Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز، در پی رای قضات دیوان عالی انگلیس در مورد غیر قانونی بودن اقدام دولت بوریس جانسون در تعلیق پنج هفته‌ای پارلمان و صدور حکم آغاز به کار آن، پارلمان این کشور از صبح امروز، چهارشنبه، ۳ مهر (۲۵ سپتامبر) کار خود را از سر گرفته و قرار است نخست وزیر انگلیس به سئوالات نمایندگان مجلس عوام پاسخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روز گذشته، دیوان عالی انگلیس - عالی‌ترین مرجع استیناف در این کشور - پس از رسیدگی به شکایت مخالفان تصمیم بوریس جانسون به تعلیق پارلمان، رای داد که این تصمیم خلاف قانون بوده است و رئیسان مجلس عوام و مجلس اعیان (لردها) می‌توانند اقدامات لازم برای فراخوانی پارلمان را فورا به جریان اندازند.

 

در پی تصمیم جانسون، پارلمان دو هفته تعطیل بود و قرار بود تا سه هفته دیگر هم تعطیل باشد.

 

با صدور این حکم، رئیس مجلس عوام از نمایندگان خواست تا صبح امروز در جلسه این مجلس شرکت کنند. معمولا نخست وزیر انگلیس در روزهای چهارشنبه با حضور در مجلس عوام، به سئوالات نمایندگان پاسخ می دهد و قرار است جانسون در جلسه امروز حاضر شود.

 

جانسون که برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده، ناگزیر شد برای حضور در پارلمان به لندن بازگردد.

 

بوریس جانسون در واکنش به رای دیوان عالی مبنی بر غیر قانونی بودن تعلیق پارلمان، گفته است که به این رای و روند قضایی طی‌ شده، احترام می‌گذارد و گفت: "فکر نمی‌کنم تصمیم درستی باشد اما ما با آن پیش می‌رویم و پارلمان دوباره تشکیل می‌شود."

 

پس از درخواست بوریس جانسون، روز ۲۸ اوت، ملکه انگلیس فرمان تعطیلی پارلمان این کشور به مدت پنج هفته را صادر کرد.

 

مخالفان تعطیلی پارلمان گفته بودند که جانسون با این اقدام درصدد بوده فرصت مذاکره در مورد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را محدود کند.

 

با وجود اعلام تعطیلی پارلمان، نمایندگان انگلیس در فرصت باقیمانده توانستند طرحی را در مورد منع دولت از خروج بدون توافق تصویب و به قانون تبدیل کنند. نمایندگان همچنین با اقدامات دولت برای برگزاری سریع انتخابات پیش از موعد مخالفت کردند.

 

رای روز گذشته دیوان عالی انگلیس تحولی بی‌سابقه در این کشور بوده است. دیوان عالی در سال ۲۰۰۹ کار خود را آغاز کرد و قضات دیوان همواره از درگیر شدن در موضوعات سیاسی به شدت اجتناب کرده‌اند. پیشتر دادگاهی در لندن رای داده بود که اقدام به تعطیلی پارلمان تصمیمی سیاسی بوده و ماهیت قضایی ندارد و به این ترتیب، محاکم قضایی صلاحیت ورود به آن را ندارند.

 

رای این دادگاه توسط دیوان عالی نقض شد و قضات دادگاه در رای خود گفتند که دولت با درخواست از ملکه برای صدور فرمان تعطیلی پارلمان "او را گمراه کرده است."

 

106

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: بوریس جانسون پارلمان انگلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۲۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس باید «نماینده‌محور» باشد نه رییس‎‌محور

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۳ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با تبریک سالروز تشکیل سپاه، اظهار کرد: سپاه ضربه سنگین به رژیم کودک‌کُش صهیونیستی زد.

وی ادامه داد: صحبت‌های امروز بنده متعرض به اشخاص و افراد نیست، بلکه بیان بعضی ایرادات ساختاری است که در طول سالیان متعدد موانعی را در کارآمدی بالاتر مجلس شورای اسلامی ایجاد کرده است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتخابات اخیر، اظهار کرد: مردم علی‌رغم همه فشارهای بیگانگان و تبلیغات گسترده جهت دلسرد کردن مردم، حضور گسترده‌ای در انتخابات داشتند و دشمن را مأیوس کردند، آنها برگ زرین دیگری در کتاب قطور افتخارات اضافه کردند.

وی ادامه داد: مطالبه مردم، کارآمدی بیشتر و تحول مجلس شورای اسلامی بر حل مشکلات کشور و بازسازی سرمایه اجتماعی است. مجلس زمانی کارآمدتر خواهد شد که عوامل ناکارآمدی و موانع کارآمدی برطرف شود.

ذوالنوری اظهار کرد: بر اثر تغییرات سالیان اخیر و تحولات آیین‌نامه مجلس، شرایط به گونه‌ای پیش رفته که مجلس شورای اسلامی نماینده‌محور و هیأت رییسه‌محور نیست بلکه رییس محور است، حال اینکه مجلسی می‌تواند کارآمد باشد که همه نمایندگان در آن تأثیر و سهم داشته باشند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر گاهی به بهانه گرایش‌های سیاسی، بخشی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کنار گذاشته می‌شوند و در حاشیه قرار می‌گیرند؛ گاهی نمایندگان در تصمیمات تأثیری ندارند. نمایندگان باید در همه موضوعات در قبال مردم و موکلان‌شان پاسخگو باشند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه سران قوا و شوراهای متعدد تصمیمی می‌گیرد که از جنس قانون‌گذاری است، باید این تصمیم از قبل به اطلاع نمایندگان رسیده و حتی از آن‌ها استمزاج شود. باید نمایندگان نقش اصلی را ایفا کرده و مجلس به جای رییس محوری، نماینده‌محور باشد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: عمر یک مجلس چهار سال است که ما در هر سال می‌توانیم یک مشکل اساسی اعم از خودرو، مسکن، حساب‌های مالی و اداری و بانکی را در دستور قرار داده و حل کنیم. این اقدامات باعث افزایش مشارکت مردم و سرمایه اجتماعی می‌شود. باید به شکرانه رأی مردم، مجلس آینده مجلسی کارآمد با اصلاح آیین‌نامه و برگرداندن اختیار به نمایندگان منتخب باشد.

کد خبر 6085425 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • رئیس دیوان عالی کشور: حکم پرونده قضایی هشت مهر زاهدان صادر شده است
  • پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • وکیل: دادگاه انقلاب اصفهان توماج صالحی را به اعدام محکوم کرد/ دادگاه بدوی حکم دیوان عالی کشور را «ارشادی» خواند و اجرایش نکرد/ به حکم صادره اعتراض خواهیم کرد
  • پرونده قضائی «هشت مهر» در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • جریمه انتقاد از جنایات جنگی در کشور مدعی مهد دموکراسی!
  • تجمع مقابل دیوان عالی آمریکا در حمایت از افراد بی خانمان
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری رفع شد
  • پارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد
  • مجلس باید «نماینده‌محور» باشد نه رییس‎‌محور
  • کناره گیری یک عضو دیگر حزب حاکم محافظه کار انگلیس