Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دامپزشکی کاشمر با بیان اینکه به خاطر مشکلات اقتصادی مصرف گوشت قرمز 30 درصد کاهش یافته است، به وضعیت بازار پرندگان کاشمر اشاره کرد و گفت: جمعه بازار پرندگان مورد تائید دامپزشکی نیست.

به گزارش ایسنا، محمد عارفی در نشست خبری که در آستانه 14 مهرماه روز ملی دامپزشکی برگزار شد، افزود: اکنون به طور متوسط در کشتارگاه کاشمر روزانه بین دو تا 9 دام سنگین و 70 دام سبک کشتار می‏شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دلیل مسائل اقتصادی حدود 30 درصد میزان کشتار دام سبک و سنگین کاشمر به نسبت سال قبل کاهش یافته و از سویی ذائقه مردم به سمت گوشت سفید تغییر کرده است.

رئیس دامپزشکی کاشمر گفت: به رغم اینکه سال گذشته متوسط کشتار در کاشمر بین 100 تا 105 رأس بوده ولی اکنون به 70 تا 75 رأس کاهش یافته است.

جمعه بازار پرندگان مورد تائید دامپزشکی نیست

وی در ادامه به وضعیت جمعه بازار پرندگان در کاشمر اشاره کرد و افزود: در کاشمر به طور رسمی مکانی به نام جمعه بازار پرندگان نداریم. به رغم اینکه طی چند سال گذشته به دلیل حساسیت بیماری آنفولانزا مکان فروش پرندگان از جمعه بازار اصلی شهر کاشمر جدا شد ولی با این وجود اعلام می‎کنیم وضعیت فعلی هم مورد تائید دامپزشکی نیست.

وی با اشاره به اینکه مکان فعلی جمعه بازار پرندگان تا وقتی محصور نباشد و متولی نداشته باشد، نمی‎توان نظارتی برآن داشت؛ بیان کرد: در حال حاضر دامپزشکی کاشمر هیچ گونه نظارتی بر جمعه بازار پرندگان کاشمر ندارد.

هیچ نظارتی بر کشتار دام روستاها نیست

عارفی در ادامه به وضعیت کشتار دام در روستاها اشاره کرد و افزود: در این خصوص قصاب روستا می‎تواند فقط در محل قصابی برای مصرف همان روستا کشتار دام داشته باشد. فقط اگر گزارشی در روستاها داشته باشیم برای بازرسی و نظارت خواهیم رفت، ولی مستقیم نمی‎شود کسی بر کشتار روستاها نظارت داشته باشد و کشتار در روستاها براساس قوانین قبلی که مربوط به 8 سال قبل است، انجام می‎شود.

اتحادیه قصابان همکاری ندارد

عارفی در ادامه با اشاره به اینکه اکنون 120 واحد عرضه گوشت قرمز و مرغ در کاشمر داریم که این آمار بیشتر از ظرفیت مورد نیاز است، گفت: فقط 80 درصد از این واحدها دارای پروانه صنفی و بقیه دارای پروانه منقضی شده و در حال تشکیل پرونده برای اخذ مجوز هستند.

وی در همین خصوص ادامه داد: هرچند قبل از اینکه بخواهد در این زمینه پروانه صنفی صادر شود و فعالیتی آغاز گردد باید حتما دامپزشکی و بهداشت نظر بدهند اما بارها این موضوع را به صنف قصابان پیشنهاد داده‎ایم ولی به دلایلی این کار را انجام نمی‎دهند. اکنون وضعیت به گونه‎ای است که پس از انجام تمامی کارها و صدور مجوز فعالیت از دامپزشکی می‎خواهند، نظارت کند.

سهم کاشمر تنها دو گاوداری صنعتی

عارفی در ادامه آمار دام سبک شهرستان را بیش از 183 هزار و دام سنگین را 7 هزار و 600 رأس اعلام کرد و گفت: این آمار به نسبت به سال قبل در دام سبک 3 هزار رأس و دام سنگین 400 رأس افزایش یافته است. هرچند آمار دقیقی از مرغداری‎های سنتی نداریم اما براساس برآورد انجام شده حدود 38 هزار قطعه طیور بومی در روستاها داریم.

