Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به گزارش مخدوش شبکه خبری یورو نیوز در خصوص مصرف سرانه بیش از ۲۸ لیتر الکل در ایران و ادعای رتبه نهم کشورمان در میان کشورهای جهان، نکات زیر قابل تامل است: نکته نخست انتساب نتیجه گیری سلیقه ای نویسنده یورونیوز به سازمان بهداشت جهانی است. گزارش مذکور مبتنی بر تحلیل گزینشی و سلیقه ای از «گزارش وضعیت جهانی الکل و سلامت در سال ۲۰۱۸» منتشره از سوی سازمان جهانی بهداشت، بوده و انتساب نتیجه گیری نویسنده یورونیوز به سازمان بهداشت جهانی نادرست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته دوم استفاده غیرحرفه ای و غیرعلمی از برخی آمار و ارقام گزارش سازمان بهداشت جهانی است که در واقع شبکه خبری یورونیوز با استفاده  از این شیوه نتیجه دلخواه خود را از وضعیت مصرف الکل در ایران ارائه کرده است. این در حالی است که اولا در گزارش سازمان جهانی بهداشت اساسا هیچ گونه رتبه بندی در میان کشورهای جهان از نظر میزان مصرف الکل مشاهده نمی شود و اطلاق مقام نهم جهان بهایران، صرفا نوعی نتیجه گیری نویسنده گزارش یورونیوز است که در واقع امر مشخص نیست بر چه مبنایی صورت گرفته است.

از سوی دیگر باید توجه داشت که گزارش های سازمان جهانی بهداشت بر اساس آمارهای اعلامی توسط کشورها تهیه می شود و با توجه به ممنوعیت کامل الکل در جمهوری اسلامی ایران، اصولا آمار و گزارش رسمی از سوی دولت ایران به سازمان بهداشت جهانی ارسال نمی شود. به همین دلیل آمار و ارقام مورد استناد سازمان بهداشت جهانی هم اطلاعات تخمینی و ثبت نشده (Unrecorded) مصرف الکل در ایران در سال ۲۰۱۶ است.

نکته سومی که در گزارش شبکه خبری یورونیوز نادیده گرفته شده؛ این است که در گزارش سازمان بهداشت جهانی تخمین زده شده که میزان مصرف سرانه الکل خالص در میان آن گروهی از جمعیت بالای پانزده سال که الکل می نوشند، بالغ بر ۴ / ۲۸ لیتر است. همچنین در همین گزارش تصریح می شود که ۹۶ درصد  کل جمعیت بالای پانزده سال در ایران هرگز (حتی یک بار) الکل مصرف نکرده اند.

نکته چهارم پیش بینی این گزارش درباره مصرف کنندگان ایرانی است که بر اساس آن میزان مصرف سرانه الکل خالص میان مصرف کنندگان بالای پانزده سال ایرانی طی سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۵ میلادی، به همان نسبت قبلی باقی خواهد ماند.

هدف سازمان جهانی بهداشت از تهیه و انتشار چنین گزارش هایی، برجسته کردن تبعات سوء مصرف الکل بر سلامت کل جمعیت ساکن در یک کشور است. در همین ارتباط در گزارش مذکور تصریح شده است که در سال ۲۰۱۶ فقط یک درصد از جمعیت بالای پانزده سال ایرانی، دارای نارسایی های ناشی از مصرف زیان بار الکل بوده و تنها ۶ دهم درصد (۰.۶ درصد) از کل جمعیت بالای پانزده سال ایران، به الکل وابستگی دارند.

به گزارش ایرنا، برخی رسانه ها طی ساعات گذشته از مصرف بالای الکل میان ایرانیان به استناد گزارش گزینشی و سلیقه ای شبکه خبری یورونیوز خبر دادند که بر اساس نکات ارائه شده در بالا نه تنها چنین آماری صحیح نیست بلکه با دقت در گزارش سازمان بهداشت جهانی مشخص می شود که درصد مصرف مشروبات الکلی در داخل ایران بسیار کمتر از رقم اعلام شده است.

* ایرنا

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۴۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت‌های پیش بیمارستانی سازمان اورژانس ایران با اهدای 40 دستگاه دفیبریلاتور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، این تجهیزات به طور قابل‌ توجهی ظرفیت پیش ‌بیمارستانی سازمان اورژانس را افزایش خواهد داد. اقلام اهدایی قرار است در استان‌ های هرمزگان، کرمان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان توزیع شوند.

دستگاه‌ دفیبریلاتور می‌تواند نجات ‌بخش زندگی در هنگام ایست قلبی ناگهانی باشد. این وسیله ریتم ضربان قلب را به طور موثر پایش کرده و با ارسال شوک ‌های الکتریکی عملکرد طبیعی قلب را احیا می‌ کند. طراحی این دستگاه ‌ها به گونه ‌ای است که با حداقل آموزش پزشکی می ‌توان از آن استفاده کرد و به این دلیل برای تیم‌ های پاسخ به فوریت ‌های پزشکی بسیار با ارزش هستند.

سید جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، در رابطه با اهدای این دستگاه‌ ها، عنوان کرد: با افزایش فراهم بودن دفیبریلاتور، امدادگران و پرسنل اورژانس در استان ‌های مربوطه برای ارائه مراقبت‌ های مؤثر و به‌ موقع به افراد نیازمند مجهزتر خواهند شد.

وی همچنین گفت: اهدای این تجهیزات، که به طور مشترک از سوی دفتر کمک‌ های انسانی اتحادیه اروپا تامین مالی شده است، تاکیدی است بر تعهد ما نسبت به تقویت نظام سلامت و ارتقای خدمات پزشکی اورژانس برای جمعیت‌ های آسیب‌ پذیر.

گفتنی است، این پروژه در راستای ماموریت سازمان جهانی بهداشت، یعنی تضمین دسترسی همگانی به خدمات باکیفیت سلامت، به ویژه در مناطقی که با بحران‌ های انسانی مواجه هستند، انجام گرفته است. هدف نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران این است که از طریق توانمندسازی نهادها و ارائه ‌دهندگان خدمات سلامت محلی به ارتقای تاب ‌آوری و پایداری نظام سلامت در استان‌ های هدف کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۹۸ درصد جمعیت روستاهای بوشهر از راه آسفالته بهره مند شدند
  • ۹۸ درصد روستاهای بوشهر راه آسفالت دارند
  • بورل اوضاع غزه بدتر از ویرانه‌های آلمان در جنگ جهانی
  • انگلیس؛ شمار مرگ افراد ناشی از مصرف الکل به بالاترین میزان رسید
  • افزایش ظرفیت پیش بیمارستانی سازمان اورژانس ایران با اهدای ۴۰ دستگاه دفیبریلاتور
  • افزایش ظرفیت‌های پیش بیمارستانی سازمان اورژانس ایران با اهدای ۴۰ دستگاه دفیبریلاتور
  • اهدای ۴۰ دستگاه شوک الکتریکی قلب به سازمان اورژانس ایران
  • کاهش فقر مطلق در ایران به روایت بانک جهانی
  • افزایش ظرفیت‌های پیش بیمارستانی سازمان اورژانس ایران با اهدای 40 دستگاه دفیبریلاتور
  • مصرف نمک و شکر در ایران چهار برابر استاندارد جهانی