Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از سازمان نظام پزشکی، عباس آقازاده مسرور روز شنبه درباره ماجرای ابتلای تعدادی از اهالی روستایی در شهرستان لردگان به ویروس اچ آی وی افزود: برای هر کسی که کوچکترین اطلاعاتی در خصوص مسائل بهداشتی و درمانی داشته باشد، کذب و اغراق آمیز بودن خبر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر انتقال ویروس HIV و بروز موارد کثیری از بیماری ایدز بین اهالی یکی از روستاهای شهرستان لردگان استان چهار محال و بختیاری کاملا روشن خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نحوه انتشار ویروس HIV، دوره کمون و علائم بیماری‌های مزمن که منجر به انتشار این ویروس می‌شوند از یک غربالگری دیابت آغاز نشده و تجمع عده کثیری از اهالی این روستا با پلاکاردهای چاپ شده و عباراتی که نشان دهنده سطح بالایی از اشراف به اصطلاحات پزشکی است،  نشان از دخالت محافل خاص و هدفدار بودن این داستان دارد.

آقازاده بیان کرد: در گذشته هم شاهد فعالیت برخی رسانه‌ها در جهت تخریب افکار عمومی نسبت به واکسیناسیون بوده‌ایم و رسانه‌های زرد نیز در سایه جناح بندی‌ها و اهداف سیاسی، ذهن مردم را نسبت به انجام امور درمانی و بهداشتی مخدوش می‌کنند.

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی با تاکید بر عوام فریبی رسانه‌های مخرب اظهار داشت: غربالگری دیابت با سرنگ انجام نمی‌شود و این که تصاویری از سرنگ آلوده در دست فردی که سرتاپا مشکی پوشیده و در حال خون گیری از مردم است،  تنها نشان از عوام فریبی و خدشه دار کردن ذهنیت مردم نسبت به مسائل بهداشتی و درمانی دارد.

آقازاده با اشاره به این که دولت‌های بزرگ با مدیریت رسانه‌ها ابزار سلطه خود را فراهم می‌کنند، بیان کرد:  شایعه پراکنی‌های انجام شده در خصوص ابتلای اهالی یکی از روستاهای شهرستان لردگان به ویروس ایدز دستاویزی برای رسانه‌های دروغ پرداز است و جامعه پزشکی به خوبی واقف است که  معنای HIV و سرنگ آلوده چیست و سیستم بهداشت و درمان کشور نیز حدود ۵۰ سال است که با ایجاد خانه‌ها و مراکز بهداشتی در روستاها،  خدمات اولیه سلامت (PHC) را توسط بهورزان به مردم ارائه می‌کند.

وی افزود: ارائه این خدمات قبل از انقلاب پایه گذاری و همچنان با قدرت انجام می‌شود و گرچه با فعالیت پزشکان عمومی و تلاش‌های انجام شده هنوز پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کل کشور مستقر نشده است، اما خدمات اولیه سلامت بر پایه تلاش‌ها و فداکاری بهورزها به مردم ارائه می‌شود.

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: بهورزان با استقرار شبانه روزی خود در خانه‌های بهداشت و مراکز درمانی خدمات حیاتی مانند کنترل مرگ و میر کودکان، کنترل زنان باردار، واکسیناسیون در برابر بیماری‌های کشنده و واگیردار و سایر خدمات مشابه  را ارائه می‌دهند و شایسته نیست با عوام فریبی و انتشار اطلاعات غیرعلمی و غیرکارشناسی مردم را نسبت به ارائه دهندگان خدمات سلامت بدبین کرده و زحمات بهورزان را زیر سوال برد.

وی با تاکید بر این که بهورزان از اقشار زحمت کش و پرفایده برای سلامت مردم هستند، اظهار داشت: اگر فردی با یک ژست انقلابی بخواهد بهورز را محکوم و از شبکه بهداشتی جدا کند کاری غیرکارشناسانه انجام داده و با توجه به این که بهورزان در ارائه خدمات اولیه سلامت (PHC) نقش اساسی داشته و به اصول اولیه پزشکی در رابطه با سلامت مردم آگاهی دارند، نمی‌توانند با یک سرنگ آلوده اقدام به ارائه خدمات کنند.

آقازاده بیان کرد: این شایعه پراکنی و عوام فریبی‌ها از سوی افراد و مراکزی است که با پزشکی کشور و سلامت مردم دشمنی دارند و خواهان عقب گرد دستاوردهای پزشکی کشور هستند.

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: جامعه پزشکی و سازمان نظام پزشکی خواستار آزادی بهورز روستای شهرستان لردگان و پیگیری اقدامات کارشناسانه ی اپیدمیولوژیک در این رابطه است؛ ضمن آن که باید اطلاع رسانی قطره چکانی در خصوص مسائل سلامت از میان برداشته شود.

وی افزود: سلامت یک مبحث جهانی است و نباید ارائه اطلاعات در خصوص بهداشت و درمان، امنیتی تلقی شود، زیرا رسانه‌های دروغ پرداز از این فرصت سوء استفاده کرده و با نشر اکاذیب و عوام فریبی سعی در جهت دهی افکار عمومی و تخریب نظام سلامت دارند.

