Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها با وجود ثبات قیمت نان در ۵ سال گذشته و افزایش هزینه‌ های تولید، نانوایان کرج به شدت معترض هستند و می‌گویند که برای جبران هزینه‌ ها چاره‌ ای جز کاهش وزن چانه ندارند که این امر به سبب تولید نان بی کیفیت، در افزایش دور ریز تاثیر به سزایی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت نان در نانوایی ها در سکوت مسئولان نوساناتی داشته است، در حالیکه مدیر عامل اتحادیه نانوایان این موضوع را تکذیب می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود ثبات قیمت نان در ۵ سال گذشته و افزایش هزینه‌های تولید نانوایان به شدت معترضند و می‌گویند که برای جبران هزینه‌ ها چاره‌ ای جز کاهش وزن چانه ندارند که این امر به سبب تولید نان بی کیفیت در افزایش دورریز تاثیر به سزایی دارد و در مقابل مسئولان امر به سبب آنکه نان قوت غالب بسیاری از اقشار جامعه به شمار می‌ رود در شرایط فعلی اقتصاد حاضر به افزایش قیمت آن نیستند که ادامه این روند دیگر رمقی برای ادامه تولید نمی‌ گذارد.

کاهش شدید تولید گندم؛ زنگ خطر تامین نان در کشور

یکی از شهروندان در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: گرانی 50 درصد نان برای افراد کم درآمد بسیار سنگین است، نان یکی از خوراک های اصلی مردم بوده و این افزایش واقعا برای مردم قابل فهم و درک نیست.

مریم کریمی ادامه داد: در این برهه زمانی که گرانی در جامعه بیداد می کند نان تنها چیزی بود که تهیه آن برای مردم آسان بود اما در حال حاضر خرید آن که جز کالاهای اساسی است نیز برای مردم بی بضاعت سخت شده است.

وی با بیان اینکه گرانی نان زنگ خطر جدی تورم در کشور بود که به صدا درآمد، افزود: زمانی در تولید گندم در دنیا خودکفا بودیم اما امروز عدم حمایت مسئولان امروز تهیه گندم مورد نیاز برای تهیه نان باید به واردات متوسل شویم.

 

 

افزایش 50 درصدی؛ عقب نشینی نان از سفره ها

یکی دیگر از شهروندان کرج در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: کاش به جای اینکه چند سال قیمت نان را ثابت نگه دارند و یک دفعه قیمت نان را 50 درصد افزایش دهند سالانه 5 درصد قیمت نان را افزایش دهند افزایش قیمتی که برای مردم قابل درک باشد.

علی اسلامی ادامه داد: کاش قیمت ها که افزایش می یافت کیفیت نان نیز افزایش پیدا می کرد اما امروز شاهد عرضه نان بی کیفیت در کشور هستیم و با اخطارهایی که پزشکان متخصص می دهند این نان ها به جای تضمین سلامتی، سلامتی را تهدید می کنند.

وی در خاتمه گفت: پیش از این، زمانی که یک تکه نان می خوردید به قدری کیفیت و قوت داشت که فرد تا ساعتها گرسنه نمی شد اما واقعا نه طعم نان ها خوب است و نه کیفت آنها.

نان های بی کیفیت؛ تهدیدی برای سلامتی

شهروند دیگر البرزی در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: من و همسرم هر دو سالمند هستیم و دکتر تجویز کرده که نان های موجود در نانوایی ها را نخوریم چرا که این نان ها برای سالمندان سم است.

علی احمدی ادامه داد: نان لواش، تافتون، سنگک و ... به شدت خمیر، بی نمک و بی کیفیت است و اگر یک روز در یخچال بماند دیگر قابل استفاده نیست، واقعا از سلامتی مگر چیزی مهم تر وجود دارد؟ مسئولان به جای افزایش قیمت نان برای کیفیت نان تصمیمی بگیرند.

