Web Analytics Made Easy - Statcounter

تغییر سبک زندگی ماشینی، افزایش استرس‌های روزمره، مصرف سیگار و رژیم غذایی نامناسب و کم‌تحرکی از جمله مهم‌ترین فاکتورهای ایجاد این بیماری است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از جهانبین نیوز، سن سکته قلبی این روزها به زیر 20 سال رسیده است،‌واقعیتی که به دلیل تغیر سبک زنگی ایرانیان و روی آوردن به استفاده از غذاهای آماده یا به اصطلاح فست فود، استرس، افزایش استعمال مواد دخانی و کم تحرکی، ایجاد شده و متاسفانه آمار بیماری‌های غیرواگیر همچون بیماری‌های قلب و عروقی در کشورمان را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرایش نسل جوان به سمت مصرف فست فودها و مواد دخانی به خصوص قلیان که عوارض خطرناکتری نسبت به سیگار دارد، دست به دست هم داده است تا شاهد بروز بیماریهای قلبی در سنین پایین تر باشیم و سن سکته قلبی در کشورمان به زیر 20 سال برسد و در عین حال جراحی عروق کرونر قلبی از شایع‌ترین جراحی‌های قلب در کشورمان است.         بر اساس آمارهای بین‌المللی 17 میلیون مرگ‌ومیر در دنیا به علت بیماری‌های قلبی و عروقی روی می‌دهد که 82 درصد از این مرگ‌ها در کشورهای با درآمد کم و متوسط روی می‌دهد.

متخصصان قلب و عروق بر این عقیده‌اند که بروز سکته قلبی در افرادی که فشار خون دارند دو برابر بیشتر از جمعیت عادی کشور است که اگر این بیماری به همراه دیابت باشد احتمال ابتلا به بیماری قلبی عروقی 6برابر شده و با اضافه شدن چربی خون به مرز 18برابر می رسد.  

بهروز پور حیدر متخصص قلب و عروق و استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در گفت وگو با جهانبین نیوز، بیماری قلبی عروقی را همان سکته قلبی عنوان و گفت: سکته قلبی یکی از شایع ترین بیماری هادر چند سال اخیر بوده که به انسداد و  تنگی شدید و ناگهانی عروق قلبی که منجر به آسیب عضله قلب می شود می گویند.
 
وی اظهار کرد: سکته  ناشی از انسداد کامل رگ های قلبی  و سکته هایی که ناشی از تنگی شدید رگ های قلبی اتفاق افتاده و این تنگی به قدری زیاد بوده که منجر به آسیب سلول های عضلانی قلب می شود دونوع شایع سکته های قلبی بوده که نوع دوم شیوع بیشتری دارد.
 
پور حیدر به تعدد علل در کاهش  سن وقوع سکته های قلبی اشاره و خاطر نشان کرد: تغییر سبک زندگی ماشینی، افزایش استرس های روزمره، مصرف سیگار و رژیم غذایی نامناسب و کم تحرکی از جمله مهم ترین فاکتور های ایجاد این بیماری است.
 
پور حیدر گفت: سن بروز و شیوع سکته های قلبی پایین آمده و عوامل محیطی و سبک زندگی تشدید دهنده این مساله بوده است.
 
وی به عوامل کاهش دهنده بروز بیماری های قلبی اشاره و گفت: عامل ژنتیکی یکی از فاکتورهای مهم و اساسی در به وجود آمدن این بیماری بوده که قابل تغییر نیست اما عواملی مثل ترک سیگار، رژیم غذایی کم چرب، فعالیت ورزشی منظم و کنترل بیماری هایی که ریسک این بیماری را کاهش می دهند همانند فشار خون دیابت و چربی خون بالا میتواند در کاهش بروز این بیماری دخیل باشند.
 
متخصص قلب و عروق رژیم غذایی را یکی از فاکتور های اساسی دانست و گفت: مصرف غذاهای پرچرب، مصرف نمک و فست فوت ها عوامل افزایش ریسک این بیماری است و مصرف میوه و سبزیجات و غذاهای کم چرب کاهش دهنده آن است.

وی یکی از عوامل مهئم کاهش بیماری های قلبی عروقی را ورزش دانست و گفت: نیاز است همه مردم در هفته 5روز به مدت 30دقیقه ورزش هوازی و پیاده روی تند داشته باشند تا بتوانند از بروز بیماری قلبی عروقی کاهش داده شود.     پورحیدر شیوع بیماری سکته های قلبی را در استان کمتر از سایر استانها دانست و آب و هوای  کوهستانی، نبود ترافیک و کم بودن میزان آلودگی هوا و بافت روستایی استان  را از جمله عوامل کاهش دهنده این بیماری در استان معرفی کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۸۹۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان

احمد اسماعیل زاده٬ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید اهمیت زیادی به تغذیه خود بدهند تا بروز چاقی، دیابت و پر فشاری خون در بین آن ها کاهش پیدا کند. 

 وی بیان کرد: وزارت بهداشت در حوزه تغذیه سالم سیاست‌های مختلفی از جمله نان کامل را دنبال می‌کند تا نان حاوی فیبر در اختیار مردم قرار بگیرد. مصرف نان فاقد فیبر می‌تواند سبب بروز سرطان در مردم شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: آموزش‌های تغذیه در مراکز بهداشتی ارائه شده و کارشناسان تغذیه در خانه‌های بهداشت روستایی مستقر خواهند شد. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت پیگیری توزیع شیر در مدارس و کاهش قند در نوشیدنی‌های شیرین است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون مرگ و میر‌های زیادی مربوط به بیماری‌های مزمن و غیر واگیر هستند و عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است. 

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه سالم نقش پررنگی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد مغزها و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل این که دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • برای کاهش میزان نمک مصرفی روزانه خودتان آشپزی کنید