Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-ما در سال‌های پیش‌رو، بر روی وسایل مختلفی، از اسمارتفون‌ها گرفته تا ماشین‌های الکتریکی، به باتری‌های قدرتمندتری نیاز خواهیم داشت. تحقیق جدیدی نشان می‌دهد که چگونه یک نوع باتری ارتقایافته آلومینیومی می‌تواند مزیت‌های فراوانی را در مقایسه با باتری‌های سنتی لیتیوم یون در اختیار ما قرار دهد.

این باتری، هزینه‌های تولید کمتری دارد و ضرر آن برای محیط زیست به مراتب کمتر از باتری‌هایی است که در حال‌حاضر از آنها استفاده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل آن هم این است که موادی که در داخل آن استفاده شده، در طبیعت بسیار فراوان بوده و یافتن آنها راحت‌تر است. همین موضوع، به نوبه خود، از میزان خسارت‌هایی که ما به کره زمین وارد کرده‌ایم، خواهد کاست. باتری جدید، مخصوصا برای سیستم‌های برقی بزرگ‌مقیاس بسیار مناسب خواهد بود؛ برای مثال در سایت‌هایی که برق تولید‌شده از انرژی‌های تجدیدپذیر، تا زمان آماده شدن نیاز به ذخیره شدن داشته باشد.

از طرفی، ما نه تنها با کمبود لیتیوم مواجه هستیم، بلکه باتری‌های لیتیوم یون، از کبالت نیز استفاده می‌کنند و این موضوع به‌طور بالقوه برای معادن زمین خطرناک است. سوییچ کردن به باتری‌های نوع آلومینیومی، البته اگر دانشمندان موفق به ساخت آن شوند، منافع بسیار زیادی خواهد داشت که کمترین‌شان، کاهش وابستگی ما به سوخت‌های فسیلی برای تولید باتری و بازیافت آن است.

Patrik Johansson، فیزیکدان از دانشگاه فنی چالمرز سوئد می‌گوید که: هزینه متریال و میزان آلودگی محیط زیست باتری جدید ما، بسیار کمتر از آن چیزی است که در حال‌حاضر شاهد هستیم؛ و همین موضوع، استفاده از آن را برای کاربردهای بزرگ‌مقیاس مانند پارک‌های سلول‌های خورشیدی یا ذخیره انرژی بادی، بسیار کاربردی خواهد کرد. به‌علاوه، ایده باتری جدید ما، دو برابر دانسیته انرژی بیشتری در مقایسه با باتری‌های آلومینیومی‌ دارد که در سال‌های اخیر مورد استفاده قرار گرفته است.

باتری‌های آلومینیومی، چیز تازه‌ای نیستند، اما در مورد باتری آلومینیومی جدید، محققین توانسته‌اند، ماده گرافیت را که معمولا به عنوان کاتد مورد استفاده قرار می‌گیرد، حذف کنند و به جای آن، از مولکول‌ کربن‌پایه Anthraquinone استفاده نمایند، که در آن، کاتد همزمان با استفاده باتری، شروع به جذب الکترون‌ها خواهد کرد.

این تغییر، باعث دانسیته انرژی بالاتر خواهد شد و باتری‌های آلومینیومی را از آنچه که تابه‌حال بوده‌اند، کاربردی‌تر خواهد کرد. با این‌حال، هنوز جای بیشتری برای بهبود آنها در رابطه با ترکیبات شیمیایی داخلی‌شان، و به ویژه، فرایند الکترولیت که یون‌ها را بین آند و کاتد جابه‌جا می‌کند، وجود دارد.

Johansson می‌گوید که هنوز می‌توان کارهای زیادی در رابطه با الکترولیت و توسعه مکانیزم شارژ باتری انجام داد، اما در هرحال، آلومینیوم انتقال‌دهنده شارژ بهتری نسبت به لیتیوم است.

مطالعه حاضر، فعلا در حد اثبات یک ایده است و مسلما قبل از ورود باتری‌های آلومینیومی جدید به خانه‌های مردم، باید تحقیقات بیشتری بر روی آنها انجام گیرد. این تحقیق نشان می‌دهد که ایده مذکور، می‌تواند کار کند و اگر بتوانیم منبع تغذیه وسایل الکترونیکی و سیستم‌های برقی خود را از باتری‌های لیتیومی به باتری‌های آلومینیومی تغییر دهیم، منافع حاصل از آن، بسیار فراوان و قابل‌توجه خواهد بود.

البته محققین پیشنهاد کرده‌اند که باتری‌های آلومینیومی می‌توانند در کنار باتری‌های لیتیومی، در کاربردهای خاصی مانند سیستم‌هایی که بسته به انرژی مورد نیازشان، قادر به سوییچ کردن بین این دو نوع باتری باشند، مورد استفاده قرار گیرند.

Niklas Lindahl، از محققین پروژه می‌گوید که، از آنجاییکه ماده کاتدی جدید، امکان استفاده از تعداد بیشتری از انتقال‌دهنده‌های شارژ را فراهم می‌کند، باتری‌ها بهتر می‌توانند از پتانسیل‌های آلومینیوم استفاده کنند. او گفته که: ما در حال‌حاضر، برای دستیابی به یک الکترولیت حتی بهتر، در حال تلاش هستیم.

