Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@00:18:18 GMT

طرح‌هایی که سخت‌گیرانه تصویب می‌شوند

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۰۰۰۴۰

به گزارش اکوفارس، امیرحسین شیروی مدیرکل دفتر صنایع ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت، در نشست هم اندیشی تأمین تجهیزات طرح‌های آب و فاضلاب از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی که در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب ایران برگزار شد، اظهار داشت: در مصوبه جدیدی که در اردیبهشت ماه سال جاری در خصوص ویرایش قانون حداکثر استفاده از توان داخلی به تصویب رسیده بسیاری از اشکالاتی که این قانون از گذشته داشته رفع شده و هم اکنون در سازمان برنامه و بودجه و وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال تدوین آیین نامه‌های اجرایی مربوطه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در قانون حداکثر استفاده از توان داخلی به وزارت صنعت، معدن و تجارت نقشی محوری داده شده که این موضوع کاملا طبیعی است؛ نه اینکه اعمال نفوذی شده باشد بلکه مسئولیت اصلی این وزارتخانه رونق و توسعه صنایع داخلی است.

مدیرکل دفتر صنایع ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در دیگر وزارتخانه‌ها مثل وزارت نیرو، نفت، راه وشهرسازی و ... این وزارتخانه‌ها مجری طرح‌های مختلف هستند و وزارت صنعت، معدن و تجارت در طرح‌ها و پروژه‌هایی که وزارتخانه‌های مجری دارند، باید به دنبال رونق تولید داخلی و توسعه کمی و کیفی صنایع کشور باشد  و بدون توجه به پروژه های این وزارتخانه‌ها نمی‌توان در بستر دیگری رونق تولید را پیگیری کرد.

شیروی ادامه داد: شاید وزارتخانه‌های مجری که هدف اصلی‌شان اجرای بی کم و کاست مسئولیت‌ها و اهداف است، گاهاً استفاده از ظرفیت‌های داخلی در اولویت نباشد چرا که مثلا وزارت نیرو، وظیفه اصلی خود را تأمین آب و تأمین برق مردم به هر نحو ممکن می‌داند و همچنین وزارت راه تأمین راه مورد نیاز و وزارت نفت، تأمین و فروش مطلوب نفت را هدفگذاری می‌کند و در این بین مردم و مسئولین از این وزارتخانه‌ها انتظار پاسخگویی در زمینه مسئولیت‌هایشان را دارند وشاید در مواقعی این وزارتخانه‌ها منتظر رشد و اعتلای تولید داخل برای اجرای پروژه‌هایشان نماند اما از سوی دیگر وزارت صنعت، معدن و تجارت اولویت خود را در توسعه صنایع می‌داند و شاید به نظر می‌رسد این دو رویکرد در تقابل هم هستند اما ما همواره تلاش داریم تا توسعه صنعت داخلی را در بستر پروژه‌های سایر وزارتخانه‌ها محقق کنیم و در این زمینه تفاوت‌ها و رویکردهای متفاوت هر وزارتخانه کاملا طبیعی است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین آثار مصوبه امسال قانون استفاده حداکثری از توان داخل این است که اگر طرحی و پروژه‌ای کمتر از 51 درصد از توان و تولید داخلی استفاده کند در فرآیند تصویب آن سخت گیری‌های متعددی لحاظ می‌شود تا همین سخت گیری‌ها موجب شود وزارتخانه‌ها و زیرمجموعه‌های آنها به سمت استفاده بیشتر از توان داخل سوق پیدا کنند.

وی افزود: اگر پروژه‌ای مطرح شود که در فرآیند اجرای آن سهمی کمتر از 51 درصد به تولید و توان داخلی داده شده باشد، این طرح در پروسه ای سخت برای تصویب قرار می‌گیرد به طوری که وزیر مربوطه تصویب اجرای آن را باید به وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کند و در صورت تصویب از سوی وزیر صمت، تصمیم‌گیری نهایی برای تصویب اجرای آن طرح به هیئت نظارت می‌رود و تنها در صورتی که در این هیئت نظارت، اجرای آن تصویب شود طرحی که زیر 51 درصد از توان و تولید داخلی استفاده می‌کند به اجرا خواهد رسید.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۰۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید طلای صنعت پتروشیمی با توان فنی ایرانی در کوروش

یک مقام مسئول گفت: درسال جهش تولید با مشارکت مردم، مجتمع پتروشیمی کوروش به دومین تولید کننده بزرگ پی وی سی کشور پس از پتروشیمی اروند تبدیل می شود. - اخبار اقتصادی -

بهرام رشدی بنام ، مدیرعامل مجتمع پتروشیمی کوروش در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: با موافقت و حمایت تمام عیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تقویت کارگروه تخصصی سهامداران برای تحول درهیات مدیره پتروشیمی کوروش درسال جهش تولید با مشارکت مردم، مجتمع پتروشیمی کوروش تبدیل به بزرگ ترین تولید کننده پی وی سی کشور به عنوان یکی از ارزشمندترین محصولات صنعت پتروشیمی پس از پتروشیمی اروند می شود.

وی افزود: با سیاست گذاری و تدابیر موثر برای تجهیز ومشارکت سرمایه های مردمی از سوی سهامداران اصلی، ضمن بهره مندی از دانش بومی سازی شده مهندسی و توان فنی کشور و توسعه ظرفیت تولید و اشتغالزایی در زنجیره تامین پلی‌وینیل کلراید یا پی‌وی‌سی (PVC) به عنوان یکی از ارزشمندترین محصولات صنعت پتروشیمی، مجتمع پتروشیمی کوروش از وابستگی به لیسانس بدون پشتوانه شرکت چینی با ادعای دانش فنی PDH، برای همیشه رهایی خواهد یافت.

رشدی بنام ازعزم جدی هیات مدیره تحولی پتروشیمی کوروش برای قطع وابستگی به لایسنس های خارجی نامعتبر و مدعی برخورداری از تکنولوژی و جایگزینی آنها با طرح های زود بازده با هدف جلوگیری از توقف فعالیت این مجتمع خبر داد و گفت: اتکا به توان فنی ایرانی برای دستیابی به جایگاه برتر تولید پی وی سی کشور با پرهیز از هرگونه حاشیه سازی و به پشتوانه متخصصان ایرانی با جدیت دنبال می شود.

وی افزود: مطابق برنامه ریزی ها قرار است مجتمع پتروشیمی کوروش با ظرفیت تولید سالیانه 200.000 تن پی وی سی در سایت 2 منطقه ماهشهر، گام اصلی خود را برای تغییر جهت راهبری این مجتمع در صنعت پتروشیمی کشور بردارد و طی 3 سال آینده این واحد صنعتی با دانش فنی تراز جهانی و سرمایه گذاری بسیار کمتر از طرح قبلی و البته جذابیت های اقتصادی بالاتر، به شرایط پایدار تولید این محصول ارزشمند صنعت پتروشیمی کشور دست یابد.

وی در پایان تصریح کرد: تولید محصول وینیل کلراید مونومر (VCM) نیز در این طرح تولیدی ارزشمند کشور دیده شده که با بهره­ برداری این واحد در مجتمع پتروشیمی کوروش بخش موثری از مشکل کسری تراز تولید VCM درکشور نیز رفع خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار کنکوری مخبر به ۳ وزارتخانه
  • تشکیل۹۸۲ پرونده تخلف صنفی در استان اردبیل
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • ایجاد منطقه آزاد تجاری برای تجار افغانستانی در چابهار
  • به‌زودی، قیمت‌گذاری شوینده‌ها حذف می‌شود
  • مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد / وعده داخلی‌ سازی المان‌ های اصلی اتوبوس برقی
  • برگزاری نمایشگاه تجاری افغانستان و قزاقستان در کابل
  • مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد/ وعده داخلی‌سازی اتوبوس برقی
  • جهش تولید طلای صنعت پتروشیمی با توان فنی ایرانی در کوروش
  • تمامی وزارتخانه‌ها برای سند الگوی کشت باید پای کار آیند