Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-24@02:55:21 GMT

بازپرس فیلترکننده تلگرام روانه زندان شد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۱۹۴۳۰

به گزارش صدای ایران اعتماد نوشت: مهم‌ترین نکته مطرح شده در یازدهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه را احتمالا می‌توان تایید بازداشت بازپرس سابق دادسرای فرهنگ و رسانه دانست. صبح دیروز بود که علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در حساب توییتری‌اش خبر بازداشت بیژن قاسم‌زاده، بازپرس پر حرف و حدیث دادسرای فرهنگ و رسانه را اعلام کرد و بعد از آن خبر آمد که این قاضی از جمعه هفته گذشته دستگیر و روانه زندان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبری که نه‌تنها به دلیل بازداشت یک قاضی مشغول به کار در دستگاه قضایی کشور، بلکه از این جهت که این بازپرس همان فردی است که دستور فیلترینگ تلگرام را صادر کرده بود، برای افکار عمومی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

همین موضوع باعث شد که بلافاصله بعد از انتشار خبر بازداشت قاسم‌زاده، کاربران شبکه‌های اجتماعی به این موضوع واکنش نشان دهند. کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌خواهند بدانند پشت‌پرده دستوری که این فرد که حالا به اتهام فساد از سوی دستگاه قضایی بازداشت شده است، چه بوده و آیا بازداشت او نمی‌تواند دلیلی برای بازنگری در احکامی که این فرد صادر کرده باشد؟ البته غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه که دیروز بر خبر بازداشت این فرد مهر تایید زد، به نوعی به این پرسش کاربران درباره بازنگری در احکام صادره توسط این فرد پاسخ داد: «موضوعات را نباید پیوند دهیم؛ کسی ممکن است هزاران اقدام خوب داشته باشد و ما آن را ارج می‌نهیم اما اگر خطایی مرتکب شود، حتما به خطا و اتهام او باید رسیدگی شود. این موضوع ربطی به اینکه ایشان قبلا چه احکامی صادر کرده است، ندارد.» اما باید دید پرونده این فرد تا کجا پیش می‌رود؟ قاسم‌زاده را نه‌تنها به دلیل صدور حکم فیلترینگ تلگرام که به دلیل بازپرسی پرونده‌های جنجالی، به عنوان بازپرس پر صدا می‌شناسند. او بازپرس پرونده‌های حمید بقایی، هنگامه شهیدی، سوشا مکانی و امیرحسین مقصودلو (تتلو) و بسیاری دیگر از مطبوعاتی‌ها بوده است. بازداشت بیژن قاسم‌زاده، بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه در راستای مبارزه با فساد است که رییس دستگاه قضا و سخنگوی این قوه بارها وعده آن را داده بودند. البته بیژن قاسم‌زاده تنها قاضی بازداشتی در دستگاه قضایی نیست. به ‌گفته سخنگوی قوه قضاییه، در پرونده‌ای که قبلا مورد بحث شده در ارتباط با پیگیری عناصری که در داخل قوه قضاییه تحت ‌تعقیب قرار گرفتند تا امروز 2 نفر از قضات که یکی از قضات شاغل و یکی هم‌ اخیرا بازنشسته شده بود، بازداشت شده‌اند. پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و با تکمیل تحقیقات ممکن است افراد دیگری هم تحت تعقیب قرار گیرند. اسماعیلی علت بازداشت این افراد را چنین توضیح داد: «این موضوع به پرونده خاصی که قبلا بحث شده بود مرتبط است.» گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است از آنجایی که بیژن قاسم‌زاده، به اکبر طبری - معاون سابق رییس قوه‌قضاییه - که او هم پیش از این به اتهام فساد بازداشت شده است، نزدیک بوده احتمالا بازداشت او هم مربوط به پرونده اکبر طبری است.

