Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر مجمع تئاتر دانشجویان ایران و دبیر ششمین جشنواره تئاتر دانشگاهی با ابراز تاسف از وضعیت جشنواره تئاتر دانشگاهی بی‌مهری به آن را قساوت فرهنگی دانست.

به گزارش ایسنا، سید محمد طباطبائی در پی اعتراض برگزیدگان جشنواره بیست‌ودوم تئاتر دانشگاهی از وزارت علوم و دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره، یادداشتی را «به بهانه خبر ایسنا درباره عدم پرداخت جوایز جشنواره تئاتر دانشگاهی» و با عنوان «وقتی زور سیاست به فرهنگ می‌چربد» نوشته و در اختیار این خبرگزاری قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که سابقه دبیری این رویداد را دارد، نوشته:

«خبر تلخ است و برای کسی که ریشه‌اش به این خبر اتصال دارد تلخ‌تر. خبرگزاری ایسنا در مطلبی با عنوان «جشنواره تئاتر دانشگاهی صدقه نمی‌خواهد» از قول یکی از برگزیدگان این جشنواره خبر داده که هنوز جوایز برگزیدگان دوره قبل جشنواره پرداخت نشده است. شاید صلاح در سکوت باشد برای کسی که نه دانشجو است نه مدرس دانشگاه، نه عضو دبیرخانه جشنواره است نه یکی از اعضای گروه‌های نمایشی، نه داور جشنواره است که دریافت کنندگان جایزه را معرفی کرده نه دبیر جشنواره که وعده اهدای آن را داده است، شاید صلاح برای نگارنده این یادداشت سکوت باشد. برای آسودگی وجدان هم کمی همراهی در درون با دانشجویان کافی است. صلاح اما همیشه آن طور که نشان می‌دهد صحیح نیست، به طور مشخص درباره این خبر برای کسی که ریشه‌اش در عرصه فرهنگ و هنر را در جشنواره تئاتر دانشگاهی باید سراغ گرفت و یکی از بنیانگذاران آن است صلاح در سکوت نیست و اخلاق حکم بر فریاد می‌کند.

جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران که ۵ دوره نخستین آن تا سال ۱۳۸۰ به عنوان بخش دانشگاهی جشنواره تئاتر فجر برگزار می‌شد، از دوره ششم و از سال ۱۳۸۱ به عنوان جشنواره‌ای مستقل راهش را ادامه داد. از ابتدای دهه ۸۰ مجمع کانون‌های تئاتر دانشجویان ایران که تشکلی دانشجویی در عرصه تئاتر بود با انتخاب دبیر جشنواره به عنوان مجری جشنواره شناخته شد. تشکلی که با روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد مانند دیگر تشکل‌های فرهنگی دانشجویی روی خوش ندید و به مسلخ تعطیلی برده شد. در همین راستا از اواخر دهه ۸۰ بود که اداره کل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به طور مستقیم نسبت به انتصاب دبیر جشنواره و برگزاری آن اقدام کرد. جشنواره‌ به دلیل حاکم شدن نگاه دولتی، رویکرد و نگاه دانشجویی‌اش هر سال کمرنگ‌تر شد اما همچنان نگاه دانشجویان فعال در حوزه تئاتر به آن بود.

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ بار دیگر بارقه امید در دل فعالان تئاتر دانشجویی شکل گرفت تا شاید با احیای دوباره مجمع تئاتر دانشجویان کشور یا احیای رویکرد دانشجویی جشنواره با از سرگیری ساز و کار دموکراتیک برای انتخاب دبیر، جشنواره تئاتر دانشگاهی آن شود که بود. اما نه این شد نه آن و جشنواره همانطور ادامه یافت و هر سال با بی‌توجهی بیشتر نسبت به سال قبل همراه شد تا آنجا که حالا خبر می‌رسد با گذشت ۶ ماه از برگزاری هنوز جوایز برگزیدگان اهدا نشده است.

