Web Analytics Made Easy - Statcounter

با نگاهی به وضعیت واقعی زنان در کشور می‌توان گفت علیرغم بهبود قابل توجه شاخص‌های مربوط به حوزه خانواده و زنان، اما همچنان این حوزه نیاز به توجه جدی دارد. افزایش تعداد دانش آموختگان زن از ۶ درصد به ۴۵ درصد، افزایش نرخ باسوادی زنان از ۲۴درصد به ۸۲ درصد، افزایش میزان امید به زندگی در زنان به ۸۰ سال و بهبود شاخص‌هایی همچون تامین اجتماعی زنان، رفع محرومیت، تامین بیمه،‌اشتغال، مشارکت زنان در انتخابات، حضور زنان در فعالیت‌های خیریه و داوطلبانه، فعالیت زنان در حوزه فرهنگ و ارتباطات نشان‌دهنده بهبود کلی وضعیت زنان در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این شاخص‌ها و پیشرفت‌ها اما هنوز هستند حوزه‌هایی که شاهد وجود مشکلات و نیازهای مرتفع نشده زنان در آنها هستیم.

تقلیل ساعت کار زنان شاغل، بازنشستگی پیش از موعد، ممنوعیت کار شبانه، حضور نمایندگان زنان کارگر در شورای عالی کار، اجرای کامل طرح مرخصی ۹ ماهه زایمان و... از جمله درخواست‌های مهم زنان شاغل است. همچنین فراهم شدن زمینه ازدواج آسان و خدمات مناسب برای فرزندآوری بی‌دغدغه، توجه به بهداشت و درمان، معیشت و سطح زندگی زنان و خانواده‌ها،‌اشتغال مناسب با کرامت زنان و توجه به زنان بی‌سرپرست یا بد سرپرست و... از دیگر موضوعات حوزه زنان است که نیازمند توجه ویژه و سرمایه‌گذاری دولت است.

اما با وجود این نیازها و مطالبات، این روزها پس از یک دوره حاشیه سازی و تمرکز عجیب مدیران حوزه زنان بر روی طرح ورود زنان به ورزشگاه به جای وظایف اصلی، ظاهرا این موضوع در مسیر اجرا قرار گرفته و در بازی آینده تیم ملی فوتبال زنان به ورزشگاه می‌روند.

دیروز خبرنگار کیهان با حضور در سطح شهر و بازار تهران به گفت‌وگو با تعدادی از بانوان پرداخت تا مطالبات آنها را بشنود و نظر آنها در مورد ورود زنان به ورزشگاه را جویا شود.

ورود یا عدم ورود زنان به ورزشگاه دردی از مشکلات را دوا نمی‌کند

یک بانوی شاغل به خبرنگار کیهان گفت: «به نظرم مهم‌ترین مشکل حوزه زنان نداشتن امنیت شغلی است. من به عنوان یک متاهل و شاغل می‌بینم که زنان شاغل در محیط‌های کاری با انواع تضییع حقوق مواجه هستند». به گفته وی، به علت عدم وجود ساختارهای حمایتی از زنان شاغل، بسیاری از حقوق آنها نادیده گرفته می‌شود. این خانم ۳۸ ساله معتقد است: «ورود و یا عدم ورود زنان به ورزشگاه دردی از مشکلات من را دوا نمی‌کند. وقتی من از کوچک‌ترین حق خود یعنی بهره‌مندی از مرخصی زایمان نمی‌توانم استفاده کنم، مسئله ورود به ورزشگاه برایم اهمیتی ندارد».

افزایش مرخصی زایمان زنان به ۹ ماه از جمله مشکلاتی است که تاکنون به صورت کامل به مرحله اجرا درنیامده است. علی‌رغم تاکید فراوان قانون‌گذار بر اجرای این قانون با هدف تحکیم بنیاد خانواده، اما مسئولان حوزه زنان و خانوده در دولت بارها اعلام کرده‌اند برای اجرای آن منتظر نظر سازمان برنامه و بودجه هستند!

