Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، تجهیز مراکز درمانی و بیمارستانی به دستگاه‌های کارتخوان و تسویه حساب بیماران در ازای خدمات درمانی برای افزایش ضریب دقت و احیانا جلوگیری از سوءاستفاده های مالی و یا عدم حمل پول نقد بخاطر مخاطرات احتمالی آن توسط بیماران و نیز پیشگیری از فرار مالیاتی امری عادی و در راستای یکپارچه سازی دستگاه ها سالیانی است صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدا از اینکه این طرح می تواند در مدیریت مالی بیمارستانی و نظارت در فعالیت مالی در نظام سلامت موثر باشد، اما این رویه پرداخت هزینه‌ها این روزها در برخی مراکز درمانی استان مازندران از جمله طبق مشاهدات در شهرستان آمل دست آویزی برای سوءاستفاده شده است.

به گونه‌ای که برای بسیاری از بیماران مراجعه کننده که از قضا فاقد کارت اعتباری بانکی بوده و یا آن را به همراه خود ندارند،‌ الزام به پرداخت با دستگاه کارت خوان مشکلاتی ایجاد کرده است.

طبق مشاهدات مسئولان امور مالی برخی از بیمارستان ها به این بیماران توصیه می کنند برای پرداخت هزینه ها اقدام به تهیه و خرید کارت هدیه های عرضه شده و موجود در بوفه ها و فروشگاههای بیرون بیمارستان نموده و بیمار هم در شرایط اضطرار برای پرداخت چاره ای جز پذیرش این پیشنهاد ندارد.

خلا قانونی اجبار به خرید کارت هدیه

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه پرداخت هزینه بیمارستان‌های دولتی نص صریح قانون مجلس و ابلاغیه وزارت بهداشت است ، گفت: اجبار و یا حتی پیشنهاد خرید کارت هدیه برای پرداخت هزینه تاکنون پیش بینی نشده و خلا قانونی دارد.

دکتر حامد روحانی زاده با اشاره به اینکه از نظر ما هرگونه اجبار بیمار برای کاری خلاف مقررات تخلف است و باید با آن برخورد کرد، افزود: پرداخت الکترونیک هزینه برای سلامت اداری بیمارستان است و نباید سلامت روانی و باور مردم نسبت به نظام سلامت آسیب برساند.

وی همچنین این مسئله را مربوط به معاونت مالی دانشگاه علوم پزشکی دانست و گفت: باید اطلاع بیشتر را از مسئولان امر دریافت کرد.

با توجه به عدم دسترس بودن معاون مالی و هزینه ای دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مدیر روابط عمومی این دانشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: هرگونه اجبار بیمار برای خرید کارت هدیه یا دیگر موارد در پرداخت غیر قانونی بوده و تخلف محسوب می شود.

دکتر فرزاد گوهردهی نیز با اشاره به اینکه پرداخت الکترونیکی و غیر نقدی دستور وزارتی و مصوبه دولت است، افزود: البته برای موارد اضطراری نزد صندوقدار بیمارستان کارت تنخواه در نظر گرفته شده که می‌توان با دریافت پول نقد از بیمار از محل تنخواه استفاده کنند.

وی استفاده از کارت هدیه برای پرداخت هزینه بیمارستانی را تخلف ندانست اما گفت: بیمارستان این حق را ندارد بیمار را مجبور به اقدامی خارج از فرآیند اداری بیمارستان کند.

البته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی از مردم خواست تا برای مدیریت بهتر مالی و همچنین نظارت سالم بر فعالیت مالی بیمارستان‌ها از پرداخت نقدی خودداری کنند.

گوهردهی اینگونه موارد را نادر عنوان کرد و گفت: از گزارشات رسانه‌ها در این زمینه استقبال می کنیم و نظارت رسانه بر فعالیت زیر مجموعه دانشگاهی همیشه مثبت و موثر بوده است.

۹۹۱۹/۱۸۹۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کارتخوان علوم پزشکی مازندران بیمارستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۶۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای کاهش هزینه‌های سلامت در ایران

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن برشمردن راهکارهایی برای محافظت مالی از خانواده‌ها در برابر مخارج کمرشکن سلامت، گفت: در سال ۱۴۰۰، به میزان ۲.۴۲ درصد از خانواده‌های ایرانی با این هزینه‌ها مواجه شده‌اند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به راهکارهایی برای محافظت مالی در برابر مخارج کمرشکن سلامت در ایران اشاره و اظهار کرد: این مخارج به دلیل بالا بودن سهم پرداخت هزینه‌های سلامت از جیب مردم، پایین بودن ظرفیت درآمدی خانوار، ضعیف بودن سازوکارهای پیش پرداخت و تجمیع ریسک در تأمین مالی مراقبت های سلامت، ایجاد می شود.

