Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@19:41:00 GMT

بولتون از سیاست ترامپ انتقاد کرد

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۹۷۸۱۰

بولتون از سیاست ترامپ انتقاد کرد

به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن؛ بولتون در مرکز بررسی های راهبردی و بین المللی واشنگتن، افزود: زمان علیه مخالفان گسترش (تسلیحات) هسته ای و برخورد ملایم با زمان به نفع کشورهایی مانند کره شمالی و ایران است.

ترامپ ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۹ (۱۹ شهریورماه) در توییتی نوشت که بولتون را اخراج کرده است و تأکید کرد: من و برخی دیگر از اعضای دولت با برخی نظرات او بشدت مخالف بودیم؛ لذا از جان [بولتون] خواستم که استعفا کند که امروز صبح تقدیم من شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بولتون یکی از اضلاع سیاست‌های ضدایرانی آمریکا بود که محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران آن را به عنوان «تیم ب» معرفی کرده است. بسیاری از تحلیل‌گران معتقدند؛ استعفای بولتون ضربه‌ای اساسی به تیم ب است. بنیامین نتانیاهو، «محمد بن‌زاید» ولیعهد ابوظبی و «محمد بن‌سلمان» ولعیهد عربستان سایر اعضای این گروه هستند.

تارنمای «پولیتیکو» شهریورماه گذشته نوشت: بولتون تنها چند روز پس از برکناری‌اش نیز از سیاست خارجی رئیس جمهوری کشورش بشدت انتقاد کرد و در میهمانی ناهار خصوصی در اندیشکده محافظه‌کار «مؤسسه گیت‌استون»، اختلاف خود را با ترامپ آشکار کرد.

به گفته دو نفر از حاضران در این جلسه، مشاور اخراجی ترامپ اظهار کرد که هر گونه مذاکره‌ای با کره شمالی و ایران «محکوم به شکست است» و تنها چیزی که کره شمالی و ایران از مذاکره می‌خواهند، کاهش تحریم‌ها علیه آنان است.

 بولتون که پیشتر ریاست مؤسسه گیت‌استون را بر عهده داشت، همچنین گفت: ناکامی ترامپ در پاسخ به حمله ایران به یک پهپاد آمریکایی در ۳۰ خرداد، زمینه را برای رفتار تهاجمی ایران در ماه‌های اخیر فراهم کرد؛ اگر آمریکا سرنگونی پهپادش را تلافی می‌کرد، ایران به میادین نفتی عربستان آسیب نمی‌زد.

 اظهارات انتقادی بولتون در روزی بیان شد که ترامپ «رابرت اوبرایان» نماینده ویژه خود در امور گروگان‌ها در وزارت امور خارجه را به عنوان جانشین وی معرفی کرد و روز چهارشنبه در فرودگاه لس‌آنجلس در حالی که اوبرایان کنارش ایستاده بود، او را «بسیار مورد احترام» نامید. این اظهارات نشان می‌دهد ترامپ، اوبرایان را سازگارتر از بولتون می‌داند.

پولیتیکو افزود: ترامپ در ماه ژوئن قرار بود علیه ایران دست به اقدامی نظامی بزند؛ که بولتون بر آن اصرار می‌ورزید. اما بعد از آنکه «تاکر کارلسون» مجری شبکه فاکس نیوز و برخی افراد دیگر حمله تلافی‌جویانه را اقدام بدی خواندند، ترامپ آن را لغو کرد.

بولتون در مراسم گیت‌استون که در رستورانی در منهتن نیویورک با حضور افرادی مانند «آلن درشوویتس» وکیل معروف آمریکایی، «مایکل موکیسی» وزیر اسبق دادگستری و «جان استاسل» مجری شبکه فاکس نیوز برگزار شد، مدت ۶۰ دقیقه صحبت کرد.

