Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان ها: هر ساله در آغاز فصل پاییز، فصل رنگ ها، در شهر نراق از توابع شهرستان دلیجان، پس از گذر از آثار تاریخی، خبرهای بسیاری در موزه مردم شناسی به گوش می رسد. خبر از نمایشگاه عرضه نوعی شیرینی است که تولید آن فرآیندی خاص و منحصر به فرد دارد و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و تعریفش تا آن سوی مرزها رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«جوزغند» نوعی شیرینی محلی و سوغات مخصوص شهر نراق، یکی از گران‌ترین شیرینی‌های سنتی کشور با فرآیند تولید خاص و دشوار محسوب می‌شود و امسال نیز همانند سال های پیش نمایشگاه این شیرینی میزبان گردشگران و بازدید کنندگان بسیار است تا کام آن ها را شیرین کند.

برپایی جشنواره‌ها و نمایشگاه‌هایی در راستای معرفی این شیرینی محلی در سال‌های اخیر باعث شده تا استقبال بسیار از آن صورت پذیرد. تولید کنندگان بسیاری از سراسر شهرستان دلیجان گرد هم می آیند تا تولیدات خود را در این نمایشگاه ها که سالی یک بار در فصل پاییز برای بازدیدکنندگان برگزار می شود، عرضه کنند.

در این میان نیز تولید کنندگانی از زنان سرپرست خانوار را می توان مشاهده کرد که از این طریق امرار معاش می کنند. بنابراین می توان گفت که تولید این شیرینی در نوع خود به درآمدزایی آن ها کمک می کند. این نمایشگاه با غرفه های متنوع از سوغات به معرفی محصولات و آداب و رسوم شهر نراق و شهرستان دلیجان کمک می کنند. از سوی دیگر وجود صنایع دستی مختلف فضای این جشنواره را رونق بخشیده است.

مراحل طولانی و دشوار تولید شیرینی سنتی جوزغند

یک بانوی تولید کننده جوز غند شهر نراق در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: درسنین کودکی مادرم جوز غند را تولید می کرد و نزدیک به ۱۵ سال است که در این زمینه فعالیت می کنم.

آزاده نصر اللهی در خصوص نحوه درست کردن جوز غند گفت: هسته های تلخ میوه ها را می شکنیم و داخل آب می جوشانیم و با آجر روی هسته ها می کشیم تا پوست هسته جدا شود در نهایت مغز سفید باقی می ماند. سپس چند روز در آب سرد قرار می دهیم تا تلخی آن گرفته و شیرین شود. بعد در معرض آفتاب نیمه خشک می‌شود و پس از چند روز، طی مراحلی آن ها را شیرین و خشک می کنیم.

وی افزود: سپس مخلوطی از آرد مغز بادام، گردو، شکر، هل و آرد نخودچی درون میوه قرار می‌گیرد و دوباره در معرض آفتاب قرار داده می شود تا به طور کامل خشک شود و سپس با یک رشته نخ به شکل دانه‌های تسبیح به هم متصل می‌کنیم.

این تولید کننده بیان کرد: جوز غند بنا به تنوع ذائقه افراد متفاوت است حتی برای افراد دیابتی به طور متفاوت تهیه می شود. برگزاری نمایشگاه در سال یک بار درآمد چندانی به همراه ندارد و باید در این زمینه اطلاع رسانی کرد.

وی گفت: تولید جوز غند بسیار دشوار است و زمان زیادی می برد و انتظار می رود که اقداماتی برای برند شدن این شیرینی صورت پذیرد، تا بتوانیم درآمد بیشتری در این زمینه داشته باشیم.

ضرورت برندسازی تولید شیرینی سنتی جوزغند

در ادامه فرماندار دلیجان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به امکانات محدود، اما همچنان در حفظ، باز تولید و رونق صنایع دستی و سوغات شهر نراق اقدامات خوبی انجام شده است.

سیامک سلیمانی گفت: جوز غند به عنوان یک محصول سنتی و دستی دارای شاخصه فرهنگی است و حفظ و برندسازی آن دارای اهمیت می باشد و خرید جوز غند جذب گردشگر و آشنایی آن ها با جاذبه های گردشگری را به دنبال داشته است.

وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه جوز غند تقویت اقتصاد محلی شهر نراق را به دنبال دارد. از طرفی همانطور که اشاره شد به توسعه گردشگری نیز کمک می کند. شاید تعدادی از فعالیت های اقتصادی با تجمیع پول همراه باشد، اما حسن صنایع دستی و سوغات ایجاد عدالت اجتماعی و اقتصادی در درآمدزایی است.

سلیمانی گفت: با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان در خصوص بازنگری طرح جامع گردشگری دلیجان اقدامات مطلوبی انجام شده و قرار گرفتن شهرستان دلیجان در کریدور مواصلاتی کشور، دلیلی برای برگزاری نمایشگاه های بیشتری می باشد.

در این رابطه رئیس شورای اسلامی شهر نراق نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی معرفی دستاوردهای بانوان و افزایش گردشگران را به دنبال دارد.

