Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه هنرهای تجسمی «آرتیست/ دن‌کیشوت» برای اولین‌بار به مدت حدود چهار ماه (از جولای تا اکتبر) در شهرهای آشافنبورک و فرانکفورت آلمان به کیوریتوری و مدیریت احمد رفیع در حال برگزاری است.

در این نمایشگاه ۲۲ هنرمند از جهان حضور دارند که از ایران نیز مهدی نادری، امیر موبد، محسن حسینی و شهرام کریمی حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این هنرمندان ایرانی، هنرمندانی چون کریستین بیلر، سوفیا گرف، توماس بروئر، ای برترامز، کارین هورلر، ولراد کاسچر، آنا اسلادتیک، یورگن فریتس، لیموتر، وولفگانگ مولرسون، رالف مونز، اریک پلاند، مونیکا تیِری، احمد رفیع، اکارد کاچنبگر، و برناردی رویگ در این رویداد حضور دارند.

احمد رفیع هنرمند نقاش و ویدئو آرتیست ایرانی و کیوریتور نمایشگاه هنرهای تجسمی «آرتیست/ دن‌کیشوت» درباره این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: موضوع و عنوان این نمایشگاه اشاره‌ای به دن کیشوت شخصیت معروف رمان سروانتس دارد که اولین رمان مدرن ادبیات جهان به حساب می‌آید و قصد داریم همسانی این شخصیت را با هنرمند امروز به نمایش بگذاریم؛ در واقع این نمایشگاه، سوالی به همراه دارد و همین سوال است که نمایشگاه بر اساس آن بنا نهاده شده است.

وی تصریح کرد: سوال این است که دن کیشوت کیست؟ او یک ایده آلیست است که برای برقراری عدالت تلاش کرد و در جستجوی حقیقت بود، ولی از بیرون به او به‌عنوان یک دیوانه نگریسته می‌شد که با آسیاب بادی می‌جنگد و یک جنگ بی‌پایان و پوچ را آغاز می‌کند. در واقع برای بهتر متوجه شدن فیگور این شخصیت، باید به زندگی شخصی سروانتس پرداخت و سپس متوجه می‌شویم که دن کیشوت همان سروانتس است که این موضوع خودبه‌خود سوالات دیگری را به همراه دارد و برای یافتن پاسخ آن‌ها، موضوع نمایشگاه آشکار می‌شود که در واقع اینجا، به خود هنرمند و زندگی امروز او در قرن ۲۱ اشاره می‌شود با تمام سوالاتی که برای او مطرح است.

زندگی هنرمند امروز زیر ذره‌بین

رفیع در مورد هدف از برپایی این نمایشگاه با توجه به اینکه رویدادهای بسیاری تحت تاثیر این عنوان در جهان برگزار شده است، توضیح داد: می‌دانم با همین عنوان، رویدادهای زیادی در زمینه تئاتر، سینما، ادبیات، موسیقی و غیره انجام شده است اما اهمیت این مجموعه نمایشگاه با این عنوان و همسانی‌اش با هنرمند امروز این است که برای اولین‌بار به این شکل و زمینه هنری فاین‌آرت اتفاق می‌افتد به ویژه که این موضوع خود هنرمند امروز را با زندگی هنری‌اش زیر ذره‌بین می‌بیند و تمام پیچیدگی کارش در قرنی که تشخیص اصل از تقلبی بسیار دشوار است، نمایان می‌کند.

وی در ادامه درباره معیارهای دعوت یا انتخاب هنرمندان برای حضور در این نمایشگاه به مهر گفت: هنرمندان این نمایشگاه متشکل از هنرمندان منتخب و دعوتی هستند؛ با برخی از آن‌ها، طی سال‌هایی که در اروپا هستم و از طریق فعالیت‌های مشترک آشنا شدم به همین دلیل زندگی و آثار آن‌ها را خوب می‌شناسم. برخی دیگر از هنرمندان حاضر در این نمایشگاه نیز هنرمندان ایرانی هستند که با شیوه کار آن‌ها از قبل آشنا بودم و کارهای آن‌ها را دنبال می‌کردم. در کل، این هنرمندان نه تنها در زندگی هنری‌شان بلکه در زندگی شخصی، انحصارا به سوالات مذکور می‌اندیشند و همینطور هر کدام، یک ایده آلیست هستند. حتی برخی از آن‌ها، به طور واضح این عنوان یعنی «ایده‌آلیسم در خود» یا «دن‌کیشوت در خود» را موضوع کارهای‌شان انتخاب کرده‌اند و من برای انتخاب آن‌ها سه سال در مورد شیوه کاری‌شان مطالعه کردم. البته باید اضافه کنم که بخش عمده آثار برای این نمایشگاه طراحی شدند.