وی در خاتمه تاکید کرد: غالب نانوایی ها هم موارد بهداشتی را رعایت نمی کنند به گونه ای که اگر از نزدیک شاهد پخت نان شان باشیم بهداشتی وجود ندارددر نتیجه مسئولان واقعا باید به فکر تهیه نان سالم در استان باشند.

 

 

وقتی نان نانوایان آجر می شود

علی محمد علیزاده یکی از نانوایان البرزی که بیش از 20 سال در استان به کار پخت نان مشغول است، در گفتگو با خبرنگار "تیتریک"با تاکید بر اینکه آرد یارانه ای بی کیفیت است، گفت: در حال حاضر سه نوع گندم درجه یک، دو و سه در کشور تولید می‌ شود و هر سه نوع این گندم با هم مخلوط شده و در تولید آرد برای نان استفاده می‌ شود در حالی که به دلیل بی‌ کیفیت بودن گندم درجه 3، آرد حاصل از این گندم نباید به چرخه تولید نان تزریق شود.

وی ادامه داد: وقتی این آرد بی کیفیت به چرخه نانوایی ها وارد می شود خروجی آن نان بی کیفیت است که موجب نارضایتی مردم می شود.

این نانوای البرزی با اشاره به اینکه در 5 سال اخیر هزینه های تولید نان افزایش یافته است، افزود: قیمت تمام شده آرد، هزینه‌ های تولید نان از جمله دستمزد کارگر، هزینه آب، برق، گاز، پرداخت مالیات، اجاره واحد صنفی حدود 90 درصد است و مدام در حال افزایش است و وقتی نانوا تمام هزینه ها را در پایان ماه حساب می کند سودی برایش باقی نمی ماند.

وی با تاکید بر اینکه ثبات قیمت نان در چندین سال اخیر باعث نارضایتی نانواها شده است، گفت: برخی نانواها برای جبران هزینه های تولید وزن چانه های نان را کاهش دادند اما این حق الناس است و من که باید نان حلال سر سفره ام ببرم تن به این کار نمی دهم و با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنم.

علیزاده در خاتمه گفت: مسئولان امر به شغل نانوایی نیز بهاء دهند و با حمایت از این صنف زمینه تولید نان با کیفیت و مرغوب را در استان فراهم آورند زیرا غالب نانواها با افزایش هزینه های تولید نان تغییر کاربری می دهند و نانوایی آزاد پز می شوند تا ضمن تامین هزینه های تولید نان با کیفیت برای جذب مشتری تولید کنند.

 

 

گله‌ مندی نانوایان کرجی؛ از آرد نامرغوب تا ارزانی نان؛ تعطیلی در انتظار نانوایی‌ها

یکی از نانوایی‌ داران شهر کرج که در خیابان مطهری پخت نان لواش دارد درباره مشکلات خود به خبرنگار "تیتریک"، گفت: یکی از بزرگترین مشکلات نانوایی‌ هایی که در آستانه تعطیلی هستند عدم افزایش نرخ نان است، در این چند سال قیمت‌ های آب، برق و گاز و دستمزد کارگران افزایش زیادی داشته است اما قیمت نان هیچ افزایشی ندارد.

علی مرادی ادامه داد: آزادپزان نیز در اطراف نانوایی‌ های قدیمی وجود دارند که سبب کسادی بازار شده و اگر این منوال ادامه یابد نانوایی خود را بیش از قدمت 50 سال مجبورم تعطیل کنم.

وی افزود: آرد و شکر و نمک گران شده اما از سال 94 نرخ نان ثابت مانده است. نرخ کارگر نیز افزایش پیدا کرده است و درخواست دارد حقوقش افزایش پیدا کند و با این وضعیت چگونه می‌توانیم حقوق کارگر را افزایش دهیم.

این نانوا از کیفیت پایین آرد گله کرد و تصریح کرد: کیفیت آرد اگر مناسب نباشد چاره‌ای نداریم جز اینکه نمک و روغن را اضافه کنیم و خب، این مسئله قطعاً در کیفیت نان اثرگذار خواهد بود.