رئیس دامپزشکی کاشمر بیان کرد: در حال حاضر از 25 گاوداری دارای پروانه فقط دو مورد آن‌ها صنعتی هستند، همچنین در 6 ماهه ابتدای سال 241 هزار و 608 نوبت سر واکسیناسیون علیه بیماری‌های دامی، 101 هزار و 721 نوبت سر واکسیناسیون علیه بیماری‌های مشترک انسان و دام، نمونه‌گیری و تست سل از یک هزار و 40 رأس دام، خون‌گیری از 753 رأس دام سنگین برای شناسایی بیماری تب مالت، توزیع 299 لیتر سم رایگان بین مراکزی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، بازرسی از 8 هزار و 533 دام سبک، 671 لاشه دام سنگین و 2 میلیون 76 هزار و 566 قطعه طیور انجام‌ شده است.

وی گفت: در بازرسی‌های انجام‌شده طی 6 ماهه ابتدای سال از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی در شهرستان، از 990 بازدید و بازرسی بهداشتی انجام ‌شده از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی شامل قصابی‌ها، فروشگاه‌ها، رستوران‌ها، آشپزخانه‌ها، سردخانه‌ها و وسایط نقلیه حمل‌کننده فرآورده‌های خام دامی، 263 کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی کشف ‌شده است.

عارفی همچنین بیان کرد: با نمونه‌گیری انجام‌شده از فرآورده‌های خام دامی و دام‌ها به‌صورت تصادفی به‌منظور ردیابی وجود بیماری مشترک تاکنون موردی مشاهده نشده است، همچنین در راستای کنترل و نظارت بر جابه‌جایی دام و فرآورده‌های خام دامی مجوز 4 هزار و 194 رأس دام زنده، یک‌میلیون و 112 هزار و 300 قطعه طیور، 10 تن شیر خام، 8 تن  پشم، یک‌تن و 900 کیلو تخم‌مرغ، 10 هزار تن خوراک دام و 880 کلنی زنبورعسل صادرشده است.

وی در ادامه انجام 93 مورد بازدید از واحدهای دامداری و مراقبت از 60 هزار و 163 دام و 109 مورد بازدید از واحدهای طیور به‌صورت تصادفی را از اقدامات انجام‌ شده در راستای ردیابی و شناسایی بیماری‌ها اعلام کرد.

رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر از درمان حدود 3 هزار دام سبک و طیور در درمانگاه‌های بخش خصوصی و دولتی در سطح شهرستان خبر داد و افزود: در ادامه گشت‌های مشترک با مرکز بهداشت، تعزیرات، صنعت معدن و تجارت، اصناف و جهاد کشاورزی از ابتدای امسال 16 مورد گشت انجام‌ شده که 8 مورد تخلف صنفی، 6 مورد دام قاچاق و یک مورد دخالت در امور درمانی شناسایی و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی با اشاره به اینکه فرآورده‌های خام دامی مستعد آلودگی محیطی هستند، به شهروندان توصیه نمود؛ برای تهیه این نوع فرآورده‌ها از طریق مراکز دارای مجوز اقدام کنند.

مشکل جدی کمبود نیرو

وی ادامه داد: در شهرستان‎ها وقتی نیروهای دامپزشکی بازنشسته می‎شوند، برای جایگزین کردن با مشکل مواجه هستیم و این موجب شده با مشکل جدی نیرو مواجه باشیم.

