Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رضا شانه ساز روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره شیوه توزیع داروی متادون افزود:وزیر بهداشت دستور داد کمیته‌های تخصصی برای محل و نحوه عرضه توزیع داروهای ترک اعتیاد تشکیل شود به جز متادون، موارد دیگری هم وجود دارد و در این زمینه نباید شتاب زده عمل کرد، زیرا با اقدام شتاب زده ممکن است، مشکلات قبلی حل نشود و مراجعه به مراکز ترک اعتیاد کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در زمینه متادون ملاحظه های مختلفی وجود دارد، زیرا این داروها علاوه بر اینکه برای ترک مواد مخدر استفاده می شوند، خودشان هم منجر به سوء مصرف می شوند.

معاون وزیر بهداشت گفت: به هر حال دارو باید بر اساس قانون در داروخانه ها عرضه شود، اما در این صورت امکان دارد افرادی که قصد ترک مصرف مواد مخدر دارند، مراجعه کمتری به مراکز ترک اعتیاد داشته باشند.

متادون (Methadone) بیشتر به عنوان داروی نگهدارنده برای مهار اعتیاد به هروئین و مواد مخدر به کار می رود.  این دارو در حال حاضر توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در اختیار مراکز ترک اعتیاد قرار می گیرد، اما سازمان غذا و دارو سال گذشته اعلام کرده بود که در صدد توزیع این دارو توسط داروخانه های منتخب است.  مصرف ماهانه متادون کل کشور هزار و ۸۰۰ کیلوگرم ماده اولیه پودر متادون و سالانه حدود ۱۲ میلیون بطری متادون است. بیش از ۷ هزار مرکز ترک اعتیاد در کشور وجود دارد که متادون مصرفی خود را از دانشگاه‌های علوم پزشکی دریافت می ‌کنند.

۲۷ شهریور ۹۸ بود که رئیس سازمان غذا و دارو درباره احتمال عرضه متادون در داروخانه ها گفت: فعلا داروی متادون مانند سابق در مراکز درمان اعتیاد توزیع می‌شود که در این راستا هماهنگی با ستاد مبارزه با مواد مخدر برای افزایش مهلت تعیین‌ شده دو ماهه برای تغییر محل عرضه به داروخانه‌ها توسط وزارت بهداشت نیز انجام خواهد شد تا بتوانیم در آینده به الگوی مناسب‌تری دست پیدا کنیم.

علی رضا نوروزی،  روان پزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این رابطه گفته بود: عرضه متادون در داروخانه ها خطرات جدی را در حوزه درمان اعتیاد به وجود می آورد و بیماران سردرگم هستند.  این‌ مساله مشکلاتی را ایجاد می‌کند و خطرات جدی را در حوزه درمان اعتیاد در کشور به وجود می‌آورد، زیرا در این صورت دسترسی به درمان برای مراجعان سخت‌تر می‌شود و باید به دو محل مراجعه کنند. بنابراین وقت و هزینه بیشتری به دلیل رفت و آمد صرف کرده و نگرانی‌هایی برای محرمانه ماندن دارند.

کد خبر 457370 برچسب‌ها متادون

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: متادون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۹۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسویه ۲۱ هزار میلیارد ریال از مطالبات مراکز درمانی و داروخانه‌ها

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی اسلامی گفت: پس از آن‌که در روزهای پایانی اسفند سال گذشته موفق شدیم 1800 میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد تأمین‌ اجتماعی را تسویه کنیم، امروز نیز مجموعاً بیش از 2100 میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی و داروخانه‌های طرف‌قرارداد این سازمان در بخش غیردانشگاهی به حساب این مراکز واریز شد.

وی افزود: 12 هزار میلیارد ریال از سهم این سازمان در مورد داروخانه‌های طرف قرارداد و 6690 میلیارد ریال از مطالبات مراکز غیردانشگاهی طرف قرارداد تسویه شد. همچنین 2600 میلیارد ریال نیز از مطالبات مراکز دیالیز و 630 میلیارد ریال از مطالبات طرح پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران نیز پرداخت شد که سرجمع مبالغ پرداختی در این مرحله بیش از 21 هزار میلیارد پرداخت شد.

معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی اضافه کرد: با تجهیز منابع صورت‌گرفته و بهبود شرایط ناترازی منابع و مصارف سازمان تأمین‌اجتماعی، تلاش داریم با استمرار اقدامات تحولی و بهبود فرایند تأمین منابع در سازمان، ‌فاصله زمانی میان پرداختی‌ها به مراکز طرف قرارداد را در سال جاری کاهش دهیم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از سامانه کمبودهای دارویی تا تماس «بیمارنماها» با ۱۹۰ 
  • جستجو برای پیدا کردن یک شربت آنتی‌بیوتیک
  • بیم افزایش مصرف شیشه در کشور
  • توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی در کشور
  • تسویه ۲۱ هزار میلیارد ریال از مطالبات مراکز درمانی و داروخانه‌ها
  • انجام ۲۴۵ بازرسی از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی 
  • تشدید بازرسی از داروخانه‌ها در تعطیلات نوروزی
  • همراهی داروخانه‌ها در عرضه شیرخشک دولتی تایید شد
  • مشکل جدی در تامین دارو و شیر خشک وجود ندارد
  • توزیع ۲۰ میلیون داروی وارفارین طی ۴ ماه