Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان فضایی از تکمیل سه ماهواره تا سه ماه آینده خبر داد و گفت: مراحل آماده‌سازی سه ماهواره مکعبی آغاز شد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی، به مناسبت آغاز هفته جهانی فضا با بیان این که توانستیم در سال گذشته دو ماهواره را پرتاب کنیم، گفت: در سال گذشته ماهواره «پیام» امیرکبیر را در مدار ۵۰۰ متر تزریق کردیم و تا چند ثانیه اطلاعات آن دریافت شد، ولی نتوانستیم این ماهواره را در مدار قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: امسال نیز ۳ ماهواره تا ۳ماه آینده، تکمیل و تلاش می‌شود که این سه ماهواره را در مدار قرار دهیم.

براری با بیان این که امسال ماهواره «ظفر» تکمیل می‌شود، گفت: در سه ماه آینده دو نمونه از این ماهواره آماده خواهد شد. این ماهواره قدرت تفکیک تساوی ۱۶ متر را دارد. همچنین ماهواره «پارس یک» که یک ماهواره سنجش از دور است، تا سه ماه آینده تکمیل می‌شود.

رئیس سازمان فضایی ماهواره «ناهید ۱» را از دیگر ماهواره‌هایی دانست که تا سه ماه آینده تکمیل می‌شود، خاطر نشان کرد: ماهواره «ناهید ۱» اولین ماهواره مخابراتی است که در مدار ۲۵۰ کیلومتری قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر این که تا سال ۱۴۰۴ ماهواره سنجشی خود را در مدار قرار می‌دهیم، خاطر نشان کرد: قرارداد این ماهواره نهایی شده و توسعه فناوری‌های آن نیز آغاز شده است.

رئیس سازمان فضایی همچنین با تاکید بر این که قرارداد پرتاب این سه ماهواره منعقد شده است، خاطر نشان کرد: بر اساس آمار‌های جهانی، آمریکا در سه سال اول فعالیت خود ۴۳ ماهواره پرتاب کرد که از این تعداد ۲۷ ماهواره از مدار خارج شدند. در روسیه نیز از ۱۱ پرتاب اول، ۵ ماهواره در مدار قرار گرفت.

وی اضافه کرد: بر اساس آمار‌های موجود، ۴۰ درصد پرتاب‌های ایران با موفقیت انجام شده است.

رئیس سازمان فضایی همچنین از اقدام این سازمان برای آماده‌سازی سه ماهواره مکعبی خبر داد و گفت: مراحل اجرای آن آغاز شده و پایگاه آن نیز از چابهار خواهد بود.

رئیس سازمان فضایی با اشاره به اقدامات این سازمان برای صنعتی‌سازی، خاطر نشان کرد: ساخت ماهواره از سوی شرکت‌های خصوصی آغاز شده است که در این زمینه دو مناقصه برای طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی اپتیکی و راداری انجام شده است و قرار است که ۸ کنسرسیوم برای ماهواره راداری و ۶ کنسرسیوم در حوزه ماهواره اوپتیکی ایجاد شود.

به گفته وی، این مناقصه به دلیل وجود مشکلات فنی مجددا برگزار شد.

براری همچنین با اشاره به افزایش تعداد ایستگاه‌های پرتاب ماهواره، گفت: در سال جاری اجرایی شدن ایجاد تاسیس پایگاه‌های سلماس و چناران آغاز شده است و در کنار دو پایگاه ماهدشت و قشم تعداد پایگاه‌های پرتاب ما به ۴ ایستگاه افزایش می‌یابد.

براری با تاکید بر این‌که ما تلاش داریم تا دریافت داده‌های آنلاین ماهواره‌ها را افزایش دهیم، تاکید کرد: داده‌های فضایی موجب ارزش افزوده اقتصادی می‌شود و ما از یک سال گذشته دریافت اطلاعات آنلاین سه ماهواره را در دستور کار قراردادیم و امروزه بیش از صد گیگ داده ماهواره‌ای در روز دریافت و به صورت رایگان در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهیم.

رئیس سازمان فضایی حوزه‌های موقعیت‌یابی و ناوبری، نجوم و اکتشافات فضایی و سامانه‌های ترکیبی را از حوزه‌های اولویت‌دار در این سازمان نام برد و گفت: این برنامه‌ها در برنامه ششم توسعه وجود نداشت و ما در این راستا اقدام کردیم و سه شرکت خصوصی و دانشگاه‌ها وارد ساخت ماهواره‌های کوچک شدند.

براری عدم تصدی‌گری را از دیگر برنامه‌های سازمان فضایی نام برد و یادآور شد: در این راستا اقدام می‌شود تا ورود را برای بخش خصوصی در بالادست و پایین‌دست صنعت فضایی فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه کنسرسیوم‌هایی در حوزه فضایی در کشور ایجاد شده است، ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این بخش باشیم.

براری با اشاره به حوزه حاکمیتی در ۶ دهه گذشته، افزود: امروزه این حوزه تبدیل به حوزه اقتصایی شده، به گونه‌ای که به طور متوسط ۶.۵ برابر رشد اقتصاد جهانی است و در دنیا نیز ۷۶ درصد بخش فضایی در اختیار بخش خصوصی است.

رئیس سازمان فضایی، دیپلماسی فضایی و حقوق فضایی را از دیگر محور‌های فعالیت این سازمان ذکر کرد و ادامه داد: در این راستا چندین جلسه با کشور‌های منطقه داشتیم و توافقات اولیه نیز صورت گرفته است و امیدواریم زیرساخت لازم برای صادرات محصولات فضایی به کشور‌های منطقه ایجاد شود.

براری با تاکید بر ضرورت حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی، خاطر نشان کرد: با جلسات مستمر توانستیم در سند LTS که از ۲۰۱۰ آغاز شده است، منافع جمهوری اسلامی ایران را لحاظ کنیم و این امر یکی از اقدامات سازمان فضایی به شمار می‌رود.

وی از برگزاری کارگاه بین‌المللی با سازمان ملل در سال آینده خبر داد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سازمان فضایی ایران ماهواره ظفر ماهواره ناهید پرتاب ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۸۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل ظرفیت کاروان‌های عمره/ بیش از ۵ میلیون نفر در نوبت عمره هستند + فیلم

سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برای سفر عمره ۵۷۰۰ نفر ظرفیت تعریف شده بود که اکنون این ظرفیت تکمیل شده است.

وی افزود: حدود ۵ میلیون ۶۰۰ هزار نفر در نوبت اعزام عمره قرار دارند که بعد از موسم حج مقدمات سفر این افراد هم انجام خواهد شد.

حسینی در خصوص همکاری کشور عربستان گفت: عربستان در انجام امور مرتبط با عمره مانند صدور ویزا و مقدمات سفر همکاری خوب داشته است.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: ۲۴ اردیبهشت ماه پرواز‌های حج تمتع آغاز می‌شود و ۸۷ هزار و ۲۵۰ نفر زائر و عوامل به حج عازم خواهند شد.

وی با بیام اینکه متوسط حضور زائران حج بین ۳۲ تا ۳۳ روز است گفت: دولت در زمینه تخصیص ارز در شورای عالی حج مصوبات خوبی داشته و ارز مورد نیاز حج و عمره‌گزاران تامین شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام
  • اعتبار تکمیل مخزن ۲۰۰۰ متر مکعبی بندر امام حسن تخصیص یافت
  • آبگیری ۱۵ میلیون متر مکعبی سازه‌های آبخیزداری بندرلنگه
  • چالش ماهواره‌ها در موقعیت‌یابی/ تصادفات خطرناک مداری در راه است
  • تکمیل ظرفیت کاروان‌های عمره/ بیش از ۵ میلیون نفر در نوبت عمره هستند + فیلم
  • مواجهه ماهواره روسی و فضاپیمای ناسا از بیخ گوش بشریت گذشت!
  • مواجهه‌ای که همه کارکنان ناسا را ترساند
  • ساخت مخزن هزار متر مکعبی آب در بشاگرد
  • ماهواره جاسوسی روسی از بیخ گوش ماهواره ناسا گذشت
  • ایران در جمع قدرت‌های فضایی؛ پرتاب موفق ثریا، مهدا و پارس