Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، جلیل جباری در این زمینه با اشاره به مرمت و نوسازی بازار تاریخی ارومیه اظهار داشت: در خصوص اجرای عملیات نوسازی و مرمت بازار تاریخی ارومیه تلاش بر این است فرم و شکل معماری طاق‌ها ،گنبدها، پایه‌ها و اصالت بنا، مطابق با الگوی اولیه تاریخی بازسازی و حفظ شود، گاهی در برخی قسمت پایه‌ها و گنبد برای رفع ایرادات‌ گذشته و استحکام سازی بنا، مجبور به ایجاد اصلاحاتی جزئی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود : بازار تاریخی ارومیه دارای اعتبار مستمری است که هر ساله مبلغی، با توجه به توان مالی دولت، برای حفظ و نگه‌داری و مرمت اضطراری بازار تاریخی، به این مکان اختصاص می‌یابد.

مدیر کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی با اشاره به مشارکت شهرداری ارومیه در خصوص تامین اعتبارات بازسازی بازار تاریخی ارومیه تصریح کرد: اعتبار تخصیص یافته در فعالیت‌های انجام شده بازسازی و مرمت بازار تاریخی ارومیه بخشی از محل اعتبارات اداره کل میراث فرهنگی و بخشی مشارکت شهرداری ارومیه بوده و بودجه اعتبار یافته یک میلیارد  و۴۰۰ میلیون تومان بوده است.

جباری با اشاره به اینکه هم اکنون مرمت و نوسازی راسته پنیرفروشان به پایان رسیده است تصریح کرد: مرمت نوسازی بازار تاریخی ارومیه در مراحل پایانی اجرای طرح است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی اذعان داشت: کل عملیات اجرای، فنی، نظارت و انتخاب پیمان کار از وظایف اداره کل میراث فرهنگی   بوده و انجام این وظایف قابل واگذاری نیست.

جباری خاطر نشان کرد: آشفتگی و نابسامانی سیم های برق در بازار تاریخی، به صورت تار عنکبوتی ناشی از سیم کشی‌های غیر مجاز کسبه و اصناف بوده و در این راستا کسبه باید اصول ایمنی را رعایت کرده، چون در صورت اتصال و بروز آتش سوزی احتمالی که ناشی از عدم رعایت اصول ایمنی و استفاده غیرمجاز از سیم‌ های برق صورت گیرد مقصر اصلی خود کسبه و اصناف بوده و شرکت توزیع نیروی برق و اداره کل میراث فرهنگی هیچ نوع مسئولیتی را تقبل نخواهد کرد.

کد خبر 4737192

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی آذربایجان غربی مرمت و احیا اربعین 98 اربعین حسینی بوشهر قزوین هفته دفاع مقدس گردشگری شیراز گرگان خطبه های نماز جمعه اجلاس جاده ابریشم مرز مهران ایلام آتش نشانی شهرکرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۸۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید

مصطفی ده پهلوان فارس اظهار داشت: اصلی‌ترین کانون تمدنی ایرانی فرهنگی است.

به گزارش ایسنا، وی امروز، ۳۰ فروردین ماه در حاشیه مراسم رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی در این مجموعه جهانی برگزار شد، گفت: ظرفیت آثار در حوزه میراث فرهنگی در استان فارس بسیار گسترده است و شهرت جهانی دارد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به شعار امسال روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی که به شکلی به تاب‌آوری در مقابل مخاطرات محیطی تاکید دارد، اشاره کرد و گفت: معتقدم این شعار به شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان جهش تولید و مشارکت مردم مطرح‌شده گره می‌خورد چراکه اگر میراث فرهنگی پشتوانه مردمی نداشته باشد محکوم به فنا خواهد بود.

ده پهلوان افزود: برای نمونه برداشت بی‌رویه آب و فرونشست‌های زمین خطرات جبران‌ناپذیری را برای مجموعه‌های جهانی، چون تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه طبق آمار‌های ارائه‌شده حدود ۷۰ چاه غیرمجاز در دشت مرودشت پلمپ شده است، افزود: زمانی حفاظت و صیانت از آثار تاریخی به‌درستی رخ می‌دهد که علاوه بر میراث فرهنگی جامعه هدف، چون مردم و حتی ادارات و سازمان‌ها براین مهم تأکید داشته باشند.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در ادامه سخنانش اخذ سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید را اتفاق بزرگ و مهمی دانست و گفت: موضوع صیانت و پاسداشت از میراث فرهنگی وجوه مختلفی دارد که بخشی از آن به حفاظت‌های داخلی و علمی خود مجموعه‌ها و بخش دیگر آن به قوانین و مقررات موجود برمی‌گردد.

وی اضافه کرد: سند مالکیت تخت جمشید اقدام ارزشمند و بزرگی است که باعث می‌شود حفاظت و صیانت از این مجموعه عظیم راحت‌تر صورت گیرد.

ده پهلوان ادامه داد: زمانی که میراث فرهنگی در پناه قانون قرار می‌گیرد بی‌تردید راحت می‌توان از آن‌ها حفاظت و حراست کرد.

وی به تعامل خوب وزارت میراث فرهنگی با قوه قضاییه در بحث حفاظت از آثار تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون برای رسیدگی به جرائم حوزه میراث فرهنگی شعبه‌ای ویژه در تهران فعال‌شده است.

امروز طی مراسمی که به مناسبت روز جهانی محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار شد، سند مالکیت تخت جمشید با حضور تنی چند از مسئولین کشوری و استانی و شهرستان مرودشت رونمایی شد و بیش از ۱۰۰ نفر از پیسشکسوتان، استادکاران، کنشگران و افراد موثر در تحقق مسئولیت اجتماعی و مدیران دولتی تجلیل به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید
  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • ۴۲ دستور کار برای حفاظت و مرمت از میراث فرهنگی خراسان رضوی
  • ۴۲ دستورکار برای حفاظت و مرمت از میراث خراسان رضوی
  • بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی شد
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • کاخ عالی‌قاپوی اصفهان ۳۰ فروردین تعطیل است
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • تجلیل از استادکار پیشکسوت حوزه میراث فرهنگی قزوین
  • ۹۰ میلیارد ریال اعتبار مرمت پل تاریخی خاتون کرج تامین شد