اجازه دهید دوباره بازگردیم به گذشته، به اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ تا شاید به بازنمایی جایگاه جشنواره تئاتر دانشگاهی برای مدیران وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کمک بیشتری کند و مسئولان مربوط اهمیت این جشنواره را بهتر درک کنند. در آن دوره کانون‌های فرهنگی هنری در دانشگاه‌ها شکل گرفته و فعال شده بود و تشکل‌هایی دانشجویی همچون مجمع موسیقی دانشجویان، مجمع ادبی دانشجویان، مجمع تئاتر دانشجویان، مجمع فیلم و عکس دانشجویان و ... به عنوان اتحادیه‌های کشوری این کانون‌ها فعالیت می‌کردند. جشنواره موسیقی دانشجویان ایران، جشنواره شعر و ادب دانشجویی ایران، جشنواره فیلم و عکس دانشجویان کشور، جشنواره سراسری صنایع دستی دانشجویان، جشنواره هنرهای تجسمی دانشجویان ایران و ... جشنواره‌های دانشجویی متعددی بودند که همراه با جشنواره تئاتر دانشگاهی از دل این تشکل‌ها متولد شده و حتی به دوره‌های ششم و هفتم رسیدند. جشنواره‌هایی که جریان فرهنگی در دانشگاه را در دست گرفتند تا دانشگاه را که اسیر سیاست و سیاستمداران شده بود برهاند. سیاست اما زورش همیشه بر فرهنگ چربیده و بر همین اساس حالا از هیچ کدام آن تشکل‌ها و هیچ کدام از آن جشنواره‌ها خبری نیست و تنها بازمانده آن دوران جشنواره تئاتر دانشگاهی است. جشنواره‌ای که با همدلی دانشجویان و همراهی و راهنمایی اساتید تئاتر در دانشگاه‌ها سرپا مانده است؛ جشنواره‌ای که با همدلی افرادی همچون جلال تجنگی، سعید هاشمی‌پور، علی نیکی، محمدرضا حیدری، ایرج محرمی،  پیمان گلی، مهدی افشار، کاوه امیری جاوید، ماهدخت حاج قاسمی، مژگان خالقی، جواد روشن، حسین عبدالهی و ... در این سال‌ها  فرصتی برای ظهور نگاه دانشجویی در تئاتر و به تماشا نشستن آن شده است.

جشنواره تئاتر دانشگاهی را دریابیم تا دیر نشده چه اینکه اگر دست روی دست بگذاریم دور نیست که نشانی از جشنواره نماند. بی مهری و کم لطفی و قساوت فرهنگی است اگر تنهایش بگذاریم.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۲۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اعطای تسهیلات به دانشجویان برتر المپیاد ورزش‌های فناورانه اعلام شد

به گزارش گروه آموزش ‌و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ابوالفضل دانشور مدیر کل دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان در خصوص المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی گفت: یکی از کار‌های ارزشمندی که در دولت سیزدهم در وزارت علوم؛ تحقیقات و فناوری و سازمان امور دانشجویان انجام شد تدوین و ابلاغ آئین نامه و شیوه نامه‌های برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه در سطح ملی در سطح دانشگاه‌های کشور بود.

وی افزود: در این راستا سازمان امور دانشجویان، در کنار برگزاری المپیاد‌های وزش‌های قهرمانی و همگانی اقدام به برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی در قالب‌های مختلف (رباتیک، فیجیتال و دیجیتال و نوآوری‌های فناورانه در ورزش) خواهد کرد که فرآیند اجرایی آن در برای اولین بار در تاریخ وزارت علوم و در سال جاری از تاریخ ۲۷ فروردین ماه شروع شد و عزیزان دانشجو در تمام دانشگاه‌های کشور تا ۲۵ اردیبهشت ماه فرصت دارند در سامانه ستاو به آدرس Setav.ir/stso که برای همین منظور آماده شده؛ ثبت نام نمایند.