عارفی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیروهای رسمی، پیمانی و قراردادی 13 نفر هستند، گفت: چارت سازمانی فعلی مربوط به 15 سال قبل است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دام و طيور گوشت قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۶۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوداتکایی ۹۵ درصدی در صنعت شوینده و بهداشتی

به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد مهدی برادران در مراسم آغاز به کار سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی، سلولزی و ماشین آلات وابسته با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری کمبود برخی از کالا‌های اساسی به ویژه شوینده در روز‌های پایانی سال در بازار بود افزود: در صنایع عمومی مثل شوینده با فراوانی کالا مواجه ایم که البته کیفیت و رقابت کالا مد نظر است.   وی افزود: مجموعه کار‌هایی که در حوزه مواد شوینده و سلولزی انجام شده ارزشمند است و در آینده‌ای نزدیک جشن خوداتکایی برگزار خواهیم کرد.   برادران با بیان اینکه حجم بازار مواد شوینده در کشور حدود ۱۳۰ همت، است گفت: در سال گذشته مواد اولیه‌ای که برای شوینده و بهداشتی آرایشی تامین شد ۴۵ میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تر، (۱۴۰۱) دو درصد کاهش داشت که البته به سمت عمق بخشی در تولید هم رفته ایم.   برادران گفت: تولید اسانس از پایه مولکول برای نخستین بار در ایران انجام شده و ایران هفتمین تولید کننده در دانش فنی این محصول در دنیاست، همچنین تا سه سال قبل، ما وارد کننده گلیسیرین بودیم، اما امروز در این بخش به خوداتکایی رسیده ایم و نیاز‌های داخلی را تامین می‌کنیم البته در پی ایی جی- ام پی جی، فسفات و ... تولید بازار را در دست گرفته ایم و در حال عمق بخشی به کالا‌های داخلی هستیم ضمن اینکه همزمان با طرح‌هایی که در حال اجراست رونق بازار‌های قاچاق و تقلبی کم شده بطوریکه هم اکنون حدود ۹۵ درصد کل بازار را در دست داریم.   معاون وزیر صمت گفت: سال ۱۴۰۲، به موازات واردات چهل و پنج میلیون دلاری مواد اولیه، ۱۶۱ میلیون دلار صادارت داشتم که در مقایسه با مدت مشابه قبل‌تر (۱۴۰۱) هجده درصد رشد داشته است.    برادران به حوزه فعال سازی ظرفیت‌های خالی این صنعت اشاره کرد و گفت: طرح تولید بدون کارخانه که شاه بیت فعالیت وزارت صنعت در سال جهش تولید با مشارکت مردم است اقداماتی صورت گرفته به طوریکه ما بیش از ۲ میلیون تن هم اکنون در این ظرفیت به سمت صدور پروانه رفتیم که کار بسیار اصولی است که باید انجام شود.   وی ادامه داد: هدفگذاری‌هایی که مجموع صاحبان صنعت، تولید کنندگان و حامیان دولتی انجام داده اند هدفگذری جهشی در قالب تولید بوده بطوریکه برای امسال ۲۵ درصد رشد تولید را پیش بینی کرده اند.   برادران گفت:‌بر اساس اعلام آمار رسمی کشور، میزان تولید در سال ۱۴۰۲، ۱۸۲۲ هزار تن بود که در مقایسه با سال گذشته ۱۳ درصد رشد داشته است.   معاون وزیر صمت افزود: هم اکنون صنعت شوینده کشور هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی به بلوغی رسیده که علاوه بر تامین نیاز داخلی، بازار‌های صادراتی را هدف گیری کرده است و با توجه به ظرفیت‌های موجود و پیوندی که با شرکت‌های پتروشیمی وجود دارد در مجموع شاه بیت اقتصاد جهش تولید، مدیریت قیمت تمام شده است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • افزایش واردات گوشت منجمد
  • واردات گوشت منجمد افزایش می‌یابد
  • جزییات تولید دام سنگین در کشور+جدول
  • کاهش ۵۰ درصدی بیماری‌های ریشه گیاهان با استفاده از کود بیولوژیک
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار یزد
  • گوشت قرمز در وضعیت سفید | چرا قیمت گوشت قرمز کاهشی شد؟
  • کاهش قیمت مرغ در بازار
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • خوداتکایی ۹۵ درصدی در صنعت شوینده و بهداشتی