Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@13:57:12 GMT

در یک قدمی اعلام برندگان جایزه نوبل ۲۰۱۹

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۹۹۱۱

در یک قدمی اعلام برندگان جایزه نوبل ۲۰۱۹

به گزارش وب سایت رسمی جایزه نوبل، برنده یا برندگان جایزه نوبل پزشکی ۲۰۱۹ روز دوشنبه ۷ اکتبر (۱۵ مهر) ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه صبح به وقت سوئد، جایزه نوبل فیزیک روز سه‌شنبه ۸ اکتبر (۱۶ مهر) ساعت ۱۱:۴۵ ، جایزه نوبل شیمی روز چهارشنبه ۹ اکتبر (۱۷ مهر) ساعت ۱۱:۴۵ دقیقه صبح به وقت سوئد، جایزه صلح نوبل نیز روز جمعه ۱۱ اکتبر (۱۹ مهر) ساعت ۱۱ صبح به وقت سوئد و جایزه علوم اقتصادی نوبل روز دوشنبه ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) ساعت ۱۱:۴۵ دقیقه صبح به وقت سوئد اعلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین برنده یا برندگان جایزه نوبل ادبیات روز سه شنبه ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر) ساعت ۱ بعدازظهر اعلام می‌شود و آکادمی سوئد امسال جایزه نوبل ادبیات هر دو سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹  را اهدا می‌کند.

جایزه نوبل پزشکی یا فیزیولوژی

جایزه نوبل پزشکی سال ۲۰۱۸ میلادی به «جیمز پی آلیسون» از آمریکا و «تاسوکو هونجو» از ژاپن به دلیل کشف روش درمان سرطان از طریق مسدود کردن تنظیم منفی ایمنی تعلق گرفت.

 از سال ۱۹۰۱ میلادی تاکنون، جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی به ۲۱۴ نفر تعلق گرفته است.
در سال ۲۰۱۷ جایزه نوبل پزشکی به سه پژوهشگر آمریکایی به دلیل دستاوردهای تحقیق درباره عملکرد و کنترل «ساعت درونی» اختصاص یافت. یافته‌های تحقیقات جفری هال، مایکل رُسباش و مایکل یانگ نشان داد که گیاهان، حیوانات و انسان‌ها با تنظیم ریتم بیولوژیکی خود، با گردش‌های (شبانه روزی) زمین هماهنگ می‌شوند.
آلفرد نوبل شیمیدان سوئدی که جایزه نوبل را بنیان نهاده است، به تحقیقات پزشکی علاقه جدی داشت. او از طریق انستیتوی کارولینسکا با یک پزشک سوئدی به نام یانس سوهانسن آشنا شد و در سال ۱۸۹۰ با وی قراردادی را منعقد کرد که بر اساس آن یوهانسن مدت کوتاهی در لابراتوار نوبل واقع در منطقه سوران فرانسه مشغول به کار شد. حوزه علوم پزشکی یا فیزیولوژی، سومین حوزه مورد علاقه نوبل بود که در وصیت نامه او جایزه‌ای برای آن تعیین شده است.
لازم به یادآوری است که نامزدهای دریافت جوایز نوبل بر اساس سازوکاری مشخص، توسط بنیاد نوبل واقع در انیستیتوی کارولینسکا انتخاب می‌شوند و هیچ شخصی نمی‌تواند خارج از چارچوب مشخص شده‏، خود را به عنوان نامزد دریافت این جایزه معرفی کند.
جایزه نوبل از سال ۱۹۰۱ میلادی به پاسداشت دستاوردهای فوق‌العاده محققان از سراسر جهان در پنج زمینه فیزیک‏، شیمی، علوم‏ پزشکی‏ یا فیزیولوژی، ادبیات و برقراری صلح، اهدا شده است.

دانستنی‌هایی درباره جایزه نوبل پزشکی
-بین سال های ۱۹۰۱ تا ۲۰۱۷ میلادی، ۱۰۸ جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی اهدا شده است.
-تابحال ۱۲ زن موفق به دریافت جایزه نوبل در حوزه پزشکی شده اند.
-دانشمند کانادایی فردریک جی بنتیگ Frederick G. Banting، در سال ۱۹۲۳ در سن ۳۲ سالگی به دلیل کشف انسولین موفق به دریافت جایزه نوبل شد و توانست لقب جوانترین برنده جایزه نوبل در حوزه پزشکی را به خود اختصاص دهد.
-مسن‌ترین برنده جایزه نوبل پزشکی ریتون روس Peyton Rous نام دارد که در سال ۱۹۶۶ و در سن ۸۷ سالگی به دلیل کشف ویروس‌های ایجادکننده تومور موفق به دریافت نوبل شد.
-متوسط سن برندگان نوبل فیزیولوژی و پزشکی ۵۸ سال است.
-۳۹ جایزه نوبل پزشکی به یک برنده اهدا شده است. ۳۲جایزه به دو نفر تعلق گرفته و ۳۷ جایزه بین سه نفر مشترک است.
 