ورزشگاه رفتن برای زنان بی‌سرپرست نان و آب نمی‌شود

در گوشه دیگری از بازار بزرگ تهران اما زنی با دو فرزند خود نشسته است. وی در پاسخ به سؤال ما مبنی بر اولویت‌بندی مشکلات حوزه زنان می‌گوید: «من نمونه یک مشکل زنانه هستم. همسرم حدود پنج سال پیش فوت کرده و علی‌رغم مراجعه مکرر به مراکز حمایتی اما نتوانستم از کمک‌های دولتی برای داشتن یک زندگی متوسط بهره‌مند شوم». وی که اصرار داشت عکسی از او نگیریم ادامه داد: «بعد از مرگ همسرم به ناچار روی به تکدی‌گری آوردم تا بتوانم هزینه‌های اولیه زندگی را تامین کنم. من نمی‌دانم ورزشگاه رفتن زنان خوب است یا بد، ولی می‌دانم که این چیزها برای زنان بی‌سرپرست نان و آب نمی‌شود».

حمایت از زنان بی‌سرپرست و بد سرپرست از جمله بندهای ماده ۸۰ برنامه توسعه است که معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری را ملزم کرده برای اجرای آن با وزارت رفاه همکاری کرده و برنامه‌ای را تدوین کند. در نهایت شاهد هستیم که کل فعالیت این معاونت طی ۶ سال گذشته به نوشتن طرح جامع توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار محدود بوده و در وبگاه این معاونت نیز هیچ گزارشی از فعالیت‌های مرتبط با این موضوع وجود ندارد.

بهایی به ارزش کار زنان خانه دار داده نمی‌شود

وقتی به خانمی ۳۵ ساله که با فرزند خود در میان بازار نشسته و منتظر همسرش است، می‌گوییم مهم‌ترین مشکل حوزه زنان چیست، بلافاصله پای زنان خانه‌دار را به میان می‌کشد. وی می‌گوید: «همسر من در یک نهاد دولتی شاغل است ولی خودم علی‌رغم تحصیلات تکمیلی و سابقه کاری چند سالی است که در خانه هستم. من از صبح تا شب در خانه حضور دارم و سعی می‌کنم فضای خانه را برای آرامش همسر و پسرم آماده کنم ولی در نهایت می‌بینم که جامعه ارزشی برای کار من به عنوان یک خانه‌دار قائل نیست».

وی بااشاره به مشکلات زنان خانه‌دار ادامه می‌دهد: «اکثر زنان خانه‌دار دچار بیماری‌هایی همچون دیسک گردن و کمر و آرتروز هستند. از طرف دیگر برخی از زنان خانه دار به عنوان یک انسان چون منبع مالی مستقل ندارند احساس سرخوردگی می‌کنند و بعد از فوت همسرشان دچار مشکلات اقتصادی فراوان می‌شوند». این خانم با شنیدن مسئله ورود زنان به ورزشگاه‌ها می‌گوید: «این مسائل برایم مهم نیست. دغدغه‌های امثال من مهم‌تر از این تفریحات اقشار پولدار است».

درگیر تهیه جهیزیه به جای رفتن به استادیوم

دخترخانمی که ۲۵ سال سن دارد و به همراه مادرش برای تهیه جهیزیه به بازار آمده است، وقتی با سؤال ما مواجه می‌شود که چقدر برای حضور در ورزشگاه علاقه‌داری، می‌گوید: «من در منطقه دوری از بازار زندگی می‌کنم و قرار است بعد از ماه صفر مراسم ازدواجم را برگزار کنیم. الان چندین ماه است که باوجود مشغله زیاد خودم و خانواده به بازار می‌آییم تا بتوانم نیازهای خود را با قیمت کمتری تهیه کنم».

مادر این دختر جوان با نشان دادن فاکتور خرید می‌گوید: « آقای روحانی قول می‌دهد اگر من و دخترم به ورزشگاه برویم، جهیزیه دخترم را ارزان‌تر تهیه خواهم کرد؟ این موضوع برای پولدارها است و امثال من به فکر بدبختی‌های خودمان هستیم. دولت اگر خیلی به فکر من که زن هستم، است باید زمینه ازدواج جوانان را تسهیل کند تا مادرانی مثل من شب و روز فکرمان مشغول نباشد. الان خیلی از دختران هستند که از ترس هزینه‌های ازدواج در خانه مانده‌اند و غصه می‌خورند؛ اگر دولت راست می‌گوید به فکر این دختران باشد تا ورزشگاه رفتن آنها».