کیوریتور نمایشگاه هنرهای تجسمی «آرتیست/ دن کیشوت» درباره آثار هنرمندان بیان کرد: ۲۲ هنرمند از شش کشور اروپایی و چهار هنرمند ایرانی دعوت به همکاری شدند که در زمینه فاین آرت مثل ویدئو آرت، فیلم، پرفورمنس، نقاشی و چیدمان کارهایشان را که برای این نمایشگاه طراحی شدند، ارائه دادند. آثار منتخب در چهار نمایشگاه یعنی در فرانکفورت و سه شهر دیگر اروپایی به نمایش گذاشته می‌شوند، البته آثاری در هر نمایشگاه متفاوت از نمایشگاه قبلی خواهد بود.

پیگیری برای برگزاری نمایشگاه در ایران

وی درباره برپایی این نمایشگاه در ایران اظهار کرد: یکی از خواسته‌های اولیه من در شروع کار این بود که این هنرمندان دعوت شده به همراه آثارشان در ایران نیز حضور داشته باشند چراکه تجربه‌ای ارزنده برای هنرمندان جوان به حساب می‌آید و همین طور می‌تواند برای هنرمندان اروپایی بازتاب جدیدی داشته باشد.

رفیع افزود: تاکنون استقبال خوبی از این نمایشگاه را شاهد بودیم؛ بخشی زیادی از مخاطبان این نمایشگاه هنرمندان حرفه‌ای و شخصیت‌های فرهنگی بودند که این موضوع نشانگر بالا بودن سطح کیفیت رویداد است.

وی در پایان با اشاره به تفاوت موجود بین کارهای ارائه شده، گفت: هر هنرمند با یک نوع نگاه و فرم با یک موضوع مشترک درگیر بودند اما این در حالی است که تفاوت قابل توجهی بین آثار ارائه شده وجود دارد و این موضوع ناشی از وسیع بودن و هم عصر بودن موضوع این رویداد است.

نمایشگاه هنرهای تجسمی «آرتیست/ دن کیشوت» در حال حاضر در گالری «د مونتز» در شهر فرانکفورت در حال برگزاری است.

کد خبر 4736192

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرام کریمی مهدی نادری محسن حسینی فرانکفورت هنرهای تجسمی تئاتر ایران فیلم سینمایی کارگردان تئاتر موسیقی ایرانی سازمان سینمایی خانه هنرمندان ایران عکاسی بازیگر تئاتر سینمای مستند سریال ایرانی رادیو برنامه تلویزیونی اکران عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۷۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروانه معصومی در اتفاقات مهم در کنار مردم بود | درخواست وزیر ارشاد از فضاهای رسمی

به گزارش همشهری آنلاین، مراسم ترحیم زنده یاد پروانه معصومی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون به همت صدا و سیما و سازمان سینمایی کشور با حضور جمعی از هنرمندان، پیشکسوتان و مسئولان حوزه سینما و تلویزیون امروز یکشنبه- ۱۲ آذرماه- از ساعت ۱۴ در مسجد بلال صدا و سیما در حال برگزاری است.

اجرای مراسم را حسن سلطانی بر عهده داشت. در ابتدای مراسم پیام رییس جمهور و رییس مجلس به مناسبت درگذشت زنده‌یاد پروانه معصومی قرائت شد.

سپس حاج مرتضی طاهری، مداح اهل بیت با نوحه‌خوانی و مداحی یاد و خاطره این بازیگر را گرامی داشت.

محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان اولین سخنران مراسم ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت این هنرمند گفت: ایشان حق زیادی بر گردن جامعه هنری و مخاطبان داشتند و در طول حیات طیب ومبارک شان آثار بی نظیری را خلق کردند.

وی با تاکید بر این که پروانه معصومی از سرامدان حوزه سینما بود اظهار داشت: او چند دهه با وقار و متانت فعالیت کرد و نامی ماندگار از خود به جا گذاشت. ‌ علاوه بر نقش آفرینی های هنری شان شخصیت اجتماعی ممتازی داشتند که برآمده از شخصیت والای‌شان بود.

وزیر فرهنگ افزود: وی در اتفاقات مهم در کنار مردم بود و به اعتقادات جامعه افتخار می کرد. بدون لکنت از ارزش ها و آرمان‌ها می‌گفت و دفاع می کرد و هیچ ترس و نگرانی از واکنش ها نداشت.

خواهشم از فضاهای رسمی این است که شان خودشان را حفظ کنند و هر موضوعی را به دو قطبی تبدیل نکنند. از خانم معصومی به خاطر آثارشان نام نیک به جا مانده است

اسماعیلی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: درگذشت او یک فقدان مهم است و جبران این ثلمه آسان نخواهد بود. امیدوارم با پرداختن به او یک اسوه همیشه جاوید را بتوانیم معرفی کنیم.

وزیر ارشاد گفت: این درگذشت برای جامعه کشورمان و همه اصحاب هنر این یک مصیبت جبران ناپذیر است. این بانوی بزرگ سینمای ایران یک هنرمند نبود یک معلم اخلاق بود یک دغدغه مند اجتماعی بود کسی بود که در مقاطع مخالف بدون لکنت از آرمان های مردم دفاع میکرد و پای اهداف و منافع ملی می استاد و در این راه از هیچ موضوعی ابا نداشت و نگران دیگران نبود.