دیروز هم سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که ممکن است افرادی به پرونده طبری اضافه شوند که شاید این دو قاضی بازداشتی را بتوان همین افراد اضافه شده به این پرونده دانست. اسماعیلی درباره وضعیت فعلی این پرونده که از ابتدا حواشی زیادی به دنبال داشته و اتهامات زیادی را متوجه مسوولان مختلفی کرده، توضیح داد: «در این پرونده هم مانند سایر پرونده‌ها بر اساس قانون اطلاع‌رسانی انجام ندادیم منتها از این خلأ ایجاد شده برخی سوءاستفاده کردند و موضوعاتی در مورد متهم یا متهمان این پرونده اعلام کردند که مورد تایید ما نیست. در همه پرونده‌ها از جمله این پرونده اقدامات لازم را انجام می‌دهیم. ۱۷ نفر را دستگیر کردیم در آینده ممکن است به عدد متهمان اضافه شود کما اینکه ممکن است کم هم بشود.»

اسماعیلی همچنین به پرسشی مبنی بر اینکه «اخیرا رییس قوه قضاییه در اظهارنظری اعلام کرده که در مبارزه با فساد، هیچ خط قرمزی نداریم، در خود قوه قضاییه با مواردی مواجه و متوجه شدیم رشوه‌هایی اخذ شده است که بهت‌آور است و از آپارتمان‌های ۶۰۰ متری گرفته تا ویلاهای 4 هزار متری در شمال که در نوع خود کم‌نظیر است. در این رابطه برای چند نفر پرونده تشکیل شده و این افراد در چه سطحی بودند؟ آیا مربوط به پرونده یکی از مسوولان سابق بازداشتی قوه قضاییه است؟»، پاسخ داد: «مربوط به همین پرونده است و در این ارتباط اموالی شناسایی شدند. عدد متهمان در این پرونده زیاد است. این موضوعات هم از سوی قوه قضاییه و هم بیرون مطرح است.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: تلگرام صدای ایران بیژن قاسم زاده زندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۹۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از ورودی آب سدها در یک ماه اخیر تامین شد

به گزارش خبرنگار مهر، فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری گفت: از ابتدای سال آبی جاری ۲۵.۲ میلیارد مترمکعب آب وارد سدهای کشور شده است. همچنین ۱۲ میلیارد متر مکعب ورودی به سدها وجود داشته، یعنی ۵۰ درصد ورودی‌ها مربوط به یک ماه اخیر است.

وی افزود: این ورودی‌ها در مقایسه با سال گذشته ۹ درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم. همچنین نسبت به ۵ سال اخیر ۲۴ درصد کاهش ورودی وجود داشته است.

قاسم‌زاده در رابطه با خروجی سدها نیز گفت: خروجی‌ها مشابه سال گذشته بوده و حجم مخازن ۶۳ درصد پر است و ۴ درصد با ۵ ساله فاصله داریم.

افزایش ۱۲ درصدی تراز آب دریاچه ارومیه

قاسم‌زاده در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه افزود: دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش تراز آب دارد. وضعیت تراز آب دریاچه نسبت به ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۲) ۶۰ درصد بهبود یافته است.

سخنگوی صنعت آب وسعت دریاچه ارومیه را یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: حدود ۲.۲ میلیارد متر مکعب آب در دریاچه ارومیه وجود دارد.

رهاسازی حقابه هیرمند در دو نوبت از سوی افغانستان

قاسم‌زاده درباره وضعیت هیرمند هم اظهار کرد: حقآبه هیرمند امسال در دو نوبت از سوی افغانستان رهاسازی شده است. در این دو نوبت حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شده که موجب بهبود اندک وضعیت چاه نیمه‌ها شده است. البته کشورمان همچنان به معاهده فی‌مابین دو کشور درباره حق آبه هیرمند پایبند است.

وی درباره وضعیت بارشی کشور در بهمن‌ماه سال گذشته گفت: وضعیت خوبی در بهمن‌ماه نداشتیم به‌گونه‌ای که ۵۰ درصد کاهش بارش داشتیم. اما وضعیت در اسفندماه تغییر کرد و ۴ سامانه بارشی بر کشور حاکم شد و بارش‌هایی اتفاق افتاد.

سخنگوی صنعت آب کشور افزود: با این وجود هنوز وضعیت بارشی با توجه به ۴ سال خشکسالی خوب نشده و نسبت به سال آبی پارسال (ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ۱۴۰۲) ۹ درصد کاهش بارش داریم.

