Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در فصل خزان پاییزی ۹۸ خبری مبنی بر انتقال اسناد مالی نهاد ریاست جمهوری به سازمان اسناد و کتابخانه ملی منتشر شد، انتقال اسنادی که ارزش آن در ماهیت سندهایی تبلور ‍پیدا می‌کند که دربرگیرنده سندهای مهم امور مالی نخست وزیران دوران پهلوی دوم و دوران نخست‌وزیری و روسای جمهور انقلاب اسلامی است که از مهم‌ترین این اسناد مربوط به دوران ریاست جمهوری رهبر معظم انقلاب است که به گفته ایوب یتیم‌پرور، کارشناس ارزشیابی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ این اسناد برای پژوهشگران و آرشیویست‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اسناد که دربرگیرنده ذی‌حساب مالی ۲۱ سال یعنی از سال ۱۳۴۶ الی ۱۳۶۷ است، با هماهنگی دیوان محاسبات کشور پس از سه الی چهار هفته کار ارزشیابی تخصصی در قالب ۹۵۰ کارتن به مخازن ویژه ریاست جمهوری در ساختمان آرشیو ملی ایران منتقل شد و به گفته یتیم‌پرور این اسناد پس ۴۸ الی ۷۲ ساعت ضدعفونی شدن در مخازن مخصوص قرار می‌گیرند.

یکی از ارزش‌های تحقیقی این اسناد مربوط به سندهای امور مالی در دوران ۱۰ نخست وزیر و سه رئیس جمهور است، که از سال ۱۳۴۶ الی ۱۳۶۷ بر منصب این جایگاه‌ها قرار داشتند و به گفته کارشناس ارزشیابی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، همکاری مرکز حراست نهاد ریاست جمهوری در این انتقال بسیار تاثیرگذار بود و می‌تواند باب همکاری برای انتقال اسناد راکد دیگر نهادها به این سازمان را فراهم کند.

همچنین یتیم پرور به انتقال اسناد گزینش رده‌های مدیران کل و رده‌های بالاتر به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در قالب ۳۵ هزار و ۹۷۵ برگ شامل ۷۴ پرونده که دربرگیرنده سه کارتن ویژه اسناد بود، اشاره کرد و افزود: این اسناد گزینش مربوط به سال‌های ۱۳۶۰ الی ۱۳۹۰ شامل مدیران بازنشسته، متوفی و کسانی که استعفاء داده بودند، است.

براساس این گزارش، فراهم‌آوری، ارزشیابی و نگهداری اسناد راکد نهادهای کشور و انتقال آن به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا این اسناد یکی از بهترین مواد پژوهشی برای محققین به حساب می‌آید و به گفته کارشناس ارزشیابی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، برپایی نمایشگاهی از مهمترین اسناد امور مالی نهاد ریاست جمهوری نیز در ترغیب دیگر نهادها برای انتقال اسناد راکد خود که ۴۰ سال از زمان آن گذشته باشد، می‌تواند در مشارکت دیگر نهادها در این زمینه نقش ایفا کند.

کد خبر 456678 برچسب‌ها تاریخ - اسناد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تاریخ اسناد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۷۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل اسناد مالکیت حدنگاری ۵ تالاب و بزرگترین موقوفه کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت که در یکصد و دوازدهمین سفر استانی خود به استان خوزستان سفر کرده است، در مراسمی با حضور رئیس کل دادگستری استان خوزستان، مدیرکل حقوقی وزارت نیرو، مدیرکل املاک سازمان اوقاف و امور خیریه و سایر مدیران و رؤسای دستگاه‌های استان، اسناد مالکیت بستر و حریم دو رودخانه بزرگ و مهم کشور که بالغ بر ۱۱ قطعه سند به مساحت ۲۵ هزار هکتار در حوزه ثبتی شهرستان شوش که به نام دولت صادر شده است را به مدیرکل دفتر حقوقی وزارت نیرو تحویل داد.

در این مراسم سند مالکیت حدنگار تالاب بین‌المللی «شادگان» به عنوان بزرگترین تالاب کشور مشتمل بر ۶۲ پلاک ثبتی در مجموع ۲۷۲ هکتار و تالاب «هورالعظیم» به عنوان بزرگترین تالاب مرزی کشور در ۱۰۹ هکتار که در راستای حفظ و عدم تغییر کاربری طی فرآیندی پیچیده و با حمایت رئیس کل دادگستری، شورای حفظ حقوق بیت‌المال و پیگیری جهادی و تلاش اداره کل ثبت استان خوزستان به صورت یکپارچه صادر شده و همچنین اسناد تالاب‌های «بن دون»، «میانگران» و «شیمبار» که مجموع مساحت ۵ تالاب بالغ بر ۳۸۶ هزار هکتار را شامل شده و از زیستگاه‌های مهم حیات وحش ایران با گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری می‌باشند، تحویل داده شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنین ۵۴۱ سند مالکیت مربوط به شهرک‌های صنعتی اهواز، سوسنگرد، بهبهان، آبادان، باغملک، شوشتر و آغاجاری را با مجموع مساحت ۲۷۹ هکتار در راستای تحقق شعار سال و فراهم کردن بستر و زیرساخت‌های تولید و اشتغال‌زایی به شرکت شهرک‌های صنعتی استان خوزستان تحویل داد.

