Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@07:57:11 GMT

خواب کمتر از شش ساعت و ابتلا به سرطان و مرگ زودرس

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۳۴۵۸۸

تحقیق جدیدی که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده نشان می‌دهد در افرادی که از دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی رنج می‌برند یا پیش از این سکته کرده‌اند، در صورتیکه شب‌ها کمتر از شش ساعت بخوابند، احتمال ابتلا به سرطان و مرگ زودرس بیش از دیگران است.

بر اساس نتایج این مطالعه، افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند و یا مبتلا به دیابت هستند، اگر در طول شبانه روز کمتر از شش ساعت بخوابند، دو برابر افرادی که بیش از شش ساعت می‌خوابند در معرض ابتلا به سرطان و یا مرگ زودرس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد با سابقه بیماری قلبی یا سکته که از کم‌خوابی رنج می‌برند، سه برابر بیشتر از افراد با همان سابقه بیماری اما با میزان خواب معمولی در معرض مرگ از سرطان قرار دارند.

این یافته‌ها نتیجۀ مطالعاتی است که روی ۱۶۰۰۰ بزرگسال انجام شده است. این بزرگسالان به دو دسته تقسیم شده بودند: گروه اول شامل افرادی با فشار خون بالا یا دیابت نوع ۲ بودند و گروه دوم افراد با سابقۀ سکته یا بیماری قلبی.

میزان خواب شرکت کنندگان بین سال‌های ۱۹۹۱ و ۱۹۹۲ در طول یک شب در آزمایشگاه بررسی شد و سپس محققان علت مرگ این افراد را تا سال ۲۰۱۶ پیگیری کردند.

در طول این سال‌ها ۵۱۲ نفر از شرکت کنندگان فوت شدند که یک سوم از آن‌ها به خاطر بیماری قلبی و سکته و یک چهارم‌ آنها از سرطان بوده است.

خولیو فرناندز-مندوزا، استاد دانشگاه و کارشناس روانشناسی خواب در مرکز پزشکی هرشی در ایالت پنسیلوانیا در مصاحبه‌ای با مجله قلب گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که داشتن خواب طبیعی ممکن است برای برخی از افراد که دارای این سابقه بیماری‌ها هستند، محافظت کننده باشد.»

این محقق افزود شناسایی افرادی که از مشکلات کم خوابی رنج می‌برند، می‌تواند منجر به در پیش گرفتن شیوه درمانی بهتر شود.

* یورونیوز

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۴۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود

 بابک اقبالی رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در هفته سلامت، برنامه ویژه‌ای در بحث مراقبت‌های قلبی با اندازه‌گیری قندخون، وزن، فشارخون و انجام آزمایش قندخون و چربی خون را داریم و این برنامه در طول این هفته اجرا می‌شود.

او افزود: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، از میان افراد بالای ۳۰ سال مراجعه‌کننده، ۳۰ درصد مبتلا به فشار خون (از هر ۳ نفر، یک نفر) و ۱۳ درصد مبتلا به دیابت (از هر ۷ نفر، یک نفر) هستند و اگر بیماری این افراد به‌موقع تشخیص داده شود، تحت درمان به‌موقع قرار می‌گیرند و از عوارض جانبی بعدی به‌دور خواهند بود.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برنامه دیگرمان آموزش به افرادی بوده که تحت درمان قرار ندارند و مهم‌ترین موضوع آن در خصوص عدم افزایش وزن است تا با مشکلات و سکته‌های قلبی مواجه نشوند، ادامه داد: همچنین به افراد شیوه زندگی سالم، تحرک بدنی مطلوب و تغذیه سالم آموزش داده و به تمام مراجعه‌کنندگان، ۳۰ دقیقه ورزش سبک و ۷ هزار گام پیاده‌روی توصیه می‌شود.

اقبالی با تأکید بر اینکه در هفته سلامت، بحث غربالگری سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم برای گروه سنی ۵۰ تا ۷۰ سال، بیشتر از ۳۰ سال و ۳۰ تا ۶۰ سال انجام می‌شود، بیان کرد: همچنین در این هفته و در طول ایام سال بر غربالگری تیروئید در ۳ تا ۵ روزگی تأکید داریم و در همین راستا و با گرفتن چند قطره خون از کف پا، افراد مبتلا به بیماری‌های متابولیک و فیتلکونوری شناسایی می‌شوند و در مواردی که به‌موقع شناسایی شوند، از عقب‌ماندگی ذهنی و جسمی جلوگیری می‌شود و در این خصوص باید بگوییم که ۹۸ درصد نوزادان غربالگری شدند و از ۲ درصد باقی‌مانده هم درخواست داریم هرچه سریع‌تر مراجعه کنند.

او تصریح کرد: در میان مبتلایان به بیماری‌های غیرواگیر، بیشترین میزان ابتلا مربوط به فشارخون، دیابت و سرطان بوده و مهم‌ترین عامل در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تغذیه و فعالیت بدنی مناسب است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است