دانشور با بیان اینکه المپیاد ورزش‌های فناورانه با هدف بروز خلاقیت دانشجویان و همچنین گسترش استفاده از فناوری‌های روز دنیا در سطح دانشجویان دانشگاه‌های کشور طراحی شده است؛ اظهار کرد: از سال ۱۴۰۱ اقدام به تدوین آیین نامه و شیوه نامه‌های ورزش‌های فناورانه کرده‌ایم و در این راستا جلسات متعددی را برگزار و نتیجه آن به دانشگاه‌ها ابلاغ شد و در این رویداد ملی ما به دنبال این هستیم تا با ترکیب تحرک و ورزش و فناوری و سرگرمی ضمن فراهم آوردن زمینه مناسب برای پر کردن اوقات فراغت دانشجویان از برون داد آن برای ساماندهی خوجوش شرکت‌های مختلفی که دانشجویان بتوانند نقش خودشان را برای تولید محصولات و تجهیزات مبتنی بر فناوری ایفا و ضمن کسب درآمد کافی در دوره دانشجویی بحث خودکفایی در تولید محصولات فناورانه ورزشی در کشور کلید زده شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از زمینه‌های المپیاد ورزش‌های فناورانه بازی‌های رایانه‌ای است؛ افزود: متاسفانه کشور ایران در تولید بازی‌های رایانه‌ای که در کشور استفاده می‌شود؛ سهم حداقلی دارد بنابراین انتظار داریم دانشجویان به این عرصه ورود پیدا کنند و از دوران دانشجویی وارد چرخه کار و درآمد زایی شوند و صرفا در حوزه باز‌های رایانه‌ای ما بتوانیم تولیدات داخلی مبتنی بر فرهنگ و ارزش‌های بومی خودمان که در دنیا هم خریدارن جدی دارد؛ داشته باشیم.

دانشور یادآور شد: تعدادی از دانشگاه‌های کشور پیش از این و به صورت خود جوش بخش‌هایی از این المپیاد را در دانشگاه‌های خود برگزار می‌کردند، اما مقرر شد این المپیاد در سطح ملی برگزار شود تا خروجی این رویداد بتواند منجر به ایجاد شرکت، تولید محصولات و افزایش مهارت و درآمد دانشجویان و کشور عزیز ما ایران اسلامی شود؛ از طرفی برگزیدگان این المپیاد بعنوان نمایندگان کشور برای شرکت در رویدا‌های بین المللی خواهند بود.

مدیر کل دانشجویان داخل ادامه داد: المپیاد ورزش‌های فناورانه در تمام رشته‌ها در سطح استانی و ملی در ۳ حوزه ورزش‌های رباتیک، ورزش‌های دیجیتال و فیجیتال، فناوری و نوآوری در ورزش برگزار می‌شود و همه دانشجویان ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند با مراجعه به سایت ستاو نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.

 دانشور اظهار کرد: با عنایت به برگزاری این رویداد مهم بصورت استانی و ملی از کلیه دانشگاه‌ها در سطوح مختلف مدیریتی انتظار داریم تا با هم افزایی فکری و تبلیغی کمک کنند تا این رویداد در سطح نام بزرگ ایران اسلامی برگزار و همه ظرفیت‌های دانشجویی کشور وارد این عرصه شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان رسالت بزرگی در احیای حرکت‌های فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها دارند
  • برتری نشریات دانشجویی واحد رودهن میان سایر واحد‌های دانشگاهی
  • افزایش حق‌الزحمه کار دانشجویی
  • افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویی
  • مشهد؛ هفتمین ایستگاه جشنواره سراسری نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد
  • جشنواره سراسری نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار می‌شود
  • از آخرین وضعیت ثبت نام وام شهریه تا نقل و انتقال دانشجویان
  • جزئیات اعطای تسهیلات به دانشجویان برتر المپیاد ورزش‌های فناورانه اعلام شد
  • سیزدهمین دوره جشنواره تیتر ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار می شود
  • آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی از اول اردیبهشت