وی بیان کرد: کشورها می‌توانند از طریق گسترش طرح‌های‌ مبتنی‌بر پیش‌پرداخت و کاهش سهم پرداخت از جیب، احتمال بروز هزینه‌های کمرشکن خدمات سلامت را کاهش دهند. البته در کنار آن نیاز است که بسته مزایای بیمه های سلامت و عمق پوشش خدمات نیز مورد توجه قرار گیرد.

*روند بهره‌مندی خانواده‌های ایرانی از خدمات سلامت

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه برخی خانواده‌ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی، در زمان مناسب برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمی‌کنند، افزود: به همین دلیل ممکن است که با مخارج کمرشکن سلامت مواجه نشوند که این موضوع در محاسبات مخارج کمرشکن سلامت در نظر گرفته نمی‌شود.

وی تصریح کرد: بنابراین موضوع مهم در هنگام بررسی روند مواجهه با مخارج کمرشکن سلامت، روند بهره‌مندی از خدمات سلامت است.

نگاهداری گفت: براساس آمار منتشر شده، در سال 1400، خانواده‌های ایرانی به میزان 2.42 درصد با هزینه‌های کمرشکن سلامت مواجه شده‌اند که این میزان با هدف تعیین شده در برنامه ششم توسعه یک درصد فاصله دارد.

وی ادامه داد: بنابراین، باوجود تأکید بر محافظت مالی از خانوار در برابر مخارج کمرشکن سلامت در قوانین برنامه‌های توسعه و سیاست‌های کلان، سلامت کشور طی سال‌های گذشته این هدف محقق نشده است.

*بالا بودن سهم خانواده در هزینه‌های سلامت

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر اینکه دلیل اصلی عدم تحقق سلامت در کشور، بالا بدون سهم پرداخت از جیب خانوار در هزینه‌های سلامت است، گفت: پایداری و افزایش منابع مالی در دسترس عاملی مهم جهت کاهش پرداخت از جیب هزینه‌های سلامت است.

وی توضیح داد: همچنین سیاست گذاری برای کاهش هزینه‌های این بخش، نیازمند راهبردهایی برای بهبود همکاری بین بخش های مرتبط از طریق تعیین اهداف و ایجاد چشم انداز مشترک است.

نگاهداری بیان کرد: در این راستا لازم است که نقش متولی گری وزارت بهداشت تقویت شده و سازوکارهای نظارت و ارزیابی سیاست های حمایتی طراحی شود.

وی با اشاره به نقش رسانه ها و اراده مسئولان برای کاهش هزینه‌های سلامت، گفت: ارائه دهندگان خدمات باید در امر سیاست گذاری در این زمینه مشارکت داشته باشند تا سیاست ها و تصمیمات کلان، در جامعه هدف، اثرگذار باشد.

*ضرورت پیش بینی تغییرات آینده برای کاهش هزینه‌های سلامت

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: پیش بینی تغییرات آینده بخش سلامت و برنامه ریزی برای مراقبت های سلامت مورد نیاز و آگاهانه تصمیم گرفتن درباره این موضوعات، از دیگر ملزومات برای کاهش هزینه‌های سلامت در کشور است.

وی با اشاره به اهمیت بازنگری و بازتعریف سیاست های حمایتی برای کاهش هزینه‌های سلامت گفت: در این زمینه باید مداخلات هدفمند برای افزایش محافظت مالی از گروه های کم درآمد و آسیب پذیر در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت صورت گیرد.

نگاهداری تصریح کرد: ایجاد نظام داده‌ای پویا و به‌ روز جهت ارزشیابی شاخص‌های تأمین مالی نظام سلامت کشور و آگاهی از تغییرات آینده بخش سلامت و مراقبت‌های سلامت نیز در این زمینه اهمیت ویژه ای دارد.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت دستگاهی که میزان اکسیژن بیمارستان‌ها را مدیریت می‌کند
  • هلال‌احمر زنجان بیش از۳۹میلیارد ریال کمک‌هزینه درمانی پرداخت کرد
  • کمک‌ ۳۹ میلیارد تومانی هلال احمر زنجان در حوزه درمان
  • پرداخت ۹۶ فقره تسهیلات برای درمان زوج‌های نابارور
  • سنگینی هزینه‌های درمان روی دوش مردم
  • راهکارهای کاهش هزینه‌های سلامت در ایران
  • بهره مندی بیش از یک هزار و ۵۰۰ بیمار هموفیلی از خدمات درمانی و مراقبتی
  • با قطع سامانه بیمه سلامت خدمت به بیمه‌شدگان خللی ایجاد نکرده است
  • مراجعه بیش از ۳۳ هزار بیمار به مراکز درمانی دانشگاه علوم‌ پزشکی بابل در نوروز ۱۴۰۳
  • خدمات درمانی دانشگاه علوم‌پزشکی بابل به بیش از ۳۳ هزار بیمار