آقازاده گفت: نحوه انتشار ویروس ایدز در دهه‌های گذشته از طریق فرآورده‌های خونی وارداتی بود، سپس از طریق سرنگ‌های آلوده معتادان تزریقی و اکنون الگوی غالب پیشرفت آن در جامعه روابط جنسی پرخطر و محافظت نشده است.  بنابراین باید با اطلاع رسانی درست و اصولی و به دور از هر نوع جناح بندی سیاسی مسائل بهداشتی و درمانی را برای مردم به طور واضح اطلاع رسانی کنیم تا شاهد این نوع شایعه پراکنی و عوام فریبی علیه نظام سلامت و همه افرادی که در این سیستم به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی می‌پردازند،  نباشیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایدز سازمان نظام پزشکی ایدز در لردگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۵۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح سلامت خانواده در شهرهای بالای ۲۰ هزار خانوار اجرا می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از اجرای طرح سلامت خانواده در شهرهای بالای ۲۰ هزار خانوار در سال جاری خبر داد و گفت: در این طرح همه مردم تحت پوشش قرار خواهند گرفت و نیروهای مورد نیاز بهداشتی و درمانی به مردم خدمت خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، محمدتقی آشوبی شامگاه_ یکشنبه دوم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: رشد و توسعه نظام سلامت در بخش بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و توسعه خدمات دارویی و تجهیزاتی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به یکم تا هفتم اردیبهشت مصادف با هفته سلامت، افزود: شعار هفته امسال «سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت» است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به کنترل بیماری‌های واگیر ازجمله پشه آئدس، خاطرنشان کرد: این پشه با شناسایی درست کانون‌ها و مه پاشی‌های درست، کنترل و مهار شد.

آشوبی با اشاره به آماده‌باش شبانه روزی نظام سلامت در همه ادوار، خاطرنشان کرد: بهداشت و درمان همیشه در خط مقدم خدمت به مردم بوده و پای‌کار است.

وی تلاش‌های دولت سیزدهم در راستای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های زیربنایی و روبنایی را قابل‌توجه دانست و تصریح کرد: تنها در دوساله آغاز به کار دولت سیزدهم ۱۱۸ پروژه باارزش ریالی بیش از ۱,۲۲۰ میلیارد تومان افتتاح و به بهره‌برداری رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اجرای موفق طرح ملی سلامت غربالگری دیابت و فشارخون بالا گفت: در این طرح ملی که از بیستم آبان ماه آغاز و ۳۰ دی سال گذشته به طول انجامید، از جمعیت بیش از دو میلیون و ۲۲۵ هزارنفری هدف در گیلان، بیش از یک‌میلیون و ۴۴۶ هزار و ۸۶۰ نفر بالای ۱۸ سال در گیلان، شرکت کردند.

آشوبی، انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی و تروما را سه عمده دلیل تهدیدکننده سلامتی در گیلان دانست و اضافه کرد: تمام تلاش نظام سلامت استان گیلان غربالگری سرطان‌ها، فشارخون و دیابت و همچنین اقدامات و تعریف راهکاری راهبردی و عملیاتی برای کاهش مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات بوده و اجرای طرح‌های نظام سلامت تا حدودی این تهدیدات را کنترل کرده است.

وی ارتقای شاخص‌های سلامت را درگرو افزایش زیرساخت‌های بهداشتی، درمانی و تجهیزاتی دانست و اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال‌های اخیر تلاش کرده است تا با جذب، نوسازی و بهسازی فضای درمانی، تجهیزاتی نظیر انواع سی تی اسکن‌، آنژیوگرافی، پت اسکن، ام آر آی، سونوگرافی و دیگر ملزومات سرمایه‌ای سطح سلامت مردم را ارتقا ببخشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه رویکرد دانشگاه علوم پزشکی گیلان ارائه خدمت بی‌منت و بدون اطلاع‌رسانی‌های گسترده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از خدمات ارائه‌شده نظیر فعال‌سازی سی تی اسکن مرکز آموزشی درمانی ۱۷ شهریور، مرکز جامع خدمات سلامت رشتیان و دیگر بخش‌ها راه‌اندازی شده و به مردم خدمت می‌کنند اما هنوز افتتاح رسمی نشده‌اند.

وی با بیان اینکه شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی به‌موقع را یکی از راهبردهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان است، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در تمام بحران‌های پیش‌آمده، پیش‌بینی‌شده و رخدادها و حوادثی نظیر حادثه لنگرود، بحران سیل آستارا، چهارشنبه آخر سال و سایر تلاش کرده است تا جریان رسانه‌ای را به دست بگیرد و خود راوی حوادث و رخدادها باشد.

آشوبی از اجرای طرح سلامت خانواده در شهرهای بالای ۲۰ هزار خانوار در سال جاری خبر داد و گفت: در این طرح همه مردم تحت پوشش قرار خواهند گرفت و نیروهای موردنیاز بهداشتی و درمانی به مردم خدمت خواهند کرد.

وی یکی از دستاوردهای نظام سلامت را توسعه شبکه بهداشت در گیلان دانست و گفت: شبکه بهداشت در گیلان یکی از مزیت‌های نسبی استان در کشور است که در بحران کرونا به سبب داشتن همین شبکه منسجم توانست در طرح شهید سلیمانی موفق شود و پیش از سایر استان‌ها این بیماری منحوس را کنترل کند.

کد خبر 746774

دیگر خبرها

  • بیش از 95 درصد مردم چهارمحال و بختیاری به شاخص‌های سلامت دسترسی دارند
  • ارائه خدمات سلامت در «نمایشگاه سلامت شهرداری»
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به مناسبت هفته سلامت
  • ارائه خدمات درمانی سپاه به هزار و ۶۰۰ شهروند قزوینی
  • جذب ۷۰۰ نیروی جدید در شبکه بهداشت اصفهان
  • طرح سلامت خانواده در شهرهای بالای ۲۰ هزار خانوار اجرا می‌شود
  • ارائه خدمات درمانی در راستای برنامه‌های نظام سلامت
  • طالبان خواستار تجهیز بیمارستان‌های افغانستان توسط کمیته صلیب سرخ شد
  • ارائه بیش از ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار خدمت بهداشتی در سال ۱۴۰۲
  • افزایش پزشکان متخصص در شهرستان‌های همدان