این مقام مسؤول وضع بارشی ۴ استان بوشهر، فارس، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: خراسان جنوبی و خراسان رضوی وضعیت بد بارشی دارند و در خراسان رضوی وضعیت سد دوستی امیدوارکننده نیست، بنابراین انتظار می‌رود شهروندان در استان خراسان رضوی مدیریت بیشتری در مصرف آب داشته باشند تا بتوانیم تابستان را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه در مجموع وضع ۱۷ استان از نظر بارش نرمال و ۱۴ استان کاهش بارش دارند، درباره وضعیت بارشی تهران خاطرنشان کرد: استان تهران نیز با ۲۸ درصد کاهش بارش همراه است.

قاسم‌زاده گفت: حوضه‌های آبریز ارس، دریاچه ارومیه، کرخه و اترک از نظر بارشی مثبت شده‌اند و سایر حوضه‌ها منفی هستند. حوضه آبریز سد زاینده رود امسال با بیشترین کاهش بارش روبرو است.

یک درصد کشور در ارتفاعات پوشش برفی دارد

سخنگوی صنعت آب در مورد وضعیت ذخیره برفی کشور افزود: سطح پوشش برفی کشور در فصل جاری با کاهش روبرو شده است. بر اساس آخرین بررسی‌ها اکنون تنها یک درصد کشور در ارتفاعات پوشش برفی دارد.

وی به سامانه بارشی که از ۲۸ فروردین در کشور فعال شده، اشاره کرد و گفت: بر این اساس از همان ابتدا ستاد سیلاب وزارت نیرو تشکیل جلسه داد و نسبت به وقوع سیل هشدارهای متعددی صادر کرد.

سخنگوی صنعت آب از مدیریت خوب در سیلاب سیستان و بلوچستان خبر داد که سبب شد سیلاب‌ها کمترین آسیب را داشته باشند.

قاسم‌زاده تاکید کرد: بارش‌های اخیر در کشورمان از شدت بیشتری برخوردار بوده است، با این حال میزان آسیب کمتر از سایر کشورهای منطقه داشت.

به گفته سخنگوی صنعت آب، در یک ایستگاه باران‌سنجی حداکثر بارشی که ثبت شده بود ۳۰۰ میلی‌متر بود که ۲ برابر میزان سالانه بارش در آن ایستگاه بود.

قاسم‌زاده اضافه کرد: ۶۱۵ روستا در سیلاب قطع آب شدند که اکنون ۵۲۰ روستا آب وصل شده و بقیه به دلیل نبود راه دسترسی باقی مانده‌اند.

سدهای تهران ۲۱ درصد پرشدگی دارند

وی درباره آخرین وضعیت سدهای تهران و تأمین آب پایتخت در فصل گرم سال اضافه کرد: سدهای تهران بر مبنای شرایط بد آبی دیده شده و طرح‌های اضطراری که دیده شده بود ادامه دارد و وضعیتی که برای تهران پیش بینی کردیم وضعیت بهتری داریم که امید می‌رود با همکاری مردم عبور ایمنی داشته باشیم.

قاسم زاده گفت: در حال حاضر سدهای تهران ۲۱ درصد پرشدگی دارند اما همچنان حجم آب سدهای پنج‌گانه تهران نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

کد خبر 6085477 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • درویش، کنشگر محیط زیست: شاهد کاهش شدید مشارکت مردم پس از بازداشت فعالان محیط زیست، بودیم
  • پرونده مرگ خانم بازیگر بار دیگر بسته شد
  • اردوی تیم ملی کشتی آزاد با حضور یزدانی و قاسم پور
  • افزایش ۳۳ درصدی استفاده از پابند الکترونیک برای زندانیان در البرز
  • نیمی از ورودی آب سدها در یک ماه اخیر تامین شد
  • رشد ۵ درصدی بارش‌های کشور با فعالیت سامانه اخیر
  • رشد ۳۲ درصدی اعطای مرخصی به زندانیان جرایم غیرمهم البرز
  • ارتکاب قتل در روز دوم آزادی از زندان
  • استقبال اژه‌ای از بازدید نمایندگان از زندان‌ها
  • دادگستری گیلان: قضات از بازداشت‌های غیرضروری اجتناب کنند