 ونزوئلا که یکی از مسائل مورد توجه بولتون در کاخ سفید بود، روز چهارشنبه نیز یکی دیگر از محورهای اصلی سخنان وی را تشکیل می‌داد. بولتون گفت 20 تا 25 هزار نظامی کوبایی در ونزوئلا هستند و روزی که از آنجا بروند «نیکولاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا تا نیمه‌شب سقوط می‌کند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ محمد بن سلمان ایالات متحده آمریکا پیونگ یانگ ونزوئلا عربستان بنیامین نتانیاهو کره شمالی کره شمالی واشنگتن شبکه فاکس نیوز محمد بن زايد جان بولتون محمد بن سلمان کاخ سفید آمریکا محمد جواد ظريف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۷۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

به گزارش صدای ایران از وزارت علوم، نیکلاس مادورو در ملاقات با معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) که به ونزوئلا سفر کرده اند با ابراز خوشحالی از سفر هیات ایرانی به این کشور، روابط ایران و ونزوئلا را برادرانه، عمیق و قدیمی خواند و تاکید کرد: این رابطه باید در راستای ارزش‌ها و حفظ اصول باشد.

وی با بیان اینکه در جهانی زورگو زیست می‌کنیم، خاطرنشان کرد: هوگو چاوز رئیس جمهور فقید ونزوئلا قرن ۲۱ را قرن ملت‌ها می‌دانست و ما بخشی از قرن ۲۱ هستیم.

رئیس جمهور ونزوئلا ادامه داد: قرن ۲۱ قرن ماست و هیچکس نمی‌تواند حق آزادی و استقلال و زندگی در صلح و حق پیوند معنویت و فرهنگ و دین را از ما بگیرد.

نیکلاس مادورو در ادامه این دیدار که با حضور رئیس کمیسیون ونزوئلایی همکاری با ایران، وزیر حمل و نقل ونزوئلا، وزیر امور خارجه ونزوئلا، معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا در امور فرهنگی و گردشگری و وزیر ارتباطات ونزوئلا همراه بود، ضمن ابراز خوشحالی از سفر دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) به ونزوئلا، روابط دو کشور را برادرانه، عمیق و قدیمی خواند و افزود: این رابطه باید در راستای ارزش‌ها و اصول باشد.

رئیس جمهور ونزوئلا با اشاره به اهمیت ارتباط میان ملت‌ها با یکدیگر تاکیدکرد: دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت.

وی همچنین با اشاره به ملاقات‌های خود با رهبر معظم انقلاب، ایشان را فردی خردمند و فرزانه دانست و تصریح کرد: آیت الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از جهان و تحولات آن دارند و ما همواره از رهنمود‌های ایشان استفاده می‌کنیم.

مادورو با بیان اینکه جهان وارد تحول جدیدی شده است، گفت: حدود صدسال از نازیسم و فاشیسم می‌گذرد، اما امروز همین جریان نازیستی و فاشیستی در آمریکا و غرب وجود دارد.

وی افزود: همه مشکلات امروز جهان ناشی از همین نگاه فاشیستی و نازیستی است که در همه ارکان آن نفوذ دارد. امروزه صهیونیست‌ها آمریکا را اداره می‌کنند و قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی و حتی کنترل هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در دست آنها است.

نیکلاس مادورو همچنین گفت: صهیونیست‌ها دو قدرت اصلی نظامی و شبکه‌های اجتماعی را کنترل می‌کنندو با قدرت نظامی صلح را به خطر انداخته اند و با قدرت شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس بوک و توییتر افکار عمومی را دست کاری می‌کنند.

وی اظهارکرد: البته ما امروز وارد جهان چندقطبی شده ایم که قطب‌های مختلف قدرت مانند چین، روسیه و ایران در آن شکل گرفته اند.

رییس جمهور ونزوئلا با اذعان به اینکه، ایران در حوزه نظامی پیشرفت‌های خوبی داشت است، افزود: ایران در حوزه شبکه‌های اجتماعی نیز باید مقتدرانه وارد شود.

مادورو تصریح کرد: ما نیز گام اول خود را توسعه علم و فناوری قرار داده ایم و تبادلات علمی با ایران را آغاز کرده ایم که امیدواریم گسترش یابد.

اکنون ایران از یک قدرت منطقه‌ای به قدرتی جهانی تبدیل شده است
دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) نیز در این نشست به تبیین جایگاه ایران در تولید علم جهانی پرداخت و گفت: توانمندی‌های ایران در حوزه‌های مختلف ناشی از رشد و قدرت علمی آن است.