در این مراسم ۲۴۱ سند مالکیت به مساحت ۶۶ هزار هکتار مربوط به اراضی وقفی شهرستان‌های رامشیر و ماهشهر به عنوان بزرگترین موقوفه کشور که با حمایت دادگستری کل و تلاش اداره کل ثبت اسناد و املاک استان خوزستان با رفع اختلافات مابین ادارات اوقاف و منابع طبیعی منجر به صدور سند شده است از سوی رئیس سازمان ثبت به سازمان اوقاف و امور خیریه استان تحویل داده شد.

رفع مشکلات مالکیتی و صدور اسناد «کوی مدرس» اهواز بعد از ۷۰ سال

رئیس سازمان ثبت در ادامه با اشاره به صدور ۲۹۵ سند مربوط به «کوی مدرس» در شهر اهواز و تحویل آن‌ها به مردم بعد از اخذ مجوز از سازمان اموال تملیکی، از دادگستری کل استان خواست رفع مشکلات مردم در منطقه را تا حصول به نتیجه نهایی و رفع کامل موانع مالکیتی پیگیری کند.

گفتنی است تثبیت مالکیت این منطقه در شهر اهواز با حمایت مراجع قضائی و تشکیل جلسات متعدد با حضور استاندار، رئیس سازمان املاک تملیکی و رفع بخش عمده‌ای از مشکلات مالکیتی ۷۰ ساله این منطقه مابین دستگاه‌های مختلف و شهرداری و با تلاش اداره کل ثبت اسناد و املاک استان خوزستان به انجام رسیده و تا تثبیت کامل مالکیت‌ها تداوم خواهد یافت.

دهقانی رئیس کل دادگستری استان خوزستان هم طی سخنانی در این مراسم با اشاره به جریان بزرگ تثبیت مالکیت در عرصه‌های مختلف از سوی سازمان ثبت و لزوم صیانت از مالکیت‌ها به عنوان یکی از وظایف بسیار مهم حاکمیت گفت: اعتبار دادن به معاملات عادی و غیر رسمی موجب تهدید و تزلزل مالکیت اموال غیرمنقول می‌شود و ترویج ثبت رسمی و اقدامات مؤثر سازمان ثبت به عنوان یکی از سازمان‌های حاکمیتی زیر نظر قوه قضائیه تأثیر بسزایی در آرامش روانی مردم و امنیت مالکیت‌ها در جامعه دارد.

در این مراسم «زمان خوب» مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان خوزستان نیز با بیان اینکه بیش از ۹۹ درصد از اراضی ملی استان حدنگاری و سنددار شده است گفت: در ۱۷ واحد از ۲۳ واحد ثبتی استان، اراضی ملی به صورت ۱۰۰ درصدی تثبیت و اسناد آن‌ها صادر شده است.

وی افزود: از مجموع یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خوزستان نیز تا کنون ۶۹ درصد معادل یک میلیون و ۲۳ هزار هکتار آن حدنگاری و منجر به صدور سند شده است و این جدیت با دستور و حمایت‌های رئیس سازمان ثبت و رئیس کل دادگستری استان تا انجام کامل حدنگاری ادامه خواهد یافت.

سرابیان مدیرکل دفتر حقوقی وزارت نیرو و باقرزاده مدیرکل املاک سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در ادامه این مراسم گزارشی از روند پیشرفت اجرای تفاهم نامه‌های منعقده با سازمان ثبت ارائه دادند.

شایان ذکر است در جریان سفر دو روزه معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به استان خوزستان، ضمن بازدید وی و هیأت همراه از برخی شهرستان‌ها و برگزاری میز خدمت، نشست تخصصی فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی نیز با حضور دکتر بابایی برگزار و صحبت‌ها و نظرات فعالان اقتصادی بویژه در راستای تسریع و تسهیل در ثبت شرکت‌ها و مؤسسات و تحقق عملی شعار سال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

کد خبر 6086063

دیگر خبرها

  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • تحویل اسناد مالکیت حدنگاری ۵ تالاب و بزرگترین موقوفه کشور
  • دستگاه کارتن سازی جان مرد همدانی را گرفت
  • آغاز تعیین حدود مرز‌های ارمنستان با جمهوری آذربایجان 
  • اسناد همکاری میان هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و پاکستان امضا شد
  • قدردانی وزیر امور خارجه پاکستان از مواضع تهران در حمایت از فلسطین
  • وزیر امور خارجه پاکستان از مواضع تهران در حمایت از فلسطین قدردانی کرد
  • اشتراکات مختلف ایران و پاکستان سرمایه ارزشمند در روابط دو کشور است
  • وزیر خارجه پاکستان:‌ سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان نقطه تحولی در روابط دو کشور است
  • ریابکوف: بریکس پلتفرم مالی ویژه راه‌اندازی می کند