آی تی رسان

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۹۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه «مهرگان» فراخوان داد

به گزارش قدس آنلاین، دبیرخانه جایزه مهرگان با انتشار فراخوان دوره‌های بیست‌وسوم و بیست‌وچهارم جایزه مهرگان ادب برای انتخاب بهترین رمان و مجموعه داستان کوتاه فارسی، از ناشران و نویسندگان دعوت کرده حداکثر تا تاریخ ۳۱ خردادماه ۱۴۰۳ آثار خود را به دبیرخانه جایزه مهرگان ارسال کنند.


ناشران و نویسندگان می‌توانند با ارسال سه نسخه از هر عنوان رمان یا مجموعه داستان چاپ اول خود که در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در ایران منتشر شده، در جایزه شرکت کنند.


همچنین ناشران و نویسندگانی که چاپ اول اثرشان در بازه زمانی اول ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ در خارج از ایران منتشر شده است، می‌توانند با ارسال فایل الکترونیکی (PDF) کتاب و یا با ارسال پستی سه نسخه چاپ‌شده اثر تا تاریخ ۲۰ ژوئن ۲۰۲۴ در این دوره جایزه حضور داشته باشند.


دبیرخانه جایزه مهرگان به آگاهی گویشوران زبان مادری در گستره فرهنگ و جغرافیای ایران ‌رسانده که آیین‌نامه جایزه «مهرگان ادب زبان مادری» با هدف تشکیل هیأت‌های داوری با حضور منتقدان ادبی و نویسندگان بومی زبان‌های مادری در دست تغییر است از این رو فراخوان این بخش از جایزه مهرگان ادب کمی به تاخیر افتاده و متعاقبا منتشر خواهد شد.

 

همچنین دبیرخانه جایزه مهرگان با انتشار فراخوان دوره‌های هجدهم و نوزدهم جایزه مهرگان علم از ناشران و نویسندگان کتاب‌های علمی- زیست‌محیطی که چاپ اول کتاب‌هایشان در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ منتشر شده است دعوت کرده سه نسخه از کتاب‌های خود را تا تاریخ ۳۱ خردادماه ۱۴۰۳ به دبیرخانه جایزه ارسال کنند. 

در بخش تشکل‌های مردم‌نهاد، دبیرخانه جایزه مهرگان از مدیر و یا اعضای مؤسس تشکل‌های زیست‌محیطی (NGO)ها دعوت کرده تا شرح حال مختصر و فهرست مهم‌ترین فعالیت‌های خود در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را به ضمیمه یک گزارش تصویری کوتاه (کلیپ) از اقدامات انجام شده در این دو سال، به دبیرخانه جایزه ارسال کنند. همچنین عنوان شده است که توضیح نوشتاری فعالیت‌ها حداکثر در ۵۰۰ کلمه و گزارش تصویری نیز حداکثر در ۴ دقیقه پذیرفته می‌شود. مهلت ارسال عملکرد تشکل‌ها پایان خردادماه ۱۴۰۳ است. 
جایزه مهرگان علم در بخش «یک عمر تلاش در عرصه محیط زیست» با ارزیابیِ مجموعۀ آثار یا خدمات کنشگران برجسته محیط زیست ایران، به اثرگذارترین شخصیت این عرصه تعلق می‌گیرد. نامزدهای دریافت این جایزه از سوی مدیر جایزه مهرگان، داوران جایزه مهرگان علم و یا تشکل‌های فعال در عرصه محیط زیست ایران معرفی می‌شوند. شخصیت برگزیده در بخش «یک عمر تلاش در عرصه محیط زیست» با اتفاق آرای داوران انتخاب می‌شود. 
دبیرخانه جایزه مهرگان از نهادهای مستقل و فعال در عرصه محیط زیست ایران دعوت کرده چنانچه شخصیتی را برای دریافت جایزه مهرگان علم «یک عمر تلاش» صاحب صلاحیت می‌دانند نام، شرح حال مختصر و فهرستی از مهم‌ترین آثار و یا خدمات وی را به دبیرخانه جایزه ارسال کنند. مهلت معرفی نامزدها پایان خردادماه سال ۱۴۰۳ است. 

علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را در بازه زمانی یادشده به نشانی  تهران - صندوق پستی ۵۵۵-۱۹۶۱۵ ارسال کنند.

دیگر خبرها

  • جمع کردن زباله ها توسط فیل دوستدار محیط زیست (فیلم)
  • روزانه ۷۷۴ تن زباله در استان ایلام تولید می‌شود
  • روزانه در استان ایلام ۷۷۴ تن زباله تولید می‌شود
  • اعلام فراخوان برای جذب سرمایه‌گذار منطقه چالابه
  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • بهره برداری از پاسگاه محیط بانی صیدوا در مهدیشهر
  • تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه حفاظت شده فومن
  • خسارت ۷۸ میلیارد ریالی به محیط زیست خراسان رضوی
  • جایزه «مهرگان» فراخوان داد
  • ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند