Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقازاده گفت: نحوه انتشار ویروس ایدز در دهه‌های گذشته از طریق فرآورده‌های خونی وارداتی بود، سپس از طریق سرنگ‌های آلوده معتادان تزریقی و اکنون الگوی غالب پیشرفت آن در جامعه روابط جنسی پرخطر و محافظت نشده است. بنابراین باید با اطلاع رسانی درست و اصولی و به دور از هر نوع جناح بندی سیاسی مسائل بهداشتی و درمانی را برای مردم به طور واضح اطلاع رسانی کنیم

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: سازمان نظام پزشکی خواستار آزادی بهورز بازداشت شده در روستای شهرستان لردگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه‌های زرد با شایعه پراکنی سعی در عوام فریبی و تخریب تلاش‌های بهورزان در سیستم بهداشت و درمانی کشور را دارند.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از سازمان نظام پزشکی، عباس آقازاده مسرور روز شنبه درباره ماجرای ابتلای تعدادی از اهالی روستایی در شهرستان لردگان به ویروس اچ آی وی افزود: برای هر کسی که کوچکترین اطلاعاتی در خصوص مسائل بهداشتی و درمانی داشته باشد، کذب و اغراق آمیز بودن خبر منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر انتقال ویروس HIV و بروز موارد کثیری از بیماری ایدز بین اهالی یکی از روستاهای شهرستان لردگان استان چهار محال و بختیاری کاملا روشن خواهد بود.

وی ادامه داد: نحوه انتشار ویروس HIV، دوره کمون و علائم بیماری‌های مزمن که منجر به انتشار این ویروس می‌شوند از یک غربالگری دیابت آغاز نشده و تجمع عده کثیری از اهالی این روستا با پلاکاردهای چاپ شده و عباراتی که نشان دهنده سطح بالایی از اشراف به اصطلاحات پزشکی است، نشان از دخالت محافل خاص و هدفدار بودن این داستان دارد.

آقازاده بیان کرد: در گذشته هم شاهد فعالیت برخی رسانه‌ها در جهت تخریب افکار عمومی نسبت به واکسیناسیون بوده‌ایم و رسانه‌های زرد نیز در سایه جناح بندی‌ها و اهداف سیاسی، ذهن مردم را نسبت به انجام امور درمانی و بهداشتی مخدوش می‌کنند.

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی با تاکید بر عوام فریبی رسانه‌های مخرب اظهار داشت: غربالگری دیابت با سرنگ انجام نمی‌شود و این که تصاویری از سرنگ آلوده در دست فردی که سرتاپا مشکی پوشیده و در حال خون گیری از مردم است، تنها نشان از عوام فریبی و خدشه دار کردن ذهنیت مردم نسبت به مسائل بهداشتی و درمانی دارد.

آقازاده با اشاره به این که دولت‌های بزرگ با مدیریت رسانه‌ها ابزار سلطه خود را فراهم می‌کنند، بیان کرد: شایعه پراکنی‌های انجام شده در خصوص ابتلای اهالی یکی از روستاهای شهرستان لردگان به ویروس ایدز دستاویزی برای رسانه‌های دروغ پرداز است و جامعه پزشکی به خوبی واقف است که معنای HIV و سرنگ آلوده چیست و سیستم بهداشت و درمان کشور نیز حدود ۵۰ سال است که با ایجاد خانه‌ها و مراکز بهداشتی در روستاها، خدمات اولیه سلامت (PHC) را توسط بهورزان به مردم ارائه می‌کند.

وی افزود: ارائه این خدمات قبل از انقلاب پایه گذاری و همچنان با قدرت انجام می‌شود و گرچه با فعالیت پزشکان عمومی و تلاش‌های انجام شده هنوز پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کل کشور مستقر نشده است، اما خدمات اولیه سلامت بر پایه تلاش‌ها و فداکاری بهورزها به مردم ارائه می‌شود.

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: بهورزان با استقرار شبانه روزی خود در خانه‌های بهداشت و مراکز درمانی خدمات حیاتی مانند کنترل مرگ و میر کودکان، کنترل زنان باردار، واکسیناسیون در برابر بیماری‌های کشنده و واگیردار و سایر خدمات مشابه را ارائه می‌دهند و شایسته نیست با عوام فریبی و انتشار اطلاعات غیرعلمی و غیرکارشناسی مردم را نسبت به ارائه دهندگان خدمات سلامت بدبین کرده و زحمات بهورزان را زیر سوال برد.

وی با تاکید بر این که بهورزان از اقشار زحمت کش و پرفایده برای سلامت مردم هستند، اظهار داشت: اگر فردی با یک ژست انقلابی بخواهد بهورز را محکوم و از شبکه بهداشتی جدا کند کاری غیرکارشناسانه انجام داده و با توجه به این که بهورزان در ارائه خدمات اولیه سلامت (PHC) نقش اساسی داشته و به اصول اولیه پزشکی در رابطه با سلامت مردم آگاهی دارند، نمی‌توانند با یک سرنگ آلوده اقدام به ارائه خدمات کنند.