جایزه نوبل چیست؟

جایزه نوبل معتبرترین جایزه‌ای است که در حوزه‌های علمی به یک دانشمند تعلق می‌گیرد. این جایزه در سال ۱۸۹۵ به وصیت کارخانه‌دار و شیمی‌دان سوئدی، «آلفرد نوبل» که بیشتر او را به دلیل ابداع دینامیت می‌شناسند، پایه‌گذاری شد. در سال ۱۹۰۱ (میلادی) نخستین جوایز این بنیاد داده شدند. طبق وصیت وی، پنج جایزه به‌طور سالانه در رشته‌های فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و پزشکی، ادبیات و صلح؛ به افرادی تعلق می‌گیرد که بیشترین خدمت را به مردم کرده باشند. اگرچه وصیت‌نامه نوبل، بنیان‌گذار این جوایز بود اما طرح او کامل نبود و به دلیل پاره‌ای موانع ۵ سال طول کشید تا بنیاد نوبل تأسیس شود. در ۱۰ دسامبر ۱۹۰۱ نخستین جوایز نوبل اهدا شد. ششمین جایزه یعنی «جایزه یادبود نوبل علوم اقتصادی» نیز در سال ۱۹۶۸ میلادی، توسط بانک مرکزی سوئد پایه‌گذاری شد.

وصیت نوبل

پایه‌گذاری جوایز نوبل در پی وصیت آلفرد نوبل شیمی‌دان، کارآفرین سوئدی و مخترع دینامیت صورت گرفت. آلفرد نوبل در طول زندگی‌اش چندین وصیت‌نامه نوشت. آخرین وصیت‌نامه وی در ۲۷ نوامبر سال ۱۸۹۵ اندکی بیش از یکسال قبل از مرگش نوشته شد. او در ۲۷ نوامبر سال ۱۸۹۵ وصیت‌نامه مذکور را در باشگاه سوئد-نروژ پاریس امضا کرد. اختراع نوبل مستقیماً در ساخت مواد منفجره مورد استفاده قرار گرفت و او از استفاده نظامی از اختراعش به شدت ناراحت بود. گفته می‌شود در آن زمان، یک روزنامه فرانسوی به مناسبت مرگ «لودویگ» برادر نوبل، به اشتباه اعلامیه‌های درگذشت کودکان را به چاپ رساند و در آن آلفرد نوبل را «سوداگر مرگ» لقب داد؛ نوبل با خواندن این مطلب تصمیم گرفت که آخرین وصیت‌نامه خود را بنویسد. بر اساس این وصیت‌نامه، نوبل ۹۶ درصد از ثروت خود را به پایه‌گذاری مراسم اهدای پنج جایزه در حوزه های فیزیک، شیمی، پزشکی، ادبیات و صلح اختصاص داد.

در وصیت‌نامه نوبل آمده است: این سرمایه باید توسط مجریان وصیتنامه اینجانب، برای خرید اوراق بهادار مطمئن سرمایه‌گذاری شود تا از سود آن هر ساله به افرادی که در سال‌های آینده به حال بشریت بهترین بهره‌ها را به ارمغان می‌آورند جوایزی اعطا شود. سود حاصل از سرمایه مذکور باید به پنج قسمت مساوی تقسیم شده و به پنج مورد زیر اختصاص یابد: یک قسمت به شخصی که به مهمترین کشف یا اختراع در زمینه فیزیک دست زده باشد؛ یک قسمت به شخصی که به مهمترین کشف یا پیشرفت در زمینه شیمی دست زده باشد؛ یک قسمت به شخصی که به مهم‌ترین کشف در زمینه فیزیولوژی یا پزشکی دست زده باشد؛ یک قسمت به شخصی که در عرصه ادبیات باارزش‌ترین اثر را با گرایشی آرمان‌گرایانه خلق کرده باشد و یک قسمت به شخصی که برای ایجاد برادری میان ملت‌ها و انحلال یا کاهش نیروهای نظامی یا برگزاری یا حمایت از همایش‌های صلح‌طلبانه بزرگترین و بهترین کار را انجام می‌دهد.