اسماعیلی گفت: این درگذشت را به خانواده عزیز او و همه علاقمندانشان تسلیت میگوییم امیدواریم خداوند ایشان را برا همیشه به عنوان اسوه در جامعه هنری و برای همه هنرمندان قرار بدهد که نمونه اعلای یک هنرمند وطن دوست مردم دغدغه مند مردم بودند

پیمان جبلی، سیدمحمد حسینی، (معاون پارلمانی) مسعود ده نمکی، جواد شمقدری، احمد میرعلایی، مهدی نقویان، (رییس سیمافیلم)، داریوش یاری، علی بخشی زاده، مهدی فرجی، امیر نوری (پیشکسوت رادیو) از جمله مدیران و هنرمندان حاضر در مراسم هستند.

محمدمهدی عسگرپور، تهیه‌کننده و فیلمساز با تاکید بر این که در یکی دو روز اخیر فضای دو قطبی شکل گرفت گفت: همه هنرمندان کشور ما یک جور فکر نمی‌کنند. این به معنای این نیست که بخواهیم درباره آخرت‌شان قضاوت کنیم. ما می‌توانیم از نام نیکی که از هنرمندان باقی می‌ماند یاد کنیم.

مسعود ده نمکی، کارگردان نیز در ادامه مراسم تاکید کرد: بخش عظیمی از عالم هنر سرمایه انسانی است. خانم معصومی از بازیگر تبدیل به مولف شد. نباید از این‌ سرمایه‌ها غافل شد. نیروهای جدید می‌ایند ولی صاحب تجربه ها باید تکریم شوند. مدیران نباید بگذارند این‌ها بیکار بمانند.

وی افزود: باقیات الصالحات غیر از نام نیک اثری است که موثر از خودش به جا می گذارد. چه مشهور باشیم و چه فالوئر نداشته باشیم همه رفتنی هستیم. از لحظه‌ای که وارد قبر می‌شویم حساب و کتاب ما متفاوت می‌شود.

در ادامه مراسم فایل صوتی که محمود پاک نیت، بازیگر و انسیه شاه حسینی، کارگردان درباره شخصیت پروانه معصومی فرستاده بودند پخش شد.

نیما معصومی، پسر پروانه معصومی در بخش پایانی مراسم از همه افرادی که در چند روز اخیر تسلی‌بخش خانواده بودند قدردانی کرد.

وی گفت: مادرم تاکید داشت که هنگام مراسم خاکسپاری و ترحیم مزاحمتی برای مردم روستا ایجاد نشود.

دعوت به حضور در کنار قبور شهدا و ادای احترام به شهدای گمنام پایان‌بخش این مراسم بود.

حجت الاسلام سید عباس موسوی مطلق، استاد حوزه و دانشگاه یکی دیگر از سخنرانان مراسم بود.

زنده یاد پروانه معصومی ششم آذرماه در بیمارستانی در شهر رشت درگذشت. او از جمله بازیگران شاخص سینمای بعد از انقلاب بود که برای فیلم‌های «گل‌های داوودی» و «جهیزیه برای رباب» برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شد. او از شمایل‌های بازیگری زن سینمای بعد از انقلاب بود که تلاش کرد چهره زن ایرانی را در آثار مختلف به تصویر کشد.

ناخدا خورشید، مسافرری، تحفه‌ها، ترنج و سریال‌های امام علی (ع)، یوسف پیامبر و کوچک جنگلی از جمله آثاری است که زنده‌یاد معصومی در آنها نقش‌آفرینی کرده است. پیکر این هنرمند چهارشنبه هشتم آذرماه در امامزاده ابوطالب منطقه فرحزاد به خاک سپرده شد.

کد خبر 812745 منبع: ایرنا برچسب‌ها محمدمهدى اسماعيلى بازیگران سینما و تلویزیون ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

دیگر خبرها

  • نقش جنایات صهیونیسم بر بوم هنرمندان جهان مقابل سازمان ملل
  • نقش جنایات صهیونیست‌ها بر بوم هنرمندان جهان
  • آهنگ زیبای زندگی با هنر قلم‌زنی
  • پروانه معصومی بدون لکنت از آرمان‌های مردم دفاع می‌کرد
  • پروانه معصومی در اتفاقات مهم در کنار مردم بود | درخواست وزیر ارشاد از فضا‌های رسمی
  • پروانه معصومی در اتفاقات مهم در کنار مردم بود | درخواست وزیر ارشاد از فضاهای رسمی
  • هنرمند کیست؟ نگاهی به تاریخ هنر ایران و جهان
  • طراحان لباس جوان در سطح جهانی ومعرفی می‌شوند
  • هنرمندان غربی به سانسور فلسطین اعتراض کردند
  • هنرمندان غربی هم به سانسور فلسطین اعتراض کردند