آقازاده بیان کرد: این شایعه پراکنی و عوام فریبی‌ها از سوی افراد و مراکزی است که با پزشکی کشور و سلامت مردم دشمنی دارند و خواهان عقب گرد دستاوردهای پزشکی کشور هستند.

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: جامعه پزشکی و سازمان نظام پزشکی خواستار آزادی بهورز روستای شهرستان لردگان و پیگیری اقدامات کارشناسانه ی اپیدمیولوژیک در این رابطه است؛ ضمن آن که باید اطلاع رسانی قطره چکانی در خصوص مسائل سلامت از میان برداشته شود.

وی افزود: سلامت یک مبحث جهانی است و نباید ارائه اطلاعات در خصوص بهداشت و درمان، امنیتی تلقی شود، زیرا رسانه‌های دروغ پرداز از این فرصت سوء استفاده کرده و با نشر اکاذیب و عوام فریبی سعی در جهت دهی افکار عمومی و تخریب نظام سلامت دارند.

آقازاده گفت: نحوه انتشار ویروس ایدز در دهه‌های گذشته از طریق فرآورده‌های خونی وارداتی بود، سپس از طریق سرنگ‌های آلوده معتادان تزریقی و اکنون الگوی غالب پیشرفت آن در جامعه روابط جنسی پرخطر و محافظت نشده است. بنابراین باید با اطلاع رسانی درست و اصولی و به دور از هر نوع جناح بندی سیاسی مسائل بهداشتی و درمانی را برای مردم به طور واضح اطلاع رسانی کنیم تا شاهد این نوع شایعه پراکنی و عوام فریبی علیه نظام سلامت و همه افرادی که در این سیستم به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی می‌پردازند، نباشیم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سازمان نظام پزشکی ایدز شهرستان لردگان تجمع اعتراض آمیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۵۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عدالت در ارائه خدمات بهداشتی از طریق سکو‌های اینترنتی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ این روزها مردم تلاش می‌کنند تمام وسایل مورد نیاز روزمره خود را از خوراک و پوشاک تا وسایل الکترونیکی از طریق پلتفرم‌ها و فضاهای مجازی تهیه کنند، در این بین خلاء و نبود پلتفرمی که بتوان در آن نسخه پزشک و دارو را تهیه کرد بیش‌از همیشه حس می‌شد؛ بنابراین از دو سال پیش موضوع عرضه اینترنتی دارو از طریق سکوهای اینترنتی مطرح شد که در رزوهای ابتدایی با چالش‌ها و مخالفت‌هایی رو به رو شد.

در نهایت دو سال پس از طرح موضوع عرضه اینترنتی دارو و فشار به پلتفرم‌های فعال این حوزه، سرانجام عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد که آیین‌نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی نهایی شده است و مردم می‌توانند داروهای مندرج در نسخه الکترونیکی خود را از داروخانه‌‌ها و از طریق سکوهای مجاز به صورت غیرحضوری تهیه کنند.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اهمیت توزیع دارو از طریق سکوهای مجاز گفت: به دلیل اینکه بستر و زمینه فعالیت در این حوزه فراهم است سکوها نیز درخواست فعالیت در این حوزه دارند، با تصویب این آیین نامه در مدت کوتاه چند روزه امکان عملیاتی کردن این موضوع وجود دارد و سکوها برای دریافت مجوز و پاسخگویی با یک مجموعه مرتبط باشند.مردم نیز در برخورد با تخلفات احتمالی سکوها بدانند که باید با چه دستگاهی تماس بگیرند و فقط یک مجموعه پاسخگوی آنان باشد. 

آیین نامه فروش اینترنتی دارو چیست؟

براساس آیین نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکو‌های اینترنتی، کاربر می‌تواند از طریق پلتفرم‌های اینترنتی، داروهای نسخه خود را از نزدیک‌ترین داروخانه به صورت اینترنتی سفارش دهد و از طریق پلتفرم دریافت کند. همچنین پلتفرم نمی‌تواند قبل و بعد سفارش، نام، مشخصات دارو و اطلاعات کاربر را مشاهده کند. همچنین قرار است مانند گذشته دارو تنها از طریق داروخانه ها عرضه شود یعنی پلتفرم فقط توزیع کننده است و فروشنده دارو تنها داروخانه های سراسر کشور هستند.