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ورزش بانوان حقوق زنان ورود زنان به ورزشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۱۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط و نشان سیاوش اکبرپور برای سپاهان!

به گزارش "ورزش سه"، سیاوش اکبرپور، سرمربی استقلال ملاثانی، در این هفته با اتفاق عجیبی در مورد استادیوم محل بازی‌شان مواجه شد و بازی با فجر سپاسی لغو شد. او معتقد است استقلال خوزستان به عنوان تیم هم‌استانی باید در این مسئله کمک می‌کرد. او در این خصوص و همچنین در مورد شرایط قهرمانی در لیگ برتر با خبرنگار ما صحبت کرد.

استقلال خوزستان باید همکاری می‌کرد 
مسئولیت ورزشگاه غدیر اهواز با استقلال صنعتی است. وقتی که در ورزشگاه را به هر دلیل باز نمی‌کنند قطعا مسئولیتش با خودشان است. شما در این چندسال چنین اتفاقی را ثبت کرده بودید؟ آن هم در این استان و در این سطح اگر لیگ استان بود باز یک حرفی. اگر بخواهیم دنبال مقصر بگردیم که مقصر زیاد است. ورزشگاه غدیر را سازمان ورزش و جوانان خوزستان ساخته و چون استقلال صنعتی از نظر مالی بضاعت نگهداری این ورزشگاه را دارد به آنها داده‌اند. ورزشگاه تختی را به ملاثانی داده‌اند و قرار بود اداره ورزش و جوانان تجهیزش کند. چیز زیادی هم نمی‌خواهد. دوستان می‌خواهند مجوز بازی زیر نور را بگیرند. این مشکل مربوط به الان نیست و باشگاه استقلال خوزستان هیچ وقت با ما همکاری نکرده بالاخره هم استانی است. آنها ورزشگاه را به تیم جوانان و امید خود می‌دهند و خودشان هم برای تمرین استفاده می‌کنند ولی برای انجام بازی به ما ندادند.

این اتفاق لکه ننگ است 
در این یازده هفته که ما اینجا هستیم اکثرش را بیرون بازی کردیم، ولی در بازی‌های خانگی مشکل داشتیم. بعضی اوقات آنقدر مشکلات زیاد است که اگر آدم آهنی هم باشی، کم می‌آوری. مشکلات مالی هست و کمترین سخت افزار و نرم افزار هم نداریم. اگر در هر استان تیم‌هایی که ما داریم را داشتند روی سرشان می‌گذاشتند. به هر حال توقع زیادی نداشتیم گفتیم درست است شما هزینه استادیوم را می‌دهید و زحمت می‌کشید، ولی این کار را برای جوان‌های استان می‌کنید، مصرف چیز دیگری که نمی‌شود. درست است شما از لحاظ مالی غنی‌تر از باشگاه ضعیف استقلال ملاثانی هستید ولی هیچ ایرادی نداشت در ورزشگاه را باز می‌کردند و در نهایت لکه ننگش برای استان باقی ماند.

شاید با ملاثانی مشکل دارند 
او در خصوص صحبت عمران‌زاده مبنی بر اینکه این داستان پشت پرده دارد گفت: در مورد پشت پرده اطلاعی ندارم. من مربی هستم بیشتر به دنبال مسائل فنی و تاکتیکی تیمم هستم و در جریان پشت پرده نیستم شاید آن‌ها چیزی می‌دانند که من نمی‌دانم. ولی قطعا وقتی در ورزشگاه را باز نمی‌کنند یک چیزی هست. یا مدیریت مشکلی دارد یا مسئولان استان با هم مشکل دارند یا با تیم ملاثانی مشکل دارند. زیاد در این مسائل ریز نشدم. دو تیم آمده بودند بازی کنند و در ورزشگاه را باز نکردند و از مسئولین می‌خواهم موشکافی کنند که مشکل از کجا بوده. قطعا پیگیر این مسئله هستم تا دلیلش را بفهمم. امیدوارم که مقصر این اتفاق مدیریت نباشد.