آیت الله رضا رمضانی با بیان اینکه ایران در برخی از حوزه‌های علمی جزء ۱۰ کشور برتر جهان بوده و در رتبه بندی علمی جهانی رتبه ۱۶ را داراست، افزود: ایران آمادگی دارد که تجارب و دستاورد‌های علمی خود را به اشتراک بگذارد.

وی همچنین روابط ایران و ونزوئلا را عمیق و راهبردی دانست و تأکید کرد: بر اساس مبانی دینی ما «ظلم کردن» و «پذیرش ظلم» نکوهش شده است و در مقابل بر کرامت و عدالت تاکید شده است.

دبیر مجمع جهانی اهل بیت (ع) یادآور شد: امام خمینی (ره) درس بزرگی به ملت ایران و ملل جهان داد و این درس این بود که ما می‌توانیم در برابر ظلم بایستیم و در مسیر تمدن سازی قرار گیریم.

وی با بیان اینکه، امام خمینی (ره) به چهار اصل باور و ایمان داشت؛ ایمان به پروردگار، ایمان به هدف، ایمان به مسیر و ایمان به مردم را به عنوان این چهاراصل نام برد و افزود: امام (ره) بر اساس این چهار باور و رکن ایمانی انقلاب کرد و تغییراتی را در ایران و جهان بوجود آورد و معادلات موجود جهانی را برهم زد.

رمضانی با اشاره به ظلم‌هایی که در جهان از طرف برخی از دولت‌ها صورت می‌گیرد، اذعان کرد: شرایطی که اکنون در جهان است؛ به نوعی مفهوم «بردگی مدرن» به خود گرفته و باید بساط آن را برچید. در گذشته یکصد یا هزاران نفر را به بردگی می‌گرفتند، اما امروزه ملت‌ها را به بردگی می‌گیرند از این رو باید به حقوق انسان‌ها به معنای واقعی احترام گذاشت.

وی ادامه داد: در تفکر شیعی عدالت جایگاه محوری دارد که سمبل آن امام علی (ع) است. بطوریکه متفکرانی نظیر جرج جرداق به آن توجه کرده اند.

رمضانی با بیان اینکه عقلانیت، معنویت و عدالت سه ضلع تفکر شیعی بوده که برخاسته از معارف اهل البیت (ع) هستند، گفت: مسیح (ع) نیز برای اقتدار ملت‌ها خواهد آمد. چه آنکه ما شیعیان نیز معتقدیم حضرت مهدی (عج) برای اقتدار ملت‌ها خواهد آمد و حکومت دست صالحان خواهد افتاد و مستضعفان که تحت ستم قرار گرفتند حاکم خواهند شد و ظالم و مستکبر و ستمگر حذف خواهند شد.

دبیرمجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: آماده ایم تا تجاربی که در طول این سالیان در شرایط تحریم بدست آورده ایم در اختیار کشور ونزوئلا قرار دهیم.

رئیس جمهور ونزوئلا نیز از دبیر مجمع جهانی اهل البیت (ع) تقاضا کرد که سلام ویژه وی را به رهبر معظم انقلاب برسانند.

لزوم تعمیق روابط علمی وآکادمیک ایران و ونزوئلا
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در دیدار با معاون علمی رئیس جمهور ونزوئلا بر لزوم تعمیق روابط علمی و آکادمیک ایران و ونزوئلا تاکید کرد.

عبدالحسین کلانتری اظهارکرد: توافقات و تفاهم نامه‌های منعقد شده در حوزه علم و فناوری باید به مرحله عملیاتی برسند تا هر دو کشور از آن بهره‌مند شوند.

وی افزود: تبادلات علمی و آکادمیک موجود، متناسب با عمق روابط راهبردی دو کشور نیست و باید اقدامات ویژه و مهمی در این راستا انجام گیرد.

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند
  • عقلانیت، معنویت و عدالت، سه ضلع تفکر شیعی هستند که برخاسته از معارف اهل‌بیت(ع) است
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • انتقاد از کم کاری برخی از ارگانها در حمایت از فرزند آوری
  • تأکید قاطع «مادورو» بر مخالفت با قیمومیت آمریکا و تحریم‌های جدید
  • تظاهرات‌ها در آمریکا در حمایت از ایران نگران‌کننده است
  • زاخارووا از لهستان به دلیل استقرار تسلیحات هسته‌ای انتقاد کرد