در حال حاضر وزیر ارتباطات اجرای آزمایشی آیین‌نامه‌ی فروش اینترنتی دارو را وعده داده و وزیر بهداشت موافقت صددرصدی خود را با این آیین‌نامه اعلام کرده است. از این رو در راستای تحقق این موضوع مهم با «علیرضا بهرامی» کارشناس کسب و کارهای اینترنتی حوزه سلامت گفت‌و‌گو کردیم که در ادامه می‌خوانید:    کارشناس کسب و کار‌های اینترنتی حوزه سلامت پیرامون «آیین‌نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکو‌های اینترنتی» گفت: سال ۱۴۰۱ در راستای شعار سال که حمایت از «تولید دانش بنیان» بود معاونت علمی با همکاری دستگاه‌های اجرایی آیین نامه‌هایی را در جهت حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و خلاق به تصویب هیئت وزیران رساند، و وزارت بهداشت نیز در مرداد ۱۴۰۱ آیین نامه‌ای حمایت از تولید دانش بنیان در حوزه سلامت را به تصویب کرد.

وی در ادامه افزود: این آیین نامه به توزیع اینترنتی دارو از طریق سکو‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی اشاره کرده است که وزارت بهداشت با همکاری وزارت ارتباطات زمینه عملیاتی شدن توزیع اینترنتی را فراهم و دستورالعمل آن را طی دو ماه تدوین و ابلاغ نمود.

این کارشناس کسب و کار در ادامه با اشاره به هدف اجرایی شدن این آیین نامه افزود: با اجرایی شدن این اقدام تجمع بیماران در داروخانه کاهش پیدا می‌کند که در زمان شیوع بیماری‌های واگیر بسیار مفید است، از سوی دیگر مراجعه به چندین داروخانه برای تهیه دارو کاهش می‌یابد و جستجو توسط سکوی اینترنتی انجام و داروخانه مورد نظر را پیدا می‌کند. همچنین مراجعه افراد به مرکز استان برای تهیه دارو کاهش می یابد. با این اقدام عدالت در خدمات بهداشتی برقرار می‌شود.

فروش اینترنتی دارو در ۹۰ کشور 

بهرامی درباره نقش اندیشکده اقتصاد دانش‌بنیان در این زمینه توضیح داد: با بررسی‌ها و مطالعات صورت گرفته متوجه شدیم که ۹۰ کشور با فراهم آوردن شرایط خاص و ضوابط مخصوص فروش اینترنتی دارو‌های بدون نسخه را مجاز می‌دانند و ۴۸ کشور امکان فروش دارو با نسخه پزشک را فراهم کرد‌ه‌اند.

وی با بیان اینکه در آیین نامه عبارت «توزیع اینترنتی دارو» ابهاماتی دارد افزود: این طرح علاوه بر خدماتی که برای مردم دارد، حساسیت‌هایی بهداشتی و سلامت از جهت اجرا نیز دارد لذا ما در اندیشکده اقتصاد دانش بنیان با جلسه با کارشناسان سلامت پیش‌نویسی را تهیه و به دبیرخانه کارگروه اقتصاد دیجیتال (وزارت اقتصاد)و معاونت علمی ارائه کردیم و با اصلاحات معاون علمی پیش نویس مربوطه به معاون اول ارسال شد.

اجرایی شدن آیین نامه توزیع اینترنتی دارو طی ۶ ماه آینده

بهرامی ادامه داد: از سوی دیگر پیش نویس‌های دیگری از سوی وزارت ارتباطات و وزارت اقتصاد مطرح شد و در نهایت چهار نماینده وزارت اقتصاد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری تجمیع و نهایی شد و به امضای مشترک وزیر ارتباطات و وزیر بهداشت رسید.

وی در ادامه یادآور شد: این آیین نامه قرار است طی ۶ ماه آینده در برخی از استان‌ها اجرایی شود. همچنین با توزیع اینترنتی دارو توسط سکو‌ها و پلتفرم‌ها تغییری در نظام درمانی کشور رخ نخواهد داد و تجویز دارو برعهده پزشک معالج است و نسخه پیچی توسط مسئول فنی داروخانه صورت می‌گیرد و سکوی‌های اینترنتی در زمینه درمانی، مشاوره دارو و در نظام پزشکی دخالت نمی‌کنند.

انتهای پیام/

مهدیه چوپانی

دیگر خبرها

  • ارتقا سامانه، علت وقفه در ارائه خدمات نسخه نویسی الکترونیکی
  • آذربایجان‌غربی در جمع ۱۰ استان برتر اجرای طرح پایش ملی سلامت قرار گرفت
  • افسردگی شایع‌ترین اختلال روان/ تدوین پیش نویس سند سلامت روان
  • ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ۳۴۰۰ مورد حیوان گزیدگی در کردستان
  • ۲۷ میلیون نفر دیگر وارد برنامه سلامت خانواده می شوند
  • ۲۷ میلیون نفر تا پایان سال تحت پوشش سلامت خانواده قرار می‌گیرند
  • خدمات بهداشتی به ۳۴۳۶ مورد حیوان گزیدگی در کردستان ارائه شد
  • اجرای عدالت در ارائه خدمات بهداشتی از طریق سکو‌های اینترنتی
  • ۴۸ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی متخلف در مشهد مهر و موم شد
  • داروخانه یک ساختار بین‌المللی و قانونی برای ارایه خدمات سلامت است