ما مقصر نیستیم 
اکبرپور در مورد سه بر صفر شدن بازی به ضررشان گفت: قانون صراحتا چنین چیزی نمی‌گوید. در واقع همیشه تقصیر متوجه میزبان نیست. ما اینجا شاهد بودیم که از آقای بهاروند گرفته تا دیگر مسئولان مربوطه با باشگاه استقلال خوزستان تماس گرفتند ولی متاسفانه آنها به مدیران فدراسیون هم احترام نگذاشتند و جوابشان را ندادند. خیلی‌ها تلاش کردند این بازی برگزار شود اما موفق نشدند. تمام حرفم این است که عدم برگزاری بازی ربطی به باشگاه استقلال ملاثانی ندارد. فرض کنید به استقلال تهران اجازه برگزاری بازی در ورزشگاه آزادی را ندهند، آیا این تیم مقصر است؟ معلوم است که نه. این را هم بگویم که بالاخره تیم‌های مدعی یک سال است که در حال تلاشند و هزینه کرده‌اند و انتظار دارند بازی‌ها برگزار شود و اگر به سمتی برویم که هر تیمی اراده کند جلوی بازی تیم دیگر را بگیرد قطعا نظم کلی مسابقات به هم می‌ریزد.

باید میزبانی شایسته‌ای از سپاهان کنیم
به دلیل اینکه بازی‌های لیگ یک پخش زنده ندارد، معمولا نظارت به این رقابت‌ها خیلی کم است. صحبت‌هایی که درباره حواشی لیگ یک می‌شود واقعا اتفاق می‌افتند. شرایط تیمم خیلی خوب بود و بعد از 10 هفته تمام بازیکنانم را در اختیار داشتم. آن روز که قرار بود بازی کنیم همه بازیکنانم انرژی خوبی داشتند و قطعا روز سختی برای فجر سپاسی رقم می‌زدیم، اما شرایط طوری پیش رفت که فکرش را هم نمی‌کردیم. از اعضای تیمم تشکر می‌کنم که بدون هیچ چشم‌داشتی فعالیت دارند و فقط به آینده ورزشی خودشان فکر می‌کنند. در حال حاضر به دنبال این هستیم که در جام حذفی میزبانی شایسته‌ای از سپاهان داشته باشیم.

تیم نکونام باید قهرمان شود 
او در مورد رقابت‌های لیگ برتر گفت: برای قهرمان شدن یک تیم، بیشتر از پول و بازیکن، همدلی نیاز است. همیشه در ایران و دنیا تیم‌هایی خوب نتیجه گرفته‌اند که به معنای واقعی تیم بوده‌اند. درست است که استقلال امسال کمبودهایی دارد اما بزرگترین شاخصه آن اتحاد بازیکنان و کادر فنی برای رسیدن به جام قهرمانی است. امیدوارم که استقلال در تمام بازی‌های پیش رو برنده باشد. بازی‌های هفته بیست و پنجم بسیار مهم است چرا که استقلال با تراکتور و پرسپولیس با سپاهان بازی دارد. سپاهان با تمام قدرت جلوی پرسپولیس ظاهر خواهد شد و اگر بتواند از این تیم امتیاز بگیرد و آن طرف هم استقلال مقابل تراکتور پیروز شود، به نوعی مهر قهرمانی‌اش زده می‌شود. تیم جواد نکونام در سه هفته اخیر هجومی کار کرده و خلق موقعیت خیلی خوبی دارد و امیدوارم با تداوم این روند در ادامه راه قهرمان ایران شود.

دیگر خبرها

  • پس از ورزشگاه یادگار تبریز، ورود زنان به ورزشگاه امام خمینی اراک هم ممنوع شد!
  • جزئیات تکان‌دهنده از عملیات پلیس در زیرپوست شهر؛ از انهدام خانه‌های فساد تا مقابله باقاچاق زنان
  • خط و نشان سیاوش اکبرپور برای سپاهان!
  • عکس| ورود زنان تراکتوری به استادیوم ممنوع شد
  • حضور زنان در ورزشگاه تبریز ممنوع شد
  • ورود زنان تراکتوری به استادیوم ممنوع شد
  • حضور زنان در ورزشگاه یادگار تبریز ممنوع شد
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • انسیه خزعلی بیان کرد؛ خبر خوب درباره زنان سرپرست خانوار
  • حمایت از همه زنان سرپرست خانوار نیازمند