باشد، می‌بایست نرخ دلار ظرف یک سال ۱۸۰۰ تومان (روزی ۵ تومان) افزایش یابد و شایسته‌تر آنکه به جای افزایش یکباره و ناگهانی، اجازه دهیم افزایش قیمت به صورت تدریجی انجام شود تا آثار مخرب هم به دنبال نداشته باشد. سرکوب نرخ ارز و جهش ناگهانی و شدید نرخ هر چند وقت یکبار اصلا به نفع اقتصاد کشور نیست.

رییس سابق کانون صرافان افزود: بازار متشکل الزاما موجب حذف صرافان و دلالان نمی‌شود، فقط باعث می‌شود سودجویان نتوانند به منافع مصرف‌کنندگان آسیب وارد کنند. البته اگر این بازار رعایت کامل نکات فنی را کند و به مبانی علم اقتصاد احترام بگذارد، در هر شرایطی می‌تواند توازن و تعادل را در بازار ارز حفظ کند. البته به شرطی که این اسم نیز مانند سایر اسامی که تاکنون به بازار ارز داده‌اند، فقط تزیینی نباشد.

وی خاطر نشان کرد: تشکیل انواع بازار‌ها با اسامی مختلف تاثیری جدی در وضعیت اقتصاد کشور ندارد.

از سوی دیگر میثم رادپور کارشناس مسائل اقتصادی گفت: چالش‌های راه اندازی این بازار به اندازه‌ای بزرگ است که سال‌ها طول می‌کشد تا این بازار راه اندازی شود و آتش سوزی ساختمان این بازار تاثیری در راه اندازی آن ندارد.

وی افزود: تشکیل نشدن این بازار به خاطر مسائل ذاتی خود بازار است و کسی در راه اندازی نشدن آن نقشی ندارد.

رادپور در ادامه خاطرنشان کرد: این بازار تاثیری بر نرخ ارز ندارد و به ثبات نرخ ارز هم کمکی نمی‌کند، بلکه فقط برای مدتی مردم سرگرم راه اندازی این بازار می‌شوند. برخی کارشناسان معتقدند این بازار برای شفافیت بازار ارز تشکیل می‌شود، اما بازار متشکل ارزی تاثیری بر شفافیت نرخ ارز در بازار ندارد.

وی تصریح کرد: بازار متشکل ارزی ذاتا بازاری غیر متمرکز است و متمرکز کردن آن چالش‌های بسیاری به همراه خواهد داشت که در شرایط فعلی کار درستی نیست. مشکلات بازار ارز با راه اندازی بازار متشکل ارزی حل نمی‌شود و ساماندهی بازار ارز در شرایط فعلی به راحتی نیست چرا که بازار ارز متشنج است و مشکلات بازار ارز ما با متمرکز کردن آن حل نمی‌شود و تشکیل این بازار مشکلات جدی را فراهم می‌کند. منبع: اقتصاد24 خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بازار متشکل ارزی آتش سوزی بازار متشکل ارزی بانک مرکزی قیمت ارز نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۴۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!

چین را باید بزرگ ترین خریدار نفت ایران دانست که البته بزرگ ترین وارد کننده نفت جهان نیز نام دارد و روزانه حجم بالایی از طلای سیاه جهان را خریداری می کند.

کارشناس انرژی گفت: مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز در این باره وجود دارد.

به گزارش مهر، محسن قمصری کارشناس انرژی با اشاره به اینکه ممکن است اوپک ظرفیت تولید خود را افزایش دهد تا بازار نفت آرام شود و قیمت کاهش یابد گفت: تلاش بر این است که اوپک ظرفیت فروش خود را افزایش دهد و در حد محدود مشکلی را به وجود نمی آورد و قابل انجام است.

به گفته این کارشناس انرژی نظر بر همین است که به صورت محدود عرضه را افزایش دهند و بازار را کنترل کنند و مشتریان نفت به دنبال این هستند که قیمت نفت افزایش پیدا نکند و هماهنگی‌هایی وجود دارد که افزایش قیمت اتفاق نیفتد.

این کارشناس انرژی در ادامه با اشاره به اینکه تحریم‌های جدید نفتی که آمریکا در از آنها صحبت می‌کند هم اکنون نیز وجود دارد، خاطر نشان کرد: هم اکنون تقریباً هیچ پالایشگاه خارجی نفت ایران را خریداری نمی‌کند و تنها چین مشتری نفت ایران است.

وی ادامه داد: چین هم با توجه به روابطی که با ایران دارد و مصالح ملی که دارند به نظر نمی‌رسد نفت ایران را کنار بگذارد؛ زیرا نفت خوب و مناسبی دریافت می‌کنند.

این کارشناس انرژی با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران خاطر نشان کرد: این خبرها بیشتر جنگ رسانه‌ای هستند تا بتوانند بازار را متشنج کنند و مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز وجود دارد.

صادرات نفت ایران به بالاترین حد خود در ۶سال‌اخیر رسیده و به‌رغم تحریم‌های یک‌جانبه غرب، به اقتصاد این کشور برابر با ۳۵‌میلیارد دلار در سال‌رونق بخشیده است.

بر اساس گزارش شرکت داده ورتکسا، تهران در سه ماه اول سال‌جاری میلادی، به‌طور متوسط یک‌میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه نفت در روز فروخته که تقریبا تمامی آن توسط چین خریداری‌شده‌است.این میزان، بالاترین سطح فروش نفت ایران از سال ۲۰۱۹ است.

موفقیت ایران در صادرات نفت‌خام، بیانگر یکی از دلایل اصلی است که ایالات‌متحده و اتحادیه اروپا به‌دنبال افزایش فشار بر تهران پس از حمله تنبیهی موشکی و پهپادی این کشور به اسرائیل هستند. واشنگتن و اتحادیه اروپا با هدف منصرف‌کردن اسرائیل از تشدید درگیری با تهران یا انتقام‌جویی نظامی، در حال تدارک تحریم‌های جدید علیه جمهوری‌اسلامی هستند.

در هر حال، صادرات نفت ایران پس از ۶ سال ‌به دوران موسوم به برجام رسیده یا به آن بسیار نزدیک شده‌است. نکته مهم آنکه آمارهای صادرات رسمی نفت‌خام ایران با یک فاز ‌تاخیر اعلام می‌شود، بنابراین از هم‌اکنون انتظار داریم آمارهای رسمی جذابی مخابره شود اما باید یک نکته را نیز در این‌خصوص مدنظر قرار داد، نوسان قیمت جهانی نفت‌خام در بحبوحه تنش‌های خاورمیانه از افت نرخ شدید در روزهای اخیر حکایت دارد تا جایی‌که برنت کف ۹۰ دلاری را از دست داد و تا لحظه تنظیم این گزارش، با نزدیک به یک‌درصد سقوط روزانه به نزدیکی ۸۶ دلار در هر بشکه رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قتل تکان‌دهنده مادر و پسر جوان با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • بساط دلالی و سوداگری از طریق سامانه خودنویس جمع آوری می‌شود
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!