مرادی در خاتمه گفت: هزینه‌‌های متعلق به دولت گران شده است اما فکری برای ما نمی‌ کند. از یک سو انتظار ایجاد شغل وجود دارد. بنده برای 8 نفر اشتغال‌ زایی کرده‌‌ ام اما حمایتی نمی‌ شوم و حتی وامی نیز به ما اختصاص پیدا نمی‌‌ کند تا بخشی از مشکلات خود را حل کنیم.

 

 

با افزایش هزینه های تولید؛ افزایش قیمت نان دردی از نانواها درمان نمی کند

رییس اتحادیه نانوایان کرج با اشاره به اینکه مصوبه ای برای افزایش قیمت نان از طرف استانداری نرسیده است، به خبرنگار "تیتریک" گفت: این مصوبه به استانداری رسیده است ولی هنوز تصویب و قانونی نشده است و هر گونه افزایش قیمت نان توسط نانوایی ها غیر قانونی و تخلف است.

نصیری با بیان اینکه افزایش قیمت نان توسط نانوایی ها غیر قانونی و خودسرانه بوده است، ادامه داد: یک عده از نانوایی ها فکر کردند این قیمت ها مصوب شده است و قیمت هایشان افزایش یافته است و اینها واقعا عجله دارند.

وی افزود: من به عنوان رییس اتحادیه این قیمت را قبول ندارم.زیرا باز هم ما ضرر می کنیم با افزایش هزینه های تولید نان، این افزایش 50 درصدی قمیت نان، دردی از نانواها را درمان نمی کند.

رییس اتحادیه نانوایان تصریح کرد: افزایش قیمت نان در استانداری و صنعت و معدن در حال کارشناسی یوده و هنوز تصویب نشده است، به محض تصویب ابلاغ و اطلاع رسانی می شود.

نصیری ادامه داد: مرم حق دارند از این افزایش قیمت نان گله داشته باشند، زیرا از سال گذشته تا کنون تورم 200 الی 300 درصد افزایش یافته است اما نانوا با افزایش تورم نان را گران نکرد.

وی تاکید کرد: من نمی گویم یک مرتبه 50 درصد قیمت نان افزایش دهند، زمانی که با سیاست های دولت تورم سالانه افزایش می یابد نان هم سالانه باید 7 درصد افزایش قیمت داشته باشد. وقتی 6 سال قیمت نان ثابت باشد یک دفعه 50 درصد افزایش قیمت داشته باشد مردم باید گله داشته باشند و نانوا هم از این قیمت ناراضی است زیرا این قیمت برای وی به صرفه نیست.

رییس اتحادیه با بیان اینکه من زمانی می توانم کیفیت نان و آردم را بالا ببرم که ضرر نکنم، گفت: خرج و دخل نانوا با هم همخوانی ندارد و این قیمتی که برای نان اعلام می کنند هنوز قیمت تمام شده نان نیست و متاسفانه عدم قیمت گذاری سال به سال به این مشکلات دامن می زند.

نصیری افزود: من هم به عنوان رییس اتحادیه قول می دهم با این نرخی که برای نان مصوب کردند باز هم نانوا نمی تواند کیفیت نانش را بالا ببرد.، واقعا هزینه تولید نان به قدری افزایش پیدا کرده که اکثر نانواها تغییر کاربری داده اند.

وی با تاکید بر اینکه سالهاست در کشور نان به قیمت واقعی به دست مشتری نمی رسد، گفت: آرد اگر از دولت هم باشد 30 درصد هزینه نان است و 70 درصد مابقی هزینه های تولید نان مانند اجاره مکان، دستمزد، هزینهه ای آب و برق و گاز و ... واقعا سودی عاید نانوا نمی شود.