مهدی آعلی ادامه داد: در سال های گذشته از این قبیل نمایشگاه ها استقبال شده است و امیدواریم امسال نیز مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گیرد.

وی اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی، بانوان تولید کننده جوز غند به همراه همسران خود می توانند درآمدی را در مدت برگزاری جشنواره از فروش این محصول کسب کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر نراق افزود: صنایع دستی افراد تحت پوشش مرکز خیریه سمانه دو دهک دلیجان نیز در این نمایشگاه عرضه می گردد و پس از این نمایشگاه جشنواره زعفران با همکاری کشاورزان منطقه برگزار می شود.

نمایشگاه جوزغند فرصتی برای معرفی سوغات و فرهنگ تاریخی نراق

همچنین سرپرست شهرداری نراق در گفت و گو با خبرنگار مهر در این زمینه اظهار داشت: امسال یازدهمین نمایشگاه جوز غند تحت عنوان سوغات محلی و صنایع دستی در قالب ۱۷ غرفه در شهر نراق برگزار می شود.

غلامحسین فلاح ادامه داد: این نمایشگاه از نهم لغایت سیزدهم مهرماه در محل موزه مردم شناسی شهر نراق برگزار می شود.

وی بیان کرد: شیرینی جوز غند سال ۹۴ ثبت شده ملی است و بانوان نراق در فصل برداشت محصول در مدت یک ماه در زمان بین مهر تا اواخر آبان با استفاده از میوه جاتی مثل آلو، زردآلو و پودر، خلال گردو و بادام این شیرینی را تولید می‌کنند.

سرپرست شهرداری شهر نراق اظهار کرد: این نمایشگاه با هدف توسعه گردشگری و محصولات مشاغل خانگی، معرفی آداب و رسوم و سنت ها برگزارمی شود و در کنار این نمایشگاه آثار تاریخی زیادی در شهر تاریخی نراق وجود دارد که گردشگران از آن بازدید می کنند.

برگزاری نمایشگاه های سوغات حفظ باور و فرهنگ اصیل ایرانی را در یک خطه نشان می دهد گرچه سالیان متمادی از سوغات ها و فرهنگ های اصیل فاصله گرفته ایم اما ذوق هنر تولید کنندگان در کار تولید نشان از احیای این قبیل محصولات و رونق تولید در سطح یک شهرستان دارد و حمایت بیشتر از این افراد و برگزاری نمایشگاه های بیشتر به ایجاد انگیزه اشتغال در این زمینه در افراد کمک می کند.

کد خبر 4733592

منبع: مهر

کلیدواژه: اشتغال اشتغال بانوان هفته دفاع مقدس اربعین 98 بوشهر قزوین اربعین حسینی شیراز اجلاس جاده ابریشم شهرکرد گرگان خطبه های نماز جمعه دفاع مقدس جنگ تحمیلی بیرجند گردشگری دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۲۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور واحد‌های تولیدی اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل  هاشم علایی گفت:  ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با عنوان «ایران اکسپو» از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت‌ماه سال جاری در محل نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود که در این نمایشگاه، چند واحد تولیدی شهرک‌های صنعتی استان حضور خواهند یافت.
وی از حمایت مالی این شرکت از حضور تولید کنندگان در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی خبر داد و افزود: نمایشگاه ایران اکسپو به عنوان بزرگ‌ترین رویداد صادراتی کشور، فرصت بسیار مناسبی برای تولید کنندگان محسوب می‌شود تا ضمن معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی، نسبت به استفاده از ظرفیت بازارهای جدید صادراتی و توسعه بازارهای موجود اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل، اظهار کرد: با حمایت از حضور واحدهای تولیدی در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی تلاش می‌کنیم تا ضمن کمک به ارتقاء دانش و فناوری تولید کنندگان، زمینه‌های شناسایی، توسعه بازار هدف و فروش محصولات تولیدی آنان نیز فراهم شود.
علایی، این حمایت‌ها را در قالب اجاره غرفه، بازدید از نمایشگاه‌های اختصاصی، تخصصی، توانمندی، اکسپو، نمایشگاه فروش و همچنین اعطای کمک هزینه‌های اعزام هیات‌های تجاری به خارج از کشور برشمرد و افزود: امیدواریم با برنامه‌های حمایتی که در قالب کمک‌های بلاعوض از واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاران انجام می‌شود شاهد توسعه صنعت استان و افزایش اشتغال در سال مزین به جهش تولید با مشارکت مردم باشیم.

 

دیگر خبرها

  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • عملیات «وعده صادق» موجب خرسندی دل‌ مستضعفین جهان شد
  • حضور واحد‌های تولیدی اردبیل در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی
  • ۱۰۰درصد بازار شیرینی و شکلات کشور در دست صنایع آذربایجان شرقی است
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • (تصویر) شيرينی فرانسه رفع پلمب شد
  • شيرينی فرانسه رفع پلمب شد
  • فلسفه ظرفیتی در اختیار قرار می‌دهد که از نگاه انحصارگرا خارج شویم
  • پذیرایی از زائران با چای و شیرینی یزدی
  • کمک به روستا با درآمدزایی دهیاری‌ها