نوبل کیست؟

«آلفرد برنهارد نوبل» متولد ۲۱ اکتبر ۱۸۳۳ در شهر استکهلم سوئد، شیمی‌دان، مهندس، مبتکر و اسلحه‌ساز سوئدی است که به عنوان مخترع دینامیت شناخته می‌شود. او از سال ۱۸۹۴ تا روز مرگش صاحب اسلحه‌سازی بزرگ «بوفورس» بود و در تغییر آن از یک کارخانه ذوب آهن به یک توپخانه‌سازی مدرن و یک کارخانه تولید مواد شیمیایی نقشی اساسی داشت. وی در آخرین وصیت‌نامه خود سرمایه حیرت انگیزش را برای تأمین هزینه‌های جایزهٔ نوبل اختصاص داد. عنصر شیمیایی «نوبلیم» به احترام او نام‌گذاری شده‌است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جایزه نوبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۹۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست رییس نظام پزشکی از داروسازان

به گزارش خبرگزاری مهر، اعضای انجمن داروسازان تهران، در نشست با رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، ضمن تشکر از دغدغه مندی رئیس سازمان نظام پزشکی در پیگیری مطالبات و مسائل مرتبط صنفی این گروه از جامعه پزشکی کشور و دفاع از حقوق داروسازان؛ نسبت به چالش‌های فروش اینترنتی دارو و آئین نامه فعالیت پلتفرم‌های عرضه اینترنتی دارو ابراز نگرانی کردند.

اعضای انجمن داروسازان تهران، در این دیدار، خواسته‌های خود مبنی بر رفع موانع و پیگیری چالش‌های قانونی ورود پلتفرم‌های توزیع آنلاین دارو را مطرح و از رئیس کل سازمان نظام پزشکی درخواست توجه، همکاری و تلاش برای حل این مسائل و مشکلات را داشتند.

عمده ترین موارد مطرح شده در این جلسه؛ شتاب زدگی در تدوین آئین نامه فروش اینترنتی دارو بدون دخالت و نظارت سازمان غذا و دارو به عنوان متولی این حوزه، افشای اطلاعات محرمانه بیماران و روند احراز هویت کاربران و بیماران در آئین نامه توزیع اینترنتی دارو، بی توجهی به زیر ساخت‌های قانونی برای ایجاد پلتفرم‌های فروش دارو، حذف مسئول فنی داروخانه‌ها، خطر بروز مراودات مالی داروخانه‌ها با این پلتفرم‌ها و نیز نشت دارو به بازار آزاد و قاچاق آن از داروخانه و موارد دیگر بود.

در ادامه، محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، پس از استماع نظرات نمایندگان جامعه داروسازی، تاکید کرد که استاندارد وزارت‌بهداشت برای ارائه خدمت با اجرای فروش اینترنتی دارو باید رعایت شود.

وی همچنین از نایب رئیس انجمن داروسازان خواست مستندات مغایرت آئین نامه فروش اینترنتی دارو با اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی رهبری و قوانین کشوری را ناظر بر ایمنی دارویی بیماران، امنیت داده‌ها و اطلاعات بیماران گردآوری کنند تا به مسئولان ذی ربط جهت اصلاح آئین نامه فروش اینترنتی دارو، ارجاع شود.

کد خبر 6085263 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • برندگان دومین جشنواره بزرگ اصناف بانک تجارت معرفی شدند
  • لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان
  • جهادگر اردبیلی عنوان برگزیده آیین جایزه نوبل ایرانی را کسب کرد
  • جهادگر اردبیلی «جایزه البرز» در سال ۱۴۰۳ را کسب کرد
  • اسامی برندگان لاتاری در ایران | خاطرات برندگان لاتاری ایرانی
  • درخواست رییس نظام پزشکی از داروسازان
  • صف‌های طولانی بیماران برای گرفتن نوبت‌های پزشکی
  • شکست 4-0 منچستریونایتد مقابل اورتون (لیگ برتر انگلیس - 21 آوریل، 2019) / فیلم
  • تیم فوتبال زنان بارسلونا پس از پنج سال باخت
  • تیم فوتبال زنان بارسلونا پس از ۵ سال باخت