رییس اتحادیه نان در خاتمه با بیان اینکه افزایش قیمت نان در استان هنوز تصویب نشده است، خاطر نشان کرد: تا اواخر هفته جاری قیمت نهایی نان اعلام می شود و افزایش قیمت نان توسط نانوایان خودسرانه بوده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۹۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد

حجت الله بیرانوند گفت: با توجه به افزایش تقاضای مصرف در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز و در راستای تامین کالا به منظور تنظیم قیمت ها، از ابتدای سال گذشته تا اسفندماه هفت هزار تن برنج و شکر با نرخ مصوب دولتی برای عرضه در بازار عمومی به عاملیت‌های توزیع واگذار و مابقی نیز برای ماه مبارک رمضان و عید نوروز توزیع شد.

وی اظهار داشت: ۱۲۰ تن شکر برای تهیه زولبیا و بامیه با نرخ هر کیلوگرم درب انبار ۲۵۵ هزار ریال و برای مصرف کننده ۲۸۵ هزار ریال تامین شد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان تصریح کرد: قیمت هر کیلوگرم برنج دانه بلند هندی نیز درب انبار ۳۳۰ هزار ریال و برای مصرف کننده ۳۵۰ هزار ریال تعیین شده بود که با توجه به نیازسنجی بازار، مشکل یا کمبودی در تهیه این اقلام اساسی ایجاد نشد.

مصرف ۲۷۴ هزارتن گندم

بیرانوند همچنین تصریح کرد: ۲۷۴ هزار تن گندم طی سال گذشته برای مصارف نان، صنایع و صنوف آرد در لرستان توزیع شده و یک هزار و ۲۷۰ واحد نانوایی لواش، ۵۲۵ واحد نانوایی سنگک، ۴۱ نانوایی تافتون، ۱۴۱ نانوایی بربری و ۳۴ نانوایی ساجی در لرستان فعال است.

بیرانوند با بیان اینکه در حال حاضر قیمت آرد کامل (سبوس دار) آزاد است، ادامه داد: علاوه بر این، قیمت بالای آرد و نان سبوس دار، استقبال نانوایی‌ها را از این ماده غذایی سالم کم کرده است که اداره کل غله و خدمات بازرگانی آمادگی دارد در صورت مراجعه و درخواست نانوایی‌ها برای پخت نان سبوس دار، حمایت‌های لازم را انجام دهد.

وی بیان کرد: از مجموع ۱۳ کارخانه آرد استان حدود ۱۰ واحد برای تولید آرد کامل با سبوس بالا اعلام آمادگی کرده اند، چراکه ماشین آلات آنها به روز و درصد سبوس گیری آنها قابل تنظیم است.

بیرانوند گفت: در صورت تولید عمده، آرد سالم به صورت یارانه‌ای در اختیار نانوایی‌های استان قرار می‌گیرد، بنابراین افزایش سبوس آرد در نانوایی‌ها به منزله افزایش قیمت نان نیست و نان پخت شده با همان قیمت سابق به فروش می‌رسد، چراکه تجربه پخت این نان در استان وجود دارد و تنها باید اقدامات لازم برای آگاهی و افزایش استقبال مردم اجرایی شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان همچنین سرانه مصرف نان در لرستان را ۱۲ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: به طور متوسط ماهانه ۲۵ هزار تن گندم در استان مصرف می‌شود که سه هزار تن سبوس آن گرفته و برای مصرف دام استفاده می‌شود، چراکه سبوس خام مصرف انسانی ندارد، در حالیکه می‌توان با سبوس گیری کمتری از آرد نانوایی، به ارزش غذایی نان‌های تولیدی اضافه کرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • مصوبات کمیسیون اصل نود برای افزایش کیفیت نان
  • افزایش سال گارانتی خودرو‌ها برای مردم هزینه دارد؟
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • ماجرای دنباله دار افزایش ۵۰ درصدی قیمت پژو پارس؛ وزیر صمت و شورای رقابت چه می گویند؟ | قیمت های جدید را ببینید
  • چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • راز‌های ناگفته از تورم منفی ۱۰